Top 5 Motocultoare Profesionale Ruris cu Priză de Putere 2024

Vă doriți un motocultor care să poată să facă mai multe tipuri de lucrări, adică la care să puteți monta mai multe accesorii? Atunci aveți nevoie de un motocultor profesional cu priză de putere, iar mai jos am realizat un top cu motocultoare profesionale Ruris, care sunt cele mai populare. Mai sunt și alte branduri care poate ați putea să le luați în considerare, însă nu oferă o gamă atât de diversificată de motocutoare și motosape profesionale ca Ruris, iar la acestea se adaugă și o mulțime de accesorii compatibile. Dacă aveți nevoie neapărat de cositoare la motounealtă, atunci trebuie să vă gândiți la o motosapă, adică ea nu este compatibilă cu motocultoarele Ruris.

Cel mai bun
Ruris 731acc1
Vezi preț emag Vezi preț vexio
Locul 2
Ruris 918ACC
Vezi preț emag Vezi preț vexio

Motouneltele ce le voi recomanda sunt și cele mai bune motocultoare profesionale, dar mai sunt și altele, în caz că vă doriți doar motocultoare profesionale ieftine. Eu am ales câte unul din fiecare segment de putere. Oricum, o motosapă profesională este inferioară unui motocultor în special la capitolul performanță, iar aceasta este și principala diferență între cel două tipuri de motounelte. Ofertele sunt bune având în vedere că este sezonul ideal pentru a folosi un motocultor, iar dacă alegeți și niște accesorii, îl puteți folosi chiar și în alte luni pentru a tăia ierburile dintre rânduri, scoate cartofii, semăna porumb, cosi etc.

Care sunt cele mai bune motocultoare profesionale?

Aș putea spune că cel mai bun motocultor Ruris ar fi acel model cu cel mai bun raport performanță/preț, iar cel menționat de mine ar putea fi acela. Dacă bugetul este diferit sau vă doriți o lățime și adâncime mai mari, se poate alege variantele de top cu peste 10 CP. Cam toate modelele menționate sunt motocultoare profesionale cu freză tractată, însă unele vin și cu alte accesorii care le puteți monta în locul frezei, fie pentru un transport mai ușor fie pentru alte tipuri de lucrări.

Ruris oferă și motocultor cu cositoare rotativă, însă nu poate fi folosit pentru alte tipuri de lucrări deoarece este un utilaj special conceput pentru cosit., dar sunt motosape profesionale cu priză de putere la care le puteți atașa o cositoare. Acel sistem cosit cu tambur nu este în pachet, deci trebuie cumpărat separat (modelele sunt Dac 6500K, 7000K etc.) Mai jos sunt câteva modele la ofertă și care au primit recenzii pozitive, iar din părerile clienților reiese că sunt bune.

Motocultor profesional Ruris de 8.5 CP Ruris 731acc1

 • Lățime lucru 83 cm
 • Adâncime lucru 29 cm
 • Pachet mare cu accesorii

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Cu un astfel de motocultor Ruris profesional, chiar nu mai merită să ții tractor pe lângă gospodărie, adică e mult mai mic și mai ușor de întreținut. Îi puteți atașa diverse unelte fie dintre cele incluse în pachet, fie altele care nu prea vin împreună cu aceste motocultoare Ruris cu priză de putere. Acesta poate fi folosit dacă doriți să plantați și să scoateți cartofi deoarece are accesorii pentru astfel de lucrări. Cu o astfel de motounealtă, puteți chiar să prestați servicii la vecini sau cunoscuți. Trebuie să știți că motocultorul Ruris 731acc1 nu vine alimentat cu ulei sau benzină, deci după asamblare, trebuie să introduceți ulei de transmisie (baia de ulei) și ulei de motor, chiar și la filtrul de ulei.

Motocultor Ruris cu priză de putere Ruris 918ACC

 • Plug reversibil inclus
 • Lățime de lucru mare
 • Contragreutăți de 20 kg

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Avem un motocultor profesional pe benzină Ruris 918ACC cu un motor în 4 timpi care dezvoltă o putere de 18 CP, adică mai mult decât suficient. Acesta este o alternativă bună un motocultor cu priză de putere din segmentul profesional cu alimentare pe diesel . Având în vedere pachetul, pot spune că oferă exact ce aveți nevoie, dar și un plug reversibil cu are puteți economisi combustibil. Doar după cum arată se poate spune că este vorba de o motounealtă profesională, adică are acea capotă deasupra cu far de lucru, dotare care nu o vedem pe motocultoarele ieftine și nici pe motosape. Anumite caracteristici pot face diferența în special în anumite situații, cum sunt cele de luminozitate scăzută sau altele.

Motocultor cu priză de putere Ruris 731k

 • 2 viteze + marșarier
 • Răriță ajustabilă
 • Roți metalice de 350 mm

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Chiar dacă are un preț cam mare, trebuie să luați în considerare că vine și cu multe accesorii la pachet. Ruris 731k1 face parte din segmentul de motocultoare profesionale cu priză de putere de la Ruris, numai că are nu are cel mai mare motor, dar poate fi de ajuns pentru o grădină nu foarte mare și care o lucrați anual. Motocultorul se alege și în funcție de tipul de sol, adică dacă este mai argilos atunci poate că ar trebuie să alegeți un motocultor de 15 sau 18 CP, iar pentru un sol mai nisipos sau lucrat bine, ar fi de ajuns și varianta menționată. Dacă aveți nevoie de răriță și de roțile metalice, atunci nu ar trebui să alegeți o variantă mai ieftină care are un pachet mai sărac.

Motocultor profesional pe benzină Ruris 913ACC

 • Pachet generos de accesorii
 • Lățime de lucru mare
 • 143 kg

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Poate că din imaginile de prezentare nu pare a fi foarte mare, este vorbim de un model Ruris 913ACC cu moto de 13 CP, adică avem un motocultor profesional Ruris cu priză de putere și o mulțime de accesorii interesante. Fiecare motocultor este diferit, adică are alte specificații și un pachet atractiv, dar nu merită să luați o motosapă ieftină care ar e doar freza și roțile de cauciuc deoarece nu vă veți recupera banii dacă vă rezumați strict la două lucrări - arat și mărunțit. Cu ajutorul altor accesorii puteți face rânduri, tăia ierburi perene dintre rânduri, roțile metalice oferă o aderență mai bună, se poate atașa un sistem de cosit, dar mai sunt și altele.

Motocultor diesel cu priză de putere Ruris 1001KSD

 • Motor pe motorină de 11 CP
 • Lățime de lucru 75-125 cm
 • Lumină de lucru

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Dacă vi se pare că un motocultor pe diesel cu priză de putere este mai bun decât unul pe benzină, atunci merită ales modelul Ruris 1001KSD. Există și variante ceva mai mari dacă vreți un plus de putere dar lățimea de lucru rămâne neschimbată, la fel și adâncimea de lucru. Dacă ați căutat un astfel de motocultor profesional pe diesel, însă observ că are un consum ceva mai mare de combustibil decât unul de 10CP pe benzină, deci ar trebuie să vă pună pe gânduri acest aspect. În general, motoarele diesel sunt mai fiabile decât cele pe benzină, dar e foarte important să puneți ulei în el deoarece vine livrat fără. Mă refer la transmisie, motor și filtru de aer.

Pachet motocultor profesional cu remorcă Ruris 731acc3

 • Remorcă inclusă
 • Roți cauciuc fără manicot
 • Cultivator

Vezi preț emag Vezi preț vexio

După cum ai văzut, sunt foarte puține motosape profesionale Ruris cu remorcă, de aceea trebuie fie să alegeți una separat, fie vă uitați la motocultoare profesionale cu remorcă inclusă în pachet. Aceasta costă mult ca și restul accesoriilor dacă ar fi să le achiziționați separat. Puteți lua acest Ruris 731acc3 la o ofertă destul de bună, adică nu sunt multe motounelte cu atât de multe accesorii. E adevărat că i prețul este unul cam mare, dar nu este vorba de un motocultor mic semi-profesional, ci de unul profesional. Nu are foarte multe recenzii deoarece sunt puțini cei care au nevoie de toate acele unelte.

Întrebări frecvente

Ce este priza de putere la motocultor?

Motocultoarele sunt echipate cu priză de putere adică le puteți atașa un număr de accesorii, adică crește funcționalitatea motouneltei. Sunt și motosape, cărora le puteți atașa o cositoare, dar puterea motocultorului/motosapei este foarte importantă în acest caz. De aceea anumite accesorii sunt compatibile doar cu unele motounelte.

Ce este un manicot?

Este un accesoriu important care se montează împreună cu roata motocultorului, deci sunt necesare două bucăți. În general, acest accesoriu vine alături de roțile din cauciuc și vă ajută să întoarceți mai ușor motocultorul.

Motosapă sau motocultor?

Motosapa este utilă atunci când aveți puțin de arat și nu vă interesează să faceți lucrări cu adâncime mare. Cu alte cuvinte, doriți să puneți semințe și câteva plante. Însă dacă aveți un teren agricol mare și vreți să lucrați rapid și cu spor, atunci un motocultor reprezintă o alegere mai bună, în special că are un motor în 4 timp cu putere mult mai mare. De aceea, lățimea și adâncimea de lucru a motocultoarelor sunt mai mari. Le puteți atașa accesorii pentru diverse lucrări în funcție de compatibilitate. Multe dintre motocultoare au priză de putere, însă este diferită de cea de la tractoare. Până la urmă vorbim de o motounealtă mică. Deci, motocultorul este mai bun.

Ce motocultor să aleg?

Merită să alegeți un pachet de motocultor cu accesorii utile, deoarece accesoriile sunt mai scumpe dacă le cumpărați separat. Dacă alegeți cel mai ieftin motocultor, efectiv pe lângă freza tractată aveți doar roțile de cauciuc care sunt utile pentru transport. Eu vă recomand un motocultor care are în pachet cel puțin plug, roți metalice (aderență bună), răriță și chiar remorcă.

Nu toate motocultoarele și motosapele sunt pe benzină, există și motocultoare pe motorină cu prețuri ceva mai mari, dar sunt cam la fel ca și cele pe benzină.

Referințe

 1. Ruris. Motosăpătoare Ruris 731K. Link. 2023.
 2. Wikipedia. Motocultor. Link. 2023.

Lasă un comentariu