Cel Mai Bun Aparat de Tuns pentru bărbați 2024

Dacă vrei să faci economii ori dorești o tunsoare specială atunci poți alege varianta achiziției unui aparat de tuns pentru bărbați. Poate că ar trebuie să scriu că dintotdeauna mă tund acasă și din această cauză am experiență cu aparatele de tuns părul, dar și cum să tund bărbați. În felul acesta consider că te pot consilia în alegerea celui mai bun aparat de tuns părul pentru bărbați.

De ce să alegi un aparat de tuns?

Sunt mai multe motive pentru care ai achiziționa un astfel de produs, iar cele mai importante ar fi după cum urmează:

Economie de bani: Un așa produs poate să coste între 100 și 300 lei, lucru care ne arată că banii îi recuperăm după vreo 6 utilizări. Trebuie ținut cont că durata de viață a unui așa aparat e de aproximativ 10 ani. De aici puteți vedea că e vorba despre un dispozitiv care ne ajută să economisim o sumă considerabilă.

Economie de timp: Nu mai pierdem timp stând la coadă. Asta presupune să avem pe cineva (parteneră ori cineva din familie) care să ne ajute la tunsoare. Acest lucru e valabil în cazul în care nu ne descurcăm singuri. Sunt persoane care se descurcă foarte bine și singuri folosind mai multe oglinzi staționare.

Tunsoare personalizată: Cu așa ceva putem obține o freză așa cum ne place dacă suntem îndemânați ori persoana care ne tunde este îndemânată.

Mai igienic: Dacă mergem la frizer atunci ustensilele de tuns sunt folosite de zeci de persoane, lucru care nu e tocmai igienic. Acasă, acest produs va fi utilizat de 1-2 persoane. (În timpul pandemiei aceste aparate au fost foarte populare deoarece frizeriile erau închise.)

Care este cel mai bun aparat de tuns pentru bărbați?

O să remarcați în lista de alături că sunt multe modele de la Philips. Acest lucru se datorează faptului că sunt niște producători de top și faptului că ei au o gamă largă de produse din care să alegi.

Philips HC5630/15

 • Pentru păr
 • Cu acumulator Litiu
 • 28 trepte
 • 3 capuri

Cel mai bun aparat de tuns cu acumulator e Philips HC5630/15. Discutăm despre un model cu acumulator Li-ion și care se încarcă destul de repede. Poate fi spălat, iar numărul de trepte e de 28. Un alt lucru care trebuie știut e că poate tăia de la 0,5 la 28 mm. Menționez acest lucru așa încât să știți că nu taie la zero.

Pro: Costul de achiziție e unul mediu având în vedere că stă foarte bine pe partea de tăiere și portabilitate. Că tot am menționat portabilitatea, cel mai mare avantaj al acestui produs e faptul că vine cu acumulator. Acest lucrul acesta înseamnă că nu sunteți obligați să îl folosiți cu fir.
Bateria ține destul de mult (vreo 90 minute), iar încărcarea durează surprinzător de puțin. Mai în detaliu, puteți să vă așteptați la câteva utilizări, iar încărcarea se realizează în vreo oră. Durata bateriei e influențată de cât de gros (tare) e părul și de cât de mult durează o sesiune de tuns.

Contra: Nu vine cu prea multe accesorii, adică nu are pieptăn și nici foarfecă.

Cui se adresează: Acesta e pentru un utilizator care vrea un produs de foarte bună calitate de la producătorul nr. 1 în acest domeniu.

Philips Multigroom MG7745/15

 • Multifuncțional (mai multe zone ale corpului)
 • Cu acumulator Litiu-ion
 • Multiple capuri (14)

Aparat de tuns părul pentru bărbați Philips Multigroom Series 7000 MG7745/15 e unul multifuncțional. Acest lucru ne este arătat prin numărul mare de accesorii și denumirea sa „multigroom” (acest lucru însemnând o întreținere a părului din mai multe zone ale corpului).

Pro: Autonomia acumulatorului e de circa 3 ore, adică dublu comparativ cu cea a modelului prezentat mai sus. Iar, durata de încărcare e de o oră.
Vine cu foarte multe accesorii așa încât să îl putem folosi pe diverse zone corporale precum la păr, urechi, nas, barbă, mustață și restul corpului.
Poate fi utilizat și în scopuri profesionale datorită faptului că pachetul e foarte bogat. Acesta e motivul pentru care poate fi utilizat la radere, tundere, conturare și detaliere.
Poate fi utilizat sub duș, acest dispozitiv având acest lucru inscripționat și pe cutie.
Construcția e solidă deoarece aparatul e metalic cu mâner cauciucat.

Contra: Costul de achiziție e unul ușor mare, dar va fi un pachet pe gustul celora mai păroși care sunt interesați de ceva multivalent.
Unele dintre accesorii nu vor fi necesare pentru cei interesați de o soluție utilă pentru tăiatul părului de pe cap.
Din păcate nici acest pachet nu are pieptene și foarfecă. În trecut aceste lucruri erau incluse.

Cui se adresează: Acest pachet e unul foarte complex pentru cei care vor să-și aranjeze barba și să se tundă. Are niște accesorii mai speciale care ajută la o mai bună conturare.

Philips HC7650/15

 • Pentru tuns păr
 • Cu acumulator Li-ion
 • 3 capuri
 • 28 trepte

Un aparat de tuns profesional e Philips HC7650/15, acest lucru fiind datorat faptului că are inclus în pachet un piaptăn și o foarfecă. Aceste ustensile sunt foarte utile celora care doresc să facă o tunsoare mai specială, nu doar ceva scurt.
Cele 3 capuri vă ajută să puteți folosi aparatul și la barbă, chiar dacă nu e special pentru așa ceva.

Pro: E un produs care se poate alimenta de la rețea sau de la acumulator. Acest ultim lucru face ca aparatul să aibă o foarte bună portabilitate. Discutăm despre o autonomie de 90 minute și un timp de încărcare de până o oră.
Construcția e una foarte solidă, iar aici mă refer în special la materialul din care sunt făcute lamele – inox.

Contra: Este disponibil la un număr limitat de magazine. Iar, prețul e unul ușor mare având în vedere că nu se deosebește foarte mult de modelul HC 5630.

Cui se adresează: Pachetul de față e pentru cei care doresc ceva complet pentru tăiat păr. Evident că există variante mai ieftine, dar nu la fel de bune.

În esență acesta e o alternativă la Philips HC5630/15 care are alte accesorii în pachet. Dacă nu aveți nevoie de foarfecă și piaptăn atunci puteți merge pe varianta menționată anterior.

BaByliss E695E

 • Tuns păr
 • Alimetnare la rețea
 • 8 capete
 • 5 trepte

BaByliss E695E e un aparat de bază, dar care vine cu un pachet destul de bogat având în vedere că are un cost de sub 100 lei. Poate că ar trebui să scriu că acest producător e unul francez care e prezent pe piață din 1961. De asemenea, e specializat pe aparate de îngrijire personală.

Pro: Costul este unul foarte mic, imbatabil. Trebuie să ținem cont și de faptul că vine cu 8 capete și piaptăn.
Materialul utilizat la construcția acestuia sunt de foarte bună calitate. Aș sublinia faptul că lamele sunt unele din oțel inoxidabil.
Poate tăia în 5 trepte de la 3 la 25 mm. De aici cred că vă puteți da seama că nu e unul pentru tuns zero, ci aproape. Pentru zero se folosește o lamă.

Contra: Nu are foarfecă, iar portabilitatea nu e așa de bună deoarece are fir. Dar, partea bună este că nu trebuie să vă pierdeți timpul cu încărcatul.

Cui se adresează: Acest model marca BaByliss e pentru cei care vor ceva simplu la un preț mic. O să observați că e unul dintre cele mai ieftine aparate de făcut tunsoarea.

Panasonic ER-GN30-K503

 • Pentru nas și urechi
 • Pe baterii

Un aparat pentru tuns părul din nas și urechi este acest Panasonic ER-GN30-K503. În esență, acesta e un trimmer pe baterii care vine ca o alternativă ieftină la MG7745 de la Philips. Se utilizează cu o baterie AA care poate să țină maxim 90 minute.

Pro: E un model dedicat pe care-l puteți folosi la urechi și nas. Fiind un model dedicat o să-l puteți folosi mai mult pentru aceste operațiuni deoarece nu îi veți consuma bateria folosindu-l la altceva.
E rezistent la apă, dar în sensul că poate fi spălat și utilizat pe piele udă.
Poate fi utilizat la mai multe zone ale feței, adică nas, urechi și sprâncene.
Acest trimmer poate fi folosit pe piele umedă sau uscată.

Contra: Nu poate fi utilizat pentru tuns, fiind un produs specializat.

Cui se adresează: Acesta e o soluție pentru cei care au probleme serioase cu părul din nas sau urechi. Știm cu toții că e foarte inestetic să iasă câte un fir de păr din nas, iar cu așa ceva scapi temporar de problemă.

Braun HC5030

 • Tuns părul
 • Două accesorii
 • 17 setări de lungime
 • Cu acumulator

Dacă sunteți interesați de ceva utilizabil fără fir de la Braun atunci vă puteți uita la modelul HC5030. De la început trebuie să scriu ca se diferențiază de restul prin faptul că nu stă așa de bine pe partea de acumulator. Mai exact, deoarece este unul cu nichel am este undeva de maxim o oră și timpul de încărcare este de în jur de 8 ore.

Pro: Este un produs extrem de popular deoarece vindea la un brand german.
Este ușor de întreținut întrucât poate fi spălat complet. Acest lucru este foarte bun deoarece în felul acesta nu trebuie să ne preocupăm ca aparatul s-ar putea strica de la apă.
Lamele sunt unele de calitate superioara producătorul precizând că acestea pot ține o viață. De asemenea, precizează că acestea vor rămâne tot timpul ascuțite.

Contra: Are un număr limitat de accesorii, adică discutăm de două capuri. Restul accesoriilor sunt pentru întreținerea aparatului, adică o perie și ulei pentru electrocasnice.
Încărcarea durează destul de mult, lucru care se datorează bateriei NiMH.

Cui se adresează: E adresat celora care vor un produs de calitate de la un producător german. Vine la pachet cu tot ce avea nevoie adică cu 2 piepteni, din care unul pentru 3-24 mm și celălalt pentru 14-35 mm.

Philips OneBlade Pro QP6551/30

 • Pentru barbă, mustață și păr corporal
 • 3 capuri
 • Cu acumulator

Philips OneBlade Pro QP6551/30 vine ca un aparat dedicat tăierii bărbii și părului corporal. Însă, este considerat ca fiind un aparat hibrid. Ca restul aparatelor de la acest producător discutăm despre un model cu autonomie mare de 120 minute și timp încărcare undeva în jur de o oră. Acestea sunt datorate faptului că acumulatorul este unul cu litiu.

Pro: Autonomia este una ridicată de în jur de 2 ore, iar durata de încărcare este una scăzută.
Construcția sa este așa făcută ca sa taie cu grijă. Adică, nu afectează pielea întrucât taie doar părul.

Contra: Am și eu un model similar și trebuie să scriu că este mai mult unul pentru scurtat barba. Asta deoarece tăierea nu este la fel de apropiată precum în cazul unei lame de la un aparat manual.

Cui se adresează: reprezintă o soluție bună pentru cei care vor să-și aranjeze barba sau mustața. De asemenea, va fi apreciat și de cei care doresc ceva pentru părul corporal, adică un trimmer.

Braun MGK7321

 • Multifuncțional
 • Cu acumulator Li-ion
 • 4 piepteni

Braun MGK7321 reprezintă un aparat multifuncțional care poate fi utilizat pentru păr, mustață, barbă, nas, urechi și corp. Se diferențiază de alte modele de la acest producător prin faptul că e cu acumulator litiu-ion. Acest lucru face ca bateria să țină undeva la 100 minute iar durata încărcării să fie de în jur de o oră. Ceva ce ar mai trebui să dau bine cu fast charging care înseamnă că aparatul poate fi încărcat în circa 5 minute.

Pro: Modelul acesta este o soluție optimă pentru cei care vor să-și aranjeze părul barba și să taie restul părului din alte zone cu ale corpului. Adică este o soluție all in one.
Durata încărcării este una scurtă adică între 5 și 60 minute, iar durata de operare este undeva la 100 minute.
Producătorul e unul german cunoscut pentru produsele de îngrijire precum sunt periuțele de dinți electrice.

Contra: Costul de achiziție e unul ușor mare dacă vă doriți ceva doar pentru părul de pe cap. Însă, dacă vreți ceva „total” atunci o să vedeți că nu costă deloc mult.

Cui se adresează: Reprezintă o soluție numai bună în cazul în care vreți ceva multifuncțional pentru tuns, ras, conturare și detaliere.

Braun MGK3410

 • Multifuncțional
 • Cu acumulator Ni-MH

Braun MGK3410 reprezintă un aparat multifuncțional pentru tuns așa încât să poată fi utilizat la păr și barbă. La pachet sunt incluși 4 piepteni și un mini aparat de ras.

Pro: Are un cost de achiziție scăzut, lucru datorat faptului că are acumulator cu nichel și un număr nu prea mare de accesorii.
Aspectiv se prezintă foarte bine precum toate produsele de la acest producător.
Autonomia e una bună de aproape o oră așa încât să vă puteți face treaba fără probleme.
Poate fi utilizat pe piele udă sau uscată, lucru specificat prin faptul că are tehnologie Wet & Dry.
Lamele sunt realizate dintr-un material de foarte bună calitate, adică sunt din inox.

Contra: Durata de încărcare e de undeva la 10 ore. Acest lucru e unul caracteristic la bateriile cu nichel.

Cui se adresează: E o soluție pentru cei interesați de un produs nemțesc pentru tuns părul și barba.

Philips Seria 3000 HC3505/15

 • Pentru păr
 • La rețea
 • 13 trepte tăiere
 • Un capăt

Dacă vă interesează un aparat ieftin de la Philips atunci puteți să vă uitați la modelul HC3505/15 care face parte din seria 3000. Costul de achiziție mic se datorează faptului că nu e cu baterie și că are doar un accesoriu în pachet – un capăt.

Pro: Cablul de alimentare e unul lung de 1,8 metri așa încât să nu vă incomodeze.
Prețul e unul mic așa încât să putem spune că e un produs până în 100 lei.
Construcția e una solidă, iar lamele sunt unele făcute din inox.

Contra: Pachetul e unul cam limitat. Nu poate fi utilizat fără fir.

Cui se adresează: Acesta e potrivit pentru cei care vor ceva ieftin dar bun de la Philips.

 Sellfluence SELLF-7282

 • Multifuncțional (16 în 1)
 • Cu acumulator Litiu
 • 11 capuri

Un aparat pentru tuns inghinal e Sellfluence SELLF-7282. Asta deoarece are capete speciale pentru așa ceva. Dar, trebuie să scriu că și alte modele despre care am scris mai sus pot fi utilizate la așa ceva.
Spre deosebire de alte variante, acesta se diferențiază prin faptul că are o autonomie extrem de mare de 3-8 ore. iar, durata de încărcare e de undeva în jur de 3 ore.

Pro: Autonomia e foarte bună. În funcție de cum îl folosiți poate să vă țină și 8 ore.
Poate fi utilizat pentru mai multe părți ale corpului, motiv pentru care-i considerat aparat de tuns și ras.

Contra: Brandul nu e așa de cunoscut, însă oferă destul de multe facilități așa încât să cumperi produsul.

Cui se adresează: E un produs modern pentru cei care vor ceva excepțional la un cost de achiziție cât mai mic.

Ghid achiziție

Înainte de a achiziționa un așa produs recomand să aveți în vedere mai multe lucruri precum cele de mai jos:

Utilizare: În comerț sunt multiple feluri de astfel de aparate precum cele de tuns barba, părul, părul din nas, inghinal și corporal. Varianta clasică e cea de aparat de tuns părul, dar sunt și modele multifuncționale care incorporează mai multe funcții ori toate funcțiile.

Potabilitatea: Mai demult erau populare modelele cu fir deoarece numai de acel fel erau ori bateria nu ținea prea mult. Însă, în ziua de azi sunt foarte populare variantele cu acumulator. Ca o notă ar trebui să precizez că cele cu acumulator pot fi utilizate și cu fir.

Eu nu m-aș mai îndrepta înspre model care să fie cu fir deoarece este foarte incomod de utilizat, iar firul încurcă foarte mult.

Accesoriile: Diferența dintre un aparat pentru acasă și unul profesional constă și în numărul de accesorii. Veți vedea că cele pentru acasă vin cu un număr de accesorii mai limitat pe când cele trophy au mai mulți piepteni și foarfecă. Acei piepteni sunt capurile care permit tăierea părului, bărbii etc.

Trepte de tăiere: Setările de pe aparat în combinație cu acele capuri interschimbabile oferă mai multe trepte de tăiere așa încât tunsoarea să arate cât mai bine.

Producător: În prezentarea de față probabil că ați observat că aparatele celor de la Philips predomină. Acest lucru fiind datorat faptului că au produse de foarte bună calitate. Un alt motiv pentru care sunt fan al Philips este faptul că am avut doar aparate de la ei fiind unele de calitate superioară. Mai exact de vreo 30 de ani am modele tot de la ei și mă țin undeva la 10 ani fiecare.

Concluzii

Dacă dorești să economisești bani, nu ai acces la un frizer în localitatea ta sau pur și simplu dorești să te tunzi acasă atunci un astfel de aparat e pentru tine.

În opinia mea, pentru uz casnic cel mai bun aparat e Philips HC5630/15, iar dacă vrei ceva mai ieftin atunci există alternative în acest sens. Dar, eu modelul acesta îl recomand deoarece e un produs de calitate făcut să te țină.

Dacă dorești ceva pentru barbă atunci te poți uita la un aparat de ras.

Întrebări frecvente

Cât costă un aparat de tuns părul?

Un astfel de aparat pentru tuns părul costă între 100 și 300 lei. Depinde foarte mult de ce dotări ești interesat. În opinia mea, astfel de produse sunt accesibile dpdv financiar, iar banii dați pe ele îi recuperăm rapid.

Aparat de tuns cu fir sau acumulator?

Eu recomand modele cu acumulator deoarece ofertă o portabilitate mai bună. De asemenea, trebuie precizat că și cele cu acumulator pot fi utilizate cu fir în cazul în care nu ați avut timp să îl puneți la încărcat.

Lasă un comentariu