Cele Mai Bune Lămpi Solare cu senzor de mișcare 2024

Vreți un pic de lumină în jurul casei, dar nu vreți să mai chemați vreun electrician să strice și să tragă cabluri peste tot? Atunci aveți doar o opțiune, o lampă de veghe cu senzor de mișcare care poate să vină în diverse forme, culori și variante. De aceea, am făcut o listă cu cele mai bune lămpi solare cu senzor de mișcare și cu siguranță nu am reușit să le menționez chiar pe toate deoarece sunt foarte multe, de aceea în continuarea acestui top, veți găsi o listă cu câteva tipuri de lămpi, adică vorbim e recomandări similare sau poate chiar mai interesante. Multe dintre ele pot fi puse în grădină, pe casă, gard sau stâlp (acelea au și telecomandă), adică pot avea un design diferit – clasic, modern sau rustic.

Ce lămpi solare să cumpăr?

În funcție de câte vreți sau cum vreți să arate, sunt o mulțime de opțiuni. Să nu mai zic că poate vreți să le puneți prin curte ori pe casă. Îmi plac cele care oferă lumină de veghe destul de puternică și e bie să fie un set ca după o anumită perioadă să nu trebuiască să montați mai multe lămpi solare puternice cu senzor de mișcare și design diferi. Ideea ar fi să se asorteze și să aveți și una de rezervă pentru că pot să fie produse cu mici defecte, având în vedere cât sunt de ieftine.

Care sunt cele mai bune lămpi solare cu LED?

După cum am menționat anterior, am realizat o listă pentru voi, iar în rândurile de mai jos sunt chiar mai multe sugestii. Adică în funcție de ce v-ar plăcea, voi puteți stabili cam care ar fi cea mai bună lampă solară de exterior de grădină ori casă. Că doar nu aveți de gând să le puneți în casă, dar nu excludem o astfel de opțiune dacă aveți un balcon luminat sau o terasă închisă pentru care nu aveți nevoie de multă lumină, ci doar de veghe.

Pentru cele care vin se la acces, aș recomanda un model de lampă solară cu telecomandă, cum se poate vedea și în imaginile de sus și nu sunt singurele.

NeoSimply

 • Putere 10W
 • Protecție IP65
 • Se încarcă în 11 ore

Avem o lampă solară de perete exterior care vine cu un kit de montare interesant, adică o puteți pune pe perete cu șuruburi, o puteți lipi sau chiar lega de un stâlp. În plus, se poate regla chiar și unghiul până la 45 de grade dacă vreți să lumineze o suprafață mai mare de alee sau curte. Mulți aleg acest model pentru fațade dar și pe grad în jurul gazonului, astfel că aveți o vedere mai bună spre curte pe timp de seară și noapte.

Poate că acei 10W nu par să fie prea mult, însă nici nu aveți nevoie de mai mult. Din review-urile lăsate de utilizatori, veți vedea că este o lampă solară bună cu bec, mai precis, are 20 LED-uri.

Dacă nu știți sau nu sunteți singuri pentru care să alegeți, aveți o lampă solară de curte ca acesta sau un kit complet de lămpi pentru a lumina casa, cum ofer Nevermore de mai jos. În imagine este doar modelul care ar putea fi pus pe stâlp dar sunt multe altele cu nume similar, așa că trebuie să accesați linkul pentru a vedea toate modelele.

Nevermore 120 COB

 • Cu senzor de mișcare si lumină
 • Are doi acumulatori
 • Vine cu telecomandă

Spre deosebire de cea anterior menționată, acesta are o putere mai mare, adică ajunge la 30W și nu trebuie să vă faceți griji că se termină rapid acumulatorii pentru că sunt trei moduri care pot fi alese. Cel mai interesant mi se pare cel cu lumină de veghe care crește intensitatea când senzorul detectează mișcare.

În acest preț, este cea mai bună lampă solară stradală, dar nu se ridică la nivelul unui model de 100W care poate lumina mult mai mult, însă senzorul detectează mișcare doar la o distanță de cel mult 5 metri, deci nu o puteți pune prea sus.

Evident că este un model de lampă solară cu senzor de lumină, astfel că se aprinde singură la lăsarea întunericului, iar cu telecomanda puteți schimba modul dorit.

Dacă vreți un set de lămpi solare ieftine, am pentru voi variantele Nevermore 96 COB, care sunt puțin diferite deoarece au protecții IP67, față de IP65, adică rezistă mai bine la umiditate. Aceste nu vin cu stâlp, ci trebuie atașate de unul care nu este în pachet.

LEDbox

 • Panoul este destul de mare
 • 8000 lm sau putere 360W
 • Cu senzor de mișcare și telecomandă

O lampă solară de stâlp gard pentru exterior mai mare este cea de sus care oferă o putere considerabilă – 360W, dar și o lumină satisfăcătoare pentru o curte spațioase sau o stradă lată. Evident că nu vă puneți să montați voi stâlpi pe domeniu public, însă puteți prinde de un stâlp aflat pe proprietatea voastră și corup îl îndreptați spre strada, dar trebuie să țineți cont și de faptul că trebuie să fie suficientă lumină naturală ca să o încarce pe timp de zi.

Nici nu prea îți vine să crezi cât poate costa o astfel de lampă solară stradală LED cu panou fotovoltaic, plus că este și foarte bună și apreciată de cumpărători.

Dacă nu vi se pare suficient de puternică, atunci vă recomand modelul de lampă solară dublă Jortan 1000W cu încărcare solară, care este perfect pentru exterior, că la interior nu ar avea lumină naturală pentru panou.

MustWin

 • Încărcare solară
 • Are 112 LEDuri
 • Trei moduri de iluminare

Decât să alegeți o lampă solară mare cum sunt cele menționate mai sus, mai bine optați pentru o lampă solară triplă, adică care luminează o suprafață considerabilă. Îmi place cum a fost integrat senzorul de mișcare în corup de iluminare, mai că nici nu se observă, iar designul său este ceva mai simplificat.

Nu diferă cu mult de o lampă solară de perete cu senzor de mișcare doar că aceasta este perfectă pentru a fi pusă pe colțul casei sau chiar unde poate oferi lumină la 180 grade, adică ar fi numai bună în fața garajului sau pentru o terasă, însă poate că unii nu ar prefera o lumină chiar atât de puternică.

Singurul minus al acestor lămpi solare LED de exterior este că trebuie puse doar orientate spre soare sau unde au multă lumină ziua, astfel ca acumulatorul să se încarce la maxim, altfel lumina va fi doar pentru câteva ore.

Star-Light

 • Numeroase culori și modele
 • Prețuri foarte bune
 • Calitate

Acest brand este destul de cunoscut pentru soluții de buget care le oferă, iar dacă ne rezumăm la acest produs, adică la aceste lămpi solare mozaic, veți vedea că merită pentru cât costă, plus că sunt puține ca acestea. Adică veți avea niște lămpi solare rustice oarecum unice, dar nu sunt singurele opțiuni.

Fără doar și poate, le-aș include în categoria cele mai bune lămpi solare de gradină, iar dacă vă plac cele cu aspect modern, evident că optați cele cu inox sau poate la un set mai mare, cu 6 sau 8 bucăți.

Eu nu am putut să vă pun toată lista de modele disponibile, ci o puteți verifica și voi, iar ea include o mulțime de modele decorative de exterior, unele în formă de fluture, floare sau doar glob. Cea în formă de glob mare o puteți agăța undeva, dar există și lampă solară de gradină glob alb, adică rotundă, care se împlântă în pământ.

Printre ele sunt și câteva lămpi LED solare portabile, dar evident că nu au fost gândite pentru a fi mobile, dar au un mâner sau o agățătoare de care să apucați.

Faintec

 • Tip spot cu 8 LED-uri
 • Carcasă din metal rezistent
 • Ideale pentru grădină și curte

Toate dispun de senzor de lumină, dar nu și de mișcare, iar un exemplu avem mai sus. Care nu dispune de senzor de mișcare, dar nici nu e nevoie pentru că rămân pornite mult timp. Mai degrabă, sunt lămpi de veghe solară, adică oferă o lumină mai slabă, dar suficientă ca să vă ghidați pe întuneric. În general, acestea se pun pe lângă alei și nu trebuie să vă faceți griji că încurcă ori vă împiedicați în ele, pentru că sunt de tip spot adică se pun până la nivelul solului.

O astfel de lampă solară mică va fi pe placul multora și nu cred că o să se mulțumească numai cu doar cele șase modele la set din imagine, ci poate aleg să pună pe marginea întregii alei. Instalarea lor este destul de simplă și le puteți pune prin gazon, fără să vă faceți griji să le veți lovi cu lama mașinii.

El Tigre

 • Temperatură culoare lumină 3000K (caldă)
 • rezistentă la apă
 • Ideală pentru terasă/foișor

Această lampă solară tip felinar are un aspect rustic datorită filamentului LED și formei sale. Având în vedere că nu are un corp bine izolat, poate că ar fi bine de agățat undeva sub un acoperiș, adică o puteți pune la interior pe terasă.

Îmi placă că este o lampă solară cu fir suficient de lung, astfel că panoul nu trebuie pus chiar lângă bec și se vede din imagine. Pentru cei care sunt curioși de culoarea luminii, e vorba de lumină albă caldă, dar la care nu se schimbă culoarea.

Dacă vă doriți acel efect de flacără, doar schimbați becul din pachet cu unul care oferă acel efect.

K KATHODE

 • Bune pentru fațade sau zidul gardului
 • Trei trepte de iluminare
 • 20 de LED-uri

Acestea sunt alternativa mai bună la modelele de lampă solară dublă bidirecțională deoarece luminează doar în jos, adică au mai puține LED-uri și oferă o autonomie mai mare. Conform producătorului vedem o durată de funcționare de 10 ore pentru un timp de încărcare de 8 ore. deci are niște specificații rezonabile și nu trebuie să vă faceți griji dacă vin puse la exterior pe gard, deoarece sunt rezistente la apă.

Pentru cei care vor lămpi solare de trepte, acestea pot fi o opțiune inspirată, deoarece iluminează suficient, adică vorbim de 120 lm (0,5W). Acestea nu sunt modele fără senzor de mișcare și se vede din imagine că este prezent și la acestea, ceea ce este foarte bine.

Acest brand oferă și seturi de mai multe lămpi la pachet și în diferite forme, dar și soluții pentru grădină care să înfig în pământ, cum sunt cel de tip torță și efect de flacără.

OneTech 8COB 160 LED

 • Braț de montare inclus
 • Panou solar încorporat
 • Pentru iluminat stradal

Decât să alegeți o singură lampă solară de exterior 100W, puteți lua la același preț trei de 30W fiecare. La acestea se adaugă telecomanda care nu schimbă culoarea, adică nu avem o o lampă multicoloră, ci doar puteți regla intensitatea și durata funcționării, exact ce oferă senzorii de mișcare cu control manual.

Această lampă solară este colorată pe negru ca multe altele are au fost concepute pentru uz stradal, adică au acea formă dreptunghiulară și carcasă neagră. O puteți prinde și de casă, deoarece are sistem de prindere cu șuruburi și dibluri.

Dacă nu vă place acesta datorită formei, puteți arunca o privire pe restul modelelor de la acest brand ori menționate în acest articol.

JTH 128 – 6 COB

 • Telecomandă inclusă
 • Ușor de montat
 • Cablu de 5 metri

Dacă nu găsiți o lampă solară de interior cu fir foarte lung, am pentru voi modelul de sus care îl puteți pune fără probleme oriunde, iar panoul trebuie montat obligatoriu afară unde lumina este puternică. Datorită designului simplu spre industrial, aceasta poate fi pusă mai degrabă într-un atelier, magazie, garaj etc.

Lumina este suficient de puternică și o puteți regla cu telecomanda sa. Opțiunile sunt relativ aceleași, adică nu vedem diferențe la partea de funcționalitate, pentru că vorbim de un produs conceput pentru un anumit scop.

Poate ă ați observat că am recomandat mai degrabă lămpi solare cu senzor de mișcare si telecomandă, decât decorative, deoarece oferă o lumină mai puternică pentru același preț, adică în cazul modelului de sus e vorba de 30W, Pe când cele cu aspect elegant pe o anumită culoare sau într-o anumită formă, atrag doar cu designul lor și nu prea se justifică prețul.

Cele mai bune branduri de lămpi solare

Mulți dintre voi nu prea vă pricepeți la anumite aparate sau gadgeturi, așa că la un moment dat vă orientați spre cele mai bune firme de pe piață. În cazul acestor lămpi solare pentru gard, casă, curte și chiar stradă, veți vedea o mulțime de branduri de care nu ați auzit niciodată, pentru că sunt asiatice.

În opinia mea, brandul nu joacă un rol atât de important ci mai degrabă modelul, iar în cazul celor menționate mai sus, puteți citi părerile clienților pentru a vă face o idee.

La ce să te uiți când cumperi o lampă solară

Diferența majore dintre ele o face corpul de iluminat, adică puterea sa, însă acesta nu poate oferi o putere suficient de mare dacă nu are și un acumulator suficient de mare ca să-l ține pornit pentru câteva ore. În plus, panoul solar este pus de producător exact cât e nevoie, adică nici prea mare, dar nici prea mic.

În funcție de locația în care va fi pus, se alege tipul, dar trebuie să fie neapărat lumină pe timp de zi, altfel, nu se va încărca suficient de mult.

Tipuri de lămpi solare

Acestea pot fi de mai multe tipuri, însă toate sunt echipate cu panou solar, că doar din numele său reiese acest aspect. În funcție de locație unde vor fi montate, acestea pot avea un panou mai mic sau mai mare, dar și intensitatea luminii poate să difere în funcție de specificații. revenind la tipurile disponibile, acestea pot fi:

Clasice. care se montează pe ca orice corp de iluminat, doar că trebuie orientate spre lumină pentru a se încărca acumulatorul. Trebuie să înțelegi că toate sunt lămpi solare cu acumulator și cu senzor de lumină, dar nu o să găsiți model cu panou detașabil deoarece este atașat și nu funcționează fără.

De tip ghirlandă. Acesta este preferat de cei care au un foișor, o terasă sau doar un spațiu deschis în curte care vor să-l lumineze cu mai multe becuri. Iar o recomandare ar putea fi o ghirlandă luminoasa LED cu panou solar Lohuis pentru exterior.

La număr casă. Nu sunt foarte populare, deoarece nu sunt atât de practice pentru că iluminează înspre domeniul public, plus că nu vine niciun curier sau vreo corespondență pe timp de noapte. Însă dacă v-ar plăcea să aveți o lampa solară pentru număr casă, sunt câteva opțiuni de la numeroase firme.

Decorative sau ornamentale. Acestea pot fi și ele de mai multe feluri: tip palmier care au fibră optică, RGB sau multicolore, tip felinar, tip borcan, tip fluture, cu efect flacără, licurici, înconjurată de ratan, în formă de piatră, multicoloră și multe altele.

Cu cameră video. Acestea le găsiți în magazine la o categorie diferită și au prețuri destul de mari. Ar mai fi și cea reîncărcabilă cu funcție încărcare telefon, dar nu cred că v-ați putea baza pe ea datorită capacității bateriei.

Portabile. Aici avem doar lampa solară de camping care poate fi folosită și pentru grădină dacă aveți ceva de făcut seara târziu. Aici întră și cele LED plutitoare care le puteți pune în piscină sau într-un iaz.

Diferență dintre lumină caldă și rece

Se vede imediat diferența de culoarea, adică lumina rece este albă spre albastră, pe când cea cladă este gălbuie. La interior și în camerele unde petreceți mult timp, se pune bec cu lumină caldă, iar la exterior și în cămară sau oricare altă cameră în care aveți nevoie de o lumină puternică, alegeți lumina rece sau neutră.

Întrebări frecvente

Cât costă lampa solară de alee?

Acestea pornește de la prețuri de câțiva lei pentru modele de curte care le puneți pe lângă alei, însă fiabilitatea și puterea oferită sunt pe măsura prețului. Dacă vreți o lampă solară pentru iluminat stradal, atunci deja vorbim de prețuri care pot depăși 50 lei deoarece vorbim de componente puțin mai scumpe.

De unde cumpăr lampă solară aplicată?

Sunt o mulțime de magazine, însă mă gândesc că ați mai avut astfel de corpuri de iluminat pentru exterior și nu ați fost mulțumiți de fiabilitatea lor, motiv pentru care am ales mai sus să vă prezint soluții de la un magazin de încredere.

Ce lampă solară recomandați?

Recomand seturile de lămpi solare stradale sau chiar cele de casă cu autonomie mare și carcasă metalică, adică să țină cât mai mult și să fie suficient de robuste. Foarte populare pentru fațadele clădirilor sunt lămpile solare bidirecționale.

Există lampă solară anti-țânțari?

De fapt, aceasta este o lampă UV anti-insecte, adică nu o să vedeți una solară deoarece consumă destul de multă energie și nu s-ar putea alimenta doar din baterie.

Lasă un comentariu