Cel Mai Bun Kit Insonorizare Auto 2024

Dacă vrei să scapi de zgomotele din exterior atunci te va ajuta un kit insonorizare auto. Acest articol e unul care să te îndrume înspre cea mai bună alegere deoarece pe piață există mai mulți producători și mai multe materiale care pot fi utilizate pe post de insonorizant auto.

Care este cel mai bun insonorizant auto?

Pentru a identifica cel mai bun insonorizant de mașină trebuie să identificați zona care produce zgomot. Iar, în funcție de aceasta alegeți materialele de care aveți nevoie. Dar, insonorizarea nu e doar pentru a reduce zgomotele din exterior, ci și pentru cei pasionați de muzică și care-și instalează niște boxe auto de calitate.

Pachet insonorizare auto: StP

Pachet insonorizare auto
  • Pentru cei care vor să-și facă singuri montajul
  • Produs de calitate

Dacă vreți să insonorizați suprafețe mai întinse atunci e bine să alegeți un kit antifonare auto. Pe piață sunt pachete pentru uși, podea față și portbagaj.

În esență aceste pachete conțin 3 straturi. De exemplu, pentru pachetele destinate ușilor montajul e în felul următor: primul strat se aplică pe tabla mașinii, al doilea se aplică peste primul, iar al treilea se aplică peste plasticul ușii.

Antifonare uși auto: StP

Antifonare usi auto

Pachetele de insonorizare uși auto sunt disponibile în mai multe variante, dar în esență conțin trei straturi. Aceste trei straturi au proprietăți vibro, fono și termo.

În mod normal acestea se aplică cu o rolă, iar aceasta nu este livrată în pachet.

Antifonare a ușilor este foarte importantă deoarece pe acolo pătrunde cel mai mult zgomot. Probabil că și pasionații de muzică își vor antifona ușile pentru a crea o rezonanță mai bună în mașină.

Burete insonorizant auto: Aura Vdm Bt10

Burete insonorizant auto

Acest produs este un fel de burete insonorizare auto deoarece e realizat din spumă poliuretanică. Producătorul mai Menționează că este realizat din acea spumă și că pe el este dat cu un fel de bitum lichid prin intermediul tehnologiei Deepin.

Acesta este util pentru aplicarea pe uși, plafon etc. De asemenea, se precizează că pentru a proteja stratul de montare reprezentat de burete antifonare auto trebuie să folosiți o hârtie antiadezivă.

Folie antifonare auto: Insonorizant premium auto StP

Folie antifonare auto

Pentru amortizarea vibrațiilor puteți folosi un tip de folie insonorizare auto precum aceasta STP. Evident că aceasta nu are rol doar de a reduce vibrațiile, ci poate fi considerată și o folie izolare fonică auto.

Dacă sunteți curioși din ce este realizat acest produs atunci trebuie să precizez că este vorba despre o folie și un strat de polimer adeziv. Acest polimer este protejat hârtie anti-adezivă.

Această folie insonorizantă, pe lângă rolul de reduceați zgomotului, are și un inhibitor de coroziune fiind rezistent la apă. De asemenea, această folie antifon auto suportă temperaturi de până la 190 C.

În opinia mea această folie izolație fonică auto este o soluție ieftină în cazul în care vreți ceva calitativ și de la un producător renumit.

Insonorizare capotă motor: StP Heatshield L

Insonorizare capotă motor

Dacă sunteți interesați de un insonorizant capotă motor atunci vă recomand acest model. Este un produs universal, adică poate fi utilizat pentru orice mașină. În acest fel îl puteți folosi și la insonorizare Logan.

Se menționează că produsul de fapt este un set care constă în elementul de izolare și elementele de fixare pentru capotă.

Pâslă antifonare auto: StP Acoustic Felt

Pasla antifonare auto

Această pâslă insonorizare se adresează persoanelor care vor ceva de calitate pentru podea, portbagaj, plafon și partiția motorului. Acesta nu doar izolează fonic, ci și termic. Iar datorită grosimii de 8 mm poate fi utilizat și la diverse utilaje industriale, nu doar la automobile.

Montajul este foarte ușor deoarece în esența acest produs este o pâslă autoadezivă.

Tipuri de materiale antifonare auto

Trebuie știu că pentru o insonorizare auto de calitate poți folosi o gamă largă de materiale insonorizante, iar cele mai importante sunt după cum urmează:

Vibro absorbant

Materialul vibroabsorbant auto e unul special realizat din aluminiu și bitum. Mai exact, este un strat de aluminiu și unul bituminos. Rolul părții bituminoase e de a rigidiza tabla mașinii și în felul acesta să elimine vibrațiile.

Termo Absorbant

Materialul termo absorbant are rol principal de a izola termic, dar poate absorbii și vibrațiile. Un astfel de material poate fi utilizat de cei care doresc o temperatură constantă la interiorul mașinii.

Fono absorbant

Materialul fonoabsorbant e unul cu proprietatea de a absorbi sunetele. În funcție de materialul din care e făcut, acesta poate fi amplasat în mai multe locații, de la uși, plafon etc.

Pachete de insonorizare

Dacă vreți să vă insonorizați ușile, podeaua sau portbagajul atunci puteți alege un pachet dedicat. Pe piață există multiple variante așa încât să fie redus zgomotul exterior.

Mochetă

Aceasta se aplică la interior sau portbagaj. În mod normal mașinile vin cu așa ceva, dar dacă cea existentă s-a deteriorat atunci o poți înlocui cu așa ceva. De asemenea poți utiliza o astfel de mochetă pentru o izolare suplimentară.

Despre StP

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de produse de antifonare este StP care e prescurtarea de la Standardplast. Acesta e unul prezent pe piață de 20 ani și furnizează produsele sale marilor producători de mașini.

Întrebări frecvente legate de insonorizare mașină

De ce să folosesc materiale insonorizare auto?

Deoarece sonorizare de calitate se face produse specifice. Din rândurile de mai sus se poate vedea că se găsesc insonorizante auto ieftine care le puteți monta chiar dumneavoastră. Aceste produse având rol de reducere a zgomotului, a vibrațiilor și rol termic.

Cel mai bun producător de insonorizante auto?

Un producătorii iconic este StP. Asta deoarece produsele sale sunt ieftine, calitative și ușor de montat.

Cât e un preț insonorizare auto?

Se poate vedea din lista de mai sus că produsele pentru insonorizarea ușilor poate pleca de la 200-300 lei. Însă, dacă aveți întrebări referitoare la prețul manoperei de montaj atunci trebuie să scriu că nu cunosc acest lucru. Produsele recomandate în acest articol sunt pentru cei care vor să-și facă singuri montajul.
(Eu nu recomand ca astfel de produse să fie montate fără supravegherea clientului deoarece în acest fel nu aveți garanția faptului că v-au făcut un montaj ca la carte sau că v-au făcut montajul complet. Nu mai intru în detalii.)

Lasă un comentariu