Top 10 Aspiratoare de Mână în 2024

Am testat câteva aspiratoare de mână și le-am evaluat în funcție de putere, portabilitate și fiabilitate. În acest articol vom împărtăși ce am descoperit pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun aspirator de mână.

Probabil că îți dorești să scapi de murdăria și praful din jurul tău fără a fi nevoit să cari un aspirator mare și greu prin toată casa. Mai ales dacă vrei să faci curat pe casa scărilor ori în mașină.

Modelele acestea sunt o alegere excelentă pentru curățarea rapidă și ușoară a diferitelor suprafețe, inclusiv podele, covoare, mobilier și chiar în mașină (după cum am scris mai sus).

De ce să alegi un aspirator de mână?

Există multe motive pentru care cineva ar alege un aspirator de mână. Nu doar că utilizarea acestui tip de aparat e una foarte convenabilă, dar nici nu costă mult.

E mic și ușor, poate fi depozitat cu ușurință și poate fi utilizat pentru curățarea rapidă a suprafețelor mici (cum ar fi scaune, perne sau mese).

Acestea sunt ideale pentru curățarea automobilelor, adică pot fi utilizate ca aspiratoare auto. Datorită dimensiunii lor compacte și a accesoriilor specializate, aspiratoarele de mână pot ajunge în locurile greu accesibile din interiorul mașinilor.

Care este cel mai bun aspirator de mână?

Pentru a face mai ușoară alegerea unui așa aparat alături sunt câteva modele foarte populare de la diverși producători. Spre deosebire de aspiratoare normale, am ținut cont de puterea de aspirare, autonomia bateriei și greutate.

În lista de alături o să vedeți că un Bosch e pe locul 1 deoarece chiar bun, iar pe locul 2 e un model de la Concept care vine cu mai multe accesorii. iar, dacă vă trebuie ceva cu tub de prelungire atunci sunt și două astfel de modele în listă (de la Vonroc și Oricean).

Bosch BHN24L

 • Putere 150W (24V)
 • Autonomie 45 minute
Vezi preț special

Dacă la alte modele există doar o singură treaptă de putere, în cazul Bosch BHN24L sunt două.

Consider că Bosch BHN24L cel mai bun aspirator de mână fără fir deoarece are o putere de 150W și acumulator de 24V.

Dar, nu doar puterea superioară e importantă, ci și faptul că are o autonomie de maxim 45 minute. Aceasta e de ouă ori mai mare decât media (care e de circa 20 minute). Recipientul său e unul de 500 ml, iar greutatea aparatului nu e prea mare deoarece discutăm despre circa 1,1 kg.

Ca accesoriu inclus are doar o duză pentru spații înguste. Din această cauză consider că va fi foarte bun la aspirarea prin mașină.

Acesta e pentru cei care doresc un produs de calitate care să fie și un aspirator de mână puternic. L-am pus primul în listă datorită puterii sale și că are un excelent raport între preț și dotări. Nu trebuie neglijat nici raportul calitate/preț care e și el excelent.

Iar dacă vreți o alternativă la acesta atunci puteți să vă uitați la Bosch BHN20L care e un aspirator mic de mână cu preț ceva mai mic.

Concept VP4370

 • Putere 90W (14,8V)
 • Autonomie maxim 40 minute
Vezi preț special

Modelul Concept VP4370 e unul care poate fi utilizat pentru aspirare uscată și umedă, murdăria acumulându-se întru-un recipient de 450 ml. Acumulatorul poate să țină și 40 minute, fiind vorba despre unul Li-ion care se încarcă în aproximativ 4 ore. Ca la alte modele de la Concept, și acesta are 3 LED-uri indicatoare ale stării bateriei.

Dacă vreți să știți mai în detaliu care e puterea de aspirare atunci producătorul precizează 5500 Pa.

Cum ne-a obișnuit Concept, acesta e un aspirator de mână pentru păr de animale întrucât vine cu accesoriu pentru blana acestora. Alte accesorii ar fi cel pentru spații înguste, racleta și duza cu perie. Aș dori să revin la peria pentru animale despre care Concept scrie că e una motorizată de tip turbo. În felul acesta poți trage părul de animale de pe canapea, covor sau alte suprafețe. Nu ar fi indicat să periați animalul cu acest aparat deoarece nu are perie pentru animale.

Poate fi utilizat pentru mai multe suprafețe grație accesoriilor amintite anterior, iar dacă sunteți preocupați de capacitate de colectare atunci trebuie să scriu că e una destul de mare. Discutăm despre 450 ml care e cam pe jumătate precum la un model normal fără sac. Asta înseamnă că nu trebuie să îl goliți prea des.

Poate aspira uscat, dar și umed. Acesta lucru înseamnă că dacă ai scăpat puțină cafea ori suc pe podea, acest aspirator mic de mână te va ajuta. Nu trebuie să te sperii că vei strica motorul, dar eu aș recomanda să nu exagerați și să-l folosiți mai mult la aspirare uscată.

Ca un ultim lucru, consider că ar trebui să scriu câte ceva despre durata de viață a aparatului. Având în vedere că bateria e una Lithium, aceasta o să vă țină mult și bine. În privința filtrelor, cel din material (adică cel HEPA) se poate spăla, iar cel din burete este accesibil dacă demontați aparatul cu o șurubelniță. Cel lavabil îl spăl destul de des, însă trebuie să recunosc că pe cel din burete de le motor nu l-am scos niciodată.

Vonroc VC50DC

 • Multiple accesorii
 • Putere 20V
Vezi preț special

Acest model e disponibil pe piață din 2021 și uite că și după 2 ani încă se mai comercializează. Diferența față de restul variantelor din acest articol constă în accesoriul tip „tub prelungire”. În felul acesta nu trebuie să vă aplecați atunci când aspirați ceva și poate ajunge mai bine sub scaunele din autovehicul.

Atenție mare trebuie să acordați configurației cu care vine aparatul deoarece acesta e disponibil și fără acumulator. Iar, pentru a putea folosi acest aparat aveți nevoie și de un acumulator Vonroc. Din această cauză eu aș recomanda să alegeți varianta cu acumulator de 4Ah inclusă în pachet.
(Dacă întrebați de ce vând modele fără acumulator atunci răspunsul e că ei au și alte scule electrice la vânzare. Scule care se folosesc de același acumulator. În felul acesta cu un singur acumulator puteți folosi mai multe aparate de la ei și economisiți bani.)

Varianta cu acumulator de 4 Ah are o autonomie de 28 minute. Eu consider că e una mai mult decât suficientă pentru a vă face treaba cu el de vreo minim 5-7 ori înainte de a-l pune la încărcat.
Pe partea de portabilitate ar mai trebui să adaug că are o greutate de circa 1,5 kg. Lucru oarecum logic din moment ce are un motor puternic și acumulatorul mare inclus în pachet.

Capacitatea de colectare a recipientului e una normală pentru așa aparat, adică de 500 ml. Acest lucru presupune că trebuie golit după vreo 7 utilizări.

JAP Tornado S3

 • Putere de 150 W (22,2 V)
 • Recipient 500 ml
Vezi preț special

JAP Tornado S3 este vândut chiar și în Germania, lucru care ne arată că e un produs de calitate. În țara noastră de vândut de firma „Just Another Store”, iar de aici putem să tragem concluzia că numele produsului e „Just Another Product” (pe scurt JAP).

Spre deosebire de alte aparate, acesta are un număr mare de accesorii și o putere de 150W. Aceste lucruri îl fac foarte competitiv, motiv pentru care e foarte vândut.

Chiar dacă e un model „no name”, acesta are nota 9,8 pe emag (4,9 stele din 5). Acest lucru ne arată că utilizatorii sunt extrem de mulțumiți de performanțele lui și conținutul pachetului.

Referitor la ce e în cutie, nu pot să nu scriu că acesta vine cu două filtre Hepa așa încât să îl puteți folosi mult și bine. Accesoriile acestuia sunt cel pentru păr de animale, mobilier, mașină și casă. Trebuie făcută distincția dintre faptul că există perie de păr animale și perie de blană. Cel de păr se folosește pe suprafețe, iar cel de blană direct pe animal.

Jimmy JV35

 • Putere 700W
 • Greutate 2,6kg
Vezi preț special

Modelul de față e unul special pentru tapițerie, saltele și alte textile. Remarcați faptul că are o putere de 700W așa încât puterea de aspirare să ajungă la 14000 Pa.

E un aspirator de mână cu cablu, alimentarea lui făcându-se de la rețea. Are nevoie de fir întrucât vedeți că are o putere de vreo 5 ori mai mare decât restul modelelor din această listă. Părerea mea, e că acest produs se adresează celora care sunt interesați de igienizare întrucât e un aspirator de acarieni.

Nu e adresat celora care vor ceva pentru covor ori alte suprafețe. Este strict pentru locul unde dormiți sau pe ce stați pentru igienizare (eliminare bacterii și alte lucruri dăunătoare de pe suprafețe).

Probabil că remarcați faptul că are o greutate mai mare de 2,6 kg. Acest lucru se datorează faptului că are tehnică mai avansată pentru igienizare (inclusiv încălzire).

Karcher CVH 2

 • Putere 70W
 • Autonomie 10 minute
Vezi preț special

Trebuie să recunosc că cei de la Karcher nu au prea multe modele de mână, însă modelul CVH 2 consider că e unul ok dacă aveți pretenții minime. Asta dacă nu vă deranjează că are o autonomie sub medie de doar 10 minute (media fiind de 20 minute). Un alt capitol la care nu stă prea bine e capacitatea de colectare care e de doar 150 ml.

Acest aspirator de mână Karcher stă cel mai bine pe partea de portabilitate deoarece are o greutate de doar 700 grame. Un alt lucru de care trebuie ținut cont e că vine de la un producător german.

Pachetul nu e prea bogat, dar nici nu cred că aveți nevoie de mai mult. Ca accesoriu avem doar o duză cu perie.

Să nu vă gândiți să aspirați lichide deoarece e unul care poate trage doar uscat. Dar, în schimb datorită acelui accesoriu puteți să-l folosiți pe mai multe suprafețe, inclusiv pe cele sensibile.

VonHaus

 • 600-800W
 • Capacitate colectare 500-1200 ml
Vezi preț special

Cei de la VonHaus au modelele 3007796 și 3007884. Diferența dintre acestea constă în capacitatea de colectare a recipientului și puterea. Cred că ați observat că e vorba despre o putere mai mare întrucât sunt aspiratoare de mână cu fir. Multe persoane evită astfel de modele deoarece consideră că vor fi incomodați de cablu, dar acest model are unul de 6 metri.

Acestea nu sunt niște aspiratoare cu o greutate exagerată. Spre exemplu modelul de 600W are 2,2kg.

Iar dacă vreți un model cu putere mai mare atunci puteți merge pe varianta modelului 3007796. Are o putere de 800W, iar filtrarea e în 3 trepte. Cred că ar trebui să detaliez procesul de filtrare menționând că e vorba despre filtru Hepa, burete motor și tehnologie cyclone.

Cecotec Conga Immortal ExtremeSuction

 • Autonomie 25 minute
 • Acumulator de 22,2 V
Vezi preț special

Ce mi-a atras atenția la acesta e numele de zici că e din filmul „Mortal Kombat” sau ceva de genul. Trecând peste acest aspect oarecum comic, acest aparat are o putere serioasă și niște dotări pe care nu le putem trece cu vederea.

Acest aspirator de mână cu încărcare la priză poate aspira uscat și umed, lucru semnalizat prin faptul că are tehnologie de aspirare Wet&Dry. Se mai menționează că are sistem ciclonic. Această noțiune de „ciclonic” depinde de la un producător la altul, dar în esență presupune o separare mai bună a prafului de aer așa încât o parte din praf să nu fie evacuat.

Alte lucruri cu care se evidențiază sunt autonomia de 25 minute, rezervorul mare și puterea suficientă datorată acumulatorului de 22,2 V.

Deoarece nu se specifică, acest model vine și cu accesorii. Acestea fiind accesoriul pentru blană animale, cel pentru spații înguste și un fel de racletă. Nu pot să nu remarc că acest model e oarecum o clonă vizuală a lui Concept VP4351, același lucru fiind valabil și la accesorii (adică și ele par a fi niște clone).

Oricean

 • 7000 Pa
 • 120 W
Vezi preț special

Un model foarte interesant ca aspect e acest Oricean. Vine cu o presiune mare de 7000 Pa, iar puterea sa e de 120W. Se diferențiază de alte modele prin faptul că e un aspirator de mână cu tub de prelungire.

Pe partea de portabilitate stă bine deoarece acumulatorul are o autonomie de 30 minute, greutatea e de 1,4 kg, iar capacitatea de colectare e de 700 ml. Această capacitate vă asigură că îl puteți folosi continuu fără a pierde timp cu golirea sa.

Evident că are și niște accesorii incluse în pachet precum cel pentru covor, tubul de prelungire și cel pentru spații înguste.

Gomunly

 • 6000 Pa
 • Greutate 400 grame
Vezi preț special

Un model destul de interesant ca aspect și configurație e acest model wireless de la brandul Gomunly. Bateria îi ține 25 minute, iar încărcarea durează până în 3 ore. (Ar trebui să precizez că vine cu un cablu de încărcare care are mufă USB așa încât să puteți folos încărcătorul telefonului. Asta deoarece capul pentru încărcare nu e în pachet.)

Ce mi se pare interesant e că vine cu o greutate extrem de mică de 408 grame, în ciuda faptului că presiunea de aspirare e de 6000 Pa. Aceasta e una similară cu cea a modelelor de top care costă mult mai mult. Puterea aparatului e de 60W, adică mult superioară comparativ cu alte modele.

Având o greutate mică există și un dezavantaj, adică rezervorul e unul de 200 ml. Dar, poate că acest lucru se datorează și faptului cum are construcția.

Ca accesorii are 3 duze: pentru spații înguste, pentru covor și una universală.

Ghid achiziție

Dacă ești interesat să cumperi un aspirator de mână, trebuie să iei în considerare o serie de aspecte pentru a face alegerea potrivită. În opinia mea, trebuie să te uiți la puterea de aspirare, autonomie, tipul bateriei și accesoriile cu care vine.

Iată mai în detaliu sfaturile pentru a-ți ghida decizia:

Putere de aspirare: Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui aspirator. O putere mare de aspirare înseamnă că acesta poate îndepărta rapid și eficient murdăria, praful și părul de pe suprafețe.

Puterea de aspirare este măsurată în unități numite wați (W), iar cu cât aceasta este mai mare, cu atât mai puternic va fi aspiratorul. De obicei, puterea de aspirare variază între 20 W și 100 W, iar cele mai bune au o putere de cel puțin 80 W. În acest articol am prezentat un model de la Bosch are are putere de 150W.

Din păcate pe site-urile magazinelor online nu este afișată puterea în W, ci faptul că acumulatorul e unul de NN Volți. Din această cauză trebuie să vă uitați la modele cu cât mai mulți Volți. În opinia mea, 24 V e ideal, dar și modele cu mai puțin pot fi bune.

Autonomie (durata bateriei): Aceste aparate sunt alimentate cu baterii reîncărcabile, așa că trebuie să te asiguri că alegi un model cu o durată de viață suficientă a bateriei. În general, cele mai multe aspiratoare de mână au o durată a bateriei de circa 20 de minute și se încarcă în 3-4 ore.

Tip de baterie: Există trei tipuri principale de baterii folosite în aspiratoarele de mână – baterii Ni-Cd, Ni-MH și Li-ion. Bateriile Li-ion sunt cele mai populare datorită faptului că sunt mai ușoare, au o durată de viață mai lungă și se încarcă mai rapid decât celelalte tipuri de baterii. Recomand să vă orientați înspre modele cu baterii Litiu-ion, dar și cele cu Nichel sunt ok.

Modelele din ziua de azi sunt majoritatea cu Li-ion așa încât nu trebuie să vă bateți prea mult capul. iar, dacă alegeți unul cu alt tip de baterie atunci nu trebuie să vă stresați deoarece și acelea pot să țină mult și bine.

Accesorii: Unele aspiratoare de mână vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi duze speciale pentru diferite suprafețe sau perii pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei mai greu accesibile. În general, cu cât mai multe accesorii are un aspirator de mână, cu atât mai versatil va fi. Dar, de obicei cu cât e mai variat pachetul de accesorii cu atât aparatul va fi mai scump.

Puteți întâlni modele cu tub de prelungire precum Vonroc și Oricean. Iar altele pot veni cu perie de blană sau păr animale. Peria de păr e pentru suprafețe, iar cea de blană e pentru a fi utilizată direct pe animal. Această perie de blană e una sferică și realizată așa încât să nu deranjeze animalul.

Design și greutate: Greutatea și designul aspiratorului de mână sunt importante, deoarece acestea vor influența cât de ușor se va manevra aspiratorul în timpul utilizării. Asigură-te că alegi un aspirator de mână care este confortabil de ținut în mână și ușor de manevrat, mai ales dacă îl vei folosi pentru curățarea automobilelor. Poate nu a-ți înțeles partea cu „designul”, mă refer la faptul că unele deși au o greutate mică sunt prea mari pentru a putea fi utilizate într-o mașină sau în locuri greu accesibile.

În lista de mai sus sunt modele de 1,5 kg și chiar unele de 700 grame. Astfel de modele nu au o greutate exagerată așa încât acest aspect nu e chiar așa important. Acesta e și motivul pentru care l-am pus mai la final.

Concluzie

Un aspirator de mână este un electrocasnic de mici dimensiuni util pentru oricine dorește să facă curățenie rapid și cu efort minim. Dacă decizi să cumperi un astfel de aparat, asigură-te că iei în considerare puterea de aspirare, tipul de baterie și accesoriile suplimentare. În opinia mea, pe baza acestor sfaturi vei putea să alegi cel mai bun aspirator de mână pentru tine.

Lasă un comentariu