Cea Mai Buna Tigla de beton si ceramica 2024

Daca sunteti in proces sa va faceti o casa atunci trebuie sa cititi acest ghid care va va arata care e cea mai buna tigla de beton si ceramica. Ambele sunt niste variante bune, insa cea din beton este preferata celora cu bugete medii spre mari, iar in acest articol am sa intru mai in detaliu asupra motivelor/avantajelor.

Daca nu aveti timp sa parcurgeti intregul articol atunci top 3 modele sunt alaturi. In acest clasament sunt doua produse din material tip beton si unul ceramic.

Cea mai buna

Terran Danubia Mocca

Locul 2

Bramac Natura Plus, maro natural

Locul 3 ceramica

Toza Markovic M-333

Care este cea mai buna tigla?

Alaturi gasiti o desfasurare a topului si intru mai in detaliu asupra motivelor pentru care consider ca fiecare ocupa locul respectiv in top.
In aceste recomandari predomina cele brandul maghiar Terran si cel german Bramac deoarece produsele lor sunt unele de calitate si au un excelent pret.

De la inceput trebuie sa scriu ca cea mai buna tigla pentru acoperis e cea de beton. Asta daca discutam despre lemnarie solida intrucat acest material e usor mai greu in comparatie cu alte solutii.

Terran Danubia Mocca

 • Dimensiuni 420×330 Lxl mm
 • Greutate 4,5 kg

Cea mai buna tigla de beton e Terran Danubia Mocca deaorece ofera durabilitate, estetica placuta si economie. In esenta discutam despre un material realizat din beton, cu dimensiunile de 330×420 mm. Fiecare bucata cantareste aproximativ 4,5 kg.

Pro: E un material durabil deoarece are suprafata “resistor” care ofera o protectie imbunatatita a culorii si rezistenta la uzura.
Pe partea estetica vine cu un designul clasic si culoarea mocca (un maro inchis). In felul acesta materialul se potriveste bine cu diverse stiluri arhitecturale.
E un material economic deoarece necesarul exact per metru patrat ajuta la calcularea eficienta a materialelor necesare, reducand risipa.

Utilizare: Modelul Danubia Mocca se incadreaza perfect in pesiaj, avand un design clasic sau cu linii clasice. Multumita rezistentei sale la factorii externi (de mediu) si protectiei culorii, este o optiune populara pentru acoperisurile rezidentiale si comerciale, asigurand o integrare estetica placuta si durabilitate in timp.

Pentru acoperirea unui metru patrat de acoperis sunt necesare aproximativ 10,42 bucati. Aceasta este proiectata pentru a fi utilizata pe acoperisuri cu o panta minima de 22 grade.

Bramac Romana Novo maro

 • Dimensiuni 420×330 Lxl mm
 • Greutate 4,45 kg

Tigla Bramac Romana Novo Maro combina aspectul clasic al acoperisurilor mediteraneene cu beneficiile tehnologiei moderne in fabricarea tiglelor de beton. Aceasta prezinta un profil pronuntat si o suprafata neteda, oferind nu doar protectie eficienta impotriva intemperiilor, dar si un aspect estetic placut care adauga valoare oricarei locuinte.

E realizata din beton, ceea ce ii confera durabilitate si rezistenta in timp. Are o capacitatea de a rezista la conditii meteorologice extreme, inclusiv la fluctuatii mari de temperatura si umiditate. Mai in detaliu, la realizarea ei s-a folosit nisip, ciment, apa si pigmenti anorganici.

Pro: Unul dintre principalele avantaje ale tiglei Bramaceste durabilitatea sa. Betonul este un material extrem de robust, ceea ce face aceasta tigla ideala pentru acoperisuri care necesita minima intretinere pe termen lung.
De asemenea, aspectul sau estetic este un plus, oferind o nota de eleganta si rafinament oricarui stil arhitectural.
Garantia e una indelungata de 3- ani

Utilizare: In opinia mea, aceasta e perfecta pentru constructiile noi sau pentru renovarile acoperisurilor vechi, fiind compatibila cu o varietate larga de structuri si stiluri arhitecturale. De asemenea, se instaleaza relativ usor si ofera o buna izolatie termica si acustica, contribuind astfel la imbunatatirea eficientei energetice a locuintei.
E recomandata o panta de 17 grade pentru un strat de folie, adica precum in cazul altor materiale de genul. In fisa tehnica e precizat ca aceasta trebuie sa fie mai mare sau egala cu 15 grade in cazul in care sunt doua straturi de folie.

Bramac Natura Plus, maro natural

 • Dimensiuni 420×330 Lxl mm
 • Greutate 4,2 kg

O alta optiune e Bramac Natura Plus pe culoare maro natural. Aceasta a fost conceputa pentru a oferi acoperisurilor un aspect estetic plin de naturalete si unicitate. E acoperita cu un strat de lac special care nu doar ca protejeaza materialul, dar ii confera si un aspect natural, integrandu-se armonios cu mediul ce inconjoara casa.

Pro: Unul dintre principalele avantaje ale acestui material este durabilitatea sa crescuta datorita materialelor de calitate si tratamentului aplicat (producatorul numeste acest tratament Novo). Discutam despre un material fabricat din beton, ceea ce ii asigura o rezistenta inalta la factori externi, cum ar fi intemperiile sau variatiile mari de temperatura. De asemenea, tratamentul special cu lac contribuie la longevitatea si pastrarea culorii.
Suplimantar aspectul natural si adaptabilitatea la diverse stiluri arhitecturale o fac o alegere preferata pentru multi constructori si proprietari de case care doresc un acoperis fiabil si estetic.

Utilizare: E ideala pentru beneficiarii clasici sau agenti economici. Montajul este standard, compatibil cu majoritatea structurilor de acoperis, ceea ce faciliteaza instalarea rapida si eficienta.
Daca vreti sa stici cant intra intr-un mp atunci trebuie sa stiti ca e vorba despre aproximativ 10 bucati.
E recomandat ca pentru acest material sa aveti un acoperis cu panta de 17 grade.

Terran Danubia natur

 • Dimensiuni 420×330 Lxl mm
 • Greutate 4,5 kg

Modelul de fata, adica Terran Danubia natur este acelasi lucru cu modelul Mocca, doar ca vine pe alta culoare – natur. E realizata din beton, avand o dimensiune standard de 330 x 420 mm (inaltimea profilului e de 35 mm). Culoarea naturala a acesteia ii confera un aspect traditional si simplu, care se integreaza usor in toate peisajele, ca e vorba de cele rurale sau urbane.
Daca o sa va puneti sa o cantariti o sa va iasa o greutate aproximativa deoarece producatorul mentioneaza din start o greutate de 4,4 kg +/- 10% per bucata.

Pro: Unul dintre principalele avantaje ale acesteia este durabilitatea sa, materialul beton fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a rezista mult timp fara deteriorari majore. Ca o paranteza, as putea sa mentionez ca rezistenta mecanica e de peste 2000 N.
Culoarea natur contribuie la un aspect estetic placut, care nu se demodeaza in timp. E, relativ usor de instalat, necesitand un numar mic de bucati pe metru patrat, adica 10.

Utilizare: E adecvata pentru orice tip de constructie, rezidentiala sau comerciala. In felul acesta, ea ofera protectie eficienta impotriva elementelor.
Este o alegere populara in randul constructorilor si arhitectilor pentru proiecte de renovare sau constructie noua, datorita echilibrului intre calitate, cost si aspect.
Per metru patrat e nevoie de 10 bucati, iar panta acoperisului trebuie sa fie de 16 grade.
Daca va veti uita in fisa tehnica a produsului (lucru pe care-l recomand) atunci o sa vedeti ca e precizat ca exista un interval de 16-30 grade in care potate fi montata, dar trebuie sa tienti cont de suprapunerea minima si de sitanta sipcii de la streasina si cea de la coama.

Toza Markovic M-333

 • Dimensiuni 400×245 Lxl mm
 • Greutate 2,5 kg

Cea mai usoara tigla ceramica e Toza Markovic M-333. Acesta este un produs ceramic pentru acoperisuri noi sau care necesita renovare. Se distinge prin culoarea sa naturala si aspectul arhitectural placut. Fiind fabricata din ceramica (care are la baza argila), aceasta confera o estetica deosebita oricarui acoperis. E potrivita pentru diverse stiluri de case, de la cele traditionale si pana la cele moderne.

Dimensiunile unei bucati sunt de 400×245 mm, ceea ce faciliteaza acoperirea eficienta a acoperisurilor, asigurand in acelasi timp si o buna etanseitate. Materialul ceramic ajuta la mentinerea unui climat confortabil in interiorul locuintei, fiind rezistent la conditii meteo variate.

Pro: Printre avantajele principale ale modelului Toza Markovic M-333 se numara durabilitatea si rezistenta la factori externi, precum intemperii sau schimbari de temperatura.
Alt lucru ar fi ca are un aspect estetic placut si se integreaza bine in diferite peisaje si arhitecturi.
Utilizarea ceramicii contribuie si la o buna izolatie termica si acustica a casei.

Utilizare: Aceasta este ideala pentru construirea de acoperisuri noi sau pentru renovarea celor vechi. Este adecvata pentru diverse tipuri de cladiri, de la case de locuit, la constructii mai mari precum hoteluri sau alte facilitati publice. Montajul este relativ simplu si nu necesita unelte sau tehnica speciala, fiind accesibila si pentru echipele mai putin experimentate in acoperisuri.
Panta acoperisului trebuie sa fie de 22 grade. In fisa tehnica este specificat faptul ca unghiul de inclinare poate fi mai mic daca se foloseste hidroizolatie.

Francia Aqua, Terra Rosa, natur

 • Dimensiuni 492×295 mm
 • Greutate 4,5 kg

Cea mai buna tigla ceramica de calitate e Francia Aqua, Terra Rosa pe culoare natur. Asta deoarece are un pret corect, dimensiuni mari si greutate ok. Modelul Francia Aqua este unul ceramic profilat destinat acoperisurilor. Datorita designului sau eficient, acesta este apreciat pentru aspectul sau estetic si durabilitatea in timp. Materialul folosit permite o adaptare excelenta la diverse conditii meteorologice, fiind potrivita pentru majoritatea cladirilor rezidentiale.

Avantaje: Are rezistenta inalta la factorii de mediu, inclusiv UV si precipitatii abundente. E facuta din argila de inalta calitate, care ii confera o rezistenta sporita la intemperii si o durata de viata lunga (Garantia standard e de 40 ani).
Dispune de o usurinta in instalare, datorita greutatii reduse si formei profilate.
Vine cu un aspect estetic placut, cu un finisaj de culoare naturala care se integreaza bine in peisajele rurale sau urbane. Are o culoare naturala de terra rossa, caracteristica solurilor mediteraneene, si este tratata (la exterior) pentru a rezista la inghet-dezghet.

Utilizare: Aceasta este ideala pentru acoperisuri cu inclinatii variate, fiind foarte versatila in ceea ce priveste adaptabilitatea la diferite stiluri arhitecturale.
E potrivita pentru refacerea acoperisurilor vechi, dar si pentru cei care au de gand sa-si faca o casa la buget.
Se poate folosi la acoperisuri cu panta cuprinsa intre 18 si 50 grade.

De ce sa alegi tigla din beton

Probabil ca ati observat ca eu recomand acest model deoarece se avantajeaza prin urmatoarele lucruri:

Rezistenta net superioara: Datorita ingredientelor care stau la baza, acest tip de material are o durata de viata foarte mare, rezistenta sporita la socuri, precum si la conditii meteo nefavorabile.

Pret bun: Daca o sa comparati dpdv al pretului modelul Terran Danubia care e din beton cu cel Toza Markovic M-333 care e din ceramica, atunci o sa vedeti preturi similare. Atunci de ce ar cumpara cineva ceva inferior precum materialul ceramic?

Culori variate: Nu e niciun secret ca modelele din beton sunt disponibile intr-o variatiune de culori, adica de la negru, maro inchis si pana la natur.

Compatibila cu sistemele fotovoltaice. Daca doriti sa va montati panouri fotovoltaice atunci trebuie sa stiti ca montajul e mai simplu si sigur pe acoperis care are material ceramic sau din beton.

Ghid achizitie

Inainte de achizitia propriu-zisa trebuie sa aveti in vedere tipul de lucrare si sa aveti o discutie cu mesterul.

Tipul de lucrare: Pentru o renovare unde lemnaria e slaba aveti varianta utilizarii a ceva usor precum tigla metalica ori cea ceramica. De asemenea, daca trebuie sa schimbati doar o parte din acoperis si aveti deja ceva ceramic atunci evident ca tot ceramic trebuie sa alegeti.

Pentru proiecte noi construite recomand din beton deoarece materialul e mai trainic.

Tipuri materiale: Acest material e de doua tipuri, adica ceramic sau din beton. Diferenta dintre acestea e de la cer la pamant intrucat se diferentiaza din perspectiva aspectului si a rezistentei. Castigatorul fiind cel din beton.

Acesta deoarece cea din beton e una la contructia careia s-au folosit, nisip, ciment si pigmenti. Iar cea din material ceramic e facuta din argila.

Brand: Cea mai buna firma de tigla nu exista, dar recomand Terran si Bramac. E vorba despre o firma ungureasca si una nemteasca. Ambele au o foarte lunga istorie in domeniu si aveti garantia ca dati un ban pe ceva de calitate.

Materiale complementare: Dar, pentru a avea un acoperis complet o sa aveti nevoie si de restul accesoriilor precum cele de aerisire, laterala stanga, laterala dreapta, semitigla, placa frontala, coama de ramificatie, coama, coama finala, coama de trecere. In functie de preferinte exista modele pentru antena si cu taietori de zapada.

Materiale optionale (dar importante): Evident ca nu trebuie sa lipseasca folia, taietorii de zapada (sunt din material metalic), banda protectie streasina (e din PVC), banda de aerisire coama si placa inchidere coama. Aceste materiale le puteti gasi aici. Daca va trebuie o culoare anume atunci puteti verifica ofera altor magazine.

Intrebari frecvente

Tigla de beton sau ceramica?

Dupa cum am scris mai sus, recomand tigla de beton pentru proiecte noi, iar cea ceramica pentru renovari unde lemnul lasa de dorit. Asta deoarece modelele din beton au o greutate usor mare, chiar daca pretul e similar.
Daca vrei sa stiti alte avantaje ale acestui tip de material atunci le gasiti in ghidul de mai sus.

Care e cea mai ieftina tigla?

In cazul in care doriti sa economisiti bani atunci trebuie sa stiti ca nu exista “cea mai ieftina tigla”. Asta deoarece preturile sunt foarte similare. Dar, cea din tabla si ceramica fiind mai usoara necesita o lemnarie nu prea solida. In felul acesta economisiti pe partea de lemnarie.

Lasă un comentariu