Cel Mai Bun Laptop Apple în 2024

Nu vă mai place actualul laptop deoarece este cam greu de transportat, autonomie de lucru este foarte mică, iar sistemul de operare se mișcă cam greoi? Cu siguranță, aveți nevoie de unul dintre cele mai bune laptopuri Apple de pe piață, adică mă refer la cele care au procesoare M2 și s-a anunțat lansat generației M3, dar care nu are cum să ajungă atât de repede pe laptopuri, eventual doar de anul viitor și la prețuri pe măsură. Până atunci vă puteți bucura de actuala ofertă care este rezonabilă și diversificată, adică sunt o mulțime de configurații, mărimi și culori. Pentru cei interesați, am recomandat patru modele care sunt foarte populare și m-am rezumat strict la acestea deoarece acestea sunt și foarte căutate de iubitorii de laptopuri ultraportabile.

Care să-l aleg pentru acasă?

Chiar dacă la prima vedere par la fel, sunt diferențe mari de dimensiuni adică modelul Air oferă un ecran mic dar și dimensiuni reduse, astfel că greutatea atinge doar 1,3 kg și poate fi transportat cu ușurință. Poate că ar trebuie să vă prezint și niște diferențe între seriile Macbook Air și Pro, iar diferența majoră se vede la aspect, adică Pro vine și în variante cu display de 16 inci. Chiar și seria Pro oferă o variantă la fel de mică, doar că cipul este M2, adică oferă un plus de performanță. Conform testelor realizate de specialiști, M2 este 18% mai performant decât M1. Evident că diferențele sunt și la restul componentelor, adică vedem o memorie RAM dublă, stocare de la jumătate de tera în sus, baterie cu autonomie cu 10% mai mare, dar și altele.

De ce să alegi un laptop Apple Macbook Pro

O bună parte dintre motivele pentru care ar trebui să-l considerați, le-am menționat mai sus dar sunt și altele: rezoluția ecranului este chiar mai bună, performanță grafică superioară, ideal pentru programe care necesită un procesor cu multe nuclee, tehnologie bluetooth la versiunea 5.3, mai multe configurații și design elegant cu margini subțiri. Cu siguranță, veți găsi și alte diferențe, însă acestea le puteți sesiza imediat dacă aruncați o scurtă privire.

Care sunt cele mai bune laptopuri Apple?

Cu siguranță, modelul Apple Macbook Pro 14 este preferatul meu dar nu aș exclude nici pe cel de 16 inci pentru muncă de birou. Nu este atât de ușor să stabilești care este cel mai bun laptop Apple, deoarece depinde și de utilizator, adică cât este dispus să cheltuie și cât de importantă este portabilitate. Îmi palce foarte mult noua caracteristică numită touch bar pe care puteți pune scurtături de la diverse aplicații și nu mai aveți clasicele butoane cu diverse funcții.

Pentru cei care fac editări video, le recomand Macbook Pro 16 deoarece are un GPU cu cel puțin 19 nuclee, numeroase porturi ThunderBolt V4 dar și un display cu luminozitate impresionantă – 1000 niți.

Apple MacBook Pro 14 M2 Pro

 • Performanțe excelente indiferent de aplicația utilizată
 • Autonomie de lucru mare
 • Portabilitate bună

Vezi preț emag Vezi preț pcgarage

Acesta se află în topul preferințelor utilizatorilor, iar aici avem generația 2022 care este rezonabilă ca preț și în opinia mea, nu are sens să așteptări cele cu chipuri M3 deoarece vor fi foarte scumpe. Din ce am observat diferențele între generații este de circa 1000 lei, adică cam cât e și performanța (18%). Există și variațiuni astfel că pe acest MacBook Pro 14 este prezent CPU-ul M2 Pro care oferă același număr de nuclee ca și M1 Pro, dar pe partea de grafică este mult peste un M1 simplu, deoarece sunt 16 nuclee GPU, față de 8. Greutatea sa nu ar trebuie neglijată deoarece a crescut la 1,6 kg, dar este ne sesizabilă pentru că a rămas foarte subțire - 15,5 mm. O mică îmbunătățire vedem și la autonomie, adică circa 1 oră de viață în plus.

Apple MacBook Air 13-inch

 • Cea mai bună valoare
 • Super preț
 • Greutate de numai 1,3 kg

Vezi preț emag Vezi preț pcgarage

Majoritatea cunoscătorilor consideră că varianta Air a fost și va rămâne o alegere bună pentru cât costă, adică dacă nu te interesează programele profesionale, chiar nu ai nevoie de mai mult. Ideea e că prețul este cu circa 2000 de lei mai mic decât în cazul variantele Pro adică cu cip M2. Sunt și alte diferențe dar nu atât de mari încât să dați atât de mult în plus. Evident că dacă ați avut un model de la acest brand și ați fost mulțumit de el, cu siguranță vă doriți un upgrade pe măsură, de aceea v-aș recomanda unul de actualitate, cum este și cel de sus. Autonomia bateriei chiar este mare, adică vorbim de până la 18 ore de viață, însă pentru uz zilnic, veți obține cam 14 ore și ceva.

Apple MacBook Pro 16

 • Ecran cu rezoluție 3456 x 2234 pixeli
 • Luminozitate maximă 1000 niți
 • Greutate de 2,15 kg

Vezi preț emag Vezi preț pcgarage

Acesta nu l-aș include într-un top cu ultraportabile deoarece este destul de greu, însă având în vedere ce are și la interior și din ce materiale este realizată carcasa, aș zice că încă impresionează. Trebuie să fie și destul de rezistent, iar grosimea sa nu poate fi chiar aceeași ca în cazul celorlalte modele, adică este de 16,8 mm. Plus că un ecran cu o rezoluție 3,5K și iluminare atât de mare, au nevoie de o baterie pe măsură, dar autonomia acestuia o depășește cu mult pe cea a modelului de 14 inci, adică atinge cel mult 22 ore. Tehnologia wireless pentru conectare la internet este WiFi ax la modelele Pro, adică va fi ca și cum ați folosi cablul LAN.

Apple MacBook Pro 13-inch

 • Echipat cu Touch bar
 • Tehnologie Spatial Audio
 • Tastatură iluminată

Vezi preț emag Vezi preț pcgarage

Chiar dacă l-am pus mai spre final, este o opțiune bună după cum am menționat de câte ori, datorită procesorului, bateriei, ecranului etc. Diferențele sunt de circa 10-20% la aceste capitole, dar vedem o diagonală la unele, adică de 13,6 inci în loc de 13,3 inci, dar este insesizabilă deoarece dimensiunile sunt aceleași, ba chiar, grosimea a scăzut la 15,6 mm. Ideea e că sunt multe variante și de aceea nici nu am ales să vă prezint configurații și modele exacte, însă și stocurile nu sunt foarte mari. Voi alegeți care vă convine ca preț, iar performanțele sunt pe măsură chiar dacă nu vedeți cine știe ce palcă video dedicată. Evident că nu sunt concepute pentru gaming, acolo aveți altfel de laptopuri (de la branduri precum Asus, Lenovo, Acer etc).

Concluzie

Aș putea spune că ar putea fi un laptop business foarte bun, având în vedere nivelul de calitate, performanță, însă trebuie să acceptați faptul că aveți limitări în ceea ce privesc porturile și sistemul de operare, în cazul în care ați folosit doar Windows până acum, dar vă veți acomoda rapid în special că Windows-ul tinde să arate tot mai mult ca MacOS.

Întrebări frecvente

Cât costă un laptop Apple?

Dacă nu vă interesează chipul, mărimea displayului, culoarea sau configurația, atunci trebuie să știți că cel mai ieftin laptop Apple costă sub 1000 de euro, adică 4500 lei. Totuși, vorbim de modele lansate prin 2021 adică care folosesc procesorul M1, pe când cu M.2, prețurile pornesc pe la 6000 lei. Diferența de performanță nu este atât de sesizabilă în sunt modificări la interacțiune, adică a dispărut butoanele cu funcții și a apărut un ecran touch subțire.

De unde cumpăr laptop Apple?

Sunt câteva magazine care le recomand deoarece oferă o gamă diversificată de laptopuri Apple, care este și disponibilă pe stoc, adică de la comandă va dura doar câteva zile lucrătoare până va fi livrat și aveți garanția că este un produs nou de calitate.

Ce este un laptop Apple?

Este un laptop nu foarte diferit de restul care rulează un sistem de operare mult diferit de Microsoft Windows și pentru care nu aveți nevoie de antivirus. Deci programele care le veți folosi trebuie să fie compatibile cu sistemul său, numit MacOS. Alegând un notebook Apple, veți alege calitate, fiabilitate și performanță.

Lasă un comentariu