Cel Mai Bun Compresor Auto Portabil 12V în 2024

Vă place să verificați periodic presiunea în pneuri, dar nu mai vreți să apelați la cineva? Atunci aveți nevoie de cel mai bun compresor auto portabil care poate fi 12V, adică la priza mașinii, sau cu acumulator. Deci pot fi câteva tipuri de compresoare auto profesionale pe care ă puteți baza și nici nu au prețuri foarte mari. Evident că puteți umfla roțile cu ele, nu doar să verificați presiunea în anvelope, iar controlul digital cred că va fi de folos, adică are chiar și manometru digital. Dacă v-am stârnit interesantul, am pentru voi câteva recomandări, unele le puteți conecta chiar și la 220V, adică sunt fără fir și au baterie doar, adică nu mai trebuie să porniți autoturismul.

Ce compresor aer pentru umflat roți auto să aleg?

Vă puteți descurca și cu un model de 100 lei cum este cel de la Foton, care l-am testa și sunt foarte mulțumit de el. Există și compresor auto dublu, adică cu dublu rol – piston și kit de reparație anvelope. Că tot vorbim de kituri de reparații, acestea vin cu o soluție specială, astfel că aproape orice pană poate fi remediată, deci nu mai trebuie să umblați cu roata de rezervă după voi sau poate că mașina nu a avut în dotare așa ceva, deoarece are îl loc o butelie cu gaz, cum vedem la Sandero sau este o mașină electrică.

În funcție de ce aveți nevoie, de mărimea autoturismului sau buget, alegeți cel care vi s-ar potrivit, fie dintre cele trei de sus, fie din cele mai jos menționate.

Câteva recomandări de compresoare auto

După cum am menționat, anterior voi face o listă cu mai multe compresoare auto bune, unele fiind prezente pe piață de ani de zile și încă reprezintă o opțiune bună. Nu aș exclude un compresor auto cu baterie deoarece scăpați de acel cablu care și așa nu e foarte lung, plus că puteți să-l folosiți la bicicletă sau motocicletă, unde nu aveți acea priză 12V. În acest caz, trebuie să vine că mai multe adaptoare și e bine să nu treceți peste un astfel de detalii atunci când vreți să fie multifuncțional, adică că întrebuințări multiple.

70Mai Midrive TP03 Lite

 • Se alimentează de la bricheta mașinii
 • Până în 160 PSI (11 bari)
 • Manometru încorporat

Am pentru voi un compresor auto foarte bun de la un brand, de care cred că ați mai auzit. L-am ales pe acesta deoarece este foarte popular, adică se află în topul vânzărilor și cred că o să vă placă ce oferă.

Chiar dacă mai toate modelele par să fie similare, între ele sunt diferențe semnificative. Se poate observa faptul că are un afișaj digital, astfel că puteți vedea cu ușurință presiunea actuală și la care a ajuns după pornire. Meniul este foarte simplu că doar este un compresor auto portabil cu control digital și se rezumă doar la câteva opțiuni.

Construcția pare destul de mare, însă pe spate are un cable management destul de bine gândit astfel că nu o să atârne nici un cablu dacă îl puneți undeva în portbagaj sau în torpedo. Până la urmă este un aparat care trebuie să-l aveți în mașină, deoarece pana nu este programată, ci poate să apară oricând, în special dacă circulați pe drumuri la rele.

Față de altele, are o pompă care poate umfla încontinuu timp de 30 minute cu o rată de 25 l/minut. Îl puteți folosi la orice vericul cu priză 12V, adică chiar și la o camionetă, doar că sunteți limitat de un cablu de 3,7 metri.

În pachet sunt incluse accesorii pentru a umfla chiar și roțile bicicletei, echipamente sport sau chiar gonflabile.

Cartrend

 • Lanternă
 • Afișaj digital
 • Capacitate de 22 litri pe minut

Poate că brandul nu spune multe, dar nici nu are cele mai modern design, însă oferă exact ce aveți nevoie în cazul în care trebuie să umflați roțile ori doar se lă verificați. Mai precis, are lanternă de 120W cu câteva LED-uri care funcționează doar alimentată la brichetă, dar are și funcție autostop.

Deci un astfel de compresor auto 12V profesional îl puteți folosi și în zone cu iluminare mai scăzută.

Designul său este foarte bine gândit adică oferă multe pentru dimensiunile sale, iar cablul de umflare poate fi încorporat în partea din spate pentru o depozitare mai ușoară. Aș zice că avem cel mai bun compresor auto profesional, dar nu este singurul cu astfel de performanțe, iar acest brand oferă și alte modele, dar într-un număr mai limitat decât concurența, motiv pentru care alternative pot fi doar de la concurență sau le cele menționate în acest articol.

Poate că din imagine nu reiese că oferă multe în pachet, însă vine cu următoarele accesorii care sunt esențiale: furtun umflare, cablu alimentare 12V și două adaptoare de furtun. Acele adaptoare sunt utile pentru a umfla alte tipuri de cauciucuri sau gonflabile.

AirMan ResQ Tire Repair kit

 • Include soluția de etanșare (gel activ pe bază de particule)
 • Pentru găuri de până în 6 mm
 • Puteți circula până la 200 km și cu o viteză de maxim 80 km/h

Acesta este un compresor auto cu soluție adică reprezintă o soluție diferită de restul, adică oferă ceva în plus pentru că este vorba de un kit de reparație, iar ca oricare alt kit, aveți și geantă interesantă pentru transport. Doar anumite branduri pot oferii acele soluții de etanșare, de aceea am ales să vă prezint pe acest AirMan, dar nu este singurul model, adică puteți lua în calcul și Airman ResQ Pilot Mobility.

Oferă cam multe pentru acel preț dar pompă nu este atât de puternică, adică este limitată la 6,2 bari. Acesta este de ajuns pentru o mașină oarecare la care nu trebuie să încărcați mai mult de 2,4 bari (în funcție de încărcătură și persoane în mașină).

Nu este un compresor auto silențios și nici nu cred că veți găsi vreunul, pentru că în general acesta sunt aparate zgomotoase, în special dacă sunt și performante.

Acea soluție nu sunt nevoiți să o folosiți preventiv, ci doar când e nevoie, deci până la o eventuală pană, vă folosiți doar de aparatul propriu-zis.

GOXAWEE G5213

 • 35 litri pe minut
 • Cablu de 3 metri
 • Oprire automată

Compresorul auto cu aer din imagine este varianta cu DC 12V, dar există și o variantă fără fir dacă aveți un autoturism combi sau doar lung și cablul acela de 3 metri nu e de ajuns. Din imaginea de prezentare, arată că aparatul ajunge fără probelme și la roțile din spate.

Dacă vă rezumați strict la modelul din imagine, acesta este foarte ieftin și o opțiune bună pentru cine nu-l va folosi prea des. Mai toate au oprire automată, adică la atingerea valorii setate, se oprește singur. Specificațiile sunt foarte bune pentru prețul cerut, doar că nu are kit de reparație cum vedem la altele, adică aveți doar strict partea de umflare și verificare a presiunii din roți.

Față de un compresor auto cu acumulator ca GOXAWEE G5227, cel de sus are doar 800 grame, deci poate fi și o soluție portabilă. Un compresor auto fără fir este puțin mai greu, adică are aproape 1 kg, și se datorează acumulatorului de 2000 mAh. Varianta cu baterie are atât cablu auto, cât și cablu de încărcare USB, pentru a-l putea încărca sau îl folosiți pentru a încărca telefonul.

Osram TYREinflate 1000

 • Cablu de alimentare lung – 3,5 metri
 • Funcție umflare rapidă
 • Echipat cu display digital

Avem un compresor auto cu manometru digital destul de interesant, că doar vorbim de un brand care oferă numai soluții pentru autoturisme, adică este unul experimentat. Îmi place că are un display destul de mare, adică vedeți foarte ușor presiunea setată și cea actuală, dar și stadiul procesului de umflare.

După cum am menționat anterior, are funcție de umflare rapidă, iar producătorul promite că nu durează mai mult de 2,5 minute. Forma sa rotundă și sistemul cu cablu retractabil care poate fi înfășurat, fac depozitarea sa foarte ușoară. Se poate observa și prezența unui buton dedicat pentru lumină, adică are un LED pentru lumină.

Puteți pleca liniștit la drum când aveți presiunea corectă în roți, iar acesta este foarte important când schimbați roțile mașinii, adică primăvara/toamna. Are un preț cam piperat pentru ce poate să facă, însă calitatea este Osram, adică germană, plus că și performanțele sunt conform așteptărilor și nu cum am văzut la alți producători chinezești.

Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S

 • 5 moduri de umflare: manual, bicicletă, motocicletă, mașină, minge
 • Sub 500 grame
 • Cu acumulatori

La prima vedere ai zice că nu avem un compresor auto portabil cu acumulator, ci mai degrabă un lacăt de dimensiuni generoase, însă nu e așa. Acesta este un aparat de umflat roți portabil adică are la interior acumulatori reîncărcabili, de aceea nu are nevoie de un furtun foarte lung cum au altele. Deci nu mai este necesară o pompă de bicicletă dacă valva este cea normală.

Are un ecran generos pe care puteți vedea presiunea actuală și cea setată. Performanțele sunt decente, adică puteți completa sau umfla de 8 ori două roți cu o încărcare completă. Deci vorbim de o autonomia generoasă și mai mult decât ați avea nevoie în mod normal.

Un compresor aer portabil cu acumulator este perfect pentru drumeții indiferent cu ce aveți de gând să mergeți în special că nu este greu sau mare, cum vedem la alte branduri. Vi se oferă o husă pentru transport, un ac și un adaptor de supapă, pentru a-i mări utilitatea, dar și să-l facă mai atractiv.

Spre deosebire de altele, acesta este un compresor auto cu USB-C, adică are o interfață foarte populară, adică vorbim de un port universal folosit de tot mai multe dispozitive.

BYONDSELF

 • Maxim 10 bar sau 150 PSI
 • Afișaj cu indicator nivel presiune
 • Manometru analog

Doar din imaginea de prezentare se vede foarte bine cum se alimentează și cam ce oferă. Adică are un design nu foarte compact, alimentare la brichetă și manometru clasic. Deci vorbim de un compresor auto la bricheta mașinii, care poate fi folosit cu ușurință și nu trebuie să vă faceți griji de vreun acumulator cum vedem la câteva modele.

Din ce am observat, majoritatea modelelor disponibile se alimentează la priza 12V mașinii pentru că sunt gândite în principal pentru a fi folosite la aceasta, dar nu sunt limitări dacă vreți să folosiți aparatul și î alt scop dacă aveți adaptorul potrivit.

Ideea e că este mai ieftin dacă nu are acel acumulator la interior, dar și greutatea este mult mai mică, plus că și performanțele cresc, pentru că nu sunt influențate de nivelul bateriei.

Lanterna nu lipsește dacă garajul vostru nu este prea luminos, iar în ceea ce privește lungimea cablului de alimentare, nu trebuie să vă faceți griji, pentru ă și furtunul este lung. Pentru a vă face o idee despre cât este de puternic, vă uitați pe acel debit maxim de aer.

Yato YT-73462

 • Putere 250W
 • Are lampă LED
 • Aveți geantă de protecție

Avem un compresor auto dublu, adică are un cilindru metalic dublu, aspect destul de vizibil din imaginea de prezentare. Tot din aceasta se poate vedea cum poate fi alimentat, adică cu cleme, iar cablul este de 3 metri. Se poate vedea că are și un mâner pentru a fi transportat cu ușurință deoarece greutetea sa este una de 10 kg.

Acesta chiar poate fi considerat a fi un produs profesional și Yato vine cu soluții chiar de calitate. Dacă nu v-am convins, atunci poate că ar trebui să aruncați o privire peste recenziile lăsate de posesori.

Controlul acestuia este mecanic, manometrul fiind în partea de sus și este destul de vizibil chiar dacă nu este digital. Acesta nu se alimentează la priză, adică nu este un compresor auto la 220v, ci poate fi pus doar la bateria mașinii.

Se vede clar cam ce conține pachetul, dar trebuie să adaug că sunt incluse și trei duze pentru umflat mingi, saltele etc, dar și geanta aceea de transport. Unii ar zice că nu este prea mobil, însă poate că nu se adresează celor care au mașini mici, ci mai degrabă utilitare, unde aveți nevoie de mai multă presiune în roți.

Foton CA-818

 • Lampă de lucru
 • Până în 10 bar/150 PSI
 • La bricheta auto 12V

Chiar dacă pare să fie cu baterie, de fapt e cu fir, motiv pentru care este și foarte ușor. Acesta este unul dintre compresoare auto care nu se pun la priză, doar la bricheta mașinii. După cum am menționat sus, acesta este modelul care îl folosesc și aș zice că sunt mulțumit de el chiar dacă îl folosesc doar de câteva ori pe an, în special când schimb roțile. Astfel nu mai trebuie să mergeți nicăieri să verificați starea roților.

Lampa de lucru nu am folosit-o dar este un motiv în plus să îl cumpărați dacă nu aveți multă lumină în garaj sau poate că vreți să verificați presiunea seara târziu sau noaptea. Se poate întâmpla ca să plecați la drum și să verificați sau să completați în funcție de încărcătură și număr de persoane. Pentru două persoane este de ajuns în jur de 2,3 – 2,3 bari pentru o mașină mică, însă dacă punem și bagaje, plus 2 pasageri, atunci mai trebuie să completați cu câteva zecimi (conform recomandărilor producătorului). Evident că trebuie ținut cont de care roți vorbim (față/spate), dar și de anotimp.

La unele branduri, este menționată presiunea necesară pe partea interioară a capacului de la bușonul de rezervor. Poate că la alte mașini este menționat în altă locație, dar sigur e în manualul de utilizare al autovehiculului.

Poate că ar trebui să precizez că dețin acest model și ultima dată l-am folosi pentru a băga aer în anvelopele de vară.

Xiaomi 70Mai Midrive TP01

 • Debit de umflare de 31 l/minut
 • Sunet de lucru sub 72 dB
 • Design modern

Chiar dacă arată diferit de modelul convențional, avem un compresor auto puternic și bun pe care vă puteți baza oricând. Are un cadru metalic care nu trebuie să umblați la el, conform recomandărilor producătorului. Pentru a a afla diverse informații utile și cum să-l folosiți corect, consultați manualul de utilizare, pentru că nu este o jucărie și se pot întâmpla accidente dacă nu-l folosiți corespunzător.

Controlul este unul modern, adică are acel display digital și butoane senzitive pentru a seta ușor nivelul necesar de presiune în roată, în funcție de locația sa, față sau spate.

Chiar este un bun mini compresor auto 12V și după cum se poate vedea, are o cutie pentru depozitare ușoară. Unii clienți îl consideră destul de silențios, însă nivelul de zgomot este relativ același ca la restul, adică pare neschimbat.

Chiar dacă l-am menționat mai spre final, acesta este unul dintre cele mai bune compresoare auto de pe piață și nu se datorează doar brandului, care este unul cu experiență în domeniul produselor auto, ci și componentelor și materialelor folosite.

Cum să alegi un compresor auto bun

Eu am făcut o selecție sau o listă cu compresoare auto de recomandat, iar fiecare dintre ele este diferit de celălalt, însă trebuie ținut cont de anumite aspecte:

Putere. Unele pot avea performanțe chiar mari, iar aici vorbim de o presiune de până la 10 bari, adică mult mai mult decât ar avea nevoie o mașină mică. Acestea sunt alimentate la priza mașinii și considerate și soluții profesionale.

Alimentare. Cele cu acumulator au performanțe limitate, astfel că pot fi folosite doar în anumite cazuri și pentru o anumită perioadă. Având în vedere că unele au o presiune maximă de 150 PSI sau 10 bari, le puteți folosi liniștiți pentru autoturisme.

Funcționalitate. Cele mai recente compresoare auto au port USB, adică puteți să le folosi pentru a încărca telefonul mobil, în cazul în care aveți un cablu de încărcare cu voi și mașina nu are un astfel de port.

Dimensiuni. În funcție de locul în care vreți să-l depozitați sau unde vreți să-l luați, există compresoare auto mici sau chiar duble, adică care oferă un plus de funcționalitate.

Brand. Firma joacă un rol oarecum important atunci când vă doriți un produs fiabil și profesional.

Întrebări frecvente

Ce este compresorul auto roți?

Rolul acestuia este de a verifica presiunea pneurilor, deoarece are manometru, și de a le umfla până la presiunea setată, în cazul în care este necesar. Deci este precum o pompă electrică care trebuie alimentată la bricheta mașinii sau la o priză de casă dacă are acumulator.

Cât costă un compresor auto pentru roată?

Dacă nu vreți să fie prea special, adică să aibă prea multe funcții, atunci ne uităm la prețuri de pornire de 50 de lei. Acesta este cel mai ieftin compresor auto universal și nu este unul dedicat pentru o anumită mașină, însă unele nu sunt concepute pentru utilitare deoarece nu sunt suficient de puternice. Acolo vorbim deja de soluții profesionale, adică de un compresor auto pentru SUV, camion sau microbuz.

De unde cumpăr kit compresor auto?

Există câteva kituri care includ mai multe accesorii sau ustensile care pot fi folosite pentru a repara anvelopa și sunt câteva magazine care le-aș recomanda, însă eu vă recomand eMag pentru că puteți citi părerile cumpărătorilor pentru a vă face o idee despre produs și aveți din ce alege.

Lasă un comentariu