Cel Mai Bun Aparat de Curățat cu Aburi 2024

Anumite suprafețe și textile nu pot fi curățate aparat, deoarece murdăria persistă și doar aburul poate fi ultima și singura soluție. De aceea, m-am decis să realizez o listă cu cele mai bune aparate de curățat cu aburi, iar multe dintre ele sunt comercializate de branduri cunoscute, astfel că nu puteți pune la îndoială fiabilitatea sa. Multe dintre acelea au prețuri foarte bune, astfel că nu aveți de ce să stați pe gânduri în special dacă aveți de igienizat sau îndepărtat grăsime de pe o suprafață, cum este plita unui aragaz. Unele dintre ele pot fi folosite și pentru materiale, după cum am menționat mai sus, adică le puteți folosi pentru covor, canapele, perdele sau haine.

Putem folosi un aparat de curățat cu aburi pentru perdele?

Da, unele dintre ele au accesorii speciale care permit fie să neteziți sau să le igienizați pe acestea. In descrierea fiecărui produs veți vedea pentru ce pot fi folosite și ce fel de accesorii sunt incluse. Primele modele menționate de mine sunt și cele mai bine echipate sau care un pachet generos, astfel ca voi să nu aveți nevoie de un alt din de aparat de curățenie.

Cele mai multe pot fi folosite cam pentru orice și veți vedea din exemplele menționate, adică le-aș considera aparate de igienizare universale, numai că nu toate au fost gândite la fel.

Care este cel mai bun aparat de curățat cu aburi 5 în 1?

Pentru cei care caută o soluție multifuncțională, am pentru voi modelul H.Koenig care este unul 5 în 1 adică poate fi folosit pentru 5 tipuri de suprafețe: geamuri, gresie, parchet, covor și faianță. Evident că nu este singurul și funcționalitatea sa este atât de ridicată pentru că are toate acele accesorii incluse în pachet. Aceste accesorii pot să difere de la un model la altul, astfel că se va reflecta și în prețul său.

În funcție de ce aveți nevoie sau de cât ați stabilit bugetul, veți face alegerea corespunzătoare și trebuie să știți că nu are mare relevanță ordinea în care am pus produsele de jos.

H.Koenig NV680

 • Pentru toate suprafețele
 • Cablu de 3 metri
 • Rezervor de 400 ml
Vezi preț special

Cu acesta puteți ajunge cam oriunde deoarece are un cablu de alimentare lung, dar și un furtun cu care puteți ajunge în locurile greu accesibile. Nu e nevoie să folosiți anumite soluții de curățare care lasă doar un miros insuportabil în urmă, ci e de ajuns să folosiți cel mai bun aparat de curățat cu aburi mic, cum este cel de sus și care vine la pachet cu multe accesorii utile.

Îl puteți folosi și pentru podele dacă prelungiți tuburile din imagine și puneți acel cap special. Adică funcționalitatea sa crește și reprezintă o soluție ecologică, adică nu va afecta sănătatea nimănui, dar nici mediul înconjurător.

Murdăria și germeni sunt îndepărtați cu minim efort, dar tot trebuie să purtați echipament de protecție deoarece aburul este foarte fierbinte și nu trebuie să intre în contact cu pielea.

E inclus și un accesoriu pentru geamuri, adică avem un aparat de curățat cu aburi pentru geamuri, însă pentru aspirare există alte tipuri de aparate, care le-am menționat în alte articole.

Cel de sus poate fi folosit cu ușurință având o greutate reduse, un design compact și o putere de 1200W. Cu cât îl țineți mai aproape de suprafață, cu atât temperatura aburului este mai mare, astfel că la o distanță de 20 cm față de duză, poate avea doar 45 grade C.

Ariete 4146 XvaporDeluxe

 • Capacitate de 1,6 litri
 • Presiune 5 bar
 • Puternic
Vezi preț special

La fel ca și în cazul modelului mai sus menționat, aveți toate motivele să alegeți un aparat de curățat cu aburi tip aspirator, însă acesta e la fel ca oricare altul, doar că are un recipient mare pentru apă. Evident că acesta nu aspiră, ci doar suflă abur foarte fierbinte pe suprafața aleasă ca voi să nu trebuie să folosiți detergenți chimici sau miros urât sau deranjant pentru unii.

Dacă ați căutat un model decent, dar cele mai multe au recipiente prea mici, adică se termină prea repede apa, atunci un model Ariete cum este cel de sus, ar fi opțiunea potrivită. Chiar și acest brand prezintă toate suprafețele are le poate igieniza și avem chiar și sticlă și țesături, adică perdele.

Poate fi și un bun aparat de curățat faianța cu aburi deoarece are tuburile de prelungire dar și alte piese care nu trebuie să lipsească. Adică poate îndepărta depunerile de săpun sau șampon dar și curăța rosturile care îl timp se pot murdării și de multe ori trebuie să frecați minute în șir, iar rezultatele nu prea erau grozave.

Din imaginea de prezentare se poate vedea cam pentru ce ar putea fi folosit și e foarte important să igienizați anumite suprafețe în special dacă aveți animale de companie prin casă sau sunteți doar alergici, iar mă refer inclusiv la saltele, perne și cuverturi, deoarece în acestea se pot strânge diverși microbi, viruși etc. Evidnet când aplicați aburul pe țesături e bine să le lăsați la aerisit sau uscat pentru că acestea au absorbit umiditate.

Steam Cleaner Sonashi df-a001

 • Putere 1000W
 • Recipient de 250 ml
 • Greutate 1,5 kg
Vezi preț special

Pentru cei care țin la buget, am pentru aceia un aparat de curățat haine cu aburi ieftin care este și foarte compact, deci și ușor de manevrat. Poate că la prima vedere ați zice că este unul model banal, însă și acesta îl putem folosi pentru diverse articole sau suprafețe. Nu vă oprește nimeni să-l folosiți pentru tapițeria auto, în special dacă luați frecvent câinele cu voi și obișnuiește să se urce pe scaun sau banchetă.

Față de altele, acesta este aparat de curățat cu aburi pentru tapițerie auto are un cablu de alimentare de 4 metri. Cu siguranță nu este singurul în special dacă vreți să o și spălați ori doar să o aspirați.

Puterea sa este una modestă dar potrivită pentru dimensiunile sale, dar și pentru prețul cerut. Tot pentru că este mic, are un recipient pentru apă de dimensiuni reduse. În pachetul său sunt multe incluse, adică aveți o pâlnie, furtun, un cap special și cupă de măsurare.

Ca acesta sunt destul de multe, motiv pentru care lista cu recomandări este lungă, astfel încât să aveți din ce alege în caz că unele modele nu mai sunt în oferta magazinului.

Esperanza EHS001

 • Super preț
 • Putere modestă
 • Curăță și dezinfectează eficient
Vezi preț special

Dacă gătiți mult și spălatul plitei este un calvar, ar trebuie să vă gândiți cum să vă ușurați munca. Un aparat de curățat cu abur pentru aragaz cum sunt cele menționate în acest articol ar putea reprezenta o soluție ecologică, dar și eficientă. Spun asta deoarece nu trebuie să folosiți absolut nici un detergent și rezultatele se văd imediat. Evident că trebuie evitate suprafețele din plastic sau altele care pot fi deteriorate datorită aburului fierbinte. Temperatura acestuia scade cu cât îl țineți mai departe de obiect sau suprafață.

Veți vedea că și cu acesta puteți face alegerea potrivită și că nu este nevoie să cheltuiți un buget de 2-3 ori mai mare, însă nu aveți aceleași specificații, adică sunteți limitați de putere și rezervor de apă. Adică trebuie să vă rezumați la suprafețele mici și la o perioadă scurtă de lucru cu el.

Unii l-ar putea folosi și după o eventuală renovare, adică puteți îndepărta lavabil și alte pete de la adezivi cu ajutorul acestuia, în special de pe gresie sau calorifere.

Adler AD 7038

 • Putere mare
 • Temperatură abur până la 120 grade C
 • Debit 44 g/minut
Vezi preț special

Chiar dacă nu are cel mai mic preț de pe piață, tot se califică pentru titlul de aparat de curățat cu aburi ieftin deoarece are o putere de 1500W, un rezervor destul de generos și o presiune de 3,5 bari. Chiar dacă din imagine nu pare să fie un model care are piese detașabile, acel rezervor de apă poate fi umplut în siguranță cu ajutorul cănii gradate care este și ea inclusă, adică nu trebuie să introduceți aparatul în chiuvetă.

Poate că din imaginea de prezentare nu se vede conținutul pachetului, însă și în cazul acestuia, veți primi cam tot ce aveți nevoie pentru a face curățenie ca la carte. În total sunt 13 accesorii, fiecare pentru este gândit pentru o sarcină diferită, dar sunt și cele care funcționează împreună.

Cu acesta puteți ajunge cu ușurință în zonele greu accesibile unde nu puteți ajunge cu mopul, de exemplu în baie după corpurile ceramice sau la muchii unde se adună și cea mai multă murdărie.

Designul său este unul bine gândit, astfel că poate fi folosit cu ușurință cu o singură mână, însă nu și când atașați furtunul, plus că trebuie să țineți apăsat și pe buton.

ETA AquaBelo 126490000

 • Presiune de 3 bari
 • Temperatură maximă 100 grade C
 • Timp de încălzire 3 minute
Vezi preț special

Dacă vreți neapărat un aparat de curățat cu aburi de mână chiar mic atunci, o opțiune este cel de sus care are un recipient de numai 220 ml. Îl puteți folosi pentru multiple taskuri, adică chiar și pentru a curăța jantele auto are s-au pătat fie cu ulei, fie cu praf care nu se curăță doar cu un fel de apă.

Curățenia și menținerea igienei în spațiul de locuit este foarte important atât pentru cei alergici, cât și pentru cei fără probleme de sănătate, iar dacă nu vreți să folosiți soluții chimice, atunci aveți doar o singură opțiune și mă refer la un tip de parat, dar doar la un singur model. După cum s-a putut vedea, sunt multe mărci care ar putea să vină în ajutorul multora dintre voi.

ETA este un brand nu foarte popular, dar oferă câteva soluții de buget pentru cei care nu vor să cheltuie mult, însă vor un produs de calitate. Unele dintre ele sunt concepute special pentru a fi folosite dor pentru podele, însă cel de sus este unul multifuncțional, iar accesoriile sunt baza. Acestea pot fi văzute în imaginea de sus și unele vă pot fi de folos când vreți să îndepărtați grăsimea de pe aragaz sau alte zone din bucătărie.

H.Koenig NV6200

 • Autonomie 45 minute
 • Ușor de folosit
 • 4 bari
Vezi preț special

Cu accesoriul potrivit, se poate transforma rapid într-un aparat de curățat covoare cu aburi, după cum și menționează producătorul. La acesta, preîncălzirea durează mai mult pentru că vorbim de un rezervor mare.

Conform specificațiilor sale, autonomia de lucru este undeva la 45 minute, adică puteți face curat în întreaga baie și bucătărie fără oprire. A nu se înțelege greșit, acesta produs nu are acumulator, ci trebuie alimentat la rețea, adică la priză. Se poate vedea și din specificații, adică are o putere de 2000W, adică oferă performanțe decente, adică încălzește apa în 8 minute și presiunea aburului este 4 bari.

Unii ar zice că durează cam mult să încălzească însă vorbim de rezervor de 1,6 litri, adică de până la 8 ori mai mare decât la alte produse. Se pot vedea unele mai sus, de aceea și prețul este atât de mare, dar l-aș considera corect. Acest brand este pe piață de mulți ani și oferă soluții de top, cum este și varianta de sus menționată, iar voi alegeți care dintre cele două vă place mai mult.

Îl puteți folosi și pentru a curăța lambriurile de pe pereți, dar și alte tipuri de suprafețele sau materiale care s-au pătat în timp și necesită ceva efort pentru a le duce la aspectul inițial. Producătorul recomandă să nu introduceți detergent în rezervor, dar e valabil pentru toate modelele prezentate.

Karcher SC 3 Deluxe EasyFix

 • Încălzire rapidă – 30 secunde
 • Greutate 3,1 kg
 • Calitate superioară
Vezi preț special

Avem un aparat de curățat cu aburi profesional care poate încălzi apa în numai 30 minute, adică nu trebuie să așteptați mult după el, în special dacă nu ați terminat treaba cu primul plin. Că tot vorbim de volum, în acesta se poate pune 1 litru de apă, adică avem o capacitate modestă.

Din numele său reiese că are acel kit pentru curățarea podelei denumit EasyFix, adică are acel cap special care se atașează de acele tuburi de prelungire, dar să nu uităm nici de lavetă care poate fi îndepărtată fără a intra în contact cu ea. Nu trebuie să uitați că acea lavetă este foarte fierbinte și trebuie să o lăsați câteva minute să se răcească după ce o desfaceți.

Cel mai mare dușman al acestor aparate este calcarul, de aceea are un cartuș de detartrare, care se introduce prin același loc pe una se pune și apă. Acesta este destul de bine gândit, astfel că este eliminat calcarul în mod automat.

Aburul poate fi reglat în două trepte în funcție de ce vreți să curățați (suprafață sau material textil) și nivelul de murdărie existent pe suprafață.

Polti Cimex Eradicator

 • Îndepărtează insecte și acarieni
 • Foarte puternic
 • Încălzește în 10 minute
Vezi preț special

Avem o altă soluție profesională de la un brand cu experiență în domeniu și este eco-friendly, după cum menționează și producătorul. Cu ce este mai diferit de altele? Poate încălzi aburul la 180 grade, astfel că insectele și larvele lor pot fi elimina fără prea mult efort. Polti subliniază că acest produs este perfect pentru îndepărtarea multor dăunători, în special insecte (ploșnițe) indiferent că vorbim de țesături ori din lemn.

Să nu mai spun că are cel mai mare rezervor de pe piață, adică vorbim de 2 litri, care ajunge pentru sesiuni lungi, iar de încălzit, durează doar 10 minute.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să folosiți pesticide în spații de locuit și să afectați sănătatea celor care locuiesc în acel imobil, adică trebuie să ventilați camerele cel puțin câteva zile până iasă mirosul de chimicale, pe când aburul este ecologic.

Sunt eliminați chiar și microbii, adică vorbim de microorganismele mici, astfel că persoanele alergice vor avea un mediu. Cu acesta, nu mai trebuie să apelați la firma care prestează servicii de dezinsecție () care pot să nu fie pe placul multora, adică rezultatele să fie sub așteptări.

Karcher SC4 EasyFix

 • Se alimentează la rețea
 • Două trepte de putere
 • Ideal pentru podele și pereți
Vezi preț special

Acesta nu este cu mult mai diferit de SC3, care l-am menționat anterior, dar nu sunt nici identice și se vede la dimensiuni sale. Adică vedem diferențe la rezervor, încălzire, putere și la greutate. Acestea nu sunt prea mari, astfel că unii dintre voi cred că ar lua în calcul varianta SC3, plus că se vede că are și acel cartuș anti-calcar.

Acesta este un aparat de curățat rosturi cu aburi bun, adică îl puteți folosi oriunde aveți pusă gresie, dar și faianță. Producătorul îl recomandă chiar și pentru parchet și linoleum, doar că la parchet nu ar trebuie să insistați prea mult deoarece îl poate afecta umiditatea, în special la rosturi. De aceea, este foarte important să aerisiți camera un l-ați folosit. Accesoriile multifuncționale sunt importante și sunt destul de multe.

În plus față de altele, are un buton de blocare astfel încât copii să nu se accidenteze dacă umblă cu el. Include o microfibră pentru podele și o husă tot din microfibră care oferă performanțe mai bune. Numai voi decideți care o veți folosi, însă cea pentru podele are și un sistem de desprindere cu ajutorul piciorului, ca să nu puneți mâne pe ea când e fierbinte.

Are chiar și un compartiment unde puteți pune cablul de alimentare, pentru o depozitare ușoară. Dacă nu v-am convins că acesta este alegerea potrivită pentru voi, puteți citi părerile clienților și veți vedea că sunt destul de multe.

Avantajele folosirii aburului în curățenia zilnică

Dacă vă întrebați de avantajele folosirii unui astfel de produs, păi, nu mai trebuie să folosiți soluții chimice pentru a obține rezultate dorite, iar dacă aveți modelul de mână, îl puteți folosi și la faianță și chiuvetă.

Cu alte cuvinte, puteți curăța destul de eficient și fără miros numeroase obiecte sau suprafețele, însă aveți câteva limitări, adică acel cablu și capacitatea recipientului de apă.

Întrebări frecvente

Cât consumă un aparat de curățat cu aburi?

Consumul pe oră este undeva la 800W, numai că această valoare diferă de la un model la latul, adică poate fi influențată de putere fiecăruia, în special dacă unele oferă un debit mai mare de abur.

Cât costă un aparat de curățat gresia cu aburi?

Cu siguranță, nu ne referim la acele de mână ci la cele cu cap special pentru podele și alte suprafețele orizontale. Deci prețurile pornesc de mai sus, adică pe la 200 și ceva de lei. Acesta poate fi întâlnit și sub alte denumiri sau chiar confundat cu alte produse care folosesc abur, însă toate pot fi folosite în baie fără nicio problemă.

De unde cumpăr aparat de curățat cu aburi încălțăminte?

Trebuie să știți că acesta este un aparat de curățat cu aburi industrial și nu este comercializat doar de anumite magazine sau distribuitor, deci nu o să le vedeți în magazinele cunoscute. Puteți folosi și aparatul clasic pentru dezinfectarea pantofilor sau doar pentru îndepărtarea unor pete persistente.

Lasă un comentariu