Top 5 Recomandări Aer Condiționat Multi-split 2024

Dacă aveți de făcut o climă plăcută în mai multe încăperi atunci trebuie să vă intereseze un top aer condiționat multi-split. Soluțiile multisplit sunt compuse din două sau mai multe unități interne și doar o unitate externă. În felul acesta economisim spațiu referitor la unitățile externe întrucât e vorba doar de una.

Varianta unui aer condiționat split este una bună atunci când un model de AC de 24000 BTU nu ar face față pentru mai multe încăperi.

De ce ai alege un aparat de aer condiționat multi-split?

Un AC multisplit se numește corect multi-split și îl puteți găsi în oferta magazinelor online sub denumirea de multi-zone (multi-zonă), split sau sub alte denumiri.

Principalul motiv pentru care cineva ar alege o astfel de soluție ar fi faptul că economisește spațiu cu unitatea externă. Asta deoarece e nevoie doar de una.

În trecut astfel de aparate le vedeai mai rar, dar de câțiva ani aceste aparate le vezi peste tot. Și în plus, multă lume le schimbă pe cele vechi cu unele noi întrucât acestea au un consum de curent mult mai mic. Dacă treceți pe modele noi atunci puteți avea un consum chiar și cu 50% mai mic deoarece acestea au compresor tip inverter.

Există concepția că aerele condiționate sunt doar pentru răcire, dar acestea au și alte funcții precum încălzire, dezumidificare, ventilare, purificare etc. Funcțiile pot să difere de la un model la altul. Sunt multe persoane care se folosesc de AC și pe timp de iarnă pentru a încălzi deoarece un așa aparat este în esență o pompă de căldură aer-aer.

Care este cel mai bun aer condiționat multisplit?

Deoarece găsim foarte multe variate de AC-uri split, consideră că ar trebui să fac câteva recomandări așa încât dvs. să faceți cea mai bună alegere.

În lista alăturată o să vedeți câteva recomandări de top de la producători prezenți pe piață de foarte mulți ani. În felul acesta ei și-au făcut un renume și consider că își merită locul în această listă.

Gree pentru 2 încăperi

 • Pentru 50 mp
 • Clasa A++
 • 2 unități

Vezi preț special

Pentru două începeri puteți alege acest sistem de la Gree format din două unități de 9000 BTU fiecare. Evident că poate fi configurat și în alt fel, dar eu am să descriu varianta de 2x9000 BTU.
Această variantă este una potrivită pentru o suprafață de 50mp, adică fiecare cameră să fie de maxim 25 mp.
Pe lângă faptul că vin cu clasa A++, acestea au și purificator de aer reprezentat de generatorul de ioni Cold plasma.

Vivax

 • Pentru 75 mp
 • Multiple culori
 • 2-3 unități

Vezi preț special

În cazul în care vreți ceva accesibil ca preț atunci puteți merge pe varianta unui AC multi-split de la Vivax. E vorba despre o configurație formată din două unități de 9000 BTU și una de 12000 BTU.
Trebuie apreciat la aceste modele că pe lângă faptul că au un cost mic de achiziție, vin cu o garanție de 3 ani. Prin acest lucru producătorul vrea să ne arate că aparatele sale sunt unele cu o fiabilitate foarte bună.

Gree pentru 3 încăperi

 • Pentru 75 mp
 • Clasa A++
 • 3 unități

Vezi preț special

Dacă alegeți un model multisplit pentru 3 camere care e format din 3 aparate Gree de 9000 BTU atunci o să aveți o suprafață acoperită de circa 75 mp (3x25mp).
Este vorba despre niște unități interne de calitate superioară, adică premium. Acestea sunt echipate cu wireless, generator de ioni și unitatea externă e una inverter.
În cazul în care aveți o suprafață mai mare atunci puteți să configurați diferit pachetul, adică să luați unități interne mai mari.

Daikin

 • Clasa A+++
 • Pentru 50 mp

Vezi preț special

Cei de la Daikin au mai multe variante de AC, cele de 2x9000 BTU fiind foarte populare deoarece însumează o capacitate de 50 mp.
Modelele producătorului japonez Daikin sunt foarte populare deoarece au filtre foarte bune și multe funcții utile. Spre exemplu, este vorba despre filtru de praf, filtru cu apatit de titan și generator de ioni.

Daikin

 • Pentru suprafață de 80 mp
 • Clasa A+++
 • 4 unități

Vezi preț special

În cazul în care aveți o suprafață foarte mare de răcit atunci puteți merge pe varianta a 4 aparate în mod multi split. De exemplu, se poate merge înspre o variantă 3*9000 + 18000. În felul acesta putem face o climă potrivită pentru o suprafață de 80 mp.
O unitate internă are un nivel de zgomot minim de 19 decibeli. Acesta e unul dintre cele mai mici de pe piață așa încât să nu fiți deranjați.

Ghid de cumpărare

Atunci când ne orientăm înspre un multi-split trebuie să ne uităm la lucruri precum capacitatea de răcire (care este afectată de suprafața imobilului), eficiența, funcțiile aparatului, producătorul și costul de achiziție

Tipul unui aparat de aer condiționat split poate fi dublu split, triplu split și așa mai departe. Pachetul unui AC dublu split este compus din două unități interne și una externă, al celui triplu split este din trei unități interne și una externă, și așa mai departe. Cred că ați prins ideea.1

Eficiența sezonieră e un concept care diferă de clasa de eficiență energetică a unui electrocasnic. Acest tip de eficiență este prezentă doar la aparate de climatizare și implică prezența a doi indicatori: SEER și SCOP. SEER este pentru răcire, iar celălalt e pentru încălzire. În felul acesta, eficiența unui AC depinde de locația unde sunteți pe harta Europei, lucru sesizabil din imaginea de alături.

Funcțiile pe care un astfel de aparat le poate avea diferă de la un producător la altul și de la modele de bază la cele premium. În esență niște funcții importante ar fi Follow Me, Auto-restart, mod noapte și dezumidificare. Acestea le puteți găsi la majoritatea brandurilor, dar sub alt nume.

Suprafața acoperită e un aspect foarte important care trebuie să-l luați în considerare, dar și locația dvs. Nu cred că ar avea sens să vă ofer un tabel cu niște valori aproximative deoarece fiecare producător are propriile valori pentru produsele sale. Însă, ar trebui să știți că pentru fiecare doi metri pătrați aveți nevoie 500BTU.

Brandul este un aspect care e foarte important deoarece producătorii renumiți tind să aibă produse mai calitative și ușor de folosit. Pe când producători mai noi pe piață tind să ofere prețuri mai mici și numeroase funcții utile sau nu. În opinia mea, trebuie să vă uitați la brand, dar și la dotările care vă interesează.

Costul de achiziție al unui model multisplit poate să fie diferit de cel al unuia normal deoarece construcția diferă, dar și datorită faptului că astfel de aparate sunt într-un număr mai redus la magazinele de specialitate.

Concluzie

Când discutăm despre un aer condiționat pentru două sau mai multe încăperi (apartament cu 3 camere, de exemplu) putem să luăm în calcul aerele condiționate multi-split. Acestea pot fi o variantă mai puțin costisitoare dpdv al montajului și posibil a costului.

Lasă un comentariu