Cel Mai Bun Suport Bicicletă Auto 2024

Ești interesat de cel mai bun suport bicicletă auto pe bare transversale, haion/portbagaj, cârlig ori roata de rezervă? Am analizat mai multe modele, iar recomandările le ai în rândurile care urmează.

De ce să alegi un suport bicicletă auto?

Chiar dacă bicla modernă are quick release pentru un transport rapid, în cazul în care vrei să mergi în concediu cu ea o să vezi că își ocupă mult loc în portbagaj. Loc care l-ai fi putut utiliza pentru bagaje. Din această cauză o opțiune foarte bună e un suport bicicletă auto deoarece poate fi utilizat pentru biciclete normale, mtb sau biciclete electrice.

Care e cel mai bun suport de biciclete pentru mașină?

O să vedeți în rândurile de alături mai multe modele, însă eu consider că cel mai bun suport pentru bicicletă e unul cu montaj pe bare (pe plafon). Asta deoarece nu există riscul ca în trafic să fie atinse accidental de vreun vehicul. De asemenea, ceea ce transportați nici nu va fi prea ușor accesibil unei terțe persoane.

Thule Freeride 532

 • Montaj pe bare
 • 1×17 kg
 • Din oțel
 • Antifurt suport și bicicletă
 • Greutate 3,5 kg

Cel mai bun suport bicicletă auto pentru bare transversale e Thule Freeride 532. Acest lucru se datorează construcției solide și faptului că e un accesoriu sigur. Adică are antifurt pentru el și bike. Dacă doriți să transportați un singur vehicul atunci vă puteți uita la modelul simplu, iar dacă vreți pentru două atunci vă puteți uita la pachet. Mă refer la pachetul de două suporturi Thule FreeRide 532.

Pro: Acest suport bicicletă Thule e realizat din materiale de calitate, fiind vorba despre oțel. În felul acesta avem parte de un produs o fiabilitate foarte bună.
Un alt lucru de care trebuie ținut cont este faptul că are o greutate de 3,5 kg și că poate susține maxim 17 kg. Majoritatea bițiclelor au sub 17 kg. Doar cele electrice sunt ceva mai grele din cauza acumulatorului, dar îl puteți demonta.
Ceva ce o să încânte pe multă lume e compatibilitatea cu un număr mare de bare. Acest accesoriu este compatibil cu bare de la Menabo (Tema, Delta, Brio, Sherman, Raven, Jackson, Tiger, Leopard și Lince) și K39 (K1).
Montajul e unul foarte ușor deoarece constă într-o prindere pe bare. Doar că vor trebui asamblate.
Un alt lucru care trebuie luat în considerare e că discutăm despre un produs cu certificări (ISO, TUV etc) așa încât să fie sigur pentru tine și ceilalți șoferi.
Așa ceva poate fi utilizat fără probleme pe orice mașină de la Dacia Logan și până la Opel Astra sau Ford Focus.

Contra: Pentru folosirea acestui produs aveți nevoie de bare deoarece prinderea se realizează pe acestea. Mai exact poate fi prins pe modele tip U și T.

Cui se adresează: Un așa produs e pentru cei care doresc ceva de calitate și au deja barele montate pe plafon. Cred că ați observat că astfel de produse sunt mai ieftin, acesta fiind și motivul pentru care sunt o alegere perfectă pentru cei mai mulți.
De asemenea, consider că un astfel de produs ar fi optim pentru o berlină (sedan) precum un Logan deoarece nu vă va incomoda atunci când doriți să accesați portbagajul.

Thule ProRide 598

 • Montaj pe bare
 • Pentru maxim 1×20 kg
 • Din aluminiu

Acest Thule ProRide 598 e un produs pentru profesioniști, adică pentru cicliștii care au biciclete scumpe și participă la competiții. Montarea produsului se face rapid în canalul T al barelor prin intermediul unor adaptor incluși în pachet.

Pro: E un produs mai avansat, motiv pentru care suportă cadre din carbon și e compatibil cu ax central.
Puteți monta vehicule cu cadru de maxim 100 mm și roți până la 30 inch.

Contra: Costul de achiziție e ușor mare și e nevoie de bare compatibile deoarece se montează pe ele. E compatibil cu bare de la Thule precum WingBar (simplu, Evo, Edge), ProBar, SlideBar, ProRide SquareBarm și sistemul One Key (o singură cheie pentru toate produsele mărcii).

Cui se adresează: După cum am scris mai sus, acesta e un produs util celora care participă la competiții întrucât bicicletele sunt mai în siguranță pe plafon decât pe cârlig, portbagaj ori alte variante.

K39 Orion Lock

 • Montaj pe bare
 • 1×15 kg
 • Din oțel
 • Greutate 2,5 kg
 • Antifurt doar pentru biclă

Un suport bicicletă auto pe bare transversale ieftin și bun e K39 Orion Lock Poate fi considerat o variantă de buget deoarece costul său e în jurul a 150 lei, dar trebuie să știți de la început că sprijină maxim 15 kg.

Pro: Pe lângă faptul că are un cost de achiziție foarte mic acesta este omologat așa încât să aveți garanția unui produs de calitate.
Durabilitatea produsului este datorată în mare parte faptului că e realizată din oțel.

Contra: Fiind un model mai accesibil, acesta e compatibil cu un număr redus de bare precum K39 K1 și cele de la Menabo (Tema, Delta, Brio, Sherman, Raven și Tiger).

Cui se adresează: Un astfel de produs este pentru cei cu buget mic dar care vor ceva sigur și de calitate. Nu știu dacă are rost să mai repet, dar prețul mic vine cu compatibilitate cu un număr redus de bare.

Alternativa

Menabo Juza e o alternativă premium deoarece vine cu antifurt și e din aluminiu. Trebuie să subliniez că e complet din aluminiu (adică profilul și susținătorul de cadru).

Pro: E un produs de calitate superioară care e foarte ușor de montat și care vine cu scule de montaj incluse în pachet.
Pe partea de certificare aș menționa-o pe cea TUV. Acest lucru ne arată că discutăm despre ceva calitativ.
Roțile sun blocate de niște suporți glisanți. Acest lucru fiind avantajos deoarece în felul acesta se pot adapta în funcție de diametrul roților.

Contra: Are o compatibilitate limitată, fiind suportată de bare Menabo precum Tema aluminiu, Delta, Sharman, Jackson, Tiger, Leopard și Lince.

Cui se adresează: Un astfel de produs e pentru cei cu un buget mediu și care dețin bare Menabo compatibile sau are de gând să cumpere unele.

Menabo Biki

 • Montaj pe portbagaj
 • Pentru 3x15kg
 • Din oțel
 • Greutate 4 kg

Dacă sunteți interesați de un suport bicicletă auto 3 biciclete atunci vă puteți uita la unul cu prindere pe haion/portbagaj. Nu știu dacă v-ați dat seama, dar acesta se fixează cu chingi în mai multe puncte (șase ca să fiu precis).

Pro: Varianta de suport bicicletă auto portbagaj e una ieftină deoarece nu vei avea nevoie de alte accesorii.
Admite un număr mare de vehicule, adică până în 3. Iar greutatea maxim tolerată e de 45 kg. Asta vine vreo 15 kg de țoaclă.

Contra: Trebuie verificată compatibilitatea cu mașina. Pe pagina magazinului există o listă cu mașini compatibile.
Din păcate nu are antifurt. Nici nu are cum din moment ce este cu chingi. Acestea pot fi tăiate de cineva „specializat”.
Un alt lucru de care trebuie să țineți cont e că bicicletele se ating între ele.

Cui se adresează: Un așa suport bicicletă auto haion e un produs cu cost accesibil pentru cei care vor un fel de soluție plug and play și care nu presupune un montaj prea complicat. Deoarece haionul e comun hatchback-urilor (Golf, Opel Asta, Ford Fiesta etc), aceasta ar fi o soluție pentru posesorii de astfel de mașini.

Alternativa

Modula Nove Colli 2 e o variantă de suport bicicletă auto 2 biciclete în cazul în care doriți ceva mai compact. Înainte de toate ar trebui să scriu că ar trebuie să verificați compatibilitatea cu mașina dvs. În acest sens, pe site-ul magazinului este o listă, dar e pentru cele marca Menabo. Poate că e valabilă și la produsele Modula.

Pro: Rezistă la o greutate maximă de 30 kg, greutatea produsului fiind de 7,5-8 kg (e mai mică deoarece e realizat din aluminiu).
Construcția e una solidă din oțel, iar prinderea de autovehicul se realizează cu chingi. Dacă vă preocupați că s-ar putea să vă zgârie mașina atunci trebuie să scriu că are sistem antizgâriere.
E compatibilă cu mai multe tipuri de bike-uri printre care cele electrice (ebike-uri).
Se precizează că biclele nu se vor atinge între ele, prinderea fiind pe cadru și roți.
Un alt avantaj e că discutăm despre un produs pliabil.

Contra: Costul de achiziție e unul ușor mare, dar justificat având în vedere că nu e nevoie de alte accesorii auto.
Din păcate, nu are niciun sistem antifurt.

Cui se adresează: Ar fi varianta perfectă în cazul în care doriți ceva ușor de montat și la un cost corect. Asta dacă nu vă preocupă prea mult sistemele antifurt deoarece nu are așa ceva, după cum am mai scris.

Menabo Marius

 • Montare pe cârlig
 • Pentru 3×15 kg
 • Din oțel

Un suport bicicletă auto cârlig de calitate este modelul Menabo Marius, fiind unul pe care se pot pune în 3 țoacle. În felul acesta, îndură o greutate de 45 kg, cea a produsului fiind de doar 4,9 kg.

Pro: Are o prindere bună așa încât să nu zgârie mașina, iar greutatea sa e una mică de 4,9 kg.
Ceva ce nu trebuie trecut cu vederea e că are un cost de achiziție mic și că nu trebuie cumpărat vreun alt accesoriu pentru montaj. Dar, va trebui să aveți cârligul auto.

Contra: Nu are vreun sistem antifurt și nici alte facilități avansate (rabatare, priză, stopuri etc).
E menționat că nu e compatibil cu Fat bike sau ebike. Înțeleg de ce nu e compatibil cu modelele care au roți groase, dar nu știu de ce nu ar fi compatibil cu cele electrice… poate pentru că sunt ceva mai grele?

Cui se adresează: Un așa suport pe cârlig e o soluție pentru cei care nu vor să-și monteze bare pe haion. Nefiind nevoie de alte accesorii auto o să aveți o investiție mai mică.

Decathlon Bike Rack

 • Montaj pe cârlig
 • Pentru 2×15 kg

Cu un astfel de model poți transporta până la 2 bicle care să nu aibă mai mult de 15 kg fiecare. Nu are un cod de produs specific, iar din această cauză eu i-am dat numele Decathlon Bike Rack.

Pro: Se fixează foarte rapid deoarece are sistem foarfece. Iar, ce transportați va fi în siguranță, în special cadrul lor, deoarece are suporturi din plastic.
E un produs de foarte bună calitate, iar materialele folosite sunt oțel la cadru și chingă, iar restul e din plastic.
Greutatea sa nu e una mare, deoarece e vorba despre 4,4 kg.
Are manual de utilizare în limba română, iar dacă nu-l mai găsiți atunci e disponibil în format „pdf” pe pagina magazinului.

Contra: Ca în cazul oricărui alt aparat de acest fel, și acesta vă va face să limitați viteza de deplasare a mașinii la maxim 110 km/h.

Cui se adresează: Un astfel de produs e o variantă de buget adresată celora care vor să transporte în siguranță până la două țoacle.

Menabo Boa 3

 • Montaj pe roata de rezervă
 • Face față la 3×15 kg
 • Din oțel

Un suport bicicletă cu prindere pe roata de rezervă e Menabo Boa 3.Poate purta maxim 3 biciclete cu o greutate maximă de 45 kg. Construcția sa e una solidă din oțel și are o greutate de 11,3 kg. Cred că ați remarcat faptul că ușor mai greu decât alte modele.
Ceva important de menționat ar fi că e compatibil pe roți de 195 80 R15 până la 265 70 R16.

Pro: Prinderea e una ușoară cu chingi prin agățare. În felul acesta nu este nevoie să comparați vreun accesoriu suplimentar așa încât aceasta stea pe el.
Sunt mașini care nu au roata de rezervă poziționată central și trebuie să știți că e compatibil și cu acestea.
E un produs de calitate acest lucru fiind demonstrat de certificări precum TUV, DIN și ISO.

Contra: Nu are vreun tip de antifurt, dar există un accesoriu opțional pentru bike-uri.
Din păcate nu este compatibil cu bike-uri electrice sau cele cu roți foarte groase.

Cui se adresează: Un așa accesoriu ar fi optim pentru cei care nu vor să monteze ceva pe plafon, întrucât poate că mașina e prea înaltă ori nu doriți să mai cumpărați bare suplimentare.

Menabo Race 4

 • Montaj pe cârlig
 • Maxim 4×15 kg
 • Din aluminiu
 • Pe cârlig

Acesta e un suport bicicletă auto 4 biciclete și e ușor mai scump decât alte modele deoarece vine cu mai multe facilități. Printre acestea se numără priza electrică, compatibilitatea cu o cutie de portbagaj (Nekkar), stopuri, posibilitate montare antifurt și altele.

Pro: Pe lângă faptul că vine de la un producător cunoscut, acesta e realizat din materiale de calitate și ușoare (mă refer la aluminiu).
Un alt lucru care nu ar trebuie neglijat e faptul că se poate dota cu un accesoriu opțional așa încât să aveți antifurt pentru vehiculele care vreți să le transportați.

Contra: Din păcate nu este compatibil cu fat sau e-bike. Iar, un alt lucru de care trebuie să țineți cont e că produsul are o greutate de 18 kg, iar cu cele 4 vehicule va fi undeva la 79 kg.

Cui se adresează: Acesta e un accesoriu util celora care vor să transporte în siguranță până în 4 bițicle. Pentru un astfel de produse evident că e nevoie de un buget mare, însă așa aveți siguranța transportului.

Ghid achiziție

Înainte de a achiziționa un astfel de produs trebuie să știi că în funcție de modul de montare există mai multe tipuri de suporturi auto pentru biciclu, că există modele care pot suporta mai multe biciclete și că pot veni cu sisteme de siguranță.

Tip montare: Modelele auto pot fi de 4 feluri în funcție de tipul de montare, iar acestea sunt: pe roata de rezervă, pe haion, pe cârlig (de remorcare) și pe bare transversale.

Număr biciclete suportate: Astfel de accesorii auto pot susține 1, 2, 3 sau 4 biciclete. Ar fi o ideea bună să te orientezi înspre un model care să admite minim 2 bike-uri, iar dacă știi că vor veni și alte persoane atunci 3 sau 4.

Sisteme de siguranță: Dacă ești preocupat de siguranța suportului ori a biclei atunci te poți orienta înspre un model cu antifurt. Atenție deoarece sunt modele cu antifurt pentru biclă și unele cu antifurt doar pentru suport. Deci, dacă în descrierea produsului e menționat că vine cu antifurt atunci nu e obligatoriu să vină pentru amble obiecte. Trebuie să citești să vezi pentru ce e antifurtul.

În cazul celora cu sistem de protecție s-ar putea să mai fie nevoie și de un adaptor. Acesta e cazul la unele modele Thule la care trebuie să cumpărați un Cable Lock 538.

Producători

Thule: E prezent pe piață de peste 75 ani, fiind un producător fondat în Suedia de un pasionat de sporturi în natură. De atunci, aceștia fac produse care ne ajută să ne ducem echipamentul unde dorim.

Menabo: Este un producător italian apreciat. pentru produsele sale de calitate. Acesta are acoperire internațională, dar e cunoscut în special în Europa.

k39: Discutăm despre un brand italian prezent pe piață din 1929, fiind specializat în producția de accesorii auto.

Concluzie

Când aveți de gând să cumpărați un astfel de produs trebuie să analizați compatibilitatea mașinii dvs. cu el, numărul de țoacle pe care vreți să le montați. Dacă v-ați uitat și la ce modele sunt disponibile în comerț atunci cred că ați observat că prețurile diferă foarte mult de la un tip la altul. De aceea trebuie să luați în vedere și acest aspect.

Întrebări frecvente

Pot folosi suportul pe mai multe mașini?

Multe suporturi sunt făcute așa încât să fie ajustabile și compatibile cu diferite modele de mașini. Înainte de a-l cumpăra te poți uita să vezi dacă se potrivește și dacă este sigur.

Compatibilitatea depinde și de tipul de produs. Mai în detaliu, dacă aveți un model care se montează pe bare atunci trebuie ca acestea să fie compatible cu el. Pe pagina produsului e specificat cu ce se potrivește.

Pot accesa portbagajul mașinii când am un suport montat pe ea?

Suporturile pe portbagaj pot afecta în mod negativ accesul la portbagajul mașinii. Dar, sunt unele modele care vin cu mecanisme de înclinare sau rabatare care permit accesul la portbagaj chiar și atunci când suportul este montat.

Pot să transport biciclete de diferite dimensiuni și tipuri pe același suport?

Multe suporturi pot transporta bicle de diferite dimensiuni și tipuri. Dar, ar fi bine să verifici dacă sistemul de prindere este ajustabil și se potrivește corect pentru fiecare bike.

Lasă un comentariu