Cel Mai Bun Cazan de Țuică 2024

Vă place țuica sau doar vreți să o comercializați, dar nu o puteți realiza la voi acasă? Poate că ar trebui să vă gândiți să achiziționați un cazan de țuică nu foarte mare în cazul în care nu aveți multe fructe și preferați să-l folosiți de mai multe ori pe an sau sezon. Pentru cei interesați am realizat un top cu cele mai bune cazane de țuică, însă acestea pot fi de mai multe tipuri, adică în funcție de accesorii, materiale folosite și mărime. Cu alte cuvinte, unele pot fi transportat mai ușor dacă vă doriți, de exemplu, un cazan pentru la țară și să nu mai apelați la nimeni.

Cel mai bun
Destilatori Exclusive
Vezi preț special
Locul 2
Destilatori Praktik
Vezi preț special
Locul 3
Destilatori Hobby
Vezi preț fabricadetuica Vezi preț emag

Modelele de de cazane de țuică care vi le voi recomanda sunt doar niște sugestii, iar voi puteți alege care vi s-ar potrivi mai mult însă un cazan de țuică din cupru cu amestecător electric vă poate scuti de niște griji, dar dacă prețurile sunt cam piperate, nu vă oprește nimeni să alegeți un model mai mic care îl puteți folosi de mai multe ori. Dacă nu faceți multă pălincă, puteți opta pentru unul de tip Hobby de 35 litri sau chiar un cazan de 50 litri. Cazanele profesionale menționate sunt de la producători din Serbia (Destilatori), România (Fabrica de Țuică) și Slovenia (Meks Agro), adică nu veți găsi nici un model din Germania, dar nu cred că are mare importanță cât timp sunt producători cu experiență.

Care sunt cele mai bune cazane de țuică?

Nu există cel mai bun cazan de țuică profesional deoarece sunt mai multe modele și fiecare vine cu specificații și dotări diferite, însă pentru cei care nu se pricep și și-ar dori un cazan de țuică de 150 litri, de exemplu, sunt câteva serii are oferă această capacitate însă niciun cazan de făcut țuică nu se umple până sus. Nu vă recomand modelele second hand de pe olx sau alte site-uri deoarece pot să fie cu probleme, în special dacă vreți să fie cu automatizare.

Unii aleg să monteze un motoraș ulterior în locul acelui mâner astfel că nu trebuie să stați tot timpul lângă el, însă trebuie să vă asigurați că apa pentru etanșare nu s-a evaporat.

Cazan țuică 350 Litri cu amestecător electric Destilatori Exclusive

 • Set complet
 • De la 120 litri până la 350 litri
 • Din cupru de 2 și 5 mm

Vezi preț special

Modelul prezentat se numește Exclusive, adică vorbim de o gamă mai premium pentru cei care vor să pregătească cantități industriale de țuică, adică dacă vă decideți să optați pentru modelele mari de 250 litri, 300 litri, respectiv 350 litri. Pachetul este complet, adică nu trebuie să vă faceți griji că-i lipsește ceva, Mai precis vine cu următoarele: amestecător electric, termometru, pâlnie pentru umplere, butoi răcitor de mare cu cilindru condensator realizat din cupru, țeavă de legătură și focar pentru lemn. Deci poate fi alimentat cu lemn prin zona focarului, dar producătorul menționează că acel arzător se poate conecta și la o rețea de gaz (arzătorul se cumpără separat). Cuprul folosit este unul cu o puritate ridicată, iar vasul răcitor este din oțel galvanizat.

Specificațiile și dotările sunt valabile pentru toate modelele disponibile, chiar și pentru cazanele de pălincă 120 ltiri și 160 litri.

Cazan țuică 100 litri Destilatori Praktik

 • Ușor de utilizat
 • Răcitorul își face bine treaba
 • Termometrul bun

Vezi preț special

Avem cazan țuica cu amestecător încorporat și nu unul electric cum vedem la varianta Exclusive. Nu este cu mult mai diferit din alte privințe, însă producătorul subliniază faptul că etanșarea se face cu apă. Aveți în pachet amestecătorul, termometru, un cilindru răcitor mai mic (320 litri) cu spirală, focar lemn și țeava de legătură. Serpentina cazanului de țuică este realizată tot din cupru, adică materialele folosite de acest producător sunt de calitate și au grosimea potrivită. Destilatori este unul dintre cei mai buni și renumiți producători de cazane de pălincă, motiv pentru care îl și recomand. Chiar nu are sens să vă confecționați un astfel de cazan din cupru când puteți să-l luați de la profesioniști.

Mini cazan de țuică 25 litri Destilatori Hobby

 • Capacitate de 25 litri și 35 litri
 • Focar pentru lemn/arzător gaz
 • Până la 3 litri de pălincă

Vezi preț fabricadetuica Vezi preț emag

Dacă căutați cazane de țuică ieftine, atunci un cazan pentru țuică de tip Hooby de la Destilatori este cea mai inspirată alegere. Probabil vă întrebați de ce costă modelul cu focar pe lemne mai mult, ei bine, cazul este ceva mai mare, că doar nu veți arde gaz în el, deci vorbim de mai mult material. Diferența nu este foarte mare, iar dacă țineți să nu cheltuiți mult, pentru că gazul este scump, alegeți cel cu focar pentru lemne. Cu acesta puteți obține cam 3 litri de rachiu pentru circa 30 litri de borhot. Avantajul unui astfel de cazan profesional de rachiu este acela că poate fi folosit cu ușurință de o singură persoană. Accesoriile incluse sunt cele care le vedem și la latele, iar amestecătorul este încorporat și nu electric.

Cazan țuică 120 litri Meks Agro Bosna

 • De la 100 de litri
 • Inox/Cupru
 • Golire vană cu robinet

Vezi preț special

În această categorie de cazane de cupru pentru făcut țuică, avem și cele Exclusive, însă mai sunt și cel de la Meks Agro care au un o construcție diferită, dar există variante și de la Destilatori. Ideea e că aceste cazane profesionale tip stabil cu amestecător arată diferit pentru că sunt realizate altfel de cât restul și se poate vedea după schițe, dar și pentru că sunt mai mulți producători. Bazinul de răcire este realizat din inox de 0,8 mm și se poate vedea din imaginea de prezentare că aveți amestecător, dar și alte accesorii importante pentru instalare (țeavă legătură, capac, serpentină). Totuși focarul este realizat dintr-un material diferit față de cele de la Destilatori (inox de 1,5 mm, față de tablă neagră).

Cazan țuică 60 litri Megs Agro

 • Ușor de descărcat
 • De la 40 litri
 • Greutate redusă

Vezi preț special

Cazanul de țuică tip basculant este un model ca oricare altul, adică avem cazul propriu-zis din cupru și cu focar sub pentru încălzire, iar aici aveți de ales între a-l încălzi cu lemn sau gaz. Răcitorul este un corp separat în care se află serpentina din cupru și în general, este mai mare ca și volum decât cazanul pentru pălincă. După cum se și numește, descărcare cazanului se face prin basculare, de aceea este și acel mâner pe lateral. Aceasta nu este o caracteristică foarte importantă și nu-l face cu nimic mai bun decât altele, însă dacă aveți de făcut mai multe ture, poate că o astfel de dotare v-ar ușura curățarea interiorului. Cazanul de 40 litri are o greutate de numai 40 kg, deci cât este volum, cam tot atâta este și greutatea.

Cazan țuică 200 litri cu coloană de distilare Fabrica de Țuică

 • Distilare continuă uleiuri aromatice, băuturi aromatice
 • Unele includ suport din lemn

Vezi preț special

În această categorie aveți alambicuri pentru coniac, dar și cele pentru distilarea uleiurilor esențiale din plante. Un cazan pentru cognac este mult mai mic decât alte tipuri, însă este folosit doar pentru obține coniac din vin. De aceea arată atât de simplu și este compus din mai multe vase din cupru. Cel pentru distilarea uleiurilor esențiale are o capacitate mult mai mare, deci puteți obține mai mult de la el, adăugând o cantitate mai mare de plante sau fructe aromate în coloană, pe lângă compoziția fermentată din vas principal. Pentru obținerea anumitor băuturi se mai pot adăuga ingrediente. De exemplu, în Italia se face Grappa din fructe și se adaugă fulgi de lemn de esență nobilă, dar puteți obține și alte lichioruri aromatice.

Cele mai bune alambicuri

Sunt destule alambicuri pentru țuică, dar și alte băuturi spirtoase, care le puteți alege și mai sus am menționat un model interesant de capacitate mare, dar există și 80 litri dacă vă doriți o cantitate mai mică pentru că nu aveți atât de multe fructe.

Modele de cazane de țuică

Sunt mai multe tipuri de cazane de fiert țuică:

Exclusive. Se adresează celor care au nevoie de o capacitate mult mai mare, deci vorbim și de cupru mai gros (până în 5 mm), iar amestecătorul nu lipsește, fiind unul electric.

De tip stabil. Din schița sa se poate vedea că nu este cu mult mai diferit decât Exclusive, însă are o gaură de golire pe corpul cazanului, dar detalii despre designul său pot să difere și în funcție de brand.

Praktik. Este o serie de cazane de rachiu ceva mai accesibilă deoarece oferă un amestecător manual, dar și cuprul este mai subțire și capacitate de încărcare este inferioară. După cum se și numește, este un cazan de cupru mai practic, adică ușor de folosit.

Hobby. Vorbim de cele mai mici cazane pentru țuică care le puteți folosi, în special dacă nu aveți mult borhot de fiert. Acestea au capacități sub 50 litri și pot să aibă focar cu arzător pe gaz sau pentru lemne.

Basculant. Descărcarea borhotului se face prin basculare, dar se poate vedea și din imaginea de prezentare a produsului, de aceea are și un mâner mare pe lateral de care să țineți.

Alambicuri (denumit și Al-Ambic). Sunt diferite de altele deoarece rolul lor este diferit, adică de a extrage uleiuri esențiale din plante aromatice prin procesul de distilare, dar pot fi folosite și fructe în coloană. Deci acestea pot fi folosite în industria medicală, alimentară și chimică (parfumuri).

Întrebări frecvente

Cat costă un cazan de țuică din cupru?

Dacă vreți să fie un cazan profesional cu amestecător electric, adică să nu învârtiți manual, atunci ne uităm la prețuri de pornire de 15000 lei, însă aici vorbim de modele mari de sute de litri. Dacă nu vă interesează partea de automatizare, atunci ne uităm la prețuri de 5000 lei pentru un model de 60 litri.

De unde cumpăr cazan de țuică?

Sunt câteva magazine online de unde le puteți cumpăra, iar unul dintre ele este fabricadețuică, astfel că veți beneficia și de garanție, dar și de calitate. Poate că un model nou costă mai mult decât cele vechi, însă calitatea este ceva mai bună la un model nou.

Lasă un comentariu