Cel mai bun Invertor auto 2025

Lipsa unor porturi USB și a prizei 220V în autoturism poate fi frustrant atunci când ai un dispozitiv care urmează să se descarce. De aceea unii șoferi optează pentru unica soluție, care nu costă atât de mult pentru cât de util poate fi, iar aici fac referire la cel mai bun invertor auto de tensiune care vă oferă ieșire 220V, dar i porturi USB cu încărcare destul de rapidă. Evidnet că nu toate sunt la fel, motiv pentru care am făcut o listă de recomandări pentru cei care caută câteva soluții. Selecția am realizat-o în funcție de părerile clienților, adică le-au testat și în anumite cazuri, nici nu ai ce să-i reproșezi deoarece specificațiile sunt decente.

De ce să cumpărați un invertor la bateria auto?

Numeroase ieșiri. Părțile cheie ale acestui dispozitiv sunt ieșirile care pot reprezenta una sau mai multe prize 220V, la acare se pot adăuga porturi USB cu încărcare decentă.

Construcție compactă. În funcție de dotări și putere, dimensiunile pot varia pentru toate modelele, însă de multe ori acestea au dimensiuni reduse. Fiind atât de mic, îl puteți ține mai tot timpul conectat, în special dacă aveți un loc de depozitare.

Silențios și puternic. Dacă puterea de ieșire nu sete atât de mare, atunci nu are nevoie de un sistem de răcire mare, astfel că nivelul de zgomot este la minim. La prima vedere îl puteți subestima, însă puterea poate fi de ajuns pentru a alimenta o mulțime de dispozitive.

Preț bun. În general, prețurile sunt dictate de brand, dotări și putere, însă pentru cât de util poate fi, chiar este ieftin.

Gamă diversificată. Oferta este chiar generoasă dacă e să luăm în calcul toate branduri, chiar și cele mai puțin cunoscute.

Care e cel mai bun invertor auto de putere?

Lista de invertoare auto 12V la 220V nu aș limita-o doar la un singur model, ci probabil m-aș uita la toată oferta de pe piață pentru că unele pot fi chiar mai atractive ca preț decât altele. Poate că unele branduri nu vă spun nimic, însă cât de des veți folosi acest produs, cred că își va scoate banii în primi ani, deci aveți toate motivele să nu risipiți bani aiurea pe soluții scumpe. Un exemplu de brand care mi-a plăcut este Green Cell, care are origini poloneze, iar produsele chiar par să fie destul de profesionale.

Green Cell

  • Se leagă la 12V sau la baterie cu cabluri separate
  • LED de semnalizare
  • Port USB

Un invertor auto bun care îl puteți lua ar fi acest Green Cell din imagine care este disponibil în diverse variante, cea mai puternică variantă este cea de 3000W cu două prize de 230V. Pentru că veți alimenta cel mult un laptop și un telefon, cred că vă puteți bucura și de o putere de 300W. Aceasta este valoarea pentru puterea continuă, iar cât despre cea maximă, vorbim deja de 600W.

Pot spune că are toate protecțiile, astfel că nu are cum să întâmpinați vreo problemă. Nu este atât de mare pe cât ar părea din imaginea de sus, iar producătorul vă oferă o poză cu acesta din care reiese, că încape fără probleme între scaune unde ați putea ține și telefonul conectat.

Descrierea produsului este completă, astfel că puteți ști dacă acesta vi s-ar potrivi. Invertorul auto de 3000W are un preț bun comparativ cu cel de 300W, dar depinde și ce fel de electrocasnice veți folosi, poate că va fi de ajuns și cel de 2000W.

Excitat

  • Două USBuri tip C și două de tip 3.0
  • Două prize AC de 220V
  • Aveți și o variantă de 1000W

Puteți alege un invertor auto de la 12V la 220V ca și el din imagine deoarece este mult mai compact decât cele de putere mare, de aceea nici nu are acele cabluri cu care să-l legați la baterie direct. Pentru o putere de 200W, e de ajuns priza de 12V a mașinii, adică un laptop sau câteva telefoane pot fi conectate pentru încărcare.

Viteza de încărcare depinde de portul folosit deoarece sunt două tipuri, adică doar cel tip C au Fast Charge. În prezentare vi se arată voltajul și amperajul fiecărui port USB. Poate că numele brandului nu a fost prea inspirat, însă nu prea contează acest aspect, ci mai degrabă vă interesează funcționalitatea și prețul.

OEM

  • Compact
  • Ușor
  • Ieftin

Nu aveți cum să dați greș cu un invertor auto ieftin, iar cel din imagine este un bun exemplu. Este foarte popular datorită mărimii sale și oferă strictul necesar, adică portul USB și o priză EU/USA. Evident că pe noi ne interesează priza compatibilă pentru Europa, astfel că putem concluziona că acest produs este comercializat și peste ocean.

Cum să nu te uiți la un invertor auto pentru laptop la un așa preț? Nici nu ai nevoie de mai mult de 150W însă asigurați-vă că laptopul vostru nu are o sursă mai mare, cum am văzut la unele variante noi de jocuri. Fiind atât de mic, nu are cine știe ce dotări, dar prezintă protecție pentru supraîncălzire și un ventilator pentru răcire.

OEM

  • Numeroase variante cu puteri de ieșire diferite
  • Ideal pentru rulote și case de vacanță unde nu aveți curent
  • Are toate protecțiile

Pentru a conecta anumite electrocasnice, e necesar un invertor auto de 2000W, iar cel din imagine este un bun exemplu, dar nu este singura opțiune cu putere de ieșire continuă mare. Brandul este unul OEM adică vorbim de un producător care nu s-a deranjat prea mult să vine cu mult marketing, adică mai mult ca sigur că provine de din China, dar nu prea contează acest aspect cât timp aveți calitate.

Un invertor de tensiune auto poate fi bun dacă prezintă toate protecțiile și are piese de calitate, iar din părerile clienților se poate concluziona că nu aveți cum să greșiți cu acesta chiar și dacă folosiți scule electrice în zone ceva mai izolate, adică unde nu aveți curent și nu puteți trace niciun prelungitor.

Sal

  • Design argintiu
  • Putere 300/600W
  • Are USB

Un invertor auto la priza de 12V pentru 220V poate fi folosit pentru ieșirile ocazionale în antură, adică cu o rulotă, iar curentul poate fi o problemă când nu aveți loc pentru un generator și nici nu vreți să folosiți unul datorită zgomotului produs.

Din titlul său, concluzionăm că este tot un invertor auto cu USB, dar acest port este unul singur și telefoanele se încarcă suficient de repede. Dacă vreți să vă folosiți de toată acea putere menționată, poate că ar trebui să vă gândiți la ceva mai mare care se alimentează de la baterie, astfel ca priza 12V să fie liberă pentru o husă auto cu încălzire.

Ghid de cumpărare

Chiar dacă toate se conectează la bricheta mașinii, adică la 12V, sunt diferențe semnificative între ele. În funcție de necesități trebuie să țineți cont de anumite aspecte:

Porturi. Doar voi puteți stabili câte porturi USB ori prize veți avea nevoie, însă dacă sunt mai mulți pasageri, deci mai multe gadgeturi, probabil nu ar trebui să vă limitați doar la o singură priză. Încărcarea telefonului nu va fi o problemă, dar nici să folosiți un laptop.

Puterea. Dacă vorbim deja de aparere cu consum semnificativ, atunci ieșirea trebuie să fie de mii de Wați. Unii producători oferă soluții deosebire, adică cu ieșirea poate să ajungă la 3000W, deci să alimenteze o mulțime de dispozitive sau doar câteva, dacă vorbim de un consum mare.

Conectivitate. Conectarea sa se face strict doar la priza 12V a mașinii, adică se folosește de bateria sa, deci nu re vreun acumulator, deci trebuie să aveți motorul pornit când îl folosiți sau îl legați la baterie cu cabluri potrivite.

Lasă un comentariu