Cele Mai Bune Birouri Reglabile Electric pe Înălțime 2024

Dacă munciți de acasă sau doar sunteți pasionați de jocuri, atunci ar trebui să vă schimbați mobilierul actual cu cel mai bun birou reglabil electric pe înălțime pentru a obține cea mai comodă poziție, adică nu mai trebuie să ridicați ori coborâți scaunul în funcție de înălțimea sa. Pentru cei care nu sunt prea informați, acestea sunt birouri cu motor, adică ajustabile din buton. Cu alte cuvinte, puteți ridica sau coborî blatul în funcție de preferințe ori setarea memorată, adică același birou motorizat poate fi folosit de două persoane diferite, fără a exista disconfort. Evident că unii producători pot să comercializeze doar cel cadru de birou reglabil electric, astfel că voi puteți alege un blat chiar din lemn masiv dacă nu vă place materialele lemnoase inferioare cu mar fi: PAL, MDF sau HDF.

De ce să alegeți un birou care se înalță?

Motivele pentru care să alegeți unul dintre cele mai bune birouri reglabile este evident, adică vorbim de poziția de stat care poate fi reglată prin apăsarea unor butoane, dar care poate fi și salvată cu ajutorul unor funcții de memorare ((până la trei preferințe).

Totuși, există și birouri reglabile mecanic, adică din șuruburi sau au o manivelă care ridică sau coboară cadrul în funcție de cât învârtiți.

Ideea e că sunt soluții pentru orice buget, chiar și pentru cei care îl vor folosi doar pentru muncă sau să stea chiar în picioare. Aici vorbim de un cadru care permite o ridicare a blatului cu câțiva zeci de centimetri.

Dacă căutați un brand românesc cu soluții de buget, aveți birourile Dr Shield care sunt ajustabile pe înălțime manual.

Care este cel mai bun birou reglabil?

Un birou reglabil automat costă semnificativ mai mult decât unul ajustabil manual, dar există și anumiți producători care oferă soluții de buget, deci care nu trebuie trecute cu vederea. De aceea am ales să vă prezint mai toate variantele posibile, ținând cont de mărime, culoare și brand. Ordinea în care le-am prezentat nu ar trebui să vă influențeze decizia finală.

Dacă nu aveți un buget atât de mare pentru o soluție electrică, am menționat câteva birouri reglabile manual care costă semnificativ mai puțin și sunt la fel de apreciate și nu aveți cum să puneți la îndoială fiabilitatea, pentru că nu are ce să se strie cât timp respectați masa suportată de acel cadru.

Huzaro Hero 8.2

 • Ideală pentru lucru din picioare sau în poziție așezată
 • 72-118 cm
 • Suprafață rezistentă la murdărie

Nu știți ce cadou să faceți copilului? Dacă bugetul vostru să învârte în jurul sumei de 1000 lei, atunci puteți alege cel mai bun birou pentru copii reglabil pe înălțime care este oferit de un brand cu experiență în domeniu și se vede după numărul mare de opțiuni disponibile. Evident că birou reglabil de gaming poate fi folosit și de un adolescent sau adult, deoarece se poate ajusta înălțimea.

Costă ceva mai mult decât varianta care se reglează manual, însă consider că merită acel plus de comoditate, plus că arată mai bine. Dacă te decizi să lucrezi din picioare, îți va lua ceva să schimbi poziția învârtind manivela respectivă, însă cu acesta, doar apăsați butonul care a memorat poziția salvată anterior.

Înălțimea acestui birou de gaming electric este cuprinsă între 72 și 118 cm, adică este destul de înalt și nu se ridică chiar atât de mult când ar dori unii. Dacă îl veți cumpăra pentru copii, este o investiție pe termen lung deoarece nu mai trebuie să cumpărați altul în anii ce vor numai, ci numai eventual un scaun nou mai mare.

Gamemax D140 Carbon

 • 72-117 cm
 • Panou de control cu display
 • Suportă până la 80 kg

Acesta este un birou reglabil pe înălțime electric și se vede imediat din imaginea de prezentare, adică are acele butoane care controlează motorul de sub blat. Un birou negru reglabil se asortează cu orice setup și poate evidenția perifericele de o anumită culoare, în cazul de față pot fi cu verde cum e și la acel mouse pad mare, dar nu este o regulă.

La prima vedere ați zice că estre prea scump pentru un mobilier, însă nu și dacă punem partea motorizată, materialele și structura solidă. Ideea e că aveți acces ușor la panou de control care este compus din două butoane de ajustare a înălțimii, dar și alte funcții.

Nu trebuie să fi neapărat pasionat de jocuri care să faci o astfel de alegere, pentru că suprafața poate fi ridicată destul de sus, însă nu cred că suficient de mult pentru persoanele înalte. Rezistă la 80 kg datorită structurii din oțel și blatului realizat din fibră de carbon, care rezistă la umiditate și zgârieturi. Din toate variantele, acesta mi s-a părut mai atractiv ca preț, iar disponibilitatea produselor Gamemax este limitată, deci nu stați prea mult pe gânduri.

Hugo Wood

 • 72-121 cm
 • 4 funcții memorare
 • porturi USB pentru încărcare dispozitive

Nu o să găsiți birouri reglabile cu lemn masiv, ci doar cu imitație sau cumpărați doar cadrul și puneți ce vrei pe el, cu condiția să vă încadrați în greutatea suportată, altfel nu se va ridica. Costă atât de mult pentru că este un produs premium, lucru evident doar după cum arată. Mă refer la faptul că panoul de control este integrat în structura sa, astfel că nu este atât de evident și are chair sertar.

În primul rând, acest birou reglabil cu sertar este disponibil în trei variante și nu vorbim de blaturi pe alte culori, ci și cadrul poate fi complet negru. Deci aveți opțiuni diferite la același preț, însă mulți au ales combinația alb/fag.

Aceste modele au porturi USB cu funcție încărcare (unul este de tip C) și blocare interfață. Costă mai mult, însă arată mult mai bine decât competiția. Rigiditatea nu poate fi pusă la îndoială deoarece blatul este susținut de un cadru metalic solid, iar la mijloc avem un sertar mare dar nu foarte înalt. Pentru cei pasionați de jocuri, le recomand varianta pe negru și se întreține ușor.

Black TerrA3

 • 72-120 cm
 • Bun pentru a munci în picioare și nu numai
 • 4 funcții de memorare

Numai din imaginile de prezentare se poate vedea că a fost gândit pentru a munci din picioare pe el, indiferent că folosiți un PC sau laptop, dar cu respectarea sarcinilor stabilite. Pentru uploading sarcina este de maxim 60 kg, iar static vorbi mde mai mult – 80 kg. Un birou electric cu înălțime reglabilă nu suportă o capacitate foarte mare, dar este de înțeles pentru că sunt folosite materiale ușoare, dar solide.

Îl recomand persoanelor mai înalte deoarece poate fi ridicat până la 120 cm, adică puteți lucra ușor din picioare pe el. Aceste birouri electrice reglabil pe înălțime au un preț diferit de restul pentru că vine cu acea funcție de memorare, doar că la acesta avem 4 setări în acest sens, adică îl poate fi folosit chiar și de alte persoane. Panoul de control poate fi accesat cu ușurință fiind chiar iluminat, astfel că va fi vizibil indiferent de momentul zilei.

Cu alte cuvinte, acesta este ceva mai special decât concurența din același preț, plus că este prezent și pe maro. Eu îl recomand pe negru, deoarece nu este atât de pretențios, adică nu se vede dacă-l pătați ori zgâriați. Unii l-ar putea folosi și pentru activități diferite, dar nu are suprafața blatului cu folie ca la altele, dar se poate aplica ulterior.

QMOBILI Motion

 • Multicolor
 • 72-117 cm
 • 4 funcții de memorare

QMOBILI oferă o mulțime de birouri reglabile pe înălțime din lemn (PAL) și structura metalică, adică puteți alege foarte ușor modelul sau culoarea care vi s-ar potrivi. Prețurile sunt relativ aceleași indiferent de opțiune, mulți utilizator aleg variante deschise la culoare pentru că iasă bine în evidență. De aceea, eu vă recomand combinați de alb cu blat natur cum se vede și în poză.

Un asemenea birou cu înălțime ajustabilă electric nu se adresează oricui, adică doar unii dintre voi puteți avea un buget atât de mare, dar merită. Prețul este justificat, în mare parte deoarece au fost folosite numai materiale de calitate, plus niște dotări interesante, cum este acea funcție de memorare. Ar mai fi de adăugat faptul că are și un blat generos, astfel că este loc pentru tot setup-ul, chiar și cu două ecrane mari.

Dacă veți pune multe pe el, atunci veți avea și o mulțime de cabluri, de aceea producătorul vine cu o soluție pentru cei care nu vor să aibă cabluri peste tot. Mai precis, este vorba de un sistem de mascare flexibil de la același producător și costă în jur de 100 de lei. Poate că are un preț cam mare, însă nu există altă alternativă care să fie fixată.

Dr.Shield Nova

 • 75-115 cm
 • Motorul suportă până la 50000 de ridicări și coborâri
 • Blat MDF învelit în fibră de carbon (nu și la cel alb)

Aveți de ales între patru modele disponibile care se diferențiază între ele prin mărime și culoare. Deci dacă vă doriți să cumpărați un birou reglabil cu blat alb, aveți două opțiuni, de 140 cm, respectiv 160 cm lungime. Eu sunt de părere că mai mare e mai bine, și se încadrează mai bine pe colț datorită formei blatului.

Ca și construcție, se prezintă destul de bine. Are picioare similare cu restul, adică de tip T care sunt suficient de solide și îi oferă o stabilitate bună. Vorbim de un blat generos și dacă nu vă place lungimea, atunci alegeți varianta mică. Nu este un birou care se strânge, dar există cadre de la anumite branduri care pot fi extinse pentru multe tipuri de blaturi.

Aveți acces rapid și ușor la setările în ceea ce privește poziția sa, adică sunt două butoane pentru ridicare și coborâre, dar și două de memorare a poziției alese.

Mark Adler Leader 7.0

 • Blat cu grosime de 2 cm
 • 72-118 cm
 • Orificii pentru cabluri

Avem o altă masă birou ajustabilă, doar că acesta are un design mai simplu, cu un blat imitație lemn și picioare tip T. Îmi place că aveți acces ușor la panoul de control și are un design minimalist, astfel că nu iasă în evidență prea tare. Puteți memora 3 poziții ale acestuia, iar această funcție devine utilă în multe situații, fie că doar muncim ori citit din picioare anumite documente. Puteți adopta o poziție corectă cu acesta deoarece coboară exact la cât doriți, dar nu sub 72 cm.

Cu alte cuvinte, este o recomandare pentru cei care muncesc mult la calculator însă ar vrea să facă și puțină mișcare. După cum se poate vedea, poate fi ridicat cu circa 50 de cm mai sus decât o masă. Trebuie menționat că la acesta sarcina statică nu poate depăși 80 kg, însă la alte modele poate fi chiar de 100 kg (depinde de care valoare vorbim – upload/static).

Viva Upgrade

 • 4 funcții de memorare
 • Două motoare
 • 62-127 cm

Dacă anumite modele vi se pare cam scump sau poate că nu sunteți mulțumiți de performanțele motorașului, vă recomand un cadrul de birou electric cu 2 motoare. Pe acest cadru metalic puteți alege să montați ce fel de blat doriți (PAL, MDF, HDF, lemn masiv, sticlă), însă lungimea sa poate fi de la 120 cm până la 200 cm. Cu alte cuvinte, traversa este reglabilă și ea, iar tot cadrul acesta permite o sarcină totală de 120 kg indiferent că este în mișcare sau statică.

Îmi place că un astfel birou reglabil electric Viva Upgrade are sistem anti-coliziune și nu este singurul cu această caracteristică. Mai precis, în caz de contact se oprește și revine cu 2 cm pentru a îndepărta obstacolul.

Alternative de birouri reglabile mici

A+

 • Preț bun
 • Calitate superioară
 • Ușor de instalat

Dacă aveți un desktop cu un ecran nu foarte mare, s-ar putea să vă placă modelul de sus, pentru că are o adâncime mică – 60 cm. Spre deosebire de cele electrice, acesta este mult mai ieftin și are acel mecanism cu manivelă în partea stângă.

Un preț mic presupune și niște compromisuri, adică îi lipsesc perforațiile prin trec cablurile, astfel că nu vor atârna pe marginile sale. Dacă tot țineți la buget, poate că ar trebui să aruncați o privire și peste cadrele reglabile manual, adică montați ce tip de blat doriți, însă și așa nu nu veți economisi mult. În plus, e dificil să găsiți un blat de calitate, adică să reziste în timp la zgârieturi, pătare și umiditate, deci vă complicați inutil.

Din păcate acest brand nu oferă niciun birou electric pe colț, dar aveți de la Huzaro. Îl puteți pune chiar și pe acesta dar cu condiția să aveți acces la sistemul de ridicare, adică îl puneți pe colțul din dreapta al camerei.

Ergo Office ER-401B

 • Spațiu de lucru 140 cu 60 cm
 • Stabilitate bună datorită barei transversale
 • Capacitate maximă de 40 kg

Aveți și o variantă pe alb dacă vreți să iasă mai bine în evidență, însă eu vă recomand pe negru deoarece e mai ușor de întreținut. Spațiul de lucru generos va fi apreciat de cei care au un desktop mare, adică cu monitor de cel puțin 24 inci și cu destul de multe periferice de pus pe acesta, manivela se află de fiecare dată în partea dreaptă, iar înălțimea reglabilă se situează între 70 și 117 cm. Picioarele de tip T oferă și ele o stabilitate bună, plus că nu incomodează la picioare când vă rotiți pe scaun. Ca și pentru orice birou reglabil pe înălțime manual, vă recomand un mousepad generos care să-l puneți sub periferice, indiferent că va fi folosit pentru jocuri sau office.

La ce trebuie să te uiți când cumperi un birou extensibil electric

Dacă lucrați mult, vă recomand un birou ajustabil pe înălțime, care poate fi ridicat astfel ca voi să puteți lucra și din picioare și nu doar de pe scaun. Cu alte cuvinte, veți investi în sănătatea voastră. Totuși, nu toate sunt la fel și trebuie avute în vedere anumite aspecte:

Înălțimea de ridicare și coborâre. Asigurați-vă că puteți obține poziția ideală fie că stați jos ori în picioare. De aceea, producătorii menționează la cât se ridică ori se coboară.

Greutate suportată. Nu toate suportă aceeași greutate și unii dintre voi s-ar putea să se mulțumească cu faptul că suportă doar 40-50 kg, însă unele monitoare și PC-uri sunt chiar grele, să nu mai zic că poate vă decideți să montați și un suport. Trebuie să țineți cont și de greutatea permisă pentru ajustare sau în mod static. Nu ar trebui să vă urcați pe el și nici să puneți ceva foarte greu pe el.

Setări de memorare. Dacă nu sunteți singura persoană care îl va folosi, atunci trebuie să ofere cel puțin două opțiuni sau funcții de memorare a pozițiilor.

Blat. Culoarea și structura din care este realizat sunt foarte importante dacă va fi folosit zilnic pentru câteva ore. Mulți aleg cele negre deoarece sunt puțin pretențioase, iar folia sau stratul melaminat chiar oferă o protecție bună. Unele modele mari au un blat asimetric pentru că vorbim de un birou reglabil pe colț cum este și modelul Huzaro Hero 9.1

În general, producătorii oferă toate dimensiunile și informațiile pentru ca voi să faceți alegerea potrivită.

Dacă vă rezumați strict la jocuri și nu petreceți mult timp în fața sa (2-4 ore pe zi), atunci alegeți un birou reglabil pentru copii, dacă vorbim de peste 4 ore pe zi, atunci alegeți unul reglabil electric. Pentru cei cu buget mic, pot pentru varianta manuală care se ridică la fel de mult.

Întrebări frecvente

Cât costă un birou ajustabil electric?

Prețurile pornesc undeva pe la 1000 lei, dar pot depăși chiar și bugetul de 2000 lei dacă vreți un brand anume sau funcții suplimentare. O alternativă ar fi să cumpărați doar cadrul, în caz că aveți și vă doriți să montați un blat din lemn masiv și nu din PAL sau MDF.

Birou ce se ridică sau clasic?

Conform studiilor efectuate, devii mai productiv atunci când lucrezi stând în picioare, plus că e mai sănătos decât să stai ore în șir pe scaun.

Deci, un birou electric ajustabil oferă o poziție perfectă indiferent de statura voastră. Oricare dintre ele poate fi folosit pentru lucru sau divertisment (jocuri), doar că unele au blaturi ceva mai solide, cum sunt cele din MDF sau HDF, adică nu sunt din PAL și nu se vor curba în timp. În plus, cele create pentru pasionații de jocuri au o folie specială care oferă o rezistență sporită la pătare sau zgârieturi (cum e cea din fibră de carbon).

Lasă un comentariu