Top 10 Cel Mai Bun Aragaz pe Gaz din Inox 2024

Chiar dacă au apărut destul de multe alternative la acel aragaz clasic pe gaz , iar aici mă refer la acele aragaze moderne cu alimentare diferită, sunt destui care însă aleg varianta cu gaz. Chiar și modelele pe gaz trebuie alimentate de la priză, adică au acel sistem de aprindere al plitei, care poate fi de două tipuri, integrat (are pictograma cu flacără lângă buton) sau cu buton dedicat, adică necesită să folosiți o mână sau ambele. Pentru cei care nu prea se pricep, am realizat un top cu cele mai bune aragaze pe gaz, iar pe primele locuri se află modele pe inox deoarece arată foarte bine și nu-și schimba aspectul în timp.

De ce să alegeți aragazul pe gaz?

Instalare clasică. Varianta clasică este mai ușor de instalat adică nu trebuie să vă preocupați că nu aveți o instalație nepotrivită, dar nici consumul nu va fi o preocupare.

Gama variată. Ideea e că sunt o mulțime de modele și fiecare este diferit, unele au dimensiuni diferite, iar altele vin cu niște funcții în plus, adică sunt avantaje și dezavantaje la fiecare model, iar eu voi încerca să le prezint.

Faceți alegerea potrivită fără probleme. Aceste aparate sunt prezente de foarte mult timp pe piață, astfel că veți vedea o mulțime de păreri fie pe site-urile magazinelor, fie pe vreun forum. Sunt câteva magazine care vi le recomand, însă anumite modele nu vor fi disponibile pentru foarte mult timp, de aceea am realizat un top cu numeroase variante.

Deasemenea trebuie să știți că există și aragaz cu plită pe inducție.

Care sunt cele mai bune aragaze pe gaz?

În următoarele rânduri, am să vă prezint care este, în opinia mea, cel mai bun aragaz pe gaz din inox, dar și alte modelele de top care ar trebuie luate în considerare, astfel ca voi să vă puteți face o părere despre cam ce ar trebui să aibă un model bun. Cu siguranță sunt și altele, însă acestea mi-au plăcut foarte mult și veți vedea că sunt destul de diferite. În același top de aragaze de inox pe gaz, am pus și câteva modele diferite deoarece oferă câteva avantaje în plus față de cele doar pe gaz. Totuși, pentru unele aparate aveți nevoie de o instalație de curent suficient de bună în bucătărie, adică să nu o suprasolicitați când folosiți două sau trei aparate simultan.

Beko FSGT62110DXO

 • Exterior din inox
 • Arzătoare cu eficiență ridicată
 • Grill, Rotisor

Acesta ajuns să fie atât de popular și să-l consider cel mai bun aragaz cu cuptor pe gaz ieftin deoarece are un raport calitate/preț foarte bun, adică se află în topul vânzărilor. Trebuie subliniat faptul că are dotări în plus față de modelul clasic, adică: grill, rotisor, sertar inferior, iluminare interioară, aprinderea arzătoarelor la buton pentru plită și cuptor.

Un alt motiv pentru care l-aș recomanda este exteriorul din inox care rezistă în timp, adică nu și schimbă aspectul și nici nu veți mai vedea să sară vopseaua cum se întâmplă la unele. Există variante ceva mai scumpe pentru cei care vor mai mult (ventilator, aprindere integrată în butoane), dar poate că că mulțumiți cu ceea ce oferă acesta, chiar dacă nu are toate dotările posibile.

Deci nu trebuie să căutați foarte mult după un aragaz cu grill și rotisor ieftin, pentru că aveți o recomandare suficient de bună chiar mai sus. În cea ce privește greutatea sa, aș zice că două persoane îl mută foarte ușor prin bucătărie deoarece are doar 46,2 kg.

Arctic AGG5611DTTLX

 • Sistem de aprindere pentru plită și cuptor
 • Cuptorul are timer și rotisor
 • Plita are zone de gătit cu eficiență ridicată

Îl consider un aragaz ieftin și bun pentru că are un raport preț/calitate excelent, plus că și clienții sunt mulțumiți de alegerea făcută. Se potrivește în orice bucătărie deoarece are o lățime de 50 cm, iar adâncimea nu este atât de importantă, cât timp va fi pus lângă mobilă. Această recomandare este adresată celor care nu sunt dispuși să depășiți cu mult bugetul de 1000 lei. Chiar dacă nu pare a fi un model prea dotat, cuptorul are rotisor și timer, adică se pot prepara o mulțime de rețete cu carne. Sistemul de aprindere este la buton, iar acesta se află în partea dreaptă, unde este și vizibil. Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să folosiți brichetă sau chibrituri pentru a aprinde flacăra.

Poate că nu este un aragaz pe gaz mic comparativ cu restul, deoarece pe adâncime măsoară 60 cm. Cu alte cuvinte, există și modele care ocupă un spațiu mai mic, dar sacrificați din mărimea cuptorului și a plitei. Să nu uitați că trebuie să aveți spațiu pentru butelie ori schimbați duzele pentru a vă alimenta de la rețea.

Beko FSHT62111GX

 • Cuptorul are grill + rotisor
 • Ventilator integrat
 • Finisaje elegante

Da, există și aragaz cu cuptor pe gaz cu ventilator, adică nu trebuie să faceți vreo schimbare majoră la instalați a existentă și puteți coace excelent orice.

Dacă vă doriți un aragaz cu cuptor care coace bine, dar să nu fie chiar scump, atunci ar trebui să adăugați pe cel de sus în coșul de cumpărături. În cazul acestuia, vorbim de un design diferit, adică are butoane cu finisaje elegante, cuptor cu iluminare, grill, ventilator integrat etc. Adică nu vorbim de modelul tradițional ci unul care poate reprezenta o alternativă la cele moderne de top.

Evident că acesta nu este singurul model de la acest brand, însă dacă vă doriți anumite dotări, nu prea veți găsi alternative în același preț. Decât să luați separa plita și cuptorul, parcă mai bine alegeți un singur aparat care nu necesită mobilier dedicat pentru instalare, deci nu vor fi costuri ulterioare.

Conținutul pachetului include accesoriile standard: rotisorul, tava standard și plita. Spațiu suplimentar este în partea de jos unde se află acel sertar pentru vase.

Arctic AEM5611DTLA

 • Exterior ușor de întreținut – antracit
 • Ocupă puțin spațiu
 • Cuptor cu funcție de iluminare

Dacă v-ați săturat de modelele pe alb sau argintii, poate că unul pe negru vi s-ar potrivi, în special dacă restul aparatelor sunt tot negre. Chiar dacă nu este aragaz modern pe gaz, ci unul cu ambele tipuri de alimentare, acesta rămâne o opțiune bună dacă vreți să gătiți diferit cu cuptorul. Veți găti mai rapid cu acesta, dar și uniform datorită dotărilor diferite. Nu sunt multe moduri de încălzire și nici nu putea să ofere în acest buget, dar nici cuptorul tradițional avea doar încălzire inferioară. Un aparat cu ambele alimentări reprezintă o soluție inteligentă dacă nu vreți să aveți costuri mari, dar nici nu ați vrea să faceți compromisuri. Dacă vă permite bugetul, nu excludeți varianta cu ventilator.

Majoritatea recenziilor sunt pozitive, ceea ce mă face să cred că este un model de succes, de aceea îl vom vedea prezent mulți ani în oferta magazinelor, iar Arctic oferă și alte modele. Totuși, un aragaz mic pe gaz care să fie și pe o culoare atât de elegantă, este destul de rar.

Beko FSE62110DX

 • Cuptor cu ventilator
 • Grill, Booster
 • Design exterior modern

Puteți vă vă faceți o idee destul de bună despre acest aragaz cu plită pe gaz și cuptor electric pentru că sunt o mulțime de recenzii, adică este unul care răspunde nevoilor clienților. Are un preț excelent ținând cont că are dimensiuni generoase, adică are 60 cm pe adâncime, dar și lățime. Probabil ați zice că sunt multe ca acesta în acest buget, adică nu toate au gătire asistată cu ventilație, adică are ventilator. Merită ales și pentru că arată atât de bine, iar capacul plitei nici nu iasă prea mult în evidentă pentru că este realizat din sticlă transparentă. Față de cuptoarele pe gaz, acesta are funcție de preîncălzire Booster, astfel că puteți să gătiți mai rapid cu acesta și să nu mai pierdeți timp inutil. Deci aveți un motiv în plus că alegeți un aragaz bun pe gaz, dar cu sistem de coacere diferit.

Whirlpool WS5G8CHX/E

 • Inox
 • Timer electronic
 • Grătare fontă
 • Clasă energetică A

Anumite branduri nu oferă aragaze de inox cu cuptor pe gaz, adică nu sunt precum cele tradiționale. De exemplu, Whirlpool a ales să vină cu ceva diferit și se poate observa la modelul prezentat. Poate că nu e pe culoarea preferată, însă uneori trebuie să faceți câte un compromis dacă ne dorim timer digital, aprindere integrată, grătar din fontă, cuptor cu gătire asistată de ventilator dar și altele. Din imagine se vede că este destul de generos, adică are o lățime de 60 cm, adică cuptorul va fi destul de mare și se pot folosi fără probleme tăvi mari. Nu trebuie să vă faceți griji că aveți ce să curățați, pentru că are autocurățare hidrolitică, iar aceasta este foarte populară pentru că este ușor de folosit.

Un aragaz de cea mai bună calitate este oferit de un producător cu o lungă experiență, dar și care inovează la fiecare lansare.

Heinner HFSC-V50SL

 • Disponibil în mai multe culori
 • Model compact
 • Capac metalic și ușă cuptor cu geam dublu

De fiecare dată când realizez un top, încerc să prezint și modele puțin mai diferite, de aceea am menționat modele de aragaz pe gaz ieftin de la branduri diferite. Heinner reprezintă o opțiune bună chiar dacă mulți ar zice că nu oferă multe. Totuși, aveți posibilitatea să alegeți culoarea preferată, adică puteți alege chiar pe argintiu dacă vă place aspectul metalizat. Este evident că oferă strictul necesar adică ce oferă oricare alt model, numai că la un preț atractiv. Dacă bucătăria voastră nu este foarte spațioasă atunci nu ar avea sens să achiziționați aparate de dimensiuni generoase, care să vă încurce, ci mai degrabă compacte, cum este și cel de sus.

Deci, nu prea ai cum să faceți o alegere greșită cu un aragaz pe butelie ieftin, în special dacă este sub bugetul de 1000 lei, doar că exteriorul este vopsit pe o culoare argintie.

Zanussi ZCG612K1SA

 • Autocurățare catalitică
 • Capac plită din sticlă
 • Volum cuptor 60 litri

Acest aragaz cu plită și cuptor pe gaz Zanussi ZCG612K1SA este unul dintre puținele modele de la această firmă care intră la categoria aragaze cu cuptor pe gaz, dar care oferă și autocurățare catalitică. E de înțeles pentru că vorbim de un brand italian experimentat. Aprindere arzătoarelor și cuptorului este la o mână (are pictograma lângă buton), însă trebuie să aveți o priză pentru cablul de curent. În colțul panoului de control este un buton special denumit Easy Pizza, adică puteți coace cu ușurință pizza la voi în bucătărie. Reprezintă o opțiune de luat în considerare pentru că puteți alege ce culoare vă place, dintre cele patru disponibile, iar gătitul și întreținutul sunt o joacă cu așa dotări (rotisor automat pentru gătit lent).

Electrolux LKG504000X

 • Plită cu 4 arzătoare și capac din sticlă
 • Autocurățare automată la 250 grade – catalitică
 • Arzător mare de 3000W

Acest aragaz pe gaz cu ventilator face parte din lista de modele care merită alese, dar nu aș exclude nici alte branduri (AEG). Dacă vă permiteți o soluție scumpă și cu un alt nivel de calitate, Electrolux reprezintă o opțiune inspirată și nu o spun doar eu, ci majoritatea clienților. Nu sunt foarte multe recenzii la acesta pentru că are un preț ușor piperat, dar e de înțeles pentru că are gătit asistat de ventilator, iar autocurățarea este catalitică. Deci va fi ușor de întreținut la interior, dar și la exterior pentru că vorbim de inox și nu de metal vopsit, adică nu o să mai sară vopseaua sau să se îngălbenească. Sertarul inferior este prezent chiar dacă nu este atât de de evident.

Lista de aragaze bune de la acest brand nu se oprește aici, însă dacă alegeți câteva criterii legate de alimentare și aspect, veți vedea că opțiunile se limitează la câteva bucăți.

Studio Casa Verona Retro

 • Design rustic pe crem
 • Butoane și mâner ușă pe bronz
 • Aprindere electrică cuptor+plită

Dintre toate modelele menționate, acest aragaz rustic pe gaz este diferit, adică are un design retro. Chiar dacă ne amintește de aparatele vechi, dotările sunt mai recente, adică aveți acel sistem de aprindere pentru a nu mai folosi bricheta, dar și grill pentru anumite preparate din carne. Alături de acesta trebuie să alegeți aparate pe același stil, dar și culoarea nu poate fi alta. Din imagine se vede că are o lățime de 50 cm, deci nu vor încăpea vase prea mari pe el, însă vă puteți descurca dacă nu folosiți arzătoarele simultan. Chiar dacă nu are foarte multe dotări, puteți găti și coace cele mai multe rețete. Există pachete care includ o hotă, în cazul în care nu vreți să căutați una de la un brand diferit.

Din păcate, Studio Casa nu oferă niciun aragaz pe inox ieftin, majoritatea având prețuri destul de piperate.

La ce să te uiți când cumperi un aragaz pe gaz bun

Dimensiuni. Adâncimea nu este atât de importantă pentru că va fi montat lângă mobilier, însă lățimea nu poate fi mare dacă modelul anterior a avut o lățime de 50 cm.

Materiale. Dacă nu vreți ca exteriorul să se schimbe în vreun fel în următorii ani, atunci alegeți unul cu exterior din oțel inoxidabil

Utilități. Dacă vă decideți în final pentru varianta cu două alimentări diferite, atunci ar trebui să aveți o priză foarte bună pentru cuptor.

Funcții. În general, modelele mai simple nu vin cu foarte multe funcții, însă orice dotare în plus este binevenită.

Sertar inferior. Un loc suplimentar pentru depozitarea vaselor și ustensile, doar că nu toate îl au.

Brand. Nu trebuie neglijat pentru că joacă un rol important atunci când vă doriți un produs de calitate care să nu întâmpine probleme în viitor sau pur și simplu vă interesează doar calitatea materialelor.

Cele mai bune mărci de aragaze

Aș zice că brandul nu contează, ci mai degrabă modelul, adică unele dintre ele chiar oferă exact ce aveți nevoie la un preț rezonabil de mic. Cu alte cuvinte, vedem un raport preț/calitate foarte bun chiar și de la branduri precum Arctic sau Beko, care nu ar trebui să ajungă la nivelul mărcii Electrolux. În ultimii ani, s-au schimbat destul de multe, adică mărcile mai de buget au început să ofere soluții premium, adică s-au concentrat și pe calitate, astfel că au țintit și publicul care este dispus să cumpere un aparat scump.

Ce aragaz să cumpăr

Fiecare tip se adresează unei anumite categorii de persoane, dar mai pot fi și alți factori care pot influența decizia finală: instalație de curent/gaz, buget și spațiu.

Poate că ar trebui să încep cu asemănările dintre ele, iar apoi o să vă prezint diferențele și ce oferă în plus față de restul, iar acestea sunt motive pentru care ar trebuie să alegeți acele modele de aragaze.

Asemănări

Toate sunt disponibile în varietate de culori și mărimi, pot avea iluminare interioară, ventilator integrat, grill, rotisor, funcții de autocurățare (catalitică și hidrolitică) etc.

Deosebiri

Gaz. Folosește o singură alimentare, însă multe au și un cablu de curent pentru sistemul de aprindere. Prețurile sunt destul de mici, dar nu o să vedeți aragaze mari nemțești sau suedeze care să ofere modele cu cuptor pe gaz.

Mixt. Este o combinație bună între cele două, adică între randament și preparate gătite uniform, motiv pentru care prețurile sunt acceptabile, iar aici vorbim de branduri foarte cunoscute la nivel internațional ca Bosch și Electrolux.

Electric. Plita folosește tehnologii de încălzire de ultimă moderne, de aceea și prețurile sunt destul de mari. Funcția de încălzire cu convecție poate să fie prezentă la multe dintre ele, iar mulți experți o recomandă pentru un gătit cu rezultate foarte bune, chiar și dacă folosiți mai multe tăvi simultan. Gătitul cu plita este destul de rapid dacă plita are un sistem de încălzire pe bază de bobină, adică nu vitroceramică. Are un elegant design elegant, plita nu are capac și sunt prezente funcții în plus de gătire. Dacă aveți o instalație care vă permite să-l folosiți, atunci nu văd de ce nu l-ați alege, numai că are un preț peste 2000 lei, aproape dublu față de unul clasic.

Eu v-aș recomanda un aragaz mixt datorită cuptorului performant și nici nu costă atât de mult, adică nu e nici scump, dar nici ieftin. Este vorba de o diferență de preț de câteva sute de lei în unele cazuri. Dacă vorbim de o lățime de 60 cm, atunci deja avem o plită spațioasă și un cuptor foarte încăpător, adică pot fi folosite tăvi mari.

De știut

S-au făcut studii prin care s-a demonstrat că gazul poluează aerul din locuință, deci vă poate afecta sănătatea pe termen lung, dar puteți preveni prin aerisirea încăperii cu ajutorul hotei sau deschideți o fereastră în timpul sau după ce gătiți.

Întrebări frecvente

Cât consumă un aragaz pe gaz?

Nu se poate stabili o valoare fixă, eventuală doar maximă deoarece consumul este dictat de treapta de căldură aleasă, funcții și numărul de arzătoare pornite. Vă puteți orienta după puterea lor, care o convertiți în mc, însă o butelie ajunge cam o lună pentru o familie unde se gătește zilnic.

Cât costă un aragaz cu cuptor bun?

În funcție de dimensiuni, dotările, materialele folosite și alimentare, prețurile pot să difere destul de mult. Cel mai ieftin aragaz pe gaz costă circa 700 de lei, însă eu vă recomand modele cu prețuri de peste 1000 de lei, adică oferă dotări numeroase care vă pot fi de folos zi de zi.

Unde se fabrică aragazele Hansa, Zanussi, Electrolux și Beko?

Toate aceste mărci au fabrici în Europa. De exemplu, Hansa are în Moldova, chiar dacă este de origine germană, iar producătorul suedeze Electrolux are o fabrică la Satu Mare (România). Că tot vorbim de origine, Zanussi este un brand italian, iar Beko este turc.

Ce gaz este în butelia de aragaz?

GPL. Acesta este un produs petrolier lichefiat și este diferit de cel natural care este la rețea.

Lasă un comentariu