Cel Mai Bun GPS Auto 2024

În rândurile următoare o să vă prezint cel mai bun GPS auto precum și alte recomandări de modele de top. Asta pentru că GPS-urile nu mai sunt un lux. În opinia mea, când mergem în străinătate cu mașina e necesară achiziția unui GPS auto.

Indiferent dacă ești un șofer normal sau unul profesionist, un GPS auto este un gadget esențial în zilele noastre. Acest dispozitiv modern oferă o soluție rapidă și precisă pentru a te ajuta să ajungi la destinație fără să te pierzi sau să petreci ore în trafic. Cu toate acestea, piața de GPS-uri auto este plină de opțiuni diferite, ceea ce face alegerea celui mai bun GPS auto o provocare. În acest articol, vom analiza caracteristicile esențiale ale unui GPS auto, vom compara cele mai bune opțiuni de pe piață și îți vom oferi sfaturi utile pentru a alege cel mai bun GPS auto.

Care este cel mai bun GPS auto?

În lista de alături sunt prezente mai multe tipuri de GPS-uri. De la modele cu harta instalată, modele fără hartă, modele pentru camioane (cunoscute drept GPS profesional pentru camioane) și modele cu ecran retractabil. Asta deoarece există o varietate de GPS-uri auto disponibile pe piață, cu diferite caracteristici și prețuri. Iată lista cu cele mai bune opțiuni:

Sistem de navigație GPS 7 inch GPyeS Joy 7

 • Ecran mare
 • Preț accesibil

Vezi preț special

GPyeS Joy 7 este cel mai vândut sistem de navigație auto, deoarece vine cu harta completă a Europei instalată, are specificații bune și arată bine. Acesta are o memorie RAM de 256MB și un ecran de 7 inci la o rezoluție foarte bună de 800 cu 480 pixeli.
Chipset-ul GPS-ului este de tip MediaTek MT8127 quad core. Sistemul de operare este Windows CE , programul de navigare este iGo Primo.

E unul ieftin din punctul meu de vedere şi are un design super slim (adică foarte subțire) cu o autonomie foarte bună de 5 ore pentru că bateria este de tip 2000 mAh.

Sistem de navigație GPS 9 inci GPyeS Joy 9+

 • Ecran foarte mare
 • Producător apreciat

Vezi preț special

GPyeS Joy 9+ e un sistem de navigație la nivelul anului acesta, fiind un GPS cu ecran de 9 inci. E un GPS ieftin de recomandat deoarece dacă vreți ceva cu harta întregii Europe.
Memoria RAM e de 256MB, ecranul e de 9 inci la o rezoluție de 800 cu 480 pixeli. Sistemul de operare al GPS-ului este Microsoft Windows CE.
Autonomia bateriei de 2500mAh e de 2 ore. E mai mică decât la modelul de 7 inci deoarece ecranul de 9 consumă mai mult.

GPS ieftin și bun PNI L810

 • Fără hartă
 • Ecran de 7 inci

Vezi preț special

PNI L810 e mai ieftin decât alte aparate de acest fel deoarece vine fără hartă. Dar în schimb are ecran mare de 7 inci și transmițător FM.
Precum restul GPS-urilor, și acesta are sistem de operare Windows CE, iar hărțile pot fi puse prin intermediul unui card deoarece are cititor de carduri microSD. De asemenea, acest aparat are și microUSB.

O o facilitate interesantă este cea de transmițător FM. Aceasta presupune că muzica de pe memoria GPS-ului pot fi poate fi transferată spre radioul FM al mașinii.

GPS de 5 inci fără hartă Serioux UPQ500

 • Ecran 5 inci
 • Fără hărți

Vezi preț special

GPS-ul Serioux Urban Pilot UPQ500 e unul dintre multe sistem de navigație care au ecran mediu și care vine fără hartă. Poate fi folosit doar pentru autoturisme iar pentru alte vehicule cum sunt motocicletele și camioanele există alte sisteme de navigație (programul ține cont de dimensiunile vehiculului, dar și dimensiunea e diferită, în special la motociclete).

Aceste aparate sunt tot mai ieftine deoarece mulți preferă să folosească tableta ori telefonul.
Modelul de față e mult peste un telefon deoarece are suport, poate fi conectat la mașină pentru a-l încărca și hărțile sunt foarte bune.

Ca și caracteristici speciale are procesor Mstar MSB2531 de 800 MHz. Ecranul e (hai să zicem) mare dar rezoluția nu e foarte mare - 800x480 pixeli. Nu e nevoie de mai mult deoarece nu are alte funcții. Unele sisteme oferă chiar și interfață multimedia dar eu aș prefera o tabletă sau un telefon mare pentru alte funcții. Dacă aveți deja un smartphone, poate că un GPS nu ar mai avea sens, însă nu toate aplicațiile cu hărți sunt bune.

Dimensiunile sale sunt destul de reduse astfel că poate fi luat cu voi dacă nu vreți să-l lăsați în mașină. Discutăm despre dimensiuni 13x9x12 Lxîxa cm.

Plusuri: are un preț corect, aparatul e fiabil, ușor de folosit, are un ecran mediu înspre mare, FM transmitter, suportă carduri, mod noapte etc.
Minusuri: nu are interfață multimedia.

Acest Serioux e un aparat util și care poate fi o alternativă la unul cu mai multe funcții și cu hărți. Unii producători oferă actualizări doar câteva luni de la achiziție dar eu zic că un aparat ca acesta poate fi considerat ca o investiție pe viitor. Asta deoarece nu vine cu hărți și le instalați dvs după bunul plac.

GPS cu Waze RG 7 inci

 • Cu Waze
 • 1BG RAM

Vezi preț special

Acest RG e un sistem de navigație apărut de curând pe piață, iar principalul său avantaj e că are Android, iar datorită acestui lucru puteți instala aplicațiile GPS dorite. Vine cu Waze, iar legat de Waze trebuie știut că nu funcționează offline, deci va trebui să-i dați net prin hotspot de la telefon. Alte aplicații gen Google Maps sau Here Maps suportă mod offline și nu veți avea probleme cu acestea.
Un dispozitiv precum acesta se adresează celora care vor un sistem cu Android care să vie compact și cu un cost mic.

Primim un aparat care arată bine, e ușor de montat și e fiabil. Vizual nu arată rău, iar launcher-ul e unul simplu cu scurtături către funcțiile sau aplicațiile importante.

Datorită memoriei interne de 16 giga va trebui să cumpărați și un card SD, modelul de față suportând până la 32 de giga.
Ecranul e unul de 7 inci cu rezoluție 1024x600 pixeli, iar datorită dimensiunii generoase o să vedeți clar hărțile.
Sistemul de pe telefon e Android 8.1 și e susținut de procesor quad core precum și de 1GB memorie RAM. E un procesor Junsun MT8227L.
Ca o facilitate deosebită ar fi radio FM, dar și Mirrorlink.

Pentru achiziția modelului acesta ar fi costul mic, că vine cu Android, posibilitatea instalării oricărui program de navigație, că poate reda orice fișier video sau audio și fiabilitatea.
Ca minusuri ar fi bateria cu capacitate mică (oricum trebuie conectat la brichetă), rezoluția mică a ecranului și că Waze nu merge offline (aici e vinovată aplicația).

Acest model nu e mai avansat decât un telefon, dar merită deoarece un telefon e mai scump și dacă-l ții tot timpul în parbriz o să se strice, pe când acest aparat e făcut special pentru a fi ținut în soare. Știu că specificațiile sunt cele ale unui telefon de acum 2 ani, dar te va ajuta să ajungi rapid la destinație și să-ți protejezi telefonul pentru lucruri importante.

Navigație retractabilă NAVI-ABC

 • Android
 • Ecran 7 inci
 • Memorie internă 32GB

Vezi preț special

Nimic nu se compară cu o navigație auto cu ecran retractabil. Mai ales dacă este vorba despre un model universal - care să se potrivească la orice mașină.

Acesta este un GPS foarte performant deoarece vine cu Android 10 și un hard de ultimă generație. Caracteristicile tehnice ale acestui model le depășesc pe oricare ale GPS-urilor consacrate. Asta deoarece vorbim despre un procesor quad core, 2 GB memorie RAM și stocare de 32 de GB,
Ecranul este unul de șapte inch cu panou IPS și rezoluție aproape HD (1024x600 pixeli).

Nu vă oprește nimeni să conectați un stick USB, deoarece are două astfel de porturi.

Fiind un model cu Android vine cu suport pentru o multitudine de aplicație printre care Waze. De asemenea hărțile pot fi actualizate prin Wi Fi. Un alt lucru Interesant este că suportă hărți 3D.

În opinia mea, pe baza caracteristicilor tehnice acesta e cel mai bun GPS Android pentru mașină. În plus e un aparat 2 în deoarece e un casetofon auto cu display și GPS.

Ce este un GPS auto și cum funcționează?

GPS-ul Global Positioning System) auto este un dispozitiv de navigație care utilizează sateliți pentru a-ți furniza informații de localizare și de ghidare. GPS-ul auto este format din mai multe componente, cum ar fi un receptor GPS, o antenă și un sistem de navigație. Dispozitivul utilizează semnalele sateliților pentru a determina poziția exactă a vehiculului și apoi îți furnizeze încotro să te îndrepți.

De ce ai nevoie de un GPS auto?

Un GPS auto este un aparat util pentru orice șofer, indiferent de nivelul lui de experiență. Acest dispozitiv oferă o multitudine de beneficii, cum ar fi:

 • Ghidare precisă și rapidă către destinație, evitând pierderea timpului în trafic sau pe drumuri greșite (ajută la găsirea rutei optime către destinație, inclusiv evitarea drumurilor blocate sau a lucrărilor în desfășurare);
 • Reducerea stresului și anxietății legate de condusul într-un loc necunoscut;
 • Economisirea de combustibil și bani, deoarece GPS-ul auto poate oferi rute mai scurte sau își poate sugera zonele fără taxe de drum sau cu trafic mai puțin aglomerat.

În plus, există situații în care un GPS auto poate fi deosebit de important, cum ar fi:

 • Conducerea într-un oraș necunoscut sau o altă țară;
 • Conducerea în condiții meteo nefavorabile sau pe timp de noapte;
 • Călătoria într-o zonă rurală sau izolată, unde indicatoarele de circulație pot fi rare sau inexistente.

Deși telefoanele mobile pot oferi și ele servicii de navigație, există diferențe semnificative între GPS-ul auto și telefoanele mobile. GPS-urile auto sunt proiectate pentru a fi utilizate într-un vehicul, au ecrane mai mari și oferă instrucțiuni mai precise de navigație. În plus, un GPS auto este de obicei mai rezistent la vibrații și poate fi mai ușor de utilizat în timp ce conduci.

Caracteristici esențiale ale unui GPS auto

Dacă dorești să achiziționezi un GPS auto, există anumite caracteristici esențiale pe care trebuie să le iei în considerare. Acestea includ:

Ecranul

Display-ul GPS-ului auto este foarte important, deoarece va fi ecranul principal pe care îl vei privi în timp ce conduci. Alege un display de dimensiuni mari, cu o rezoluție ridicată și cu un contrast ridicat, astfel încât să poți vedea instrucțiunile de navigație în orice condiții de lumină.

Precizia

Precizia GPS-ului este esențială pentru o navigație precisă și sigură. Alege un GPS auto care are o precizie ridicată.

Memoria internă

Memoria internă a GPS-ului este importantă pentru stocarea hărților și a altor date de navigație. Asigură-te că GPS-ul are suficient spațiu pentru a stoca toate hărțile și punctele de interes de care ai nevoie.

Hărțile

Hărțile sunt un element vital al oricărui GPS auto. Verifică dacă GPS-ul include hărți actualizate pentru zona în care ai planificat să călătorești. Dacă nu, poți să le actualizezi chiar tu.

Funcțiile suplimentare

Multe GPS-uri auto oferă și alte funcții utile, cum ar fi:

 • Avertizări de trafic în timp real, care îți pot ajuta să eviți zonele cu trafic aglomerat sau cu blocaje;
 • Opțiuni de planificare a traseului, care îți permit să alegi dintre mai multe rute și să planifici opriri sau destinații intermediare;
 • Asistență vocală, care îți permite să conduci în siguranță fără să te uiți la GPS.
 • Transmițător FM, player media etc.

Concluzie

Un GPS auto poate fi un dispozitiv util și practic pentru orice șofer. Cu atât de multe variante de GPS-uri disponibile pe piață, este important să iei în considerare caracteristicile esențiale, cum ar fi ecranul, memoria internă și hărțile, dar și funcțiile suplimentare, cum ar fi avertizările de trafic în timp real sau planificarea traseului.

Întrebări frecvente

Pot să folosesc GPS-ul auto și pentru călătorii în afara țării?

Da, dacă GPS-ul are hărți pentru țara în care vrei să călătorești. Dacă nu are hărți pentru acea țară atunci nu este nicio problemă deoarece poți să le instalezi chiar tu.

Este necesar să actualizez hărțile GPS-ului auto periodic?

Da, este important să actualizezi hărțile GPS-ului auto periodic pentru a beneficia de informații actualizate și pentru a evita erorile în navigare. Străzi apar și dispar, iar o hartă actualizată periodic te va ajuta să nu ajungi într-o fundătură sau mai rău, în mijlocul pădurii.

Pot să folosesc GPS-ul auto și pentru a găsi stațiile de încărcare pentru mașina electrică?

Da, multe GPS-uri auto au integrată funcția de căutare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice. Aceste mici gadgeturi au avansat atât de mult și au ținut pasul cu noile tendințe. Una dintre aceste tendințe o reprezintă stațiile de încărcare pentru mașinile electrice un GPS cu hărțile la zi te poate ajuta să găsești o stație pentru mașina ta electrică.

Pot să conectez GPS-ul auto la telefonul mobil pentru a primi notificări?

Da, multe GPS-uri auto pot fi conectate la telefonul mobil prin bluetooth pentru a primi notificări și a folosi alte funcții suplimentare. Dar trebuie să citești cu atenție să vezi dacă GPS-ul pe care vrei să îl cumperi chiar are această funcție de a comunica cu telefonul.

Este necesar să am o conexiune la Internet pentru a folosi GPS-ul auto?

Nu, majoritatea GPS-urilor auto pot fi utilizate fără o conexiune la Internet, deoarece au hărți încărcate în memoria internă. Totuși, unele funcții, cum ar fi avertizările de trafic în timp real, necesită o conexiune la Internet.

Lasă un comentariu