Cele Mai Bune Biciclete Trekking 2024

Dacă ești în căutarea celei mai bune biciclete de trekking atunci ai ajuns unde trebuie.
Acestea sunt o alegere populară pentru cei care doresc să facă călătorii lungi, să exploreze zonele rurale sau să meargă în camping. Sunt concepute pentru a fi mai rezistente decât modelele obișnuite și sunt adaptate pentru călătorii lungi în diverse terenuri. În acest articol, vă vom ajuta să găsiți cea mai bună bicicletă trekking pentru nevoile dvs.

În lista de mai jos nu sunt modele tocmai ieftine, iar dacă vrei să vezi și alte modele atunci te poți uita la lista cu top biciclete.

Care este cea mai bună bicicletă de trekking?

Alături aveți o listă cu câteva modele populare. De asemenea, ar mai trebui să scriu că acestea mai sunt cunoscute și sub denumirea de biciclete de cross, confort sau hibride. Acestea sunt combinația perfectă între bicicletele MTB (de munte) și bicicletele de oraș. Dar, nu trebuie confundate cu modelele de șosea.

Bicicleta trekking 28 inch electrică Riverside 500 E

 • Roți 28 inch
 • Greutate 22kg
 • Autonomie maxim 80 km

Vezi preț special

În cazul în care sunteți interesați de o bicicletă de trekking cu roți de 28 inch atunci v-aș recomanda acest model electric. Este foarte ușor de utilizat pe distanțe lungi întrucât e un model electric a cărui baterie ține maxim 80 km în modul 2.

Chiar dacă este un model cu baterie greutatea sa este de 22 kg. Acesta este și motivul pentru care putem considera aceasta ca fiind una dintre cele mai ușoare modele electrice.

Bicicletă trekking / cross Riverside 920

 • Frâne pe disc cu acționare hidraulică
 • Roți anti pană
 • Greutate de 12,8 kilograme

Vezi preț special

Riverside 920 e considerată ca fiind o bicicletă hibrid / de trekking / cross. Asta deoarece este o combinație dintre bike de oraș și de munte. Aș putea spune că este combinația perfectă.

Nu doar că are o greutate redusă, dar frânele sunt precise, iar geometria ei e realizată pentru un confort maxim. Toate acestea pentru un preț de puțin peste 4000 lei... dai un ban și stai pe ea.

Referitor la costul ei, poate părea mare, dar dacă vă folosiți de ea atunci e o investiție rentabilă.

Bicicletă trekking bărbați X-Fact ADVENTURE Men 29 INCH

 • Greutate de 19 kg
 • Frâne mecanice
 • Jante duble aluminiu
 • Roți 29 inch

Vezi preț special

Una dintre cele mai bune biciclete de trekking de pe piață în acest buget, e acest X-Fact ADVENTURE varianta cu roți de 29 inch. Evident că există și alte variante roz, inclusiv pentru femei.

E un model realizat în mare parte din oțel și cu schimbătoare Shimano. În privința frânelor trebuie să scriu că e vorba despre unele mecanice. Acestea au avantajul că sunt unele precise și nu cedează la suprasolicitare, cum face cele V-Brake.

La acest model de trekking pentru bărbați îmi plac mai multe lucruri, printre acestea numărându-se aspectul, prețul și componentele de calitate foarte bună.

Bicicletă trekking damă M-BIKE CITYLINE 328

 • Roți de 28 inch
 • 16 kg
 • Cadru aluminiu

Vezi preț special

Această bicicletă de trekking pentru femei va fi apreciată de acele persoane care doresc ceva robust, dar ușor de pedalat. La acest lucru contribuie greutatea redusă și faptul că are roți mari de 28 inch. Aceste roți vă ajută să parcurgeți distanțe mai mari comparativ cu un model de 26 inch.

Sistemul de frânare e compus din frâne V-brake (pe jantă) și manete Shimano. Iar numărul de viteze e de 3 (1*3).

Bicicleta trekking 29 Rock Machine Crossride 100 Lady 29

 • Roți de 29 inch
 • Greutate de 13,8kg
 • Cadru aluminiu

Vezi preț special

Modelul de față este prezent doar în varianta de femei, după cum reiese din nume. Vine cu un cadru de aluminiu și 21 de viteze. Sistemul de frânare e de tip V-brake, adică eficient și simplu.

În felul acesta, avem o bicicletă ușor de folosit și la care se pedalează foarte ușor.
Fiind o îmbinare dintre MTB și city bike, acest model poate fi utilizată pe diverse tipuri de teren. Dar, eu aș recomanda să o folosiți mai mult pe drum, adică pe post de model de asfalt.

Avantaje

Folosirea unei astfel de variante are numeroase beneficii, cum ar fi îmbunătățirea sănătății, explorarea zonelor noi, economisirea banilor și îmbunătățirea mediului înconjurător. Aceste biciclete sunt concepute pentru a fi confortabile în timpul călătoriilor lungi și pentru a face față terenurilor variate.

Versatilitate

Acestea sunt o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc o bicicletă versatilă, care poate fi utilizată pentru mai multe activități în aer liber. Ele sunt potrivite atât pentru călătoriile de lungă durată pe șosea, cât și pentru explorarea terenurilor montane sau rurale.

Confortul în timpul călătoriilor lungi

Bicicletele de trekking sunt concepute pentru a fi confortabile în timpul călătoriilor lungi, astfel încât să puteți să vă bucurați de peisajul și să explorați zone noi fără să vă simțiți obosiți sau incomod. Ele sunt proiectate cu o poziție verticală a șeii, ceea ce reduce tensiunea asupra gâtului și a spatelui.

La ce să te uiți când alegi o bicicletă de trekking

Atunci când căutați cea mai bună bicicletă de trekking, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le luați în considerare. Primul lucru este să vă decideți bugetul, deoarece prețurile pentru variază foarte mult. În funcție de bugetul dvs., puteți să vă concentrați pe anumite mărci sau modele.

De asemenea, trebuie să luați în considerare tipul de teren pe care veți călători cel mai mult. Dacă veți petrece mult timp pe terenuri accidentate, este important să alegeți o una cu suspensii de înaltă performanță și anvelope late. Dacă veți călători mai mult pe șosea, ceva cu anvelope înguste ar fi o alegere mai potrivită.

În plus, trebuie să luați în considerare dimensiunea ei, deoarece o variantă care nu se potrivește bine cu înălțimea dvs. poate cauza disconfort sau chiar dureri.

Mărime

Este important să alegeți un model care se potrivește cu înălțimea dvs. în mod corespunzător, astfel încât să puteți călători confortabil și în siguranță. Măsurarea înălțimii dvs. poate fi utilă pentru a determina mărimea bicicletei de care aveți nevoie.

Tabel mărimi

Înălțime ciclist (cm)Mărime cadru (cm)Mărime cadru (inch)
165-17050-5220-21
170-17552-5521-22
175-18055-5822-23
180-18558-6123-24

Greutate

Bicicletele trekking pot fi grele, mai ales dacă sunt echipate cu suspensii și alte caracteristici de top. În general, este recomandat să alegeți una care are o greutate redusă, dar care este suficient de rezistentă pentru a face față terenurilor variate.

Suspensia

Modelele trekking pot fi echipate cu diferite tipuri de suspensii, în funcție de terenul pe care urmează să îl explorați. Este important să alegeți una cu o suspensie adecvată, astfel încât să puteți face față terenurilor variate.

Tipul de frâne

Aceste biciclete pot fi echipate cu frâne pe disc sau frâne V-brake. Fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Este important să alegeți tipul de frână care credeți că e mai bun pentru dvs.

Anvelope

Anvelopele sunt un alt aspect important al unei biciclete trekking, deoarece asigură aderența pe terenul variat. Anvelopele late sunt potrivite pentru terenurile accidentate, în timp ce anvelopele mai înguste sunt mai potrivite pentru călătoriile pe șosea. Anvelopele înguste nu opun atâta rezistență și vă ajută să vă deplasați mai repede.

Sistemul de transmisie

Sistemul de transmisie este format din lanț, pinioane și schimbătoare. Acesta determină performanța și eficiența ei. Este important să alegeți un produs cu un sistem de transmisie de calitate (de la firme cunoscute), care să vă permită să pedalați cu ușurință pe orice tip de teren.

Concluzie

Bicicletele de tip trekking sunt ideale pentru cei care își doresc o opțiune versatilă și puternică, care să poată face față unei varietăți de terenuri. În funcție de ce vă convine, puteți alege una dintre cele mai bune biciclete trekking de pe piață. Asigurați-vă că alegeți o variantă de înaltă calitate, cu un sistem de transmisie și frâne eficiente, care să vă permită să vă bucurați de călătorii lungi și confortabile pe orice teren.

Întrebări frecvente

Ce este bicicleta trekking?

O bicicletă trekking este o concepută pentru a face față unei varietăți de terenuri, inclusiv drumuri de țară, piste speciale și trasee montane. Acestea sunt proiectate pentru a fi durabile și confortabile. Aceste lucruri o fac ideală pentru călătoriile lungi. Din această cauză acest tip este cunoscut și ca fiind unul hibrid între cel de oraș și cel de munte.

De ce să aleg o bicicletă trekking?

Bicicletele trekking sunt ideale pentru cei care doresc o soluție versatilă și puternică, care poate face față unei varietăți de terenuri. Dacă doriți să explorați diferite zone sau să faceți călătorii de distanțe mai lungi pe diverse terenuri, o opțiune trekking vă poate oferi performanța și confortul de care aveți nevoie.

Lasă un comentariu