Cele Mai Bune Bare Transversale auto 2024

În cazul în care te interesează cele mai bune bare transversale trebuie să știi că acest articol te va ajuta în acest sens. Nu înainte de a scrie că aceste tipuri de accesorii auto sunt extrem de utile și vă veți scoate banii pe ele înzecit. Asta deoarece vă permit să transportați multe lucruri care nu încap în portbagaj ori mașină.

Cele mai bune bare transversale pentru Logan 1, 2 și Sandero sunt cele Ideal IDL-BRT2.

În cazul în care mașina dvs. are bare longitudinale (precum șinele de tren) din fabrică, atunci vă puteți uita la cele universale cum sunt Mazzini Fabbri Alu Viva 2. Posesorii de Duster 3 vor aprecia varianta Menabo Brio.

Alte modele la care vă puteți uita sunt Menabo Tema, K39 K1. Iar, dacă vreți să vedeți alte opțiuni atunci vă puteți uita la configuratorul pentru bare transversale.

Magazine serioase care comercializează astfel de produse sunt Emag și Suportbicicletă.

Care sunt cele mai bune bare transversale pentru auto?

În rândurile care urmează sunt câteva exemple de astfel de produse pentru mașini populare precum Dacia Logan, Sandero, Duster, Ford Focus și VW Golf. Iar dacă vreți mai multe opțiuni atunci recomand să folosiți configuratorul din linkul de alături.

Configuratorul vă permite să alegeți marca mașinii, modelul, greutatea maximă suportată și producătorul accesoriilor.

Bare portbagaj Ideal IDL-BRT2

  • Pentru Logan, Sandero

Cele mai bune bare transversale pentru Dacia Logan (1 2004-2013, 2 2013+) și Sandero sunt aceste modele marca IDL (Ideal). Le dețin de câțiva ani și pot să scriu că montajul a fost foarte simplu. M-au ajutat să economisesc foarte mulți bani deoarece am cumpărat des produse de la câteva magazine de bricolaj care sunt la o distanță considerabilă de unde stau. Dacă n-aș fi avut acest produs atunci de fiecare dată ar fi trebuit să plătesc vreo 100 de lei pe transport. Și vă asigur că le-am folosit mai mult de 10 ori, așa încât pot să zic că mi-am scos banii pe ele de vreo 5 ori, pe puțin.

Pro: Au certificări TUV, DIN și ISO. În felul aceasta discutăm despre un produs de foarte bună calitate, lucru care este susținut și de garanția inclusă care una de 12 luni.
Altceva care ar trebui știut e că montajul este foarte rapid. Le-am montat singur în vreo jumătate de oră.

Contra: nu sunt aspecte negative însă trebuie să aveți mare grijă să verificați compatibilitatea cu mașina dumneavoastră. Adică să vedeți să fie una care e precizată în descriere ca fiind compatibilă.

Cui se adresează: Un așa produs e pentru cei care vor să transporte diferite obiecte cu ajutorul Loganului sau Sandero. Veți vedea că nu va mai trebuiască să vă rugați de cineva atunci când aveți de transportat o țeavă sau ceva de genul.
Ar mai fi de adăugat faptul că e bine să nu fie obiecte prea lungi. Iar dacă este vorba despre diferite profile din aliaj (precum aluminiul) atunci este obligatoriu să le legați de o țeavă metalică sau un leaț din lemn întrucât din cauza vântului se va încârni.

Mazzini Fabbri Alu Viva 2

  • Universale

Barele transversale universale Mazzini Fabbri Alu Viva 2 sunt pentru mașini care vin din fabrică cu bare longitudinale. Asta deoarece se montează pe acestea. Au lungime de 85-122 cm, lățime 40 mm și înălțime de 28 mm. Greutatea lor e de 3,4 kg și suportă maxim 50 kg.

Pro: Discutăm despre un produs de calitate realizat din materiale ușoare precum este aluminiul. Acesta este și motivul pentru care greutatea lor e de 3,4 kg.
E vorba despre una produs fabricat în Italia așa cât să nu spunem că este vorba despre o chinezărie, ci despre un produs premium.

Contra: E un produs compatibil doar cu mașinile care sunt dotate din fabrică cu bare longitudinale.
Un alt lucru de care trebuie ținut cont e faptul că au un preț ușor mare în jurul a 500 lei.

Cui se adresează: Acest set este pentru cei care vor să transporte ceva pe mașina lor care are deja bare însă de tip longitudinale. Astfel de mașini ar putea fi Dacia MCV, Duster sau diferite modele variant ori break.

Menabo Brio

  • Pentru Dacia Duster 3 2018+

Menabo Brio sunt niște accesorii realizate din aluminiu așa încât au o greutate de 3,2 kg. Dar trebuie să vă preocupați întrucât au o capacitate maximă de transport de 90 kg. Dacă sunteți interesați de caracteristicile lor tehnice atunci trebuie să știți că au o lungime de 1200 mm, înălțime 28 mm și lățime 48 mm.

Pro: Discutăm despre un produs premium care poate susține o greutate mare și care este conform TUV, ISO și DIN.

Contra: Costul de achiziție e unul ușor mare, dar diferența față de alte mărci e că la acesta sunt disponibile diverse accesorii adiacente, adică pe care le puteți monta pe acesta. Dacă vă interesează alte accesorii compatibile atunci ar fi Menabo Huggy Lock (suport pentru bike) și Menabo Marathon Dark 400 (cutie).

Cui se adresează: Un așa produs se va potrivi precum o mănușă pe un Duster de generație nouă, iar dacă aveți unul din anii anterior atunci vă puteți alege aici filtrele pentru a vedea produse compatibile.

Peste acesta se poate monta un suport de schiuri auto deoarece are canal T, dar și alte accesorii de transport a bagajelor sau altor echipamente sportive.

Menabo Omega

  • Pentru Ford Focus 4 2018+

Menabo Omega vin în mai multe variante, unele dintre cele fiind pentru Ford Focus 4 cu 5 uși din 2018+. Dimensiunile lor sunt de 1300x22x32 lxîxl cm.

Pro: Sunt realizate din materiale de calitate. Discutăm în special despre oțel, lucru care facilitează posibilitatea transportării a maxim 50 kg.
Ca în cazul altor modele premium, și acestea sunt aprobate de organisme internaționale precum TUV și ISO.
Pentru montaj nu aveți nevoie de scule suplimentare întrucât în pachet e livrată cheia imbus cu care se prinde.

Contra: Acest portbagaj e ușor scump, dar discutăm despre un produs de calitate de la un producător renumit.

Cui se adresează: Un astfel de produs e pentru cei care vor ceva de calitate pentru transportul diferitelor obiecte care nu ar încăpea în mașină.

Dacă vă interesează o alternativă care să fie compatibilă cu suporturi de bicle precum K39 Orion Lock atunci recomand modelul Menabo Tema.

K39 K1

  • Pentru VW Golf 7 2012-2019

Modelul de la k39 e unul realizat din oțel și are dimensiuni de 1300x20x30 Lxîxl cm. Se adresează mașinilor VW Golf 7 din 2012-2019, dar există și variate pentru alte mărci/modele.

Pro: E un produs compatibil cu alte accesorii auto. Dacă o să doriți să transportați un mtb pe acestea atunci o să aveți nevoie de un accesoriu precum K39 Orion Lock ori Thule Freeride 532. iar pentru bagaje sunt utile cutiile Carbon Look 400L și Menabo Marathon 320 Dark.
Sunt realizate din material solid, adică oțel. Dar, există și variante din aluminiu sunt puțin mai ușoare.

Contra: Costul e ușor mare, dar avantajul îl reprezintă compatibilitatea sau interconectarea cu alte produse de la alți producători.

Cui se adresează: Acest set e pentru posesorii de Golf 7 interesați de un produs de calitate capabil în a susține până în 55 kg (75 kg pentru vehicule cu sistem de fixare Fix Point). 1

De ce să alegi un kit bare transversale?

Ar trebui să alegeți un astfel de accesoriu deoarece vă va ajuta să economisiți bani prin faptul că vă permite să transportați diferite obiecte de dimensiuni mari. Cu așa ceva o să puteți transporta țevi, o roabă sau alte obiecte care în mod normal nu ar încăpea în mașină.

Economia de bani vine prin faptul că dacă mergeți la un magazin de bricolaj atunci o să puteți transporta chiar dumneavoastră produsele fără a fi nevoit să plătiți transport.

Dar trebuie să aveți mare grijă deoarece așa ceva este doar pentru produse cu greutate ușoară și care sunt foarte bine ancorate. Pe așa ceva nu puteți transporta paleți cu cărămidă sau alte lucruri similare deoarece autovehiculele normale nu sunt făcute pentru așa ceva.

Ghid achiziție

Înainte de a cumpăra bare transversale cu prindere pe plafon e bine să vă uitați la compatibilitatea cu mașina dvs, greutatea suportată și cât de ușor sunt de montat.

Compatibilitatea: Când vă luați un astfel de produs cel mai important lucru la care trebuie să vă uitați este să fie compatibil cu autovehiculul dumneavoastră. O să vedeți că în comerț există și variante universale care în teorie ar trebui să fie compatibile cu orice mașină care vine cu bare longitudinale din fabrică, dar e bine să luați ceva care este sută la sută compatibil cu ce aveți.

Greutate suportată: Un așa produs nu este destinat pentru transportul de obiecte foarte grele, ci de câteva zeci de kilograme. Asta deoarece plafonul mașinii suportă o anumită greutate precum și accesoriul acesta.

Material: Majoritatea modelelor sunt făcute din oțel, dar o să întâlniți și modele făcute din aluminiu. Acestea din urmă sunt puțin mai scumpe deoarece sunt ceva mai ușoare.

Ușurință montaj: Cam la toate montajul este asemănător, însă e bine să vă orientați la ceva care să pară ușor de montat. În acest sens ar fi bine așa citiți și recenzii de la clienți pentru a vă familiariza cu produsul și să vedeți care a fost experiența lor de montare.

Menabo vs Thule

Înainte de toate ar trebuie să scriu că Menabo e un producător din Italia, iar Thule e din Suedia. Ambii au produse de foarte bună calitate, dar cu prețuri ușor mari comparativ cu producătorii mai puțin cunoscuți. Acest lucru se datorează faptului că ei au în portofoliu o gamă large de accesorii auto care sunt interconectabile/ extensibile sau cum vreți să le spuneți.

Cei care se orientează înspre produse K39, Menabo sau Thule o fac tocmai pentru că au siguranța că acestea sunt compatibile cu anumite cutii și suporți.

În opinia mea, toți cei trei producători amintiți în paragraful anterior sunt unii de calitate. Ar trebui să-l alegeți pe cel de la care găsiți produse compatibile cu autovehiculul dvs și între ele (cu alte accesorii).

De la Thule și Yakima nu am pus recomandări deoarece aceștia au produse cu costuri peste 1000 lei. În opinia mea, acestea costă prea mult în condițiile în care alții vând și la 400-500 lei același lucru.

Concluzie

O pereche de bare transversale sunt foarte utile „la casa omului” deoarece în felul acesta nu va trebuie să apelezi la cineva când ai de transportat țevi ori alte obiecte care nu ar încăpea în autovehicul.

În comerț sunt multe opțiuni chiar eu v-aș recomanda să vă orientați înspre ceva cu un raport bun între preț și calitate. Probabil ați văzut că sunt modele cu 200 lei și altele cu 500 lei. Diferența dintre aceasta fiind posibilitatea extinderii cu alte accesorii. Dacă sunteți de părere că nu veți pune alte accesorii atunci nu are rost să vă orientați înspre modele premium care sunt mai scumpe.

Întrebări frecvente

Cum știu ce bare transversale se potrivesc mașinii mele?

Dacă o să vă uitați pe site-urile care comercializează astfel de produse atunci o să vedeți că aceștia au configuratoare bare transversale așa încât să puteți alege modele în funcție de marca și modelul mașinii pe care îl aveți.

În linkul de alături găsiți așa ceva. Nu știu dacă are rost să mă repet, dar trebuie să alegeți marca și modelul mașinii pentru ca site-ul să vă ofere produse compatible cu mașina dvs.

Pot folosi barele transversale pentru a transporta obiecte grele?

Unii precizează că nu este nici o problemă dacă transportați pe bare greutăți mari, însă eu recomand să verificați la producător capacitatea maximă suportată. Ar mai trebui să adaug că nu recomand să transportați obiecte grele precum saci de ciment, bolțari sau alte lucruri similare întrucât acestea nu sunt făcute pentru așa ceva.

După cum se poate observa din poza de mai sus, aceste accesorii pot suporta o greutate între 50 și maxim 150 kg. Eu aș recomanda să puneți doar obiecte undeva în maxim 30-40 kg deoarece așa ar fi mai sigur. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont e faptul că trebuie să adaptați viteza încărcăturii, adică va trebui să o reduceți.

Ca o mențiune, modelele prezentate de mine în acest articol suportă 50-55 kg.

Cum pot fi sigur că barele transversale vor rămâne în siguranță pe mașină?

Aceste produse au sistem de prindere avansat, iar altele pot veni cu sistem de blocare bazat pe cheie. În felul acesta avem siguranța că nu ni le fură nimeni și că produsele transportate vor fi în siguranță.

Care este durata de viață a barelor transversale?

Astfel de produse vă pot să aibă o durată de viață mare. Adică vă pot ține atât cât vă va ține și mașina. În cazul în care doriți să prelungiți ori mențineți calitatea acestui produs ar fi bine să evitați expunerea lor la soare sau în alte condiții meteo nefavorabile.

Pot să le instalez singur sau trebuie să merg la un profesionist?

Aceste produse vin cu instrucțiuni de montare așa încât să le puteți monta chiar dvs cu un efort minim. Se poate spune că sunt niște produse DIY pe care le puteți monta într-un timp relativ scurt și cu un număr mic de scule.

Cât costă aceste accesorii?

Barele transversale au un preț cuprins între 200 și 500 lei. Cele ieftine sunt unele de bază, iar cele mai scumpe sunt compatibile cu alte accesorii de care poate că ești interesat să le cumperi în viitor. Acesta e motivul pentru care costă mai mult, dar și faptul că vin de la producători extrem de cunoscuți.

Pot atașa alte accesorii auto pe bare?

Da, se pot atașa alte accesorii precum suport bicicletă auto, cutie de transport (cutie portbagaj auto) ori alte suporturi pentru echipamente sportive. Însă, este foarte important să verificați compatibilitatea între aceste accesorii.

E rentabil să cumpăr astfel de bare la mâna a doua?

Nu este rentabil să cumperi bare second hand deoarece de noi au un cost de achiziție mic și vin cu garanție. De asemenea, cele sh pot fi deteriorare ori să vină cu alte probleme.

Note de subsol

  1. ^ k39 k1. www.k39.it/prodotto/k1/?lang=en

Lasă un comentariu