Top 7+ Cele Mai Bune Coase Electrice 2025

Nu reușiți să tăiați toată iarba deoarece sunt locuri greu accesibile cu unele scule de grădinărit? Poate că ar fi cazul să optați pentru o coasă electrică acumulator ori fir. Deci pot fi mai multe tipuri, în funcție de tipul de alimentare dorit, dar mai sunt și alte criterii de clasificare, dar pe acelea le voi enumera în rândurile care vor urma. Pentru cei care nu se prea pricep sau nu au avut timp să studieze ofertele, am făcut o listă cu cea mai bună coasă cu acumulator pentru tuns ierburi de prin curte sau grădină, dar nu aș neglija nici pe cea cu cablu. Diferențele dintre cele două tipuri sunt vizibile vizibile atât la preț, cât și la design.

Cu sau fără fir?

Ca oricare altă unealtă, electrică, este disponibilă cu cablu, adică trebuie conectată la rețea, sau cu acumulator reîncărcabil. Este clar că varianta cu cablu de alimentare vă oferă o rază de operare mică, însă este mai ușoară. Pe când trimmerul portabil, îl puteți folosi oriunde și nu mai depindeți de nici o alimentare, însă sunteți limitați de baterie. De multe ori, acel acumulator nu este inclus pentru că producătorul oferă o gamă diversificată de scule cu acumulatori compatibili, motiv pentru care aveți nevoie doar de unul sau doi pentru toate.

Care este cea mai bună coasă electrică?

O să vedeți o mulțime de modele, însă eu mă voi rezuma doar la câteva care mi s-au părut deosebite și despre care utilizatorii au avut o părere foarte bună. Dacă ar fi să aleg cea mai bună coasă electrică, aș opta pentru una dintre primele modele dar nu aș exclude nici restul. Aceasta o puteți găsi și sub alte denumiri, în rolul ei este același. Totuși, unele dintre ele vin cu mai multe accesorii, cum ar fi discul, adică deja vorbim de un model destul de puternic care se poate compara cu una pe carburant, însă nu o poate depăși ca performanțe în special dacă vorbim de iarbă mare și bătrână.

Trimmer portabil pentru tuns gazonul Einhell Power X-Change GC-CT 18/24 Li

  • Tăiere cu lamă (20 lame incluse)
  • Încărcător și acumulator incluse
  • Diametru de tăiere 24 cm

Vezi preț special

Este puțin diferit de varianta cu fir de nylon pentru că acesta taie cu ușurință iarba, plus că nu va mai trebui să insistați foarte mult cu acest trimmer. Pot fi cumpărate ulterior lame suplimentare dacă le epuizați și un pachet costă cam 50 de lei, adică destul de puțin. Apreciez că vine la pachet cu baterie reîncărcabilă și încărcător, dar nu este vorba de o variantă mare, ci de doar 1,5 Ah. Producătorul oferă un grafic din care reiese cam care ar fi cel mai bun, însă poate că nu vreți să mai investiți suplimentar. Singurul dezavantaj al lamei, e că trebui să o feriți de tulpini de lemn, pietre și de obiecte metalice, cum este gardul, pe când cu firul, puteți atinge orice. Ar putea fi cea cea mai buna coasă cu acumulator datorită performanțelor sale.

Trimmer electric cu fir Bosch ART 24

  • Putere de tăiere 400W
  • Diametru de tăiere mare
  • Mâner secundar reglabil

Vezi preț special

Dacă anterior ați avut un model termic, trebuie să știți că varianta pe curent este mică și ușoară, iar în ceea ce privește calitate, este una germană. Mânerul principal este unul softgrip, adică veți tăia confortabil cu acesta, iar înălțimea poate fi reglată telescopic cu ușurință în funcție de înălțimea utilizatorului (între 80 și 115 cm). Tunsul ierbii se face cu ajutorul firului dublu, iar pentru plante, are un cadrul de protecție special. La prima vedere pare a fi de jucărie, însă este o adevărată unealtă care o puteți folosi oriunde și o puteți lăsa să o folosească chiar și soția. Carcasa este realizată din plastic destul de dur, iar cablul de alimentare este foarte lung. Dacă căutați cel mai bun trimmer de gazon, optați pentru Bosch.

Trimmer electric pentru tuns gazon Einhell PXC GC-CT 18/24 Li P-Solo

  • Fără fir
  • Preț foarte bun
  • Diametru 24 cm

Vezi preț special

Dacă aveți o suprafață mică de tăiat, adică câțiva zeci de metri pătrați și nu ați vrea să dați mii de lei pe o unealtă mare și scumpă, atunci veți opțiunea de sus. Coasa cu cablu ar fi ideală deoarece este compactă, ușoară și nu ocupă mult spațiu, dar la un moment dat cred că va fi cam deranjantă. Modelul cu acumulator de sus costă pe jumătate cât un model Bosch, dar e de înțeles pentru că acela are și niște caracteristici în plus, calitatea și puterea sunt diferităe. Chiar și așa, îl consider a fi cel mai bun trimmer electric în acest buget cu care puteți curăța rapid pe lângă pomi, arbuști, fundație și gard. Nu lasă în urmă fum și nici nu face zgomot precum cele pe carburant, plus că nu prea are ce să se strice, adică este realizată din mai puține piese. Nivelul de zgomot maxim este redus la asta, adică sub variante pe carburant (120 dB).

Trimmer electric de tuns iarba Makita UR3501

  • Tijă curbată
  • Diametru de lucru mare - 35 cm
  • Putere 1000W
  • Fir de 2 mm

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Doar după cum arată, se poate spune că este vorba de o unealtă mai profesională, dar tot face din segmentul hoby. Chiar și brandul este unul foarte apreciat, în special de cunoscători. Aceasta poate fi folosită doar cu acel fir, adică dacă vrei cu lamă, trebui să alegeți alta, iar grosimea sa este mai mare, astfel că se va descurca foarte bine și prin grădină, adică nu ne vom rezuma doar la iarbă subțire. Pentru a vă face o idee, aceasta are o turație de 7500 RPM în gol, adică va tăia destul de rapid chiar și cea mai deasă iarbă împreună cu firul acela. Designul este unul ergonomic și mult diferit de cel al altor branduri, însă și producătorii mici tind să-l copieze.

Coasă electrică cu acumulator Einhell PXC Agillo

  • Cuțit de 25 cm
  • Fir de 30 cm
  • Fără acumulator și încărcător în pachet

Vezi preț special

Această motocositoare electrică trebuie echipată cu doi acumulatori de 18V Power X-Change și vin puși chiar în partea din spate, astfel că nu va încurcă în nici un fel. Deci putem spune că e cu adevărat puternică și autonomia va fi pe măsură. Vine cu suport pentru perete pentru o depozitare mai ușoară, are mâner de tip bicicletă, deci se folosește cu ham. Viteza se controlează electronic de pe mânerul din dreapta. Acest brand oferă câteva soluții cu cablu de curent, dacă vreți să fie ieftină, dar nu aveți acea libertate, adică să mergeți oriunde cu ea fără să vă faceți griji că nu aveți curent. Aidcă puteți merge și pe câmp cu ea sau într-o livadă de pomi sau vie.

Coasă electrică cu lamă/disc MTCS-01

  • Autonomie maximă 4 ore
  • Disc inclus de 30 cm
  • Greutate de 1,25 kg

Vezi preț special

Chiar dacă nu vorbim de un anumit brand, văd că și modelele OEM oferă un pachet generos cu accesorii. Aceasta poate fi folosită cu lamă sau disc, dar nu are bobină cu fir, deci cred că aveți deja suficiente motive pentru a o alege pe acesta. Autonomia generoasă se datorează acumulatorilor Li-Ion care nu se montează împreună ci doar câte unul. Capul are acea protecție pentru plante și să nu loviți din greșeală plasa de gard sau alte obiecte foarte tari. Aceasta se adresează celor care au suprafețele mici, iar pentru livezi de pomi sau alte grădini mari, aș recomanda una scumpă sau cu motor termic. Nu prea te poți plângă dacă o comparăm cu concurența din același preț.

Motocoasă electrică puternică Bosch AFS 23-37

  • Fir foarte rezistent - 3.5 mm
  • Mâner extensibil
  • Lamă trimmer 23 cm

Vezi preț special

Dacă vă plac brandurile europene, atunci ar trebui să luați în considerare o variantă cum este cea de sus care o puteți folosi oriunde și pentru orice. Totuși, este o variantă cu fir deci trebuie să aveți priză sau un cablu de alimentare foarte lung. Cu alte cuvinte, nu va fi folosită departe de locuință, ci mai degrabă prin jurul ei. Este evident că este puternică, deoarece motorul are o putere de 950W, adică mult peste ce oferă concurența sau modelele accesibile. De aceea, s-a putut monta un fir foarte gros care vă ajută să tăiați orice. Aș spune că este silențioasă, adică nivelul de zgomot se situează doar la 93 dB. În pachet aveți și un cuțit cu un diametru satisfăcător.

Coasă electrică cu fir nylon Steinhaus Start PRO-TR250

  • Motor electric de 250W
  • Lățime de tăiere de 22 cm
  • Vine cu bobină

Vezi preț special

În cazul în care căutați un trimmer electric ieftin pentru că nu aveți chiar atât de mult de tăiat și vorbim de puțină iarbă unde nu se poate ajunge cu altă unealtă, atunci poate că varianta de sus ar fi potrivită. Nu are un cablu foarte lung deci va trebuie să folosiți un alt cablu ca să puteți ajunge cu ea pe lângă arbuști sau gard. Puterea ei nu este foarte mare de aceea vedem o viteză maximă de 12000 RPM, adică tăierea se va face doar la acea viteză și nu trebuie să vă băgați în iarbă prea groasă ori înaltă. Unii o folosesc doar pentru a tăia gazonul ce ajunge pe alei sau pe lângă pietre ori borduri, adică unde alte unelte nu ajuns.

De ce ai alege o coasă cu acumulator și nu una clasică

Sunt destul de multe avantaje oferite de aceasta, însă și dezavantaje atunci când ne dorim o motocoasă electrică cu acumulator sau cu fir. Însă, eu vreau să vă prezint doar motivele pentru care merită:

Întreținere. Nu trebuie ascuțită, trebuie doar să schimbați firul ori lama. Poată cu disc sau cuțite este cam costisitor, însă cu fir veți ieși bine.

Manevrabilă. Este la fel de ușoară, iar dacă alegeți varianta cu acumulator, atunci chiar că o să puteți tăia oriunde, dar nu și orice.

Dimensiuni. Ușor de depozitat datorită dimensiunilor sale și o puteți pune chiar în portbagaj.

Funcționalitate. Unele suportă atât fir, cât și lamă, adică dacă firul nu taie prea drept, atunci optați pentru cealaltă alternativă.

Preț. Prețul nu este chiar de neglijat când vorbim de un model cu baterie, cel cu fir chiar nu costă mult.

Întrebări frecvente

Ce trimmer electric cu acumulator să aleg?

Dacă nu aveți altă unealtă pentru tăiat ierburi, puteți alege una cu mai multe accesorii și o putere considerabilă. Cea cu cablu de alimentare este de buget, adică are un preț foarte mic, dar trebuie să umblați cu prelungitorul după voi. În cazul în care o veți folosi pe lângă casă, atunci varianta cu fir nu va dezamăgi.

Cât costă o motocoasă de tuns iarba electrică?

În funcție de model sau mărime, prețurile variază între 100 și 1000 lei, însă una bună pe care vă puteți baza ar costa în jur de 200-300 lei sau chiar mai mult dacă vreți libertate, adică să nu mai depindeți de prize și cabluri.

Lasă un comentariu