Cea Mai Bună Mașină de Găurit și Înșurubat 2024

V-ați săturat de șurubelnița clasică, dar și de bormașina cu fir care era mare și grea? Atunci vă recomand o soluție compactă și ieftină cum este mașina de găurit și înșurubat, care poate avea și acumulator. Dacă vă întrebați pentru care să alegeți, am realizat un mic clasament cu ele în funcție de specificații și părerile clienților. Dacă nu știți pentru care să alegeți, puteți opta pentru una dintre primele trei, adică una dintre cele de jos amintite.

Alături de una dintre acestea, puteți alege o mașină cu impact care poate strânge piulițe deoarece vine însoțită cu câteva tubulare de dimensiuni diferite, astfel că nu mai trebuie să aveți cutii cu atâtea tipuri de chei.

Cel mai bun

Black&Decker BCD003C1-QW

Locul 2

Steinhaus PRO-CD18H

Locul 3

Steinhaus PRO-ID650

Sunt diferențe vizibile între ele atât la greutate, cât și la autonomie, dar puteți vedea chiar și voi, adică o bormașină de 18V are un acumulator mai greu decât una de 14.4V, dar nu cu mult.

Totuși, mărimea acumulatorului poate să difere, iar unul chiar bun este cel de minim 2Ah. Cu cât e mai mare, cu atât e mai bine, însă va afecta și greutatea sculei. De aceea unele vin cu doi acumulatori mai mici, pentru a compensa puțin, dar nu se va ridica la nivelul celor cu baterii de 18V, dar depinde și ce veți face cu ea. Dacă veți găuri în material moale și doar înșuruba, atunci oricare dintre ele este ok.

Care este cea mai bună bormașină?

eți vedea că primele două modele recomandate sunt modele și se adresează unui public diferit, adică una oferă un plus de performanță, iar cealaltă mai multă durată de funcționare. Ca și preț, costă la fel de mult astfel că decizia poate fi cam dificilă, de aceea am recomandat și o variantă de 18V cu acumulator de 2Ah. Pentru cei care nu au o bormașină pentru a găuri în cărămidă, aș recomanda una cu percuție, care este bună și pentru beton sau tencuială nouă, mai precis, mă refer la o mașină de găurit cu percuție de la aceeași marcă.

Acestea fiind spune, acestea sunt modelele care vi le voi prezenta, dar cu siguranță că vor mai fi și altele, dar chiar nu aveți nevoie de mai mult, eventual doar de un acumulator în plus, care costă circa 72 de lei.

Black&Decker BCD003C1-QW

 • Tensiune alimentare 18V
 • Acumulator 1,5 Ah
 • Cuplu 40 Nm

Cea mai bună bormașină cu acumulator e Black&Decker BCD003C1-QW deoarece discutăm despre un model cu portabilitate foarte bună și suficientă putere pentru a fi utilizată la țiglă metalică ori lucruri similare.

Pro: Oferă o portabilitate foarte bună deoarece oferă o greutate mică de 3,7kg și are acumulator de 1,5 Ah. De pe urma acestui lucru ne putem da seama că aparatul va avea o autonomie cuprinsă între 30 minute și două ore. În esență, autonomia depinde foarte mult la ce o folosiți.
Poate fi utilizată pe multiple suprafețe de lucru precum oțel, lemn și zidărie. Dar, nu e tocmai pentru beton deoarece bace parte din categoriile semiprofesional și hobby.

Contra: Conform producătorului, această autofiletantă nu este pentru sarcini profesionale. Dar, eu am folosit-o fără probleme la montarea țiglei metalice pe un acoperiș.
Modelul pe care l-am cumpărat nu avea cutie de plastic, ci de carton.

Cui se adresează: Acest model marca Black+Decker e pentru cei care doresc un aparat puternic sau cea mai buna bormașină pentru tablă cutată ori sarcini similare.

Steinhaus PRO-CD144-2B

 • Aveți cutie de plastic cu 7 accesorii utile (diverse capuri de înfiletat)
 • Doi acumulatori
 • Mandrină rapidă 0.8-10 mm
 • Tensiune alimentare 14,4 V

Aceasta este foarte populară pentru că oferă un pachet complet pentru a înșuruba/deșuruba orice și oricât. Nu trebuie să vă faceți griji de durata de funcționare pentru că aveți o baterie reîncărcabilă de rezervă de 1.3 Ah, care nu este foarte mare, dar este satisfăcătoare. Vă puteți da seama și voi cam pentru ce este destinată, adică după accesoriile incluse în pachet. Aș folosi-o strict pentru înșurubări și deșurubări, după cum menționează și producătorul. O sculă ca și acesta vă poate ușura lucrul în special dacă aveți de scos șuruburi din cofraje sau doar de montat/demontat mobilier. Nu mai trebuie să vă rugați de nimeni, adică puteți face și voi pe meseriașul.

Dewalt DCD796NT-XJ

 • Tensiune alimentare 18 V
 • Putere 460 W (cuplu 27 Nm)

Printre cele mai bune mașini de găurit se numără Dewalt DCD796NT-XJ. De pe urma faptului că are 18 V ne putem da seama că discutăm despre un model destul de puternic. Producătorul precizează că e pentru cei în căutarea unei soluții pentru treburi casnice, din când în când. Adică, va face față utilizărilor hobby.

Pro: Are valiză de transport așa încât să o puteți căra și depozita în siguranță.
Acumulatorul e unul Li-ion de 18 V așa încât să vă ofere puterea de care aveți nevoie și să țină cât mai mult. Dacă vă întrebați cam cât ține bateria atunci trebuie să știți că între jumătate de oră și două ore.
Pentru ca biții să nu cadă, acest model este echipat cu suport magnetic.
Construcția e una solidă, dar ergonomică. În acest sens are mâner acoperit de material cauciucat.

Contra:

Cui se adresează: E pentru acele persoane care doresc cea mai bună mașină de găurit și înșurubat cu acumulator. Dotările cu care vine la pachet vor fi suficiente pentru cei mai mulți dintre noi.

Steinhaus PRO-CD18H

 • Funcție de ciocan (percuție)
 • Mâner
 • Mandrină rapidă de 13 mm
 • Tensiune alimentare 18 V

Acesta nu are burghie pentru lemn, ci pentru beton și piatră deoarece oferă funcție ciocan, dar și un mâner ca la bormașinile mari. Acesta este perfectă atunci când trebuie să dați găuri pentru a fixa diverse obiecte în dibluri, iar față de mașina de găurit clasică, acesta este foarte compactă. Pentru a găuri cu burghie mai groase aveți nevoie de o sculă diferită, plus că accesoriile incluse sunt destul de ieftine. dacă alegeți să găuriți în metal sau beton, e bine să răciți la câteva zeci de secunde burghiul ca să nu se rupă. Face parte din categoria de scule de tip Hobby și trebuie folosită ca atare, pentru lucrări la care vreți să faceți bani, aș recomanda ceva mai profi.

Cui se adresează: E pentru cei care vor cea mai bună bormașină cu percuție pentru beton, dar care să fie pe acumulator.

Steinhaus PRO-ID650

 • Putere 650W
 • Trei burghie în pachet
 • Preț bun

Mașina de găurit cu percuție Steinhaus PRO-ID650 este cea mai apreciată variantă oferită de acest brand și nu văd de ce nu ar fi la un așa preț. Aceasta nu o recomand pentru înșurubat deoarece nu aveți un control atât de bun asupra vitezei (până în 3000 RPM), plus că nu e șa de ușor de ajuns în anumite locuri deoarece este o sculă electrică cu cablu. Nu vă oprește nimeni să o folosiți pentru înșurubări, dar nu este la fel de ușor de manevrat ca una dintre cele mai sus menționate. Aceasta este concepută special pentru găurit în lemn, fier și zidărie, de aceea are și acele burghie. Dacă găuriți în metal, e bine să umeziți la un anumit interval cu apă ca să nu-l stricați.

Steinhaus PRO-ID900

 • Are un pachet mai generos
 • Putere de 900W
 • Aveți câte 3 burghie pentru fiecare: lemn, zidărie și metal

După cum am mai spus-o de mult ori, e bine să aveți modele cât mai puternice dacă vreți să țină și să faceți treabă bună. Poate că nu se ridică la nivelul unui model profesional, în special dacă ați mai folosit și alte tipuri de scule. De ce să cheltui mai mult pe o bormașină, când poți avea cam același lucru dar la un preț mai bun? Acest producător chiar oferă soluții bune și nu de câteva luni, ci de ani de zile. În fiecare an vedem versiuni noi îmbunătățite și care sunt chiar competitive. În acest buget, nici nu prea sunt alte branduri care merită a fi menționate, poate că ar fi cele de la Einhell, dar nu vin cu multe accesorii, adică pachetul este sărac.

Steinhaus PRO-CD18P

 • 11 accesorii, inclusiv burghie pentru lemn
 • Motor fără perii (brushless)
 • Mandrină metalică de 13 mm

Avem un model performant, de aceea vine și cu câteva burghie pentru lemn, adică au acel vârf subțire și ascuțit care vă ajută să faceți o gaură cu precizie. De asemenea, are numeroase capuri pentru înfiletat care nu le veți folosi foarte des, ci numai pe unele dintre ele. Durată de funcționare este generoasă după cum am menționat și mai sus, pentru că are baterie 2.0Ah. Din păcate nu prea se găsesc foarte multe astfel de modele și nu sunt compatibile de la alte branduri. Poate că în viitorul apropiat, producătorii vor fi obligați să producă numai acumulatori universali pentru a se nu se mai face atât de multă risipă, dar și oamenii vor economisi.

Steinhaus PRO-CD18MX

 • Diverse burghie și capuri
 • Are mâner cu softgrip
 • Funcție impact

Aceasta este combinați perfectă între cele două modele menționate anterior, adică aveți funcția de ciocan cu percuție, dar și burghie atât pentru lemn, cât și pentru beton/piatră. Durata de lucru este decentă cu acea baterie de 2Ah, iar încărcarea ei durează circa o oră, conform producătorului. Dacă nu vă place acel mâner pe lateral, cum are cel de deasupra, puteți alege varianta aceasta fără. Dacă obișnuiți să găuriți și material lemnos, atunci aveți un motiv în plus să alegeți pe acesta deoarece vine cu două burghie. Conținutul pachetului este diferit de la o variantă la alta și se poate vedea din imaginea de prezentare a fiecăreia.

Steinhaus PRO-ID750

 • Puternică și silențioasă
 • Foarte ușoară
 • Găurire cu percuție

La fel ca și cele de sus menționate, vine la pachet cu tot cam ce vă trebuie, dar unii ar zice că e loc de mai bine, însă aș zice că oferă peste medie, adică nu veți găsi ceva mai bun în același preț. Cu acesta puteți prinde orice etajeră pe perete adică puteți da găuri fără probleme în zidărie. Totuși, diblurile și șuruburile se aleg în funcție de burghiele pe acre le aveți adică nu le puteți lua mai mici ori mai mari. Puteți folosi dibluri mici dacă le fixați în ancoră chimică (recomandată pentru cărămidă celulară). În lemn, găurește cu ușurință în special dacă vorbim de esență precum brand/molid.

Steinhaus PRO-IW450

 • Cu fir
 • 4 tubulare
 • Geantă pentru transport

Acesta este puțin diferită deoarece folosește doar tubulare, adică puteți strânge piulițe 17 până la 22 mm. Deci poate fi folosită pentru pentru sarcini diferite, adică mai rar, de aceea producătorul ales să fie cu fir, adică să coste mai puțin. De ce să vă mai stresați cu chei când puteți avea un singur aparat de strâns, dar la șuruburi aveți nevoie de una dintre cele de sus. Mai există și variantă să puneți un cap special de tubulară la cele de sus, adică vă trebuie doar o cutie mică pentru toate aceste adaptoare, burghie și capuri. Poate că sună complicat, însă cheile ocupă mult spațiu și sunt greu de transportat, în special dacă nu aveți o cutie specială pentru ele.

Bosch UniversalDrill

 • Tensiune alimentare 18 V
 • Acumulatori 1.5 Ah

Bosch UniversalDrill este o autofiletantă de calitate superioară deoarece vine cu tensiune alimentare de 18 V. Împreună cu cele 1450 rpm și cuplul de 23/32 Nm (maxim 40), acest model se va descurca formidabil atunci când vine vorba despre găurit sau înfiletat. Ca o paranteză, cei de la Bosch se descurcă la fel de bine la scule electrice precum la produse de curățenie precum aspiratoarele.

Pro: Construcție robustă și ergonomie superioară. Ar mai fi de adăugat că acum e o promoție cu 3 ani garanție dacă înregistrați produsul. În mod normal garanția e de 2 ani.
Poate fi utilizat pentru o multitudine de lucrări și pe suprafețe de lucru precum lemn și oțel. Nu aș recomanda să vă pierdeți timpul la beton deoarece nu are percuție.
E un produs german de calitate care a fost fabricat în Ungaria.
Acumulatorul face parte din gama „Power for all”, iar din această cauză poate fi utilizat și la alte aparate de la acest producător ori care folosesc astfel de acumulatori.
Întrucât are o greutate mică de 1,2 kg putem spune că are o portabilitate bună. Dacă vă preocupă cât ține bateria atunci trebuie știut că în funcție de suprafața de lucru. Adică între 30 minute și două ore. Portabilitatea bună este susținută și de faptul că vine cu valiză de transport.
Ar mai trebui să precizez că există și variantă cu doi acumulatori, iar consul acesteia e 06039D4002.

Contra: Costul este ușor mai mare comparativ cu alte modele, dar are facilități superioare și e produs în Europa.

Cui se adresează: Acesta e pentru persoanele în căutarea unui produs de calitate de la un brand care poate fi considerat una dintre cele mai bune mărci de autofiletante.

Bosch Professional GSR 18V-50

 • Tensiune alimentare 18 V
 • 2 acumulatori

Bosch Professional GSR 18V-50 e o bormașină cu acumulator profesională pentru cei care doresc ceva avansat cu motor brushless (adică fără perii). În cazul modelului de față discutăm despre o opțiune cu doi acumulatori GBA 18V 2.0Ah.

Pro: Pachetul e unul generos deoarece este compus din aparat, 2 acumulatori și trusă de depozitare. Trusa este un avantaj deoarece sunt modele care nu au așa ceva în pachet.
Dacă înregistrați produsul promoții atunci puteți beneficia de garanție 3 ani. În mod normal garanția este de 2 ani.
Producătorul etichetează acest aparat ca fiind unul pentru lucrări profesionale, putând fi utilizat la lemn și oțel.
Portabilitatea este una foarte bună prin prisma faptului că are o greutate mică de 1 kg și că vine la pachet cu doi acumulatori. Fiecare are o capacitate de 2 Ah.

Contra: Nu poate fi utilizat la beton deoarece nu are percuție.

Cui se adresează: E pentru cei care doresc o bormașină profesională și care să aibă un pachet generos așa încât să poată fi utilizată pe parcursul zilei de lucru.

Steinhaus PRO-IW1100

 • Putere 1100 W
 • Alimentare de la rețea.

Probabil că cea mai bună autofiletantă cu impact e Steinhaus PRO-IW1100. Asta dacă nu vă interesează cea cu percuție. De precizat ar fi că aparatele acestea cu impact sunt mai mult pentru înșurubat.

Pro: Ce mai mare avantaj care mi-a sărit în ochi este că are un preț foarte bun.
Pachetul este unul destul de generos mai ales prin faptul că vine cu geantă pentru transport și depozitare.
Puterea este una mare de 1100 W așa încât să obțineți o viteză maximă de 2200 rotații pe minut.
Nu mai depindeți de acumulatori ori încărcarea acestora deoarece vine cu cablu care are o lungime de 3 m.

Contra: Modelul acesta poate fi utilizat doar pentru înșurubat. Un alt oarecare dezavantaj ar fi faptul că datorită faptului că este doar pentru o sarcină nu are așa multe accesorii.

Cui se adresează: aceasta unealta e pentru cei care doresc o soluție puternică pentru înșurubat.

Ca alternative aș recomanda Bosch Professional GDR 120-LI și pe cele de aici.

De ce să alegi o mașină de găurit și înșurubat?

O mașină de găurit și înșurubat este o unealtă electrică care nu trebuie să lipsească din arsenalul unui bărbat, indiferent că e profesionist sau amator. Acest tip de aparat e disponibil în variate configurații cum e cea de bormașină și ceva de autofiletantă.

Dacă o șurubelniță electrică este pentru a înșuruba câteva șuruburi, un astfel de aparat poate fi utilizat la o varietate de lucrări. Ca să nu mai lungesc vorba, principalele motive pentru care ai lua așa ceva sunt următoarele:

Portabilitate bună: Majoritatea sculelor de acest fel o greutate în jur de 1 kg, iar acumulatorul poate să țină undeva la maxim 2 ore. Acesta este motivul pentru care poate fi utilizată fără probleme pe acoperișuri deoarece nu mai sunteți „legați” de un cablu.

Putere suficientă: Avânt tensiunea de alimentare 18 V aceste aparate au suficientă putere pentru a îndeplini sarcinile. Dar, ar trebui să specific faptul că există și modele cu tensiune de alimentare mai mică, iar din această cauza nu sunt așa de puternice

Ușor de folosit: Dacă e vorba de autofiletante trebuie specificat că acestea sunt foarte ușor de folosit pentru că nu mai este nevoie de o cheie sau ceva similar. Ușurința în utilizare este influențată pozitiv și de faptul că au acumulator, adică de portabilitate.

Cost mic de achiziție: Astfel de aparate costă în jur de 200-500 lei. Costul fiind influențat de numărul de acumulatori și tensiunea de alimentare.

Versatilitate: O să vedeți că sunt o gamă variată de modele care pot fi utilizate in scopuri hobby, semi-profesional sau profesional. Ar mai trebui adăugat faptul că există variante care pot fi utilizate la metal, lemn și beton.

Ghid achiziție

Înainte de a cumpăra așa ceva este important să vă uitați la aspecte important e așa cât să faceți o achiziție bună.

Puterea: Este foarte important să alegeți ceva cu o putere suficientă pentru sarcina care doriți să realizați. Spre exemplu, dacă doriți să o folosiți la tablă atunci va trebui o tensiunea de alimentare de minim 18 V.

Dotări: Dotările pot să difere de la un producător la altul și în funcție de sarcinile care pot fi realizate. Spre exemplu, un model pentru beton va veni cu percuție, iar unul profesional avea inclus în pachet 2 acumulatori.

Marcă: În opinia mea, cele mai bune mărci de bormașini sunt Black+Decker (Dewalt), Bosch și Steinhaus. Eu am ales să-mi cumpăr un model Black+Decker deoarece modelul acela era la reducere și avea caracteristicile de care eram interesat.
Produsele Dewalt sunt făcute tot de Black Decker deoarece e firmă subsidiară. Dacă nu știți prea multe despre aceste firme atunci trebuie să precizez că sunt unele americane.

Concluzii

Primele recomandării sunt de buget, după cum se și vede, iar pentru cei care vor mai mult le recomand următoarele două opțiuni. Ultimul modele este strict pentru a strânge piulițe, dar puteți pune cap pentru tubulare la modelul clasic, astfel că nu trebuie să folosiți două scule diferite la proiectul vostru.

Nu veți mai găsi scule care să nu fie însoțite de cutie de transport, însă în ceea ce privesc acumulatorii și încărcătoarele, pot fi excepții, în special la branduri de top, deoarece acumulatorii au ajuns să fie compatibili cu mai multe scule, dar nu și cu cele de la concurență. Nu vin cu cutie, acele scule care costă foarte puțin adică în jur de 100 de lei.

Întrebări frecvente

Cât ține un acumulator de bormașină?

Dacă ne referim la durata de viață și la cel Li-Ion, aceasta poate să fie influențat de stilul de lucru, dar specialiștii spun că circa 2-3 ani sau 1900 de cicluri de încărcare, adică la un moment dat necesită să fie înlocuit. În ceea ce primește autonomia, ei bine, ea diferă în funcție de acumulatorul ales, adică câți Ah are. Cu cât are mai mulți Ah, cu atât este mai bine.

Cât costă o mașină de găurit?

Cel mai ieftin model costă unde la 200 și ceva de lei, însă merită să verificați toate modelele, adică și cele până în 300 de lei deoarece pot oferi acumulatori superiori ca și putere și autonomie.

Ce bormașină să cumpăr?

Doar pentru înșurubat, puteți alege orice model fără fir și acumulatori reîncărcabili Li-Ion, însă dacă vreți să găuriți în lemn/cărămidă sau să realizat un mic proiect de construcție acasă, atunci merită o variantă de 18V. Preferabil ar fi una cu doi acumulatori astfel încât să puteți lucra fără întreruperi sau pauze prea mari.

Lasă un comentariu