Cameră Supraveghere de Exterior Rotativă 360 și Wireless în 2024

O cameră de supraveghere exterior rotativă wireless reprezintă o investiție minimă în special că integrează multe tehnologii și nu necesită să apelați la o firmă pentru montaj, adică puteți face chiar și voi instalarea sa chiar și cu un minim de cunoștințe și scule. În rândurile care urmează veți vedea o mulțime de branduri care oferă numeroase camere de luat vederi 360 grade, denumite și PTZ (rotire, înclinare și mărire/micșorare imagine). Cu alte cuvinte, nu veți mai fi preocupați de unghiul de filmare pentru că se rotește, chiar și singură dacă detectează un om sau numai mișcare. În lista de recomandări am menționat doar câteva camere supraveghere profesionale rotative, adică are se învârt singure, pentru că sunt scumpe, cum e cea de la Hikvision.

De ce să alegi o cameră de exterior rotativă?

Se poate vedea că este aproape la fel de compactă ca și una clasică doar că are o formă rotundă pentru este motorizată și se rotește, dar se și înclină ușor din aplicație pentru a nu fi nevoit să vă urcați cu scara la ea. Adică orice ajustare de imagine o puteți face digital și nu este nevoie să vă deplasați la fața locului. În funcție de alegere, ea poate avea numeroase dotări sau chiar să îi lipsească Wi-Fi-ul dacă vreți una Speed Dome cum este Hikvision DarkFighter DS-2DE2C400MW-DE-F1-S7.

Dacă vă doriți o cameră de supraveghere WiFi rotativă care poate fi conectată ușor și rapid la telefon, atunci merită să aruncați o privire peste acel top de mai jos care cuprinde soluții accesibile de la diverse branduri. În listă sunt și camere fără alimentare deoarece acestea au devenit foarte populare în ultima vreme.

Care sunt cele mai bune camere de supraveghere rotative?

Cu siguranță, ar fi o cameră video exterior rotativă wireless care o puteți folosi și cu cablu de rețea dacă vreți să fiți sigur de conexiune și de salvarea filmărilor pe un NVR. Preferatele mele sunt cele de la branduri precum Hikvision și Dahua/Imou deoarece ai certitudinea că ai ales un produs de calitate și că filmează conform specificațiilor.

Nu trebuie neglijat raportul dotări/preț, nimic măcar când ne uităm la camere supraveghere exterior profesionale rotative. Acestea sunt scumpe și performante, dar poate că nu aveți nevoie chiar de toate acele dotări, adică vă puteți mulțumi chiar și cu strictul necesar. Oricum, nu o să vă plângeți că îi va lipsi ceva în special dacă alegeți o cameră de filmat 360 grade ca cea prezentat jos:

Hikvision DS-2DE3A404IWDEWS6

 • Zoom 5x
 • Wireless
 • Night Vision Color

Fie că vă doriți să fie wireless ori nu, am pentru voi cea mai bună cameră rotativă exterior Hikvision, care este compactă, performantă, arătoasă și fiabilă. La prima vedea pare a fi prea scumpă, însă nu și dacă o comparați cu concurența, deoarece vine cu un senzor CMOS de 4MP care filmează la rezoluție de 2560 cu 1440 pixeli.

Evident că cea mai bună cameră 360 grade exterior Hikvision oferă mai mult în acest preț: distanță IR (30 metri), zoom optic 4x, zoom digital 16x, lumină albă pe o distanță de 6 metri, protecție IP66, stocare locală etc.

Funcțiile de bază sunt cele care le știți de la restul, însă vine și cu câteva Smart, care țin de partea de detecție (facială, bagaj uitat, traversare linie, obiect înlăturat și intruziune). Tot în descrierea sa ni se spune că distanța wireless la aceasta este de 150 metri. Unii clienți se plâng că acele cabluri furnizate nu sunt foarte lungi, însă așa e la toate, iar niște prelungitoare sunt necesare.

Sunt o mulțime de camere supraveghere exterior profesionale 360 grade de la acest brand, doar că nu toate sunt cu WiFi.

TP-Link Tapo C510W Outdoor Pan/Tilt 360 grade

 • Auto Track
 • Microfon încorporat
 • Rotație 350 grade pe verticală și 90 grade pe orizontală

Dacă recomandarea anterioară vi s-a părut cam scumpă, s-ar putea să vă placă această cameră de supraveghere exterior 360 grade. Spun asta pentru că are un preț foarte bun pentru ce oferă, însă sunt câteva alternative din aceeași serie. Chiar și la aceasta vedem un design compact pentru că avem un brand cu experiență în domeniul securității spațiilor de locuit.

Pachetul este destul de simplu, ca și instalare, adică vine cu camera 360 de exterior, alimentatorul, manualul și accesoriile de montare. Imaginați-vă câți bani economisiți cu aceasta, adică nu mai trebuie să plătiți o firmă să vă instaleze aceste camere supraveghere exterior cu rotire, să vă tragă cablurile peste tot și apoi să vă fie greu să le accesați.

Rezoluția video este satisfăcătoare – 2K, și cred că mulți sunt de aceeași părere. Cu ajutorul a două LED-uri încorporate, poate filma color chiar și noaptea, însă va crește consumul și va fi evidentă.

Kinnegar WiFi 8MP

 • Senzor dublu
 • Night Vision color
 • Alarmă cu lumini de avertizare

Avem o cameră de supraveghere rotativa 8MP cu senzor dublu, adică imaginea este la 300 grade iar înclinarea este de 100 grade. Puteți interacționa cu familia sau musafiri pentru că are funcția de comunicare bidirecțională, adică nu trebuie să vă deplasați neapărat la fața locului.

E recomandat să o puneți în colț, deoarece prin rotire veți obține un câmp vizual decent. O cameră de exterior 360 oferă numai avantaje și o puteți folosi chiar și ca una clasică datorită conectivității fizice, adică are portul LAN.

Noua generație de camere supraveghere 360 exterior oferă tehnologie AI pentru a detecta prezența umană, astfel că nu se vor declanșa alarme false și primi notificări fără motiv. Auto-tracking vine la pachet cu funcția anterior menționată, astfel că aceasta poate urmări automat o persoană aflată în mișcare fără ca cineva să intervină.

Ezviz H8C Pan & Tilt Wi-Fi

 • Rezoluție 2MP rezoluție Full HD
 • Rezistentă la apă
 • Auto-Tracking

Foarte populară datorită specificațiilor și designului, este camera Wifi exterior rotativă de sus. Aceasta este echipată cu un senzor modest de 2MP, astfel că filmările nu vor fi atât de mari și vă puteți bucura de o durată de filmare mare, adică vorbim de până la o lună de zile, în funcție de memorie.

Utilizatorii sunt mulțumiți de ea și nu văd de ce nu ar fi pentru că nu sunt prea multe care oferă unghiuri de vizibilitate atât de generoase, dar și o claritate decentă. Pe partea de detecție, majoritatea camerelor video pentru exterior cu 360 grade nu excelează în special dacă vorbim de un preț apropiat de 200 lei. Mai degrabă, va detecta mișcări și va alerta utilizatorul, de aceea e bine să o programați pentru anumite ore, de exemplu, când nu sunteți acasă.

Datorită designului puțin minimalist, cred că ar arăta bine prinsă undeva pe perete, dar nu e chiar ca cea de jos care este mobilă.

TP-Link Tapo C225

 • Night Vision
 • Control vocal
 • Mod Privacy (prin apăsare butonului din față)

Locuință la bloc, adică aveți un apartament care trebuie doar monitorizat când sunteți plecați? Soluții pot fi camerele de supraveghere 360 de interior ca și cea din imagine, care nu necesită să fie prinsă undeva, ci doar o puneți unde doriți, adică pe mobilier sau unde nu este atât de evidentă. Trebuie ținut cont că se rotește destul de mult, astfel că nu e nevoie să o puneți undeva în colț.

Chiar dacă este diferită de cele anterior menționate, camera de supraveghere IP 360 Wifi menționată este la fel de bine echipată, iar lista de dotări este foarte lungă. O puteți pune la intrarea în locuință sau chiar în dorimitorul copiilor dacă știți că fac prostii și vreți să-i supravegheați de la distanță roi din altă încăpere.

Calitatea imaginii este conform prețului, adică vorbim de o rezoluție 2K (QHD).

Ezviz C8C Lite Pan & Tilt Wi-Fi

 • Design modern
 • Claritate 1080p
 • Funcție AI

Veți vedea că nu este nevoie de un senzor mare pentru a vă bucura de claritatea, adică nu mai căutați camere rotative 360 exterior 5MP, pentru că și 2MP e de ajuns. Nu o spun doar eu, ci și clienții care nu se așteptau să filmeze atât de bine. Trebuie să înțelegeți că o rezoluție prea mare va crea fișiere pe măsură, astfel că nu veți avea prea multe zile filmate. Ideea e că o să ajungeți să reduceți rezoluția dacă veți alege o cameră supraveghere exterior rotativă 5MP, iar acest brand chiar oferă câteva, dar vă spun că nu merită.

Dispune de tehnologia de compresie H.265 care va face ca fișierele să fie pe jumătate, dar și cu o lățime de bandă mult inferioară. Vă interesează cât se rotește? Ei bine, rotirea se face la valori foarte bune comparative cu concurența, adică la 352 grade pe orizontală și 95 grade pe verticală.

FipTec LO15-C

 • 2MP
 • Super preț
 • Alertă

O cameră exterior Wifi 360 este o soluție de pentru cei care control de la distanță și nu mă refer la câteva sute de metri, ci de la distanțe mult mai mari. O puteți monta cam oriunde aveți o priză și cam atât pentru că nu e necesară o conectare fizică între ea și un NVR sau PC.

Mi-a plăcut acest model deoarece face parte dintr-o serie cu mai multe variante, însă cea care am recomandat-o are și un preț chiar mic. Dacă nu vreți să vedeți imagini foarte detaliate de la distanță, atunci senzorul de 2MP este mai mult decât satisfăcător. Nu o să intru în detalii tehnice pentru că voi deveni prea repetitiv, deoarece produsele chinezești cam seamănă între ele, adică vorbim de un design apropiat și în multe cazuri, doar logo-ul diferă.

Pentru spații foarte mari care nu pot fi acoperite doar de una, merită să luați în calcul chiar și un set de trei astfel de modele, la un preț mai avantajos.

Xenomo X-Safe

 • Funcție rotire
 • Rezistentă la apă
 • Aveți aplicație

Avem o cameră supraveghere exterior Wifi 360 nouă în oferta unor magazine și s-ar putea să vă intereseze deoarece este una dintre puținele camere rotative cu panou solar accesibile de pe piață. Evident că prețul își lasă amprenta pe performanțele sale, adică nu poți avea pretenții mari, de aceea astfel de modele am menționat chiar și în continuare.

Multe dintre caracteristici sau specificații se cam repetă deoarece este una dintre numeroasele camere IP de exterior rotative ieftine, iar producătorii se cam rezumă la aceleași componente. Evident că designul diferă, dar sunt și îmbunătățiri la generațiile noi, în special la partea software, de detecție. Oricum, clienții nu sunt atât de mulțumiți de modele ieftine, de aceea vă recomand cele de sus care costă ceva mai mult sau chiar cel de jos.

ZoomEye Pro 2MP

 • Rotire prin aplicația Tuya
 • 2MP
 • Lentile de 4.0 mm

Dacă nu v-am convins cu camera de supraveghere 360 cu panou solar menționată anterior, atunci s-ar putea să vă placă cea de sus ori cea cu cartelă, care costă aproape dublu. Cu siguranță, nu aveți nevoie de mai mult dacă aveți rețea locală și un router acasă, însă dacă acestea lipsesc atunci trebuie să faceți un efort și să optați pentru o soluție diferită, pentru a vedea de la distanță transmisia sau doar să accesați filmarea.

Specificațiile sunt stufoase și nu am să intru prea în detalii, însă trebuie să știți că pentru a o instala, aveți chiar și un șablon care va fi util în cazul în care vor fi folosite dibluri. Aplicația care trebuie să o instalați este Tuya Smart cu care veți regla ulterior imaginea, adică rotiți și înclinați senzorul.

IMOU IPC-S42FP-Imou Cruiser

 • Detectează oameni
 • Senzor 4MP
 • Antene duble

Conform producătorului, acoperirea este 360 la aceasta, astfel că nu trebuie să vă faceți griji că există un unghi mort cum era în cazul soluțiilor clasice. Deci avem una dintre numeroasele camere supraveghere wireless exterior 360 grade, dar sunt câteva limitări la aceasta, adică nu puteți primi chiar totul în acest buget.

Este un bun exemplu că pot exista soluții și pentru cei care nu vor să tragă firul de rețea, însă trebuie conectat alimentatorul. După cum am menționat, producătorul sau distribuitorul a fost generos oferind și cardul acela din imagine care este foarte important, dar oricum nu ar fi costat mult.

E și normal să aibă un preț mai mare decât concurența, pentru că are specificații satisfăcătoare, care chiar vor fi de ajuns. Acestea funcționează împreună și nu separat, mărind câmpul de filmare fără a sacrifica din calitate. Un model similar cu acesta, am prezentat anterior, dar am zis să vă prezint și o alternativă diferită puțin.

Instalarea ei este destul de simplă adică nu trebuie să apelați la o firmă pentru montare, o puteți face chiar și voi fără să greșiți ceva.

Avantaje și dezavantaje camere rotative de exterior

Evident că sunt mai multe avantaje decât dezavantaje, motiv pentru care în topul vânzărilor sunt în principal doar camere rotative wireless. De ce majoritatea clienților le preferă pe acestea? Răspunsul sau motivele sunt evidente:

Cap motorizat. Ține locul mai multor modele clasice (fixe).

Detecție umană sau mișcare. Poate urmări persoana sau trimite alerte/notificări pe aplicație sau email dacă a detectat o persoană în raza sa.

Montare simplificată. Instalare este ușoară atunci când aveți doar o singură cameră Wi-Fi 360.

Design compact. Sunt și modele cu antene integrate, astfel că nu trebuie să vă faceți griji că le puteți lovi accidental.

Conectivitate simplificată. Necesită conectarea unui singur cablu pentru a funcționa, adică cel de curent 5V. Multe suportă conectarea unui cablu LAN, dar pe wireless e mai bine.

Preț. Ați văzut deja că sunt o mulțime de camere video rotative ieftine, însă acesta nu ar trebui să fie principalul criteriu în alegerea modelului potrivit, ci mai degrabă verificați dotările fiecăruia și cam ce aveți nevoie.

Niciun produs nu este perfect și trebuie să menționez că semnalul poate să nu fie prea grozav în special dacă vă optați pentru ceva ieftin, adică se pot întâmpla mici întreruperi, dar nu sunt persistente și țin de distanță/obstacole (ziduri).

Întrebări frecvente

Ce cameră de luat vederi rotativă să cumpăr?

Dacă dețineți o afacere și vreți ca filmarea să fie clară chiar și pentru distanțe de peste 20 metri, atunci e nevoie de o camera supraveghere rotativa profesionala de la Hikvision, Imou sau Dahua. Cu siguranță, acestea nu sunt singurele firme, doar că acestea sunt populare la noi pentru că vin în ajutorul clienților cu buget redus, dar nu sacrifică din calitate.

Trebuie să stabiliți unde va fi montată (tavan, perete, stâlp) și când de departe este de hotspot ori de o sursă de curent. În funcție de aceste criterii, trebuie să reduceți din oferta magazinelor. În cazul în care nu aveți cum să trageți nici un cablu pentru că va fi montată departe de clădire, trebuie să alegeți o cameră 360 cu panou solar, dacă nu aveți curent sau cu cartelă dacă conectivitatea la rețeaua locală nu este posibilă.

Cu alte cuvinte, cu cât este mai echipată, cu atât este mai bine, iar un produs de 200-300 lei va oferi strictul necesar și un senzor nu prea grozav.

Cât se învârte camera de vedere rotativă?

Toți producătorii susțin că este 360 de grade, însă nu se rotește chiar atât de mult pentru că nu-i permite mecanismul, ci undeva sub 350 grade, dar poate filma la 360 fără probleme pentru că unghiul de vizibilitate pe orizontală este foarte mare. Producătorii mari oferă toate informațiile despre produsele lor, chiar și viteza de rotire și înclinare, dar și la câte grade se rotesc, respectiv se înclină.

Ce preț are o cameră video rotativă de exterior cu senzor de mișcare?

Prețurile pornesc chiar de la 100 de lei, însă eu vă recomand să alegeți una puțin mai performantă, adică la un preț minim de 300 lei. Unele specificații s-ar putea să influențeze calitatea filmărilor fie că vorbim de rezoluție, fie de distanță IR. Sunt și alte aspecte care nu le-aș neglija în alegerea unei camere de supraveghere 360 grade de exterior: funcții Smart de detecție, control de la distanță, modalitățile de notificare oferite și altele.

Lasă un comentariu