Top 5 Bicicletă Recuperare Medicală 2024

Dacă vrei o bicicletă pentru recuperare medicală atunci ai ajuns unde trebuie. În acest articol îți voi prezenta cele mai populare modele de pe piață și care perfecte pentru tine.
Trebuie să știi că o astfel de biclă nu este același lucru cu o bicicletă fitness sau o bicicletă eliptică. Asta deoarece o bicicletă medicală are anumite caracteristici așa încât să te ajute să îți refaci tonusul muscular.

Care este cea mai bună bicicletă pentru recuperare medicală?

În comerț sunt o multitudine de modele și de aceea este greu să găsești ceva ce ți s-ar potrivi. Alături ai o listă diverse tipuri de biciclete de recuperare medicală, acestea fiind în acest top datorită incredibilului raport dintre preț și dotări.

Bicicleta medicinală pentru picioare FitTronic 505B

 • Magnetică
 • Ieftină
 • Suportă 110 kg

Vezi preț special

Aceasta e o bicicletă recuperare picioare, lucru care se poate vedea și din imagine. E un aparat modern cu înfrânare magnetică și posibilitatea reglării rezistenței pe 8 trepte.

Volanta are o greutate de 5 kilograme, iar de pe urma acestui lucru sesizăm că e o bicicletă fitness pentru începători care poate fi utilizată și în scop de recuperare medicală.

Bicicleta medicinală cu scaun FitTronic 505R

 • Magnetică
 • Orizontală
 • Suportă 110 kg

Vezi preț special

O bicicletă magnetică care va fi apreciată de mulți este modelul acesta orizontal care presupune că este o bicicletă magnetică cu scaun. Disponibilitatea scaunului face ca acest aparat să fie potrivit pentru cei care au probleme cu echilibrul.
Care trebuie precizat legat de scaunul cu spătar e că oferă mai mult confort.

Nu se poate spune că diferă foarte mult de un model medicinal de bază. Având o volantă de 5 kg și 8 trepte de dificultate, putem să ne spunem că este perfect pentru utilizare medicală, dar și în scopuri fitness.

Pedalier ortopedic pentru mâini și picioare FitTronic P500

 • 6 trepte dificultate
 • Compact
 • Ieftin

Vezi preț special

Pedalierul ortopedic pentru mâini și picioare e același lucru cu bicicleta pentru recuperare mâini și picioare.
Față de alte modele acesta vine cu 6 trepte de dificultate și e disponibil în mai multe culori. Are o greutate de 8 kg și suportă maxim 100 kg.
E un model foarte ușor de utilizat deoarece mecanismul este un mecanic. Producătorul menționează că se adresează începătorilor și că poate fi utilizat pentru recuperare medicală.

Bicicleta medicinală pentru recuperare Domyos Essential

 • Compactă
 • Magnetică
 • Ieftină

Vezi preț special

O altă bicicletă de calitate superioară e acest model Domyos Essential. Nu doar că e un model magnetic, dar suportă o greutate maximă a utilizatorului de 110 kg.
Probabil că acest model va fi apreciat de cei care vor o soluție compactă. Asta deoarece nu ocupă deloc mult spațiu. Ca o paranteză ar trebui să scriu ca producătorul zice că aceasta este considerată o bicicletă de apartament.

Bicicletă recuperare mâini și picioare FitTronic P600

 • Ieftină
 • Compactă
 • Mecanică

Vezi preț special

Dacă doriți o bicicletă recuperare avc sau recuperare mâini și picioare atunci probabil că acest model ar fi foarte bun. E un model mecanic cu două trepte de dificultate și suportă o greutate maximă de 100 kg.

Evident că nu are volantă și probabil că vedeți din poze că reglarea dificultății se face de la un șurub.
Acesta e un aparat pentru recuperare și nu are sens să-l folosiți la fitness deoarece are doar două trepte de rezistență. Cai care vor să facă fitness vor fi interesați ide ceva cu volantă și să fie cu rezistență magnetică.

Bicicletă electrică recuperare medicală Domyos EB520

 • Sistem transmisie motorizat auto alimentat
 • Greutate maximă 130 kg
 • Volantă 6kg
 • 15 niveluri de rezitență

Vezi preț special

În cazul în care vă doriți o bicicletă mai specială pentru recuperarea medicală vă recomand modele de față. Se diferențiază de alte modele prin faptul că e electrică și auto-alimentată. Acest model are mai multe avantaje, printre care cele mai importante ar fi: pedalarea fluidă, cele 15 niveluri de rezistență și că șezutul e unul cu gel. Ceva interesant e că suportă aplicații de bike-uri precum Kinomap.

Mini bicicletă recuperare FitTronic P300

 • Compactă
 • Ieftină

Vezi preț special

Cei care vor ceva foarte mic pentru picioare se pot orienta înspre FitTronic P300. Chiar dacă nu pare a avea, acest model este dotat cu 4 trepte de dificultate. Reglarea se realizează prin intermediul șurubului.
Producătorul menționează că acest aparat suportă o greutate de maxim 120 kilograme și că e potrivită pentru începători și intermediari.

Cum alegem o bicicletă bună pentru recuperare medicală?

Înainte de a cumpăra o bicicletă de acest tip trebuie să porți o discuție acum medicul care te a tratat așa încât să știi de la ce perioadă de timp după intervenția medicală poți să faci kinetoterapie. Acesta îți poate recomanda un anumit tip de biclă și de exerciții fizice.

La o bicicletă medicală trebuie să te uiți la mai multe lucruri, precum sistemul de înfrânare, greutatea maximă suportată și tipul ei. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este bugetul de care dispui.

Întrebări frecvente despre bicicletele de recuperare medicală

Cât costă o bicicletă pentru recuperare medicală?

O astfel de bicicletă are un preț minim de 600-800 lei și poate ajunge undeva la 1500 lei sau mai mult în funcție de dotările ei. De obicei modelele care suportă o greutate mai mare (de exemplu 150 kg) au prețuri ușor mai mari, dar nu exagerate.

De ce să alegi o bicicletă medicinală pentru recuperare?

Ar trebui să alegi o astfel de bicicletă deoarece te va ajuta să te recuperezi mai repede. În mod normal dacă ai face recuperare la un cabinet medical atunci ședințele ar fi de una-două ori pe săptămână. Însă pentru o recuperare calitativă este indicat să exersezi de minim patru-cinci ori pe săptămână. Acest lucru poate fi realizat doar dacă ai tu propria ta bicicleta acasă.
Un alt lucru care trebuie considerate faptul că recuperarea medicală este un proces de perioadă îndelungată și ar fi bine să fie urmat pentru menținerea stării de sănătate.

Referințe

 1. Wikipedia. Bicicletă. Link. 2023.
 2. Wikipedia. Recuperare medicală. Link. 2023.

Lasă un comentariu