Cea mai bună Încălțăminte pentru Drumeții în 2024

Am analizat [auto-list-number display=”total”] ghete pentru drumeție și le-am evaluat în funcție de confort, aderență și raport preț-fiabilitate. În acest articol vom împărtăși ce am descoperit pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună încălțăminte pentru drumeții.

Este vorba despre pantofii Quechua NH100 care au acum un preț foarte bun datorată campaniei „Prețuri mai mici, calitate neschimbată”. De asemenea, aceștia sunt disponibili în multiple variațiuni (pentru bărbați, femei, băieți și fete).

De ce să alegi încălțăminte specială pentru drumeții?

Atunci când vă aventurați în drumeții, alegerea unei încălțăminte potrivite este esențială pentru confort și siguranță. O pereche bună de ghete poate face diferența dintre o experiență plăcută și una neplăcută în timpul călătoriilor pe teren accidentat sau în medii naturale variate.

Încălțămintea pentru drumeții trebuie să ofere stabilitate, amortizare, protecție și aderență pentru a face față condițiilor dificile pe care le puteți întâlni în timpul traseelor.

Care este cea mai bună încălțăminte pentru drumeții?

Quechua NH100 pentru bărbați

 • Preț accesibil
 • Diverse mărimi
Vezi preț special

Această pereche de pantofi e special concepută pentru drumeții ocazionale pe vreme uscată. Poate fi utilizată în pădure, pe plajă sau la șes.

Pro: Amortizarea e realizată la călcâi, folosindu-se spumă tip EVA de 6 mm. Iar, talpa e una specială din TPR cu crampoane de 3,5 mm așa încât să aveți o stabilitate cât mai bună.
Pentru protecția la pietre acesta are un element de cauciuc în vârf.
Greutatea e una mică de 2x 357 grame (mărimea 43). Acest lucru ne avantajează pe trasee mai lungi deoarece nu vom obosi.

Quechua NH100 de damă

 • Preț mic
 • Diverse mărimi și culori
Vezi preț special

În esență, acest model Quechua NH100 pentru femei e similar celuia de bărbați. Diferențele constă în greutatea mai mică și că vine în alte culori. Spre exemplu, mărimea 39 are greutate de 2x 297 grame.

Pro: E o încălțăminte specială pentru drumeții pe vreme frumoasă.
Construcția e una foarte robustă deoarece exteriorul e din poliuretan și polietilenă tereftaltă, talpa e din TPE, iar interiorul e din polietilenă tereftaltă și spumă EVA.

Contra: Nu este recomandată pentru plimbări la munte, pe asfalt ori ploaie.

Quechua NH100

Vezi preț special

Aceste ghete se adresează bărbaților și pe lângă faptul că beneficiază de Prim preț tehnic și au Ecodesign, acestea se evidențiază prin mai multe atuuri:

Au o aderență foarte bună (3 din 5) deoarece au talpă din TPR (termoplastic) cu crampoane.
Sunt lejere întrucât mărimea 43 cântărește 746 grame.
Sunt fabricate din materiale de calitate. Mai exact e vorba despre unele ecologice, motiv pentru care fac parte din gama Ecodesign. Suplimentar, acest model are o garanție de 2 ani.
Prețul e unul accesibil, făcând parte din gama Prim preț tehnic

Quechua SH100 X-Warm

 • Impermeabile
 • Drumeții pe zăpadă
Vezi preț special

Acestea sunt niște cizme pentru #drumetie pe zăpadă. Față de cele mai de mai sus, acestea sunt impermeabile. Principalele avantaje ale acestor încălțări sunt următoarele:

Oferă o aderență foarte bună prin intermediul tălpii Snowcontact care are crampoane de 5 milimetri. Sunt impermeabile. Mai exact, partea din cauciuc e 100% impermeabilă.
Au un preț bun, și acestea făcând parte din gama Prim preț tehnic.
Materialele folosite la realizarea acestor cizme sunt unele care oferă durabilitate acestora.

Quechua SH100 Warm damă

 • Drumeție pe zăpadă
 • Impermeabile
Vezi preț special

Acestea sunt niște ghete mid pentru damă și pe lângă faptul că au preț bun se evidențiază cu alte aspecte pozitive precum:

Sunt călduroase (rating 3 din 5) la temperaturi de 0 până la -11 grade.
Aderența e una bună (rating 3 din 5) întrucât are talpă Snowcontact cu crampoane de 3 milimetri.
Impermeabilitatea e un foarte bună, fiind similară cizmelor SH100 X-Warm care se adresează bărbaților.

Quechua NH100

 • Drumeții în natură
 • Pentru vreme uscată
Vezi preț special

Acești bocanci mid sunt pentru bărbați și se adresează celora care vor niște bocanci pentru 3 anotimpuri. Se remarcă pozitiv prin următoarele lucruri:

Aderența e una bună prin faptul că are talpă din TPR cu crampoane de 3,5 mm.
Pășirea e una care se amortizează foarte bine (la călcâi) deoarece au spumă EVA de 6 mm.
Brațul interior poate fi schimbat cu unul ortopedic.

Quechua NH150

 • Impermeabilă
Vezi preț special

Această încălțăminte e una impermeabilă joasă pentru plimbări în natură. Se adresează bărbaților și principalele puncte pozitive ar fi după cum urmează:

Au o impermeabilitate bună, fiind vorba despre un rating 2 din 5. Sunt realizați din membrană impermeabilă și respirantă.
Aderența e una 3 din 5 deoarece are crampoane de 4 mm.
Sunt foarte lejere pentru că un papuc are o greutate de 435 grame la mărimea 43.

Ghid achiziție

Cum am ales? Am ales modele care să fie potrivite pentru trei sezoane (deoarece multă lume caută bocanci 3 sezoane ieftini), modele care să fie potrivite doar pentru iarnă și doar toamnă+primăvară.
Putem spune despre aceste încălțări că sunt cei mai buni bocanci din lume întrucât Quechua e o marcă aparținând #DecathlonRomania. Iar, acesta este cel mai mare retailer de articole sportive din lume.
Cumpărând produse de al aceștia faceți o alegere foarte bună întrucât produsele acestora au un excelent raport preț/calitate.

Câteva din caracteristicile importante de care ar trebui să țineți cont atunci când căutați cea mai bună încălțăminte pentru drumeții:

Talpă durabilă cu aderență bună: E o idee bună să alegeți încălțăminte cu talpă groasă și rezistentă, fabricată din materiale durabile și cu o aderență bună pe diferite suprafețe, cum ar fi pietrele, terenul umed sau accidentat. Talpa trebuie să ofere tracțiune adecvată pentru a evita alunecările și a vă menține echilibrul în timpul traseelor dificile.

Amortizare și susținere: Talpa, dar și construcția trebuie să aibă o bună amortizare pentru a absorbi șocurile și impactul asupra picioarelor și articulațiilor în timpul mersului pe teren accidentat. Aceasta trebuie să ofere o susținere adecvată pentru arcurile piciorului și călcâi pentru a reduce oboseala și riscul de accidentări.

Impermeabilitate: Deseori vă poate prinde ploaia și de aceea e bine să alegeți încălțăminte impermeabilă pentru a vă menține picioarele uscate și confortabile. Materialul impermeabil și cusăturile sigilate vor asigura protecție împotriva umezelii și a infiltrării apei în pantofi.

Întrebări frecvente

Pot folosi încălțăminte de alergare pentru drumeții?

Este recomandat să utilizați încălțăminte special concepută pentru drumeții și să o evitați pe cea de alergare. Cea pentru alergare poate să nu ofere susținerea și protecția necesare pentru terenurile accidentate sau condițiile variate întâlnite în timpul plimbărilor.

Cât ține o pereche de ghete pentru drumeție?

Durata de viață a încălțămintei pentru drumeții poate varia în funcție de frecvența utilizării, terenul pe care mergeți și modul în care p îngrijiți. În general, ar trebui să luați în considerare înlocuirea acesteia după aproximativ 500-800 de kilometri de mers pe jos sau atunci când observați semne de uzură excesivă.

Lasă un comentariu