Top 10 Cele Mai Bune Camere de Supraveghere Bebeluși 2024

Pentru toți cei care caută un Baby Monitor, dar nu au decis în pentru care să opteze, am realizat un top cu cele mai bune camere de supraveghere pentru bebeluși. Acestea pot fi de mai multe tipuri în funcție de ce vreți să conțină pachetul sau ce caracteristici vreți să aibă. Cu alte cuvinte, un monitor supraveghere bebe poate avea prețuri ceva mai mari decât altele, în special dacă vorbim de branduri de top și nu de “chinezării”. Nu cred că ați fi dispuși să dați foarte mulți bani pentru gadget care îl veți folosi doar pentru câțiva ani. Pentru cei interesați, am făcut o listă de recomandări sub.

De ce să alegeți un monitor video bebeluși?

Un astfel de aparat mic vă poate fi de folos zi de zi în special dacă nu aveți bebelușul lângă voi și vreți să știți ce face când nu sunteți în preajma sa. Având funcție Baby Monitor, puteți să-i monitoriza activitățile, să auziți când plânge și chiar să vorbiți cu el, adică este un sistem de monitorizare bebeluși foarte bun. Acestea sunt funcțiile de bază, dar la acestea se mai pot adăuga și altele în funcție de cât sunteți dispuși să cheltuiți sau ce model veți alege. Există camere care nu vin cu acel baby monitor portabil, care este precum o stație cu ecran și multe alte funcții interesante, dar producătorul oferă o aplicație mobilă, adică monitorizarea se va face de pe dispozitivul vostru.

Care este cea mai bună cameră supraveghere bebe?

O cameră supraveghere copii considerată bună vine cu o mulțime de caracteristici speciale, adică o se vedem un Baby Monitor cu ecran mare și o interfață destul de avansată. Numai voi decideți care vi se pare mai utilă, însă eu aș opta pentru pachetul format din două gadgeturi deoarece telefonul are și el un rol diferit, plus că poate nu vreți să țineți în dormitor. Eu recomand modelele de jos și voi menționa ce caracteristici sunt chiar folositoare, pe lângă cele standard care le vedem la mai toate din aceeași categorie.

Trebuie să știți că este un sistem supraveghere copii destul de simplu compus dintr-o cameră supraveghere bebeluși și o stație cu ecran, dar unele vin cu tehnologie WiFi astfel că puteți folosi telefonul mobil în locul monitorului, iar filmarea live o vedeți pe telefonul mobil, adică producătorul pune la dispoziția părinților și o aplicație.

Loosafe SM935E

 • Zoom 2x
 • Funcție de rotire prin intermediul tabletei
 • Semnal până în 300 metri

Unele sunt mai performante decât altele, însă o cameră video supraveghere bebe, cum e cea de sus, cred că ar fi de ajuns deoarece oferă exact ceea ce căutați. Vine cu următoarele dotări: vedere nocturnă, zoom 2x, senzor temperatură, comunicare bidirecțională (microfon și difuzor pe ambele aparate), ecran de 3,5 inci, alarmă, cântece. O puteți roti cu ajutorul unității mobile exact ca și în cazul modelelor de tip PTZ, dar sunt limitări adică vorbim de un aparat care va fi folosit strict la interior pentru că nu are protecție IP. Dacă nu știți cum să-l puneți la somn, puteți să redați cântecele de leagăn ale aparatului. Nu sunt multe dar sunt cele mai populare cântece folosite de părinți.

Pe pagina magazinului, puteți selecta și pachetul mai generos, adică dacă vreți să monitorizați activitatea și dintr-un alt unghi, adică vorbesc de Loosafe SM935 Double PTZ, respectiv Loosafe SM70 Double Pro PTZ care oferă specificații mai bune, de aceea este și acel preț generos.

Dacă mărimea ecranului este importantă, adică vă doriți să fie peste 5 inci, aveți modelul de cu unitate de 7 inci numit Loosafe SM70 PTZ.

INNOELAB

 • Doi senzori (fix+mobil)
 • Pachet generos (protecții prize, lampă veghe, opritor ușă)
 • Aplicație mobilă

Nu trebuie să alegeți o gadget de înregistrare clasic când există un monitor bebe ca acesta, adică aveți cel mai bun baby monitor cu acea stație de monitorizare a bebelușului. Prin intermediul acesteia puteți să vorbiți cu bebelușul, adică să-l liniștiți, să vedeți ce face atât ziua, cât și noaptea, dar și multe altele. Nu va exista nici o zonă oarbă pentru că unghiurile sunt bune, se rotește și aveți un senzor suplimentar.

Funcția de detectarea a mișcării este foarte importantă pentru că ajută, în special că vreți să vă atenționeze doar când copilul este treaz.

Ea nu trebuie montată pe perete sau tavan, ci poate fi pusă pe orice crop de mobilier, dar poate fi și ajustată pentru a obține unghiul dorit. Prețul unui astfel de monitor video bebe este destul de mic și reprezintă o soluție mobilă, adică fără fir, dar și bună. Cu siguranță, sunt și alte camere video bebeluși, dar nu de la această marcă OEM.

Zenkabeat Viewpro XT

 • Ecran de 5 inci
 • Rotire 360
 • Rază de 200 metri

Atunci când căutați o cameră video pentru copii sau bebeluși, ne uităm la acele variante care prezintă cele mai bune specificații. Un exemplu bun este cea menționată mai sus care are un ecran de 5 inci, rază de acoperire mare, cameră web cu rotire 360 și multe altele. Veți vedea că oferă funcții în plus pe lângă cele standard, iar multe dintre ele sunt foarte utile. Unele dintre acelea sunt senzorul de temperatură și cântecele de leagăn, care le puteți reda ori de câte ori plânge sau e neliniștit. Față de altele, aceasta vă permite să comunicați cu bebelușul la o apăsare de buton. Sunt o mulțime de variante similare dar care nu oferă posibilitatea să înclinați sau să rotiți obiectivul.

HelloKid DUO 2K UltraHD

 • Rază de acțiune mare – până în 300 metri
 • Ecran de 5 inci
 • Autonomie maximă 120 ore

Monitorizarea se poate face și fără telefon deoarece aveți o telecomandă wireless cu ecran generos. La camerele video de supraveghere copii nu foarte scumpe nu vi se oferă un ecran atât de mare (până în 5 inch), motiv pentru care nu veți vedea atât de bine copilul, dar nici raza de acțiune nu este atât de mare, ci e pe jumătate. Nu e cazul la modelul de sus care oferă specificații decente, dar nu grozave (e de înțeles datorită prețului).

Un astfel aparat supraveghere bebeluși oferă o imagine detaliată deoarece vorbim de o rezoluție Full HD, dar și vedere nocturnă. Se poate mări imaginea dacă vreți să vedeți copilul de aproape, însă doar cu zoom digital. Producătorul vă oferă și posibilitatea să monitorizați activitatea bebelușului și prin intermediul telefonului, adică se oferă o aplicație mobilă.

NIKI Smart50

 • Multe cântece
 • Mărește imaginea până la 4x
 • Rotire 360 grade

Niki nu este un brand foarte renumit, dar oferă cel puțin o opțiune pentru părinți, adică aveți cel de sus, dar și varianta Niki Smart51 care are două unități de monitorizare independente. Tot așa sunt și modelele Smart70, respectiv Smart71, doar că stația are display de 7 inci.

Acesta este compus din unitatea pentru părinte și o cameră monitorizare bebe. Această cameră de supraveghere pentru copil a fost gândită pentru a fi folosită cu acea unitate portabilă pentru părinte și în mai toate cazurile, vorbim de o autonomei nu foarte mare. De aceea unii părinți preferă să aleagă doar camera fără acea stație, că și așa țin telefonul mai tot timpul pe lângă ei. Totuși, acea unitate poate fi folosită până la o distanță de 300 de metri, dacă vreți ceva diferit, atunci alegeți una dintre cele trei recomandări făcute. Nu-i lipsesc caracteristicile standard: comunicare bidirecțională, vedere nocturnă, modul de economisire, cântecele de leagăn, senzorul de temperatură.

BabyView SM650

 • Vedere nocturnă
 • LCD de 5 inch
 • Nu necesită baterii (are acumulator integrat)

Sunt o mulțime de modele care seamănă între ele, fie că vorbi mde specificații, fie de design. cel de sus și alternativa BabyView VB610, sunt astfel de opțiuni care ar merită alese. Un monitor bebeluși ca acesta vă va ușura viața de zi cu zi, plus că nu trebuie să fiți aproape de dormitor, ci puteți să faceți liniștiți în bucătărie pentru că aveți totul pe acest display, însă autonomia scade mult când folosiți modul video. Oferă chiar și timer care poate fi setat în funcție de cum alegeți să hrăniți bebelușul.

Nu vă oprește să-l folosit pentru monitorizarea persoanelor în vârstă sau chiar și a animalelor de companie neastâmpărate.

Mappy Wireless Cam VBM20191

 • Night Vision
 • Auto Tracking
 • WiFi integrat

Mappy oferă un monitor video pentru bebeluși cu aplicatie pe telefon decente, dar și multe alte gadgeturi utile care le puteți alege pentru a vă ușura viața de zi cu zi. Modelul prezentat nu are acea unitate portabilă cu butoane pentru accesarea celor mai importante funcții, ci aveți o aplicați mobilă care trebuie instalată și nu veți mai folosi un alt gadget.

Deci pachetul său este simplu cum e și în cazul variantei Mappy Wireless Cam VBM20192. Cu aceasta nu mai trebuie să vă preocupați că trebuie să încărcați încă un device, ci doar telefonul. Va fi de ajuns pentru momentele în care sunteți ocupați și nu puteți fi alături de bebeluș (pentru că faceți mâncare ori curățenie). Din păcate, raza de acoperire nu va mai fi prea mare la acesta, adică nu puteți folosi la o distanță mai mare de 100 metri, iar acea valoare scade odată în funcție de obstacole (ziduri).

HelloKid OPTI 3.5”

 • Autonomie modestă
 • Distanță nocturnă de 10 m
 • Suportă maxim 2 unități

Un sistem monitorizare copii la un preț mai mic este cel de sus deoarece vine la pachet ambele dispozitive, la fel ca la modelul mai avansat HelloKid PRO 5. Parcă e mai interesant să folosiți un aparat de monitorizare prin intermediul telefonului, doar că vedeți voi, scade raza ade acțiune cel puțin la jumătate.

Deci monitorizarea la acesta se face de pe acea stație mică, iar eu vă recomand varianta Pro 5 dacă vreți autonomie dublă, dar și alte avantaje. În plus aveți funcțiile PTZ (puteți roti, înclina și chiar mări imaginea), dar nu e specifica nimic legat de funcția de Auto Tracking care devenea utilă în a urmări copilul.

Un preț redus face ca anumite caracteristici să lipsească, dar poate că nici nu le-ați fi folosit. Mă refer la opțiunea de înregistrare pe card de memorie pentru salva o amintire. Oricum, mai bine filmați cu telefonul pentru că senzorul acesteia nu este chiar atât de avansat. O mai puteți găsi și sub numele sau brandul Performtech NightVision HD.

SriHome SH036 Plus

 • Push to Talk
 • Monitorizare bebe prin telefon
 • Senzor mișcare

Alegând acest model, primiți doar camera video bebe prin telefon deoarece producătorul vine și cu o aplicație mobilă cu diverse funcții. Astfel, economisiți niște bani adică nu mai cumpărați și acea telecomandă sau stație cu ecran, care și așa nu cred că v-ar plăcea să o luați după voi. Plus că trebuie și aceea încărcată deoarece are un acumulator integrat. Cel mai bine e să folosiți telefonul mobil care și așa îl aveți prin preajmă și sunteți familiarizați cu el. Monitorizarea video este mult mai comodă și utilă decât cea clasică, adică aveți mai mult timp pentru alte activități de prin casă, cum ar fi gătitul sau curățenia. Îmi place că are funcție de urmărire care se folosește de un senzor de mișcare, adică camera urmărește singură bebelușul prin cameră.

Similar cu cea de sus este SriHome SH036 Pro, în caz de indisponibilitate.

LikeSmart SafeBaby

 • Pachet complet
 • Cântece de leagăn
 • Ecran mare

Una dintre cele mai apreciate monitoare bebeluși este LikeSmart SafeBaby deoarece vine cu un pachet complet, adică nu trebuie folosit telefonul. În plus față de altele, acesta are funcție de monitorizare a temperaturii astfel că veți ști cu exactitate cât este temperatura în camera copilului. O altă funcție care o consider utilă este cea PTZ, adică camera se poate roti și înclina. Autonomia este mare doar cu sunet, pentru că vorbim de o baterie de 4000 mAh (20 ore), și dacă vreți și video atunci aceasta scade considerabil. Poate că pentru unii dintre voi nu este mult, de aceea unii oferă să folosească telefonul în locul monitorului, dacă producătorul oferă această alternativă. Pentru cei interesați de a folosi telefonul în locul monitorului portabil, le-aș recomanda alt model.

ISP SpyBaby

 • Senzor de sunet
 • Măsurare Temperatură
 • Baby Monitor

Dacă vă doriți un monitor copii, atunci aveți nevoie de o cameră monitorizare bebeluși ca cea de sus, care este însoțită de un monitor portabil, sau optați pentru celelalte două variante – LikeSmart BabyDreams și BabyChill. Cu alte cuvinte, nu ar trebuie să fiți zgârciți în special că modele cu este și cel de sus, dar și altele, oferă diverși senzori care monitorizează fie temperatura, fie când bebelușul face gălăgie (plânge sau doar s-a trezit). Datorită unui astfel de monitorului, nu mai trebuie să vă deplasați de fiecare dată când auziți gălăgie din camera copilului ci puteți vedea direct pe ecran ce face. Îl puteți liniști rapid cu ajutorul unor cântece de leagăn sau doar să vorbiți cu el cu ajutorul funcție Talk Back (la alți producători poate avea o funcție identică dar cu o denumire diferită).

Voi alegeți care vi se pare a fi foarte util, pentru că fiecare este diferit în special dacă vorbim de prețuri mult diferite.

Smartic SM39

 • Rotire la 355 grade
 • Vedere pe timp de noapte
 • Ecran suficient de bun

Sunt o mulțime de astfel de gadgeturi, numai că nu sunt chiar la fel, adică oferă ceva diferit. De exemplu, modelul din imagine are funcție Zoom, vedere nocturnă, poate fi controlată dina aplicație (rotită și înclinată), are difuzor pentru a putea reda cântece sau doar transmite un mesaj vocal copilului. Modul Eco este destul de util când vreți să economisiți baterie și aparatul se activează doar când senzorul detectează sunete în preajmă. Această opțiune o puteți folosi ori de câte ori bebelușul doarme și vreți să știți când s-a trezit. Temperatura poate fi și ea monitorizată pentru ca îngerașul vostru să aibă cele mai bune condiții, astfel că nu trebuie să vă deplasați de multe ori și vă puteți vedea în continuare de treburile casei.

Probabil că vedeți din lista de mai sus că aceste modele nu sunt același lucru precum un model de exterior cu senzor de mișcare.

La ce trebuie să te uiți când cumperi un Baby Monitor

Căutați un sistem de monitorizare audio și video pentru bebeluș, dar nu vă puteți decide? Atunci aveți nevoie un aparat de supraveghere copii de tip Baby Monitor care poate fi folosit la distanță chiar și fără a avea acces la internet sau WiFi (router). Nu mai trebuie să stați tot timpul lângă bebeluși dacă aveți un astfel de aparat de monitorizare bebeluși și înainte de achiziție trebuie să țineți cont de anumite aspecte importante:

Preț. În opinia mea, nu ar trebui să vă limitați doar la un sistem de supraveghere bebeluși ieftin, în special dacă pe parcursul zilei trebuie să vă ocupați de alte treburi, cum ar fi curățenia prin locuință sau gătitul.

Funcții. Funcții și dotările lor depind de modelul ales, de aceea trebuie să le acordați o oarecare atenție, în special că unele sunt foarte utile. Există modele care pot fi puse cam pe oriunde, cum este un Baby Monitor BabyToy, doar că acelea cer să folosiți telefonul mobil și WiFi-ul din locuință.

Avantaje folosirii unui sistem monitorizare bebe

Mai mult timp liber. Puteți să faceți curat prin casă sau chiar de mâncare fără a sta tot timpul lângă el, iar prin intermediul acelei stații de monitorizare, veți ști când plânge sau poate doar vreți să vedeți ce face când nu sunteți lângă el.

Funcționalitate. Sunt o mulțime de modele care le puteți pune în dormitorul copilului, însă modelele scumpe au și cele mai numeroase funcții, însă mă gândesc că nu vreți să depăși bugetul și să vă limitați la un monitor bun și ieftin. Multe dintre ele nu necesită să folosiți telefonul mobil adică pachetul conțină două piese: unitatea ce filmează (se pune în apropierea pătuțului sau în colțul camerei) și o stație mică portabilă cu ecran.

Rază de acoperire mare. Majoritatea acestor sisteme monitorizare video bebeluși au o rază de acoperire de zeci sau dacă nu chiar, sute de metrii, fără a folosi tehnologie WiFi sau internet. Dacă nu vreți o “chinezărie”, atunci puteți alege branduri precum Philips (Avent), dar tind să dispară de pe piață datorită concurenței acerbe.

Comunicare bidirecțională. Puteți transmite mesaje vocale sau chiar să-i redați cântece pentru a se liniștii. După cum am menționat anterior, fiecare baby monitor este diferit și unele pot să aibă anumite funcții, iar altele nu.

Întrebări frecvente

Ce este Baby Monitor?

Este un dispozitiv monitorizare bebeluși alcătuit dintr-un aparat ce filmează zona aleasă din dormitor și un monitor de supraveghere bebe. Cu alte cuvinte, vorbim de două aparate diferite care funcționează împreună, însă unele camere bebe pot fi accesate și cu ajutorul telefonului. Astfel că voi puteți vedea ce face, dacă plânge și puteți să vorbiți cu ea prin intermediul comunicării bidirecționale. Cu alte cuvinte, este intergat cu microfon și difuzor care transmit live informații către voi.

Care Baby Monitor să aleg?

Dacă nu vă place ideea să aveți încă un gadget pe lângă voi, puteți alege doar camera de monitorizare, adică veți economisii niște bani. Însă merită să încercați varianta cu Baby Monitor deoarece oferă o interfață ceva mai ușor de accesat, adică unele funcții pot fi accesate mai ușor, plus că poate nici nu vă place să luați tot timpul telefonul după voi.

Recomand cele care oferă cântece de leagăn și funcție de urmărire (tracking automat), care funcționează cu ajutorul senzorului și tehnologiei avansate, în caz că este mai mare și poate umbla deja.

Cât costă o stație bebeluși?

Cel mai ieftin Baby Monitor costă în jur de 150 de lei (Loosafe LS-Q11 Pro), însă unul ceva mai bun, adică cu mai multe dotări și funcții, este peste 200 de lei. Dacă nu aveți nevoie și de acea stație cu ecran, vorbim e prețuri de peste 100 de lei, însă prețurile pot să fie chiar mai mari pentru anumite modele care oferă caracteristici speciale în plus. Poate că nu ar trebui să vă limitați doar la cele mai ieftine produse, ci să luați în calcul variante chiar mai performante deoarece va fi un aparat de care vă veți folosi aproape zilnic timp de câțiva ani.

Un Baby Monitor are microfon și difuzor?

Da, toate monitoarele pentru bebe au difuzor și microfon, adică dispun de comunicare bidirecțională. Această dotare vă permite să vorbiți fie cu bebelușul, fie cu cine se află în prejmă, căruia îi puteți da diverse indicații.

Lasă un comentariu