Top 5+ Bicicletă Eliptică magnetică și profesională 2024

Dacă vă interesează cea mai bună bicicletă eliptică magnetică sau profesională atunci ați ajuns unde trebuie. Suntem aici pentru a discuta despre cea mai bună variantă magnetică deoarece aceasta oferă un mod excelent de a vă menține în formă fizică și să vă relaxați.

Care sunt avantajele folosirii unei biciclete eliptice?

Folosirea unei biciclete eliptice oferă o mulțime de beneficii, inclusiv o formă fizică îmbunătățită, tonifierea musculaturii, pierderea în greutate și combaterea depresiei.

Aș putea spune că bicicleta eliptică e bună pentru abdomen deoarece făcând exerciții pe ea te ajută să consumi calorii și implicit reduci grăsimea de pe corp. Dar, trebuie știut că acest tip de antrenament nu duce la o slăbire localizată, ci per ansamblu.

La o utilizare regulată poți slăbi 0,5 kg pe lună cu bicicleta eliptică. 1 Observați că nu e prea mult deoarece acest tip de echipament e mia mult pentru exerciții cardio. Alții spun că poți să slăbești și chiar 0,5 kg pe săptămână dacă ai un plan de alimentați bun. 2
Referitor la slăbit, pot spune că deși o utilizez regulat nu am slăbit cu bicicleta eliptică. Asta deoarece am o greutate în jurul a 70-80 kg, iar eu o folosesc pentru exerciții cardio.

Care este cea mai bună bicicletă eliptică?

Dacă nu ați mai avut așa ceva atunci consider că modelul FitTronic ar fi numai bun pentru început, iar ca alternativă puteți să vă uitați și la cel Domyos. Aceste două modele consider că au cel mai bun raport preț-dotări și că sunt unele de calitate.

Fittronic 510E

 • Greutate maximă 110 kg
 • Volantă de 5 kg
 • Verticală
 • Sistem frânare magnetic

M-am gândit să fac o scurtă prezentare a FitTronic 510E deoarece aceasta ne ajută să avem o condiție fizică foarte bună și poate ajuta să dăm jos kilograme în plus. Evident că e un aparat mult superior unei variante staționare cu mecanism mecanic, iar restul avantajelor le voi prezenta în rândurile care urmează. Ar mai trebui să spun că dintre cele mai bune biciclete eliptice pentru slăbit, aceasta e una care ocupă un loc fruntaș.

Modelul de față vine la un preț bun, iar pe acești bani primim un aparat care se remarcă prin aspect plăcut, utilizare ușoară și fiabilitate, printre multe altele.
Din imaginea de alături se poate vedea că e un aparat deloc mare cu un design caracteristic FitTronic.

Pro: Permite antrenarea brațelor și picioarelor, spre deosebire de o bicicletă staționară care permite doar antrenarea picioarelor.
Fiind un model cu control magnetic va rula fin și va avea o durată de viață mai mare decât un aparat cu control mecanic.
Comparativ cu alergatul vă va proteja sănătatea pe timp de iarnă întrucât nu o să inspirați aer rece ori poluat de la incendieri, încheieturile nu sunt la fel de solicitate precum în alergat.
Vine cu un mini calculator cu 5 funcții precum: distanța, timp, viteza, calorii și puls.
Are mânere mobile și staționare pentru antrenarea brațe+picioare sau doar picioare.
Volanta e una cu o greutate medie de 5 kg așa încât să fie un produs pentru începători și intermediari.

Există și câteva aspecte neutre (nu negative) de care trebuie ținut cont, adică montajul durează vreo 2-3 ore și e nevoie de o cheie suplimentară pentru reglarea cablului control rezistență. Mai exact trebuie destrânsă piulița pentru ca acel cablu control rezistență (27 și 35) să intre conform “instrucțiunilor de asamblare” de la pagina 11 din “manualul utilizatorului”. După care strângeți la loc acea piuliță cu o cheie.

Cui se adresează: Modelul FitTronic 510E se adresează celora care vor să mimeze alergatul și în felul acesta să slăbească și să își mențină sănătatea. În principal acest aparat e pentru exerciții cardio, după cum se spune.
Pentru persoanele care vor să slăbească trebuie să știe că acest aparat suportă o greutate de 110 kilograme. Deci, dacă aveți mai mult atunci nu e pentru dvs și ar trebui să vă orientați înspre un model care suportă o greutate mai mare. Producătorul recomandă o greutate maximă de 99 kilograme.

Referitor la numele FitTronic trebuie scris că nu există prea multe detalii, însă acesta nu e unul românesc. Produsele acestuia sunt importate și distribuite în magazinele românești de profil.

Domyos Essential 100

 • Suportă maxim 100 kg
 • Volantă 3 kg
 • Magnetică
 • Preț bun
 • De calitate

Doamnelor sau domnilor care doresc să se mențină în formă în orice anotimp le recomand o bicicletă eliptică ieftină de la Domyos. Mai exact discutăm despre molul Essential 100 care vine cu o greutate de 28 kg, iar dimensiunile ei sunt de 107x60x140 Lxlxî cm. Aceste dimensiuni sunt compacte așa încât să nu ocupe prea mult loc în cameră. În acest fel este numai bună pe post de cea mai bună soluție pentru acasă.

Pro: E un produs de calitate cu garanție 2 ani și 5 ani pentru structura metalică. Iar, dacă o să aveți nevoie de piese de schimb, atunci acestea sunt disponibile 10 ani.
Consola e una cu mai multe funcții utile precum calorii arse, viteză, timp și distanță. Pe mine cel mai mult mă ajută să știu distanța deoarece în funcție de aceasta îmi fac antrenamentul. Adică fac o anumită distanță pe zi.
Greutatea roții de inerție (volantă) e de 3 kg, adică discutăm despre un aparat foarte ușor de folosit.

Contra: E pentru persoane slabe ori doamne deoarece suportă maxim 100 kilograme.

Cui se adresează: Datorită faptului că suportă o greutate de maxim 100 kg aș putea spune că se adresează mai mult doamnelor. Dar nu văd nicio problemă în a fi utilizat de domni care sunt mai slabi.

FitTronic 505E

 • Magnetică
 • Suportă maxim 110 kg
 • Volantă de 5 kg
 • Dimensiuni reduse

Această bicicletă vine ca o alternativă mai compactă la 510E. Modelul 505E are dimensiuni de 90x43x155 față de 510E care are 110x60x156. Se poate vedea că acest model e pentru acele persoane care nu au prea mult loc pentru o variantă de cameră.

Ca în cazul altor modele premium, și aceasta are mecanism magnetic cu volantă de 5 kg și rezistență reglabilă pe 8 trepte.
E 2 în 1 deoarece poate fi utilizată cu mâinile pe mânerele fixe sau mânerele în mișcare.

Fiind un model destinat pentru acasă, acesta suportă o greutate de maxim 110 kg. Greutatea aparatului fiind de circa 30kg.

Zipro Dunk Gold iConsole

 • Volantă 12 kg
 • Greutate maximă utilizator 150 kg
 • Rezistență magnetică

Acest model este unul din categoria profesională deoarece sistemul de reglare este unul electromagnetic prin computer. Dar neapărat acesta este lucrul care o facem o bicicletă profesională, ci faptul că suportă o greutate maximă de 150 de kg.

Alte lucruri care trebuie notate sunt faptul că are o greutate de 63 kg și niște dimensiuni de 151x68x165.
Producătorul spune că acest model este pentru acasă, însă datorită faptului că suportă o greutate așa de mare și că este foarte robust nu văd probleme în a îl folosi și la o sală de sport.

Tunturi Cardio Fit C30

 • Volantă 18 kg
 • Magnetică

O altă bicicletă eliptică de calitate superioară este modelul de față. Suportă un utilizator de maxim 110 kg, iar rezistența poate fi reglată pe opt niveluri. Discutăm despre o rezistență magnetică.

Ca alte bicle de acest fel, și aceasta are o greutate de circa 34 de kg. În cazul în care sunteți preocupați de dimensiunile acesteia trebuie să precizezi că este vorba de 124x60x163 Lxlxî cm.

DYNAMIC R102

 • Greutate maximă utilizator 100 kg

În momentul de față aceasta este cea mai ieftină bicicletă eliptică de pe piață. Însă la nivel constructiv nu aș putea spune că este un model standard deoarece îi lipsește volanta. Veți face mișcare pe acest model o veți face cu propria greutate.

Spre deosebire de modelele electrice magnetice ori cu curea acesta are o greutate ceva mai mică, adică de 28 kg. Un alt lucru care trebuie notat e faptul că are niște dimensiuni compacte. Datorită acestor lucruri atunci când terminați mișcarea puteți să o puneți într-o debara sau ceva de genul.

GO4FIT

 • Greutate maximă suportată 110kg
 • Volantă 5kg
 • 8 nivele de rezistență

Pentru persoanele care doresc să aibă o condiție fizică de invidiat recomand o bicicletă eliptică precum modelul GO4FIT din imagine. Este singura variantă mai accesibilă de la GO4FIT, dar sunt și alte culori, diferențiindu-se prin culoare, adică cea de sus este pe roșu/negru, evident.

Modelul acesta vine la un cost corect și este pentru acele persoane care vor un model de tip air bike.
Cred că se poate vedea și din imaginea de alături că e un produs robust. mai exact are o greutate de 28kg, iar dimensiunile sale sunt unele de 65 lățim, respectiv 116 cm înălțime.

Pro: e un model de la un producător român, motiv pentru care vine cu un cost de achiziție mai mic decât în cazul altor modele.
Sunt destul de multe funcții care pot fi alese sau vi se oferă numeroase informații referitoarea la antrenamentul efectuat.
Suportă o greutate mare de 110kg, dar din experiența cu alte modele trebuie să scriu că producătorii recomandă ca greutatea utilizatorului să fie cu 10 procente mai mică decât greutatea suportată. Adică dacă aveți până în 100 kg atunci totul e bine.
Imită alergatul cu diferența că încheieturile nu sunt supuse șocurilor. Un alt punct forte e că prezintă rezistența la pedalare magnetică și cu e cu curele de pâslă. Acest lucru ne spune foarte multe despre durabilitatea aparatului, rezistența la pedalare și zgomotul produs.

Contra: Pentru unii poate avea un preț prea mare, dar merită încercată.

Acest model e că merită investiția dacă vreți ceva acceptabil ca preț pentru perioada asta în care nu prea e recomandat să mergi la sală și e cam greu să alergi pe afară. Dar, dacă vrei ceva de calitate similară, dar să fie un brand mai popular, atunci recomand să alegi ceva magnetic precum FitTronic 510E deoarece diferența e ca de la cer la pământ.

Ghid achiziție

Atunci când cumpărați o bicicletă eliptică ieftină și bună există câteva lucruri de luat în considerare. Printre acestea se numără tipul angrenajului, poziția și greutatea suportată.

Tip angrenaj: În funcție de angrenaj sau modalitatea prin care se opune rezistență există biciclete magnetice și cu angrenaj prin curea. Recomand modelele magnetice deoarece acestea sunt durabile și silențioase. Cele pe curea ajung să scoată sunete deranjante și la un moment dat se va rupe cureaua… asta dacă sunteți o persoană care o va utiliza periodic.

Poziția pe bicicletă: În funcție de poziție există modele

 • Verticale care presupun că faceți mișcare din picioare. Acestea nu au șezut și permit utilizarea mai multor gupe de mușchi precum și a mâinilor. Modelele eliptice verticale sunt bune pentru cei cu hemoroizi deoarece ajută la reducerea lor, întrucât faceți mișcare cu tot corpul și nu stați pe scaun. De asemenea sângele circulă prin tot corpul, nu doar prin picioare.
 • Orizontale care presupun că stați pe un șezut și vă mișcați picioarele. Modelele orizontale sunt pentru cei care fac recuperare la picioare după un accident sau ceva similar. În acest sens există biciclete recuperare medicală.
  Nu se poate spune că cele orizontale sunt mai bune decât cele verticale deoarece depinde pentru ce vreți să o folosiți. De exemplu, dacă aveți probleme la picioare atunci e mai bine să folosiți un model orizontal (cu șezut), iar dacă aveți hemoroizi sau doriți să slăbiți atunci trebuie să alegeți un model vertical.

Greutatea suportată: Majoritatea suportă o greutate maximă în jurul a 110 kg, ca și la banda de alergat. Dar o să vedeți că cu cât sunteți mai greu cu atât aparatul va da semne de oboseală prin scoaterea de sunete (precum scârțâit). Dacă știți că aveți peste 100 kg atunci ar fi bine să vă luați ceva profesional care poate susține fără probleme chiar și 150 kg.

Ar mai trebui să vă asigurați că bicla are o construcție robustă, ceea ce înseamnă că va fi capabilă să reziste la utilizarea de zi cu zi. Trebuie să vă asigurați că are un angrenaj solid și că are opțiuni de reglare a vitezei și a nivelului de rezistență.

De asemenea, este important să vă asigurați că dimensiunea acesteia este potrivită pentru dvs. și că nu este exagerat de mare.

Concluzie

Dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea și nivelul de „fitness”, atunci ar trebui să vă orientați înspre o bicicletă eliptică magnetică cunoscută ca bicicleta fitness eliptică. Acestea sunt ideale pentru cei care doresc să facă exerciții cardio, fără a pune prea multă presiune asupra articulațiilor.

Evident că rezultatele se vor vedea după câteva săptămâni de utilizare zilnică. De exemplu, se poate face zilnic o distanță de 1km la rezistență minimă, iar apoi creșteți distanța treptat. În privința rezistenței, acest lucru depinde de fiecare și probabil că o să o ajustați după câteva luni de utilizare zilnică.

Dacă sunteți de părere că vreți ceva mai conservator atunci puteți alege o bicicletă de fitness.

Întrebări frecvente

Eliptică sau normală?

Între un model normal și unul eliptic consider că cel mai bun e cel eliptic. Spun asta întrucât am model de stradă, de cameră și eliptică (adică toate tipurile posibile).

Marele dezavantaj al celei de cameră cu șezut e că de la un moment dat te doare fundul și că nu își antrenezi (cred că cuvântul corect ar fi „folosești”) la fel de multe grupe musculare precum cu cel eliptic vertical.

Care e diferența între eliptică și magnetică?

Deseori întâlnesc întrebări de genul „bicicletă eliptică sau magnetică?” deoarece mulți nu înțeleg faptul că magnetic este angrenajul care opune rezistență. Din această cauză o formulare de genul „eliptică vs magnetică” nu are sens.

Care este cea mai bună bicicletă eliptică pentru începători?

Cel mai bun model pentru începători e Fittronic 510E. De asemenea trebuie să scriu că bicicletele eliptice orizontale sunt foarte potrivite pentru începători, deoarece oferă o poziție mai relaxată și previn leziunile. Dar, dacă vreți să slăbiți atunci ar trebui să vă orientați înspre un model vertical (adică pe care faceți din picioare) întrucât vă ajută să folosiți mai mulți mușchi și să utilizați mai multă energie.

Note de subsol

 1. ^ Exerciții slăbit cu eliptica. 365moves.com/cross-trainer-elliptic...
 2. ^ Cum slăbești. www.machomen.ro/cum-slabesti-folosi...

Lasă un comentariu