Cel Mai Bun Scaun Auto cu Poziție de Somn 2024

În opinia mea, cel mai bun scaun auto e cel cu poziție de somn și Isofix. În comerț e plin de modele cu funcții utile sau inutile, dar cel mai bine e să ne orientă, înspre modele sigure și confortabile. Aici intervine scaunul auto cu Isofix și poziția de somn. Baza Isofix având rol de siguranță, iar reglarea spătarului în poziție somn ajută copilul să se odihnească.

Un astfel de produse se adresează părinților ce sunt interesați de un scaun auto care să fie mai sigur decât un căruț de copii 2 în 1 cu scaun auto. Motivul principal pentru care un așa scaun este mai sigur decât altele este prezența Isofix, dar și a omologării R44.

Cei care vor ceva multifuncțional evident că pot merge pe varianta cărucior 3 în 1 cu Isofix, dar costul e ceva mai mare. Așa ceva vă poate fi de folos dacă nu aveți deja un căruț.

Care este cel mai bun bun scaun auto cu poziție de somn și Isofix?

Dacă ești părinte atunci știi cât de important este să ai un scaun auto sigur și confortabil pentru copilul tău.

Dar, ce se întâmplă atunci când trebuie să faci o călătorie lungă și copilul tău trebuie să doarmă în mașină? Aici intervine cel mai bun scaun auto cu poziție de somn și Isofix!

Acesta nu numai că oferă siguranță, dar îi permite copilului să se odihnească în timpul călătoriei. În acest articol intrăm în detaliu asupra celor mai bune opțiuni de scaune auto cu poziție de somn și Isofix, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie pentru copilul tău.

Buf Boof Urs

 • Pentru orice vârstă
 • Ieftin
 • Poziție culcat

Un scaun mașină cu poziție de somn foarte bune acest model marca Buf Boof. Vine într-o multitudine de culori, iar din această cauză cred că o să fie pe placul tuturor.

Ceva ce o să fie apreciat de mulți părinți e faptul că are un preț mic (600-700 lei). Acesta este și motivul pentru care e unul dintre cele mai cumpărate scaune auto copii 0-36 kg cu poziție de somn de pe piață.

Nu doar că e rotativ, dar e un scaun auto Isofix cu poziție de somn. Acest lucru va face scaunul foarte bun și pentru copii nou-născuți. Dacă nu știați, copii cu vârsta până în 6 luni e bine să stea în poziție culcat.

Buf Boof Deluxe

 • Orice vârstă
 • De calitate
 • Isofix

Un alt scaun auto Isofix 0-36 kg marca Buf Boof e acest Deluxe. Prețul e un pic mai mic decât cel al modelului Sky, dar e la fel de bun.

Discutăm despre un scaun cu poziție de somn așa încât să poată fi utilizat de copii 0-36kg. Adică de la 0 luni până când au maxim 36kg. Pentru siguranța celui mic, acest scaun are Isofix.

De asemenea, discutăm despre un model omologat, fiind conform regulamentului R44 al Uniunii Europene. Acesta e principalul motiv pentru care recomand acest scaun auto copii 0-36 kg Isofix.

Lionelo Bastiaan

 • Ieftin
 • De calitate
 • Orice vârstă

Din mulțimea de scaune auto cu poziție somn, acesta se remarcă prin aspect modern și că e solid. Vine de la o firmă apreciată în domeniul cărucioarelor de copii și a scaunelor auto, adică de la Lionelo.

Nu se diferențiază cu nimic de modelele menționate mai sus, doar că arată mai premium.
Are aceleași dotări precum rotire 360 grade și Isofix. Poate fi utilizat pentru copii nou-născuți.

Baby Jolie

 • Isofix
 • 0-36kg
 • Rotire

Evident că și acest scaun auto vine poziție somn și că i se pot regla diverse lucruri (șezutul și tetiera). Acesta nu e doar un scaun auto Isofix 15-36 kg, ci poate fi utilizat pentru orice vârstă (e un model 0+).

Deoarece este un scaun de calitate, vine cu omologare R44 și sistem de montare Isofix. Poziția de montare este posibil să se realizeze în sensul direcției de mers sau în sens invers direcție de mers. Acest lucru este datorat faptului că în primul an este bine ca bebelușul să fie montat în sens invers direcției de mers.

Cui se adreseaza: E pentru persoanele interesate de un scaun auto 15-36 kg cu pozitie de somn.

Juju Baby

 • Ieftin
 • Fără Isofix
 • Omologat

Sunt părinți în căutarea unui scaun auto copii fără Isofix. Asta deoarece aceste scaune au un preț mai mic. Acum ca să fim corecți, acesta este un produs cu denumirea coș auto. Spre deosebire de scaunele auto mai scumpe și cu Isofix, acesta suportă greutate maximă de 13 kg.

Poate fi utilizat și de copii nou-născuți deoarece vârsta minimă este 0.
Fixarea coșului în autovehicul se realizează cu centurile mașinii (în 3 puncte). În privința siguranței copilului trebuie să știți că acest produs are un ham cu fixare în trei puncte.

E un produs cu dimensiuni compacte iar greutatea sa este de 2,5 kg. În privința dimensiunilor, acestea sunt de 68x39x51 Lxlxî cm.

Cui se adreseaza: E un scaun auto cu pozitie de somn fara isofix intrucat din diferite motive poate ca sunt persoane care doresc ceva de genul. De asemenea, trebuie adaugat ca e si mai ieftin, dar nu si mai sigur.

Întrebări legate de scaune auto cu poziție somn

De la ce vârstă poți pune copilul în scaun auto?

Copilul poate fi pus în scaun auto cu poziție somn de la vârsta de 0 luni (nou-născuți). Prezența poziției de somn este motivul pentru care astfel de cărucioare sunt potrivite și nou-născuților.
E recomandat ca pentru copii cu vârstă de sub 6 luni aceștia să fie pui în poziție culcat.

Până la ce vârstă se poartă copii în scaun auto?

Nu este precizată o vârstă minimă sau maximă pentru care este necesar sau nu scaunul auto pentru copii. Legislația prevede că în cazul copiilor cu înălțime de până în 135 cm aceștia trebuie transportați în scaun pentru copii.

Scaunul auto poate fi folosit pentru copii de 5 ani?

Nu există o vârstă maximă pentru un scaun auto pentru copii, ci doar o greutate și înălțime care nu trebuie depășite. Greutatea maximă suportată de un scaun auto pentru copii este 36kg, iar înălțimea e de 150cm. Poate că de la vârsta de 5 ani ar trebui să vă orientați înspre un înălțător care e un scaun auto de copii simplificat.

Poate fi pus scaunul auto copii pe locul din față?

Da, dar numai cu anumite condiții: să fie montat cu fața spre direcția opusă direcției de deplasare și doar dacă este dezactivat airbagul frontal. 1

Este obligatoriu scaunul auto pentru copii?

Da. Conform art. 97 alin. 1 din Hotărârea 11/2015 „copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul”. 2

Referinte:

 1. politiaromana, Siguranta copiilor, Link ↩︎
 2. just.ro, Articolul 97 aliniatul 6 din Hotărârea 11/2015, Link ↩︎

Lasă un comentariu