Aveți de renovat câteva camere și vreți să preparați vopsea și mortar în cantități mari, adică să terminați lucrul mai repede? Atunci aveți nevoie de un amestecător de vopsea și mortar Steinhaus. Acesta poate fi folosit pentru a amesteca orice fel de vopsea, în special vopsea lavabilă, chiar și la găleată mare. După cum bine știți vopseaua trebuie amestecată bine înainte de a fi aplicată sau poate că doriți să adăugați culoare. puteți pregăti mortar cu acestea, dar și adeziv, în caz că puneți gresie sau faianță. Iar în acest caz, vorbim de mai mult de o găleată de material, adică poate amesteca chiar și un coș de plastic de 60 litri, astfel că dacă nu lucrați singur, veți avea mai mult spor când aveți atât de mult material pregătit.
Amestecătoarele de sus sunt cele care le și recomand de acest brand, dar și aș nu sunt foarte multe modele din care puteți alege. Una dintre ele arată precum o mașină de găurit și înșurubat Steinhaus, dar nu aș folosi-o pentru a amesteca atât de mult material deoarece veți deteriora mandrina, chiar și dacă este vorba de o găleată mică de adeziv, în caz contrar, nu veți mai putea folosi mașina pentru găurit.
E recomandat ca sculele să fie folosite strict pentru ce au fost concepute, adică urmați recomandările producătorului. Chiar și cu amestecătorul trebuie să știți să lucrați, adică nu trebuie să faceți mișcări bruște în mortar, ci mai degrabă faceți mișcări pe verticale, dar și mișcări ușoare pe marginea coșului, adică circulare. E bine să aveți alături și o găleată mare cu apă în care să-l spălați după fiecare utilizare, ca să nu se întărească material pe paleta de amestecare.
Care amestecător Steinhaus este bun?
Cu siguranță, un amestecător de mortar bun este cel cu putere mai mare, adică de 1800W, care poate fi folosit pentru mortar, dar și cele de 1400W se descurcă bine, iar dacă aveți doar vopsea și adeziv la găleată mică, atunci puteți alege varianta mică. Deci puterea sculei are importanță în special dacă vorbim de o cantitate mare de material ce trebuie pregătit, adică la nivel de coș de 50-60 litri, iar dacă vorbim de o găleată de cel mult 10 litri, atunci sarcina este foarte ușoară pentru sculă.
Nu l-aș recomanda pentru a pregăti beton, ci mai degrabă alegeți o betonieră, însă depinde și de cantitatea de care aveți nevoie.
Steinhaus PRO-MX1800
- Putere mare și variabilă de amestecare
- Mânere ergonomice
- Primiți cutie de transport
Pot fi setate două niveluri de turație, iar pornirea sa este lentă, cum ar trebuie să fie mai la toate aceste scule. Lungimea cablului electric este de 3 metri, deci nu este foarte lung și poate că ar trebui să vă gândiți la un prelungitor cu tambur. Dacă vă doriți performanță și nu vă deranjează că are un preț mai mare, acesta este pentru voi. Oricum, prețurile sculelor electrice de la acest brand sunt mai mici decât la concurență și oferă o calitate și fiabilitate pe măsură. Dacă nu sunteți convinși că veți face alegerea potrivită, poate că ar trebuie să vedeți părerile clienților sau meseriașilor. Poate că nu aș recomanda un model atât de mare pentru a amesteca într-o găleată mică deoarece paleta este foarte mare.
Steinhaus PRO-MX1400
- Diametru paletă 140 mm + prelungitor
- 6 nivele de viteză
- Funcționare continuă cu ajutorul unui buton de blocare
Chiar dacă paleta este mai mare la acesta decât la altele, se poate monta oricând alta dar cu sistem de prindere standard M14. În pachet aveți incluse și două chei care vor ajuta la asamblarea sa, adică să strângeți acea paletă. Nu aveți cutie pentru transport ca la cel de sus și poate că nici nu vă deranjează dacă veți lucra cu ea doar la voi acasă. E bine să aveți cutie pentru ea pentru a o proteja de posibile accidente, plus că o transportați mai în siguranță. Să nu mai spun că în acea cutie o puteți pune chiar oriunde. În rest, nu sunt diferențe majore între acesta și modelul de top, dar puterea sa este de 1400W, care este destul de mare.
Steinhaus PRO-MX850
- Viteză variabilă
- Compact și ușor
- Super preț
Chiar dacă nu oferă performanțe atât de mari, tot este un model care este popular deoarece este compact și ușor, adică are numai 3,7 kg. Arată ca o mașină de găurit, însă nu poate fi folosită pentru așa ceva. Ca și celelalte, face parte din segmentul hobby, adică nu de cel profesional. Are un sistem de prindere similar cu cel al modelor mari. Chiar dacă nu prea arată a fi prea performantă, veți vedea că veți face treabă cu ea și este genul de sculă electrică care nu se împrumută, în special că nu este vorba de un model profesional și care să reziste în condiții de șantier,a dică este strict pentru uz personal. Sunt incluse și cheile plate pentru strângerea tijei.
Steinhaus PRO-MX1400X
- Melc de 135 mm
- Aveți inclusă o pereche de perii de cărbune
- 2 chei
Ca aspect seamănă mult cu restul, însă nu se ridică la nivelul modelelor menționate mai sus, însă tot reprezintă o opțiune pentru cei care au o limită de buget și poate vă oricum nu vor lucra mult cu ea, deci nu ar avea sens să cheltuie atât de mult. Trebuie să știți că prețurile sunt justificate și nu veți găsi vreun model la promoție, eventual doar dacă este un eveniment mai mare cu reduceri, atunci poate că ar trebui să profitați dacă sunt reduceri mari. Cât despre modelul menționat, nu diferă cu mult de specificațiile modelului PRO-MX1400, deci nu veți face vreun compromis dacă alegeți chiar pe acesta. Devine foarte utilă când aveți de renovat sau chiar de tencuit câțiva zeci de metri pătrați, dar nu ați vrea să faceți manual sau la betonieră.
Concluzie
Cred că ați înțeles importanța unui astfel de amestecător și cât de util poate fi. Trebuie să înțelegeți că pentru fiecare operațiune aveți nevoie de o sculă electrică dedicată și nu este indicat să folosiți una pentru operațiuni diferite, chiar și dacă ar fi una profesională de la un brand renumit. În funcție de cantitatea de material ce aveți nevoie să pregătiți, pot fi alternative cum sunt mașina de găurit sau chiar o betonieră.
Întrebări frecvente
Cât costă un amestecător Steinhaus?
Prețurile sunt influențate de performanțele sale, astfel că cel mai ieftin model costă în jur de 150 lei, iar varianta de top este aproape 400 lei. În opinia mea, nu ar trebui să vă zgârciți dacă vreți scule care să le folosiți mai mulți ani.
Ce amestecător de mortar/vopsea îmi recomandați?
În funcție de cât de mare este lucrarea, alegeți pe cel cu o putere corespunzătoare. Eu v-aș recomand cel de 1400W, respectiv de 1800W, în funcție de bugetul alocat. Merită să investiți mai mult în scule dacă chiar aveți planificate multe lucrări și aveți nevoie de scule pe care să vă bazați.