Top 10 Aspiratoare Verticale cu Mop și Aburi 2024

Magazinele sunt pline aparate speciale pentru curățenie, însă veți vedea că nu aveți nevoie de toate, adică puteți alege unul singur care să le facă pe toate. Totuși, un aparat prea bine echipat nu va fi prea ieftin, dar nici foarte portabil. În rândurile de jos, vă voi enumera câteva aspiratoare verticale cu mop care reprezintă alegerea potrivită pentru cei care au o locuință mică și nu vor să dețină foarte multe aparate. Față de altele, acest tip este mult diferit de cel clasic, dar și pe acesta în găsiți formate diferite ce țin de alimentare, doar că vine cu ceva în plus care îl va face mai greu. Mă refer la acel recipient pentru apă care trebuie umplut periodic, dacă vreți să vă folosiți de acea funcționalitate. În rest nu sunt diferențe majore și motive să nu-l achiziționați, iar pentru cei interesați menționat chiar și aspiratoare verticale cu abur, care nu diferă cu mult de mopul cu aburi, întrucât diferența este doar funcție de aspirare.

De ce să alegi un aspirator vertical cu spălare?

Câștigați spațiu și bani. Există și opțiunea să alegeți două aparate diferite, în cazul în care vă doriți doar să aspirați praful, scamele și părul, respectiv doar să spălați sau să igienizați podeaua. Nu am să vă recomand aparate distincte în topul de jos, ci doar variante multifuncționale care oferă numeroase avantaje, care sunt evidente.

Curăță bine pardoselile. Trebuie subliniat faptul că aceste aspiratoare verticale umed-uscat, dar și cele cu aburi, nu sunt indicate pentru podele foarte murdare ci doar puțin murdare, deoarece vorbim de un material din microfibră care se poate încărca destul de rapid. Acest tip de aparat de curățenie este bun pentru locuințe în care nu se intră încălțat sau camere precum sufrageria, dormitorul, bucătăria etc. Avantajul folosirii aburului este acela că nu folosiți soluții chimice, adică după curățenie nu va persista nici un miros, care devine deranjant iarna când nu puteți aerisi sau doar când este cald.

Care este cel mai bun aspirator vertical cu mop?

Lista de jos cuprinde numeroase recomandări, însă dacă ar fi să cumpăr unul, probabil că ar fi unul dintre primele trei modele. După părerea mea, cea mai bună alegere o poți lua atunci când ai din ce alege. Cu alte cuvinte, nu veți vedea modele doar de la un anumit brand sau de un anumit tip, ci modele diversificate. Având în vedere oferta actuală și dacă ar fi să optați pentru un model 3 în 1, probabil aș opta pentru Rowenta, Philips sau H.Koenig. Acestea sunt branduri care oferă cele mai bune aspiratoare verticale cu spălare, astfel că merită să vă uitați peste toate.

H.Koenig ARYA600

 • Putere 1800W
 • Încălzire rapidă 30 secunde
 • Design destul de compact
Vezi preț special

În opinia mea, acesta este cel mai bun aspirator cu aburi vertical disponibil pe piață deoarece oferă putere, capacitate de colectare de 1 litru, pompă cu presiune de 4 bari, o construcție destul de compactă etc. Trebuie să menționez că vorbim de un model care se alimentează la rețea, ca multe alte variante listate în partea de jos. Din câte am observat nu veți găsi fără cablu, deoarece încălzitul apei din rezervor consumă multă energie, așa că nu ați fi avut foarte multă autonomie dacă avea acumulator.

Nu există alte aparate ca acesta, însă doar modele cu funcționalitate limitate, adică nu cum este acesta 3 în 1. Ideea e că este un aparat foarte util și ușor de folosit, panoul de control este la vedere și foarte aproape de mâner. L-am menționat primul deoarece vedem specificații mult superioare altora care au recipient ca volum pe jumătate, dar sunt și foarte compacte. Dacă nu vă deranjează că este atât de mare și greu, atunci acesta este numai bun pentru voi.

Trebuie să menționez că unitate cu aburi este detașabilă și aveți accesorii care pot fi folosite împreună cu aceasta în baie sau pe la geamuri, adică în locuri ceva mai mici.

Rowenta RY8561WH Clean & Steam Multi

 • Putere 1700W
 • Autonomie abur 30 minute
 • Recipient praf 0,5 litri
Vezi preț special

Dacă cel anterior menționat vi s-a părut cam greoi și mare pentru spațiu de depozitare disponibil, s-ar putea să vă placă unul de la un brand cu mai multă experiență. Dintre toate modelele disponibile, cel de sus îl consider a fi cel mai bun aspirator vertical cu aburi din seria Clean & Steam Multi. Deci doar din nume reiese faptul că avem un aparat de făcut curățenie.

Acesta nu este un simplu aspirator cu mop Rowenta, ci un unul cu abur, adică poate să igienizeze o mulțime suprafețe fără a folosi detergenți. Aici mă refer la geamuri, parchet, faianță, gresie, covoare, tapițerie etc., deci poate fi folosit în cele mai multe situații. Capacitatea de colectare nu este foarte mare pentru că se dorește a fin un aspirator manevrabil, însă nici greutatea nu este cea mai mică – sub 6 kg.

Deci nu este un simplu aparat, ci unul destul de avansat de aceea se află pe prima poziție în top. Are și niște dotări speciale interesante care s-ar putea să nu le vedeți la alte branduri: filtru anticalcar, diverse accesorii pentru geamuri și covoare, iar aici aș include și acele perii speciale. Cu alte cuvinte, are un pachet complet care va fi apreciat doar de cunoscători.

Dyson V15s Detect Submarine

 • Foarte compact
 • Design modern
 • Aspiră și suprafețe umede
Vezi preț special

Dacă vă plac foarte mult soluțiile compacte, atunci trebuie să vă recomand aspiratoare cu mop puțin diferite cum este și cel de sus de la Dyson. În momentul de față, nu veți vedea foarte multe ca acesta, dar asta nu înseamnă că nu vom vedea în viitor modele și mai bune ori ieftine.

Poate că unii producători nu pot oferi niște specificații care v-ar putea dea pe spate, în special dacă vorbim de un buget foarte mic ori de un aparat cu are o construcție minimalistă, însă Dyson face excepție de la regulă, adică oferă tehnologii de top, dar și niște accesorii impresionante.

Îmi amintește de acele mături electrice doar că acesta are funcția de aspirare, adică va colecta praful și scamele de prin casă. Recipientul pentru apă este și el prezent și nu este foarte mare, pentru că oricum nu se consumă multă apă, astfel că suprafața se va usca rapid. Față de cele cu cablu, la acesta trebuie să știți că aveți o limită de funcționare stabilită în general de treapta aleasă.

Greutatea sa este de doar 3,8 kg, valoare care este influențată de accesoriul folosit. Deci oricine îl poate manevra cu ușurință și îl puteți transportat ușor de la parter la etaj.

Philips SpeedPro Aqua 3in1 FC6729/01

 • Autonomie 50 minute
 • Perie cu LED-uri
 • Multe accesorii
Vezi preț special

În continuare voi pune modele diferite care nu au fir, adică care oferă doar partea de aspirare și spălare. Dacă văd doriți doar un aspirator și mop Philips, adică nu vă interesează funcția cu aburi, atunci puteți opta pentru varianta de mai sus. Spre deosebire de cele cu aburi, aspiratorul vertical prezentat are o greutate de numai 2.5 kg și nu are fir. În opinia mea, este cel mai bun aspirator cu mop deoarece nu are o rază de acțiune limitată, însă sunteți limitați de acel acumulator. Autonomia acestuia este de maxim 50 minute și de cele mai multe ori, autonomia reală este undeva la jumătate deoarece nu folosim cea mai scăzută treaptă.

Diferența de preț este justificată de faptul că acest model nu are cablu, dar și pentru că este mai ușor de folosit. Mopul din pachet poate fi folosit pentru a spăla pe jos podele dure – parchet, linoleum și gresie. Acesta este doar un exemplu, pentru că Philips oferă și alternative la acesta la prețuri diferite pentru cei care nu le convine.

Peria cu LED 180 grade este un accesoriu care vă va ajuta foarte mult în zonele nu foarte vizibile datorită luminozității scăzute.

Philips XW9383/01 Aqua Trio seria 9000

 • Autonomie 45 minute
 • Numeroase accesorii
 • Cap cu LED-uri
Vezi preț special

Aici avem un aspirator vertical și mop Philips foarte cunoscut deoarece performanțele sale sunt chiar cu mult peste medie. Dacă nu vă puteți mulțumi cu o autonomie modestă de câteva zeci de minute, atunci vă recomand varianta de sus care vine o autonomie satisfăcătoare, comparabilă cu cea a multor aspiratoare verticale.

Față de cele cu aburi, acesta are un acumulator și nu mai trebuie să vă faceți griji de prize și cabluri. Aspiratoarele cu aburi nu pot avea acumulator deoarece procesul de încălzire ar consuma prea multă energie.

Capul cu LED-uri vă ajută să vedeți praful, scamele sau părul de la animale care nu l-ați aspirat, chiar și în zone mai greu accesibile. Trebuie să menționez că aceasta este cel mai performant aspirator cu mop din serie, adică puterea de aspirare va fi peste așteptări și se datorează în mare parte capului special.

Un aspirator cu funcție de mop prezintă un nivel de utilitate mult peste cel al unui model clasic, dar nu trebuie trecut cu vedere nici dotările sale.

ECG VT 4420 Simon

 • Design versatil 3 în 1
 • Autonomie 60 minute la putere minimă
 • Include laveta pentru șters pe jos
Vezi preț special

Fiecare aspirator vertical cu funcție de mop este diferit, iar un model care poate fi folosit și ca unul portabil este cel de sus, adică modulul de aspirare este detașabil. Cred că se și poate vedea din imaginea de prezentare, dar și faptul că laveta și partea specială pentru șters pe jos se atașează în spatele capului de aspirare. Deci este o soluție pentru diverse suprafețe orizontale, pentru faianță și oglinzi aveți nevoie de alte aparate.

Filtrarea ciclonică este prezentă la acest deoarece nu este chiar atât de compact. Astfel că performanțele vor fi ok, dar și în ceea ce privește autonomia sa. Pentru o durată de încărcare de circa 4 ore și ceva, vi se oferă o durată maximă de funcționare de 60 minute, dar în treapta inferioară. Aceasta este recomandată pentru curățenie rapidă și nu oferă cele mai bune rezultate, dar este o variantă când vă grăbiți. În plus, zona de lucru este iluminată cu LED, roțile sunt cauciucate, iar mânerul se pliază pentru ca întregul aparat să poată fi depozitat ușor.

Chiar și la acesta acel rezervor pentru apă este mic, adică cu o capacitate de 200 ml și se află în acea parte ce se atașează.

Deerma ZQ990W

 • Putere abur 1300W
 • Putere aspirare 550W
 • Capacitate colectare 1,2 litri
Vezi preț special

Dacă bugetul vostru nu este atât de mare, vă recomand acel aspirator si mop cu aburi menționat sus, care are și funcție cu abur. Poate că unele modele de la anumite branduri sunt cam scumpe, de aceea vă recomand pe acesta, plus că are o construcție destul de manevrabilă. Vorbim de o greutate redusă, deci scad și performanțele sale față de variantele de top ale altor branduri. Deci, un alt motiv pentru care îl recomand este greutatea de numai 1.6 kg, însă cu rezervor de apă gol. Chiar și prețul este unul foarte atractiv și trebuie să acceptați că primiți exact cât plătiți.

Poate fi folosit cu ușurință deoarece aveți control pe mâner, iar forma sa verticală vă permite să-l mutați și să-l depozitați ușor oriunde. În pachet veți găsi și câteva perii utile pentru diverse podele sau chiar și pentru tapițerie. Filtrarea este bună, adică filtrul folosit este cel HEPA și nici nu are sens să alegeți un aspirator fără acesta deoarece trebuie să vă asigurați că particulele mici de praf să nu ajungă din nou în aer.

Rowenta Clean Steam Revolution RY7777WH

 • Putere 1500W
 • 20 pastile cu uleiuri esențiale
 • Rezervor colectare de 0,3 litri
Vezi preț special

Dacă varianta de aspirator vertical cu abur menționată sus vi s-a părut scumpă, atunci poate ar trebui să vă gândiți la o serie diferită dar de la același brand. Ideea e că avem un alt model care v-ar interesa, numai că acesta este ceva mai ieftin și este oferit tot de la Rowenta. Acesta este un brand specializat în domeniu, adică oferă tot felul de soluții avansate, chiar și roboți.

Nu este foarte mare adică are recipiente ceva mai mici, iar un bun exemplu este cel pentru praf, care a scăzut la 0,3 litri. Dacă aveți o locuință oarecum curată, atunci poate să facă față, însă pentru podele murdare, aș recomanda mopul clasic.

Avantajul unui astfel de aspirator cu mop cu aburi este acela că nu mai folosiți mai multe aparate pentru curățenie, ci numai unul singur, dar și că nu mai trebuie detergent. Aburul fierbinte va igieniza suprafața omorând microbii, iar voi puteți folosi și cele 20 pastile cu uleiuri esențiale incluse în pachet.

Rowenta Clean & Steam Revolution RY7731WH

 • Putere 1500W
 • Recipient colectare 0,3 litri
 • Accesoriu pentru covoare
Vezi preț special

Rowenta oferă și soluții ceva mai atractive ca preț, dacă unele aspiratoare verticale cu mop vi se par cam scumpe sau vă depășesc cu mult bugetul. Modelul de sus este unul destul de simplu și vine cu toate funcțiile care le căutați, adică aveți atât funcția de aspirare, cât și cea de igienizare cu abur. Deci are și acel model electric cu microfibră care este prezent la mai toate. Evident că acest aspirator Rowenta cu abur nu este genul de aparat care să spele suprafețe murdare, ci doar va distruge microbii fără a mai folosi detergenți.

Are acele pastile cu uleiuri esențiale incluse, ca la alte modele, însă nu sunt la fel de importante ca mopul cu aburi. Față de soluții foarte accesibile, acesta are un filtrul anti-calcar care îl protejează mult timp, astfel că fiabilitatea sa crește puțin.

Veți vedea că nu a reușit să mulțumească toți clienții, dar este de înțeles pentru că nu este un aspirator vertical cu aburi Rowenta de top, ci de buget.

ETA Moneto II AQUA PLUS

 • Umed/uscat
 • Recipient colectare 0,55 litri
 • Design 3 în 1

Ideea de aspirator și mop electric este una inspirată dacă nu ați avut nici unul dintre ele în trecut, ci mai degrabă doar modelul convențional care este mare și greu de depozitat. Să nu mai zic că nu puteați face mare lucru cu el, adică v-ați limitat doar la aspirat.

Deci acesta este un alt model multifuncțional, numai că față de multe altele, poate fi folosit în diferite feluri: aspirator vertical, portabil și mop. Din păcate, acesta nu are unitatea cu aburi care putea fi detașabilă (cum am văzut la alte modele), însă și așa este foarte util pentru spălat și aspirat, iar zonele greu accesibile nu vor scăpa. Deci chiar dacă la prima vedere pare a fi un model prea mare, e de fapt unul multifuncțional care poate fi folosit în diverse feluri.

Dacă vi se pare că are un preț cam mare, atunci puteți alege doar mopul de la acest brand care costă cam pe jumătate. Acesta poate fi acel ajutor care l-ați căutat de ceva timp și chiar dacă nu este cel mai portabil aparat de curățenie, ține locul mai multor aparate.

Heinner One4Floor HSVC-M18WH3in1

 • 2 recipiente de apă (curată și murdară)
 • 2 viteze
 • Autonomie 35 minute la aspirare și 21 minute pentru spălat

Dacă nu vă interesează să igienizați suprafața, ci v-ar interesa doar un aspirator cu mop vertical, atunci aveți o opțiune sus de la un brand cunoscut și apreciat în România. Acesta ca multe altele, oferă trei funcții, motiv pentru care și prețul este ușor piperat la prima vedere, adică ține locul a trei aparate. Spălatul pe jos chiar dă rezultate pentru că are două recipiente diferite, unul pentru apă curată și unul pentru apă murdară. Astfel că murdăria nu este întinsă prin casă.

Totuși, datorită designului nu este foarte portabil, dar măcar greutatea este distribuită spre cap, astfel că va fi ușor de manevrat prin casă. Accesoriile sunt cele de bază, adică suport pentru depozitare, perie și încărcător. Da, este un aparat de curățenie cu baterie, astfel că vă puteți mișca mai liber prin dormitor și sufragerie.

Ca o noutate, este funcția sau sistemul de autocurățare, adică la o apăsare de buton va curăța tubul și peria.

Întrebări frecvente

Aspirator vertical cu sau fără aburi?

Un aspirator vertical costă mai puțin pentru că este mai simplu, însă pentru partea de spălat pe jos se va ocupa un alt aparat. Deci veți ajunge să folosiți mai multe aparate care vor ocupa destul de mult loc. Modelul clasic poate să aibă funcție de ștergere cu mop, însă nu va igieniza suprafețele cum o face aburul, adică o să folosiți soluții cu un miros destul de puternic, iar unora nu le prea place acel parfum în spațiul de locuit.

Cel mai bine e să alegeți un aspirator vertical cu mop 2 în 1 și nu orice model, ci acele care are și funcție cu abur. Cu alte cuvinte, o să renunțați la detergenți și alte soluții periculoase pentru sănătatea celor din locuință, indiferent că vreți să ștergeți gresia sau parchetul. Aburul fierbinte este soluție ideală și sunt soluții la prețuri bune. Unele au chiar și accesorii pentru covoare și alte suprafețe (pentru baie).

Ce înseamnă un aspirator și mop 2 în 1?

Adică aveți două aparate într-unul singur, adică mop și aspirator. Soluții multifuncționale nu reprezintă un compromis deoarece aveți numai de câștiga, adică la spațiu și bani, dar nu toate sunt la fel de bune. Nu prea sunt avantaje dacă alegeți două aparate diferite, poate dor la partea de performanță și la fiabilitate, dar aici vorbim de branduri. De aceea, e bine să vă informați și să studiați bine oferta existentă pentru a face cea mai bună alegere. Îmi plac tare mult și cele care au modulul principal detașabil, astfel că puteți merge să faceți curat chair și în baie adică pe suprafețe verticale.

Cât costă un aspirator vertical cu mop cu fir?

Prețurile sunt ceva mai mari decât în cazul modelelor simple, iar dacă dorim să aibă și funcție cu mop/aburi, atunci trebuie mărit puțin bugetul. Evident că prețul este dat și de brand și nu de fiecare dată sunt aparate de curățenie foarte scumpe.

Un aspirator vertical 2 în 1 poate avea un preț de pornire de 600 lei și poate să depășească 2000 lei dacă vrem performanțe peste medie sau un brand premium. Dacă vă întrebați cât costă doar un mop, ei bine, prețul nu este cu mult mai mic, adică undeva la 400 de lei și poate să ajungă la 600-700 lei, dar nu vor oferi nimic în plus variantele mai scumpe. Mă refer la cel electric că doar vrem să sufle abur fierbinte și nu doar să umezească podeaua.

Lasă un comentariu