Cele Mai Bune Uscătoare de Păr Profesionale 2024

Simțiți că vechiul uscător de păr numai face față, adică a sosit timpul să-l schimbați? Atunci merită să aruncați o privire peste recomandările de mai jos care sunt destul de diferite, adică am realizat un top 10 cu cele mai bune uscătoare de păr profesionale, adică vorbim de branduri cu experiență. Unele dintre ele vin cu difuzor, funcție ionizare, acumulator, montare pe perete sau cu alimentare priză auto. Deci unele modele pot fi multifuncționale și profesionale, deci ar putea fi folosite în saloane de înfrumusețare, dar și în industria horeca, adică cea hotelieră. Evident că multe dintre cele menționate, sunt destinate utilizării casnice.

Uscător de păr cu sau fără fir pentru voiaj?

Pentru doamnele și domnișoarele care pleacă într-un voiaj și vor să aibă la ei aproape totul ce ține de aranjarea părului, sunt câteva opțiuni, adică un uscător de păr cu baterii fără fir, însă performanțele cam lasă de dorit pentru că este mic și cu puține dotări, dar ar mai fi și un uscător de păr auto 12v, dacă plecați cu mașina. În ambele cazuri, nu veți vedea branduri de top cum sunt și cele menționate, ci doar firme de care nu ați auzit, astfel că fiabilitatea și performanțele vor fi puse la îndoială, plus că sunt și destul de scumpe pentru ce oferă.

Eu vă recomand mai degrabă un uscător de păr de voiaj pliabil, care este la mic și la fel de puternic ca unul clasic, doar că mânerul poate fi pliat.

Care e cel mai bun uscător de păr?

Sunt o mulțime de uscătoare de păr profesionale ieftine, iar cele mai vândute și apreciate, le-am menționat mai jos, însă nu sunt singurele. Până la urmă vorbim de un aparat de îngrijirea a părului nu foarte scump, astfel că unii ar considera că nu sunt chiar profesionale, însă de multe ori nu e nevoie de altceva dacă aveți un mic salon de înfrumusețare acasă sau într-un spațiu amenajat.

În funcție de ce aveți nevoie, alegeți modelul potrivit, însă nu aș neglija pe cele cu un pachet generos, adică care sunt multifuncționale și nu m-aș grăbi să aleg vreun set uscător de păr și ondulator, ci mai degrabă produse separate în funcție de cerințele voastre.

Remington PROluxe AC9140

 • Tehnologie ionizare – păr neted și strălucitor
 • Tehnologie inteligentă OPTIheat care distribuie mai bine căldura
 • Funcție PRO+ Style Shot

Avem un uscător de păr bun de la Remington, care în găsim în două variante, însă eu vă recomand pe cea de sus pentru că aveți câteva accesorii în plus care vor fi apreciate de femeile care au părul ondulat și nu numai. Mă refer la cele două concentratoare și la difuzorul care nu este universal.

La acestea se adaugă și cele două funcții – ionizare și aer rece, care sunt nu chiar standard, dar le vedem pe tot mai multe modele noi.

Producătorul se laudă că rezultate obține sunt comparabile cu cele de la salonul de înfrumusețare, adică aș zice că este un uscător de păr profesional pentru salon.

Materialele folosite sunt de calitate, iar la înveliș au folosite ceramică și turmalină. L-am menționat primul deoarece îl consider în acest buget cel mai bun uscător de par raport preț-calitate, dar mai sunt și altele, de aceea lista de recomandări nu se va opri aici ci va continua pentru cei care nu i-am convins cu acesta.

Multe femei l-au ales pentru că nu costă mult, numai că nu este foarte ușor și compact, adică are 1.2 kg. De aceea, în partea de jos aveți o alternativă cu o greutate pe jumătate. Că tot vorbim de dimensiuni, cablul de alimentare este foarte lung – 3 metri, astfel că ajungeți cu el oriunde vă doriți. Aveți și un tutorial cum să-l folosiți:

BaByliss 6709DE Smooth Pro

 • Greutate 454 grame
 • Putere 2100W
 • Tehnologie ionică

După cum am menționat sus, avem un uscător de păr ușor și se datorează materialelor folosite. În plus, la aceasta este menționat că este concepută mai mult pentru uz casnic, dar numai voi decideți cum o veți folosi pentru că este chiar performant. Motorul AC este unul profesional, astfel că performanțele de uscare sunt decente, la care se adaugă și funcția ionică.

Nu cred că poate fi cel mai bun uscător de par cu difuzor de pe piață, însă față de altele, acesta este un uscător de păr mic și puternic. Pe mânerul său găsim două trepte de viteză, dar și trei trepte de temperatură. Sunt și modele care nu au difuzorul acela mare în pachet, dar merită în special dacă vreodată vă gândiți să vă schimbați coafura pentru un eveniment special și vreți și un uscător de păr cu difuzor mare, adică exact pentru acea ocazie.

Uscare se poate realiza și cu aer rece, adică nu doar cu aer cald, iar acesta dispune și de această funcție sau caracteristică. Deci dacă căutați un uscător de par care nu arde, adică nu oferă doar trepte de uscare doar cu aer cald, aveți sus o opțiune de luat în considerare.

E un “must have” dacă aveți păr ondulat au urmează să vi-l ondulați cu un aparat dedicat, adică acesta nu poate fi folosit în acest sens.

Valera Action Super Plus 1600

 • Putere 1600W
 • Fabricat în Elveția
 • Protecție IP20

Din ce am observat, numai acest producător oferă uscătoare de păr de perete, iar cam toate sunt la fel ca specificații. Trebuie să știți că Valera este un brand specializat în realizarea de uscătoare de păr pentru industria hotelieră, dar îl puteți monta și la voi acasă sau în salon. Atât uscătorul, cât și suportul de perete vin cu butoane de oprire pentru a prevenii funcționarea accidentală.

Ca și în alte cazuri, oferă control asupra treptelor de viteză și de temperatură. În plus, vine cu trei tipuri de dotări se siguranță: supraîncălzire, funcționare accidentală și întrerupător pentru întrerupere funcționare.

Totuși, oferă și variante clasice care nu se montează pe perete și cu sistem anti-încâlcire cablu, în cazul în care vreți o soluție profesională pentru salonul vostru.

Deci dacă aveți o afacere mică sau chiar mare, cu mar fi un hotel, acesta reprezintă singura opțiune. Ideea e că nu este precum varianta clasică, adică este puțin diferit și se vede că în același preț nu oferă chiar atât de multe, dar calitatea este premium.

Babyliss Pro Excess HQ Ionic BAB6990IE

 • Putere mare
 • Include două concentratoare (duze)
 • Fără difuzor

Chiar dacă la prima vedere pare a fi un model simplu, însă este unul dintre cele mai performante uscătoare de păr, având o putere de 2600W dar și 6 trepte de reglaj. Adică aveți numeroase setări pentru temperatură sau viteză. Că tot vorbim de viteză, valoarea maximă care o poate atinge este de 152 km/oră. Nu aș dori să intru și în alte detalii tehnice, ideea e că vedem performanțe profesionale că doar vorbim de un brand cu experiență, adică care îl recomand oricând.

Performanțele sale pot fi influențate de duza sau concentratorul montat (cu sau fără), astfel că se pot atinge și temperaturi de 140 grade la putere maximă.

Funcția de aer rece nu lipsește de pe acesta, dar nici de pe restul modelor prezentate, iar acesta se alege alegând treapta cea mai joasă de temperatură. Sunt uscătoare de păr cu aer cald care oferă doar un singur glisor, adică vă rezumați strict la câteva trepte și temperatura diferă de la un la alta, adică sunt cam banale și nu le recomand pentru saloane, adică pentru uz profesional.

Poate că producătorul nu a prezentat atât de bine faptul că are generator de ioni negativi, adică avem tot un uscător de păr cu ionizare și nici nu aș recomanda unul fără acesta.

Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer H300

 • Construcție ușoară
 • Culoare albă
 • Ionizare

Dacă vreți să fie silențios, atunci trebuie să acceptați că nu va avea o putere foarte mare, după cum se poate vedea la acesta, dar și la cele de voiaj. Nu cred că acest Xiaomi este cel mai silențios uscător de păr, dar este o opțiune cu nivel de zgomot redus.

Din imaginea de prezentare se poate vedea că are un design puțin diferit față de concurență, dar și e destul de compact. Având în vedere cum a fost conceput, aș zice că este uscător de păr pentru bărbați foarte bun, iar dacă nu am reușit să vă conving, atunci ar trebui să citiți și părerile clienților.

Face parte din seria de uscătoare de păr albe Mi Ionic Hair Dryer, adică netezește și oferă firului un aspect lucios, dar și sănătos. Aș zice că este o opțiune pentru întreaga familie și cred că o să se bucure de el, în special că nu este greu și mare, cum vedem la unele de modele profesionale amintite anterior. Există și alte modele similare, doar că acesta are un preț excelent de mic, mai că l-ai lua și în concediu, doar că nu este pliabil.

Philips Prestige BHD628/00

 • Culoare roz/alb
 • Vine cu difuzor de volum
 • Îngrijire cu ioni

Doar după cum arată, puteți ajunge la concluzia că este vorba de un uscător de păr mini și puternic de la un brand de top. Pot fi văzute finisajele care scot în evidență faptul că este un produs premium, dar și accesoriile sunt mai numeroase, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că este un model multifuncțional.

Cu siguranță nu este cel mai uscător de păr, plus că are are o greutate de circa 1,4 kg. Acesta se justifică prin faptul că are la interior componente de top și performanțe decente. Veți vedea că un uscător de păr roz de 1800W oferă rezultate la fel de bune ca unul cu putere mult peste 2000W, voi trebuie doar să montați duza corectă sau difuzorul dacă părul este ondulat.

Philips spune că oferă un flux de are mai puternic decât un uscător similar ca putere, dar dintr-o generație anterioară ori una de buget.

Senzorul SenseIQ face toți banii deoarece măsoară temperatura părului și nu a fluxului de aer, astfel că nu o să vi-l ardă.

Braun Senso Care HD785

 • Tehnologie Iontec
 • 10 setări
 • Cu difuzor mare

Avem un alt brand cu renume, adică o să vă prezint un alt uscător de păr cu difuzor profesional, care și are un preț cam mare, însă merită pentru cine lucrează în domeniu. Cu acesta, aveți grijă de părul vostru, dar și de cel al clientelor voastre cu ajutorul unui senzor. Conform prezentării, acei senzori măsoară de 600 ori pe minut temperatura părului, astfel ca să nu-l deteriorați prin supraîncălzire.

Este un uscător de păr profesional cu difuzor și pentru că are un motor AC care este de 5 ori mai durabil decât unul standard, adică nu o să vă lase la greu și această investiție chiar este una cu cap.

Având în vedere pachetul și caracteristicile tehnice, îl consider un uscător de păr ondulat bun, plus că are două setări pentru aer rece.

ECG VV 1200 S

 • Are doar 300 grame
 • Putere mică
 • Mâner pliabil

Plecați în excursie și e nevoie de uscător de păr de tip travel? Din păcate, sunt puține opțiuni care au acel mâner pliabil, o greutate redusă și să fie și bun. După lungi căutări, am dat peste uscătorul de păr pentru voiaj de mai sus care este proiectat de un brand nu foarte cunoscut, dar care oferă soluții bune, de aceea vedem și recenzii atât de pozitive ale clienților.

De ce este atât de bun pentru călătorii? Păi, pentru că are o greutate de numai 300 grame, adică îl face cel mai ușor uscător de păr menționat, dar nu cred că este singurul. Vine cu husă de călătorie (borsetă), are un inel de agățare în partea de jos, concentrator de aer, dar nu și difuzor.

Au reușit să facă uscător de păr pliabil în acest preț, pentru că nu s-au concentrat pe tehnologii, ci pe practicalitate. Cu siguranță, nu se adresează tuturor în special dacă vreți să aibă generator de ioni sau mai știu ce accesoriu deosebit.

ROWENTA Studio Dry Glow CV5831F0

 • Thermo control
 • Multe trepte de temperatură și viteză
 • Accesorii pentru bucle

Având în vedere toate acele capuri interschimbabil, putem spune cu certitudine că este un uscător de păr multifuncțional, dar nu o să țină locul altor aparate cu roluri diferite. Fie că aveți păr drept, ondulat sau cu bucle accentuale, acesta va fi de folos.

Nu veți pierde din aspectul ondulat al părului cu ajutorul uscătoarelor de par cu difuzor pentru bucle și chiar dacă nu ați mai folosit un astfel de aparat, e cazul să faceți o îmbunătățire care nu costă atât de mult. Însă în acest preț nu va fi un uscător de păr cu ioni negativi, adică nu obțineți acea strălucire, care este atât de promovată de producătorii sau modelele care au acel generator de ioni.

În 100 lei, nu puteți avea pretenții mari, în special că vi se oferă și 6 trepte de reglaj. Adică puteți controla foarte bine temperatura și nu este prezentată pe trepte în funcție de treapta de putere, cum vedem la unele modele foarte ieftine. Cu alte cuvinte, prețurile se justifică, iar unii producători chiar își respectă clienții fideli.

Poate fi cadoul ideal pentru sora, iubita sau soția voastră, dar nu aș exclude nici restul recomandărilor, dacă bugetul vă permite chiar și o soluție profesională dintr-o serie mai avansată. În general, seturile sau pachetele 2 în 1 formate din două aparate nu prea impresionează ca și performanță, dar vă pot ajuta să economisiți puține, cum avem și mai jos.

Philips BHP398/00

 • Se pliază
 • Face parte dintr-un set interesant
 • Culoare roz piersică

Pentru o drumeție, nu aș exclude nici acest set format dintr-un un uscător de păr ieftin și bun și o placă. Tot am recomandat soluții pentru păr cu bucle, dar poate că vouă vă place să fie întins sau chiar legat, astfel că avem pachetul de sus care îl consider avantajos.

Are un aspect plăcut pe roz și cred că o să se asorteze cu vestimentația voastră, plus că este destul de vizibil oriunde l-ați pune. Trebuie să recunosc că nu impresionează la multe capitole, însă faptul că se pliază, îl puteți depozita oriunde sau chiar lua cu voi.

Setările sunt puține, adică sunt doar trei pentru viteză și temperatură, exact ca la un model clasic. Având în vedere puterea maximă – 1600W, aș zice că este silențios în treptele interioare, dar nici nu poate fi chiar un uscător de păr fără zgomot, nici nu există așa ceva.

Cu ajutorul plăcii speciale vă puteți finaliza coafură și nu mai trebuie să faceți vreun compromis ori să mai pierdeți timp pe la saloanele de înfrumusețare. Pentru o operațiune atât de simplă care o puteți face și voi, chiar câștigați timp, plus că o coafură reușită vă da un plus de încredere.

Recomandări

Mare grijă când îl folosiți sau cum îl depozitați, adică nu e recomandat să-l țineți în baie ori să-l folosiți în prejma suprafețelor umede. Dacă scăpați uscătorul de păr în apă, riscați să vă electrocutați, iar dacă înfășurați cablul imediat după folosire, riscați să se topească ceva, adică trebuie lăsat la răcit.

Cele mai bune mărci de uscătoare de păr

Aș aminti Remington, Babyliss, Philips și mai câteva, adică exact acele firme care inovează cu fiecare generație, adică investesc în tehnologii sau funții noi foarte utile. deci, când căutați cele mai noi uscătoare de păr, vreți să fie bun și de calitate, ar trebui să alegeți un model de la mărcile anterior menționate.

Întrebări frecvente

Uscător de păr ionic ce înseamnă?

Face referire la faptul că are funcție de ionizare, adică are generator de ioni. Dacă nu știți ce face aceasta, ei bine, oferă un efect strălucitor și antistatic părului, adică părul va avea un aspect mai sănătos.

Uscător de păr la ce se folosește?

Pe lângă faptul că poate usca părul, acestuia i se pot atașa accesorii cum sunt acele difuzoare de dimensiuni și forme diferite. Acelea sunt de folos persoanelor care au părut ondulat, în plus, în funcție de alegere, unele pot produc ioni negativi, astfel că părul va fi mai strălucitor. Sunt numeroase tutoriale video cum să folosiți toate accesoriile sale, astfel că nu o să intru în detaliu.

Există uscător de păr cu perie rotativă?

Acest uscător de păr tip perie nu este un model clasic, ci mai degrabă un ondulator de păr, de aceea unii îl mai numesc și uscător de păr cu ondulator care suflă aer cald, dar unele pot avea și funcție cu aer rece pentru a nu deteriora firele de păr. Mai puteți găsi și denumirea de uscător de păr rotativ, datorită capului special însă un astfel de aparat nu-l voi menționa în acest articol, ci mai degrabă în altul.

De unde cumpăr uscător de păr cu acumulator?

După cum am menționat anterior, aceste modele fără fir sunt produse și comercializate doar de anumite firme și în opinia mea, nu prea merită deoarece nu se ridică la nivelul unuia clasic.

Lasă un comentariu