Căutați o soluție convenabilă de hidratare pentru musafiri, clienți sau angajați? De ce nu alegeți cel mai bun dozator de apă minerală sau de la rețea care poate fi de podea, de masă ori doar îl montați peste bidonul de 5 sau 19 litri. Ideea e că sunt o mulțime de variante care vin în culori și forme diferite, unele oferind chiar și compresor cu răcire pentru apă rece, dar și apă caldă, iar altele chiar și filtrare dacă vine racordat la rețea. Fie că doriți să fie o soluție gratis pentru domiciliu ori la la locul de muncă, aveți câteva opțiuni pentru care nu trebuie să plătiți niciun abonament.
Cuprins
De ce să alegeți un dozator de apă cu răcire?
Față de modelul manual, cel electric oferă un plus de comoditate, plus că puteți alege cum să consumați apa, fie rece, fie caldă. Sunt puține variante care au și opțiunea de a consuma apa la temperatura camerei, adică cum e și recomandat pentru o hidratare corectă. Prețurile nu sunt chiar de neglijat dacă ne uităm la variantele de podea, dar nici cele ce se pun pe masă nu sunt chiar ieftine. Ideea e că prezența compresorului influențează semnificativ costul produsului, însă răcirea se face electronic.
Care sunt cele mai bune dozatoare de apă?
În funcție de buget și preferințe, poate fi dozatoare de apă ieftin, mici, dar și mari pentru uz casnic ori comercial (la locul de muncă). Eu recomand pe cele cu bidon deoarece nu mai e nevoie de filtrare de niciun fel, plus că e mai ieftin, însă cu condiția să aveți posibilitatea să vă aprovizionați cu bidoanele potrivite, deoarece nu sunt comercializate oriunde și sunt destul de grele.
Rohnson R9706
- Capacitate 14 litri
- Are spațiu de depozitare
- Pentru podea
Un dozator de apă pentru birou trebuie să fie unul slim, adică cu adâncime mică, iar în cazul de față vorbim de numai 26 cm. Cu alte cuvinte, îl puteți pune chiar pe un hol sau într-o sală de așteptare, pentru că nu va deranja pe absolut nimeni, chiar pe lângă mobilier sau scaune.
Din imagine se poate concluziona ușor că este un dozator de apa rece-caldă, iar pentru fiecare există câte un rezervor – de 0,6 litri, respectiv 0,8 litri. Trebuie specificat că rezervorul este din oțel inoxidabil și așa ar trebui să fie la toate care au funcție de încălzire. Că tot vorbim de această caracteristică, trebuie specificat că are o capacitate de încălzire de 5 litri pe oră.
Trebuie specificat că sursa este doar cu bidon care îl puneți în partea de jos în acel spațiu de depozitare și nu se vede după ce închideți ușa.
Aqua Optima Aurora
- Filtrul Evolve îndepărtează impuritățile pentru 30 zile
- Răcește și încălzește cu 7 opțiuni
- Nu conține BPA
Dacă dozatorul apă cu conectare la rețea vi se pare a fi opțiunea mai bună atunci când spațiul liber este o problemă, adică montarea sa s-ar putea face doar pe masă/mobilier. Este un exemplu foarte bun de aparat multifuncțional, adică poate încălzi apa chiar și pentru un eventual ceai, adică chiar devine util în anumite situații.
Filtrarea este foarte bună adică nisipul, rugina și clorul nu trec de filtrul respectiv, care din păcate nu ține atât de mult. Evident că poate reține mult mai multe impurități sau substanțe nocive, dar am ales să menționez doar cele mai frecvente dintre ele.
S-ar putea ca unora să nu le placă gustul oferit de acest dozator de apă filtrată, de aceea s-ar putea să revină la varianta simplă, doar că design poate să facă diferența, adică e mult mai compact acesta și are un aspect elegant.
ZASS ZTWD 26 WF
- Se leagă la rețeaua de apă curentă
- Răcire cu compresor
- Putere încălzire 500W
Nu sunt multe dozatoare de apă cu alimentare la rețea ca și cel de sus, adică să aibă un design compact și elegant. Panoul e control este foarte simplu deoarece se rezumă strict la câteva comenzi.
Trebuie menționa că un dozator de apa la rețea folosește un set de filtre speciale sau dedicate pentru modelul respectiv, iar în cazul de față vorbim de patru filtre care costă circa 70 lei bucata. Acestea pot fi achiziționate la pachet împreună cu aparatul și nu aveți de ce să nu faceți asta. De asemenea, le puteți înlocui foarte ușor chiar și voi, adică nu trebuie să recurgeți la vreun service.
Răcește și încălzește destul de rapid, adică vorbim de circa 2 litri pe oră, doar că pentru răcire nu se consumă multă energie pentru că se folosește un compresor. Tot datorită acestuia, operarea este mai silențioasă.
Living Solutions 1643S
- Rezervor de 5 litri
- Control touch
- Design slim
Aici aveți cel mai bun dozator de apă de podea cu compresor și probabil vă întrebați de ce nu l-am menționat la început, ei bine, datorită prețului și disponibilității. Nu oricine își permite un dozator de apă fără bidon atât de elegant ca și cel de sus, dar și cu atât de multe caracteristici interesante.
Este menționat din descriere că este un produs OEM fabricat în China, dar care oferă un nivel de calitate decent. Aveți trei opțiuni pentru apă: caldă, rece și la temperatura camerei. Puterea de încălzire este undeva la 400W, pe când la răcire este de 100W, adică vorbim de valori similare cu ale concurenței. În ceea ce privește rezervoarele, acestea sunt de dimensiuni diferite, adică de 5 litri, respectiv 2 litri.
Aparatul e mare și se vede imediat din .
Madynik
- Design compact
- Portabil
- Silențios
O alegere diferită și ieftină poate fi un mini dozator electric de apă care îl pui direct pe bidonul de 19 litri, respectiv 5 litri. Evident că e compatibil și cu alte capacități, iar lista o găsiți în specificațiile sale.
Nu trebuie conectat la priză, ci doar încărcată bateria reîncărcabilă. deci puteți umple paharul sau orice recipient cu minim efort și reprezintă alternativa ideală la cea clasică cu acționare manuală.
Sunt și alte dozatoare de apă pentru bidon 5 litri ca acesta, doar că vorbim de soluții OEM care oferă un nivel de calitate, conform prețului.
Dacă vă doriți să consumați băuturi reci, puteți folosi o mașină de făcut cuburi gheață.
Ghid de cumpărare
În funcție de locație, buget și posibilități de conectare la rețea, pot fi câteva opțiuni pentru voi, iar prețurile pot fi destul de diferite. Înainte de a face achiziția, aș reaminti că sunt câteva aspecte care trebuie să le luați în calcul:
Racordare. Puțini preferă modelele care se racordează la rețea datorită prețului, iar varianta cu bidon pare a fi destul de convenabilă pe termen lung, că doar nu-l schimbați zilnic. Dacă vă decideți că nu aveți de gând să tot schimbați bidonul, atunci trebuie să alegeți varianta convenabilă, adică dozator apă cu sistem de filtrare deoarece nu puteți bea apa direct de la rețea.
Montare. Cele de sine stătătoare sunt foarte populare deoarece nu necesită un mobilier pentru instalare, adică pot fi puse direct pe podea. Există și soluții încorporabile, dar acestea sunt foarte puține și nici nu prea merită datorită ofertei limitate, dar și a prețului cam piperat.
Cu butelii CO2. Nu sunt atât de căutate pentru că vorbim de niște dotări suplimentare și nu oricine dorește un apa cu CO2 (carbogazoasă).
Nu consumă atât de mult cât ați crede, însă pentru încălzirea apei e nevoie de câteva sute de Wați, iar recipientul trebuie să fie din oțel inoxidabil. Acest detaliu nu trebuie trecut cu vederea, adică materialul din care este realizat trebuie să fie de calitate și rezistent la temperaturi ridicate.