Top 5 Cărucioare tip Umbrelă din 2024

Dacă ai un bebeluș probabil că te-ai interesat să vezi ce cărucioare sunt pe piață și ai ajuns la concluzia că cel mai bun ar fi un cărucior de copii tip umbrelă, eventual și cu poziție de somn. În esență, mai toate modelele de pe piață sunt de tip umbrelă, acest lucru referindu-se la aspect cât și la tipul de pliere.

Alături e un scurt top 3 cu cele mai bune cărucioare tip umbrelă, iar în rândurile care urmeaza sunt mai multe, precum și motivele pentru care acestea au ajuns în acest top.

Care este cel mai bun cărucior tip umbrelă cu poziție de somn?

Deoarece multe persoane caută cele mai bune cărucioare tip umbrelă cu poziție de somn, alături e compilată o listă cu niște modele de top.

De obicei acestea vin cu mai multe poziții așa încât copilul să stea confortabil.
Ce ar trebui știut e că pentru copii nou-născuți trebuie să stea pe spate, adică în poziția culcat. Acesta e și motivul pentru care unii vor modele cu poziție somn. Probabil că ar mai trebui să precizez faptul că la străini poziția de somn este denumită „lying position”.

Lionelo Irma

 • Recomandat peste 6 luni
 • Greutate produs 7 kg

Cel mai bun cărucior tip umbrelă e Lionelo Irma. Dacă sunteți interesați de un cărucior bebe tip umbrelă atunci ar trebui să vă uitați la modelul de fata care e si unul de tip sport. Inca de la inceput trebuie sa scriu ca dacă nu știați, modelele sport sunt recomandate copiilor cu vârsta peste șase luni. Suplimentar, producătorul menționează că modelele față este recomandat copiilor cu vârste între 6 și 36 luni.

Pro: Costul de achizitie e unul corect, fiind sub 500 lei. De asemenea, raportul dintre pret si dotari e unul foarte bine.
Constructia e una solida, de la cadru si pana la roti. Spre exemplu, rotile sunt unele duble pivotante. E vorba despre unele pline asa incat sa nu va bateti capul cu umflarea lor.
Greutatea produsului e una mica intrucat cadrul (sasiul) e unul din aluminiu. Discutam despre o greutate de 7 kg.

Cui se adreseaza: E pentru acele persoane care-si doresc un produs de calitate de la un producator cunoscut. Ar trebui sa va reamintesc ca acesta e strict pentru copii de peste 6 luni.

Lionelo Alexia

 • Poziție somn
 • Greutate de 8,8 kg

Se specifică faptul că e un model din aluminiu adresat copiilor peste 6 luni. Greutatea produsului e de 9 kilograme (cu aproximatie). La aceasta contribuind cadrul din aliaj, după cum am scris anterior. Datorită faptului că e un cărucior de calitate, acesta are garanție de 5 ani. Un alt lucru de adaugat ar fi că deoarece are șasiu din aluminiu, acesta asigură o utilizare îndelungă.

Pro: Dispune de reglarea înclinării spătarului prin centură, astfel încât să îl puteți seta în poziție culcat. Producătorul scrie că spătarul poate fi reglat într-o „poziție apropiată de cea de somn”. Dacă vreți să căutați pe Google mai multe modele cu poziție somn/culcat atunci trebuie să căutați după termenii „stroller lying position”.
E un aparat cu o durabilitate sporita deoarece la constructia sa au fost folosite materiale de calitate superioara precum aluminiu la cadru si PU (cauciuc) la roti. Fiind vorba despre roti pline, va dati seama ca nu trebuie sa pierdeti timpul cu umflatul lor.
Rularea va fi fina deoarece are roti mari, cadru robust si alte lucruri care sporesc confortul. As dori sa evidentiez faptul rotile sunt unele cu rulment cu bile, adica precum la butucul unei biciclete. Acest lucru e un mare avantaj pe partea de rezistenta si rulare.

Cui se adreseaza: E pentru acei parinti care au un copil de peste 6 luni si doresc sa-l plimbe cu carutul. De asemenea, e pentru cei care doresc ceva de calitate la un pret relativ bun.

Visoli

 • 11 kg
 • Accesibil ca preț

Dintre toate produsele de tipul cărucioare copii tip umbrelă, acest model Visoli are cel mai bun raport între preț și dotări. Vine ca un model unisex care are o greutate modică de 11,6 kilograme.

Pro: E disponibil în mai multe variante de culoare așa încât să mulțumească pe toată lumea. E considerat un model 2 în 1 și vine de la firma AdfishExpoert SRL din Timișoara care-și vinde produsele și pe site-ul Visolishop. Acesta din urmă este un comerciant de aparatură pentru acasă precum unelte electrice, camere de supraveghere etc.

Cui se adreseaza: E o optiune simpla pentru cei interesati de ceva accesibila ca pret. Prin “optiune simpla” fac referire la faptul ca e un aparat cu aspect minimal si care e foarte usor de folosit.

Chipolino Miley

 • 6 luni +
 • Susține maxim 15 kg
 • Cadru ușor, are 6 kg

Pentru parintii cu un buget foarte limitat recomand modelul Chipolino Miley. Acesta e unul cu un pret undeva la 300 lei, dar are cele mai importante facilitati care te-ar interesa. Mai mult despre acestea in randurile care urmeaza:

Pro: Se adreseaza copiilor cu varsta minima de 6 luni si poate sustine o greutate de maxim 15 kg.
Plierea e una usor de realizat, adica de tip umbrela. Acest lucru e in avantajul celora care nu sunt prea indemanatici.
In pachet e si un cos de cumparaturi cu suficient spatiu. Acesta va fi folositor mamicilor ori taticilor ca merg cu copilul la cumparaturi rapide.
Vine cu diverse “mecanisme” de protectie precum bara de protectie, roti cu frane, centura de siguranta (are bureti).
Respecta standarde europene. Mai exact standardul EN 1888-1 care se refera la diverse lucruri legate de fabricare.

Cui se adreseaza: Dupa cum am scris in paragraful de mai sus, acest produs e pentru cei care au un buget mic. Dar, as adauga faptul ca e si pentru cei care doresc un produs de calitate.

FreeOn Twin

 • Greutatea 11 kg
 • Durabil

Un alt cărucior de calitate superioară este modelul Twin de față. Vine de la producătorul sloven FreeON și se adresează gemenilor. Probabil că vedeți din poza atașată că este vorba despre un model cu umbrelă pentru gemeni.
Culoarea sa este una gri iar cadrul este unul din aluminiu. Din această cauză greutatea este una redusă de doar 11 kg. Un alt lucru despre care trebuie să scriu e ca roțile sunt unele durabile deoarece sunt din cauciuc EVA.

Pro: Suporta o greutate superioara de 22 kg per scaun. Asta in conditiile in care cadrul e unul usor, din aluminiu.
Rotile sunt unele care nu au nevoie de intretinere deoarece sunt pline. In cel mai rau caz e nevoie de o intretinere minima (uns cu ulei de mecanisme).
Vine cu mai multe lucruri pe partea de siguranta, printre acestea se numara sistemul de prindere in 5 puncte, protectiile frontale si frana la picior (adica e una care poate fi actionata cu piciorul).

Cui se adreseaza: E pentru parintii care au gemeni ori copii de varsta apropiata.
Ar mai fi de adăugat că producătorul are o vechime pe piață de mai bine de 10 ani fiind specializat în produse pentru bebeluși.

Ghidul cumpărătorului

Când vrei să achiziționezi un astfel de produs ar trebui să te uiți la mai multe lucruri importante precum:

Reglaje: De la tipul de pliere, până la parte sport și reglarea șezutului… toate acestea sunt reglaje. Majoritatea modelelor din comerț au toate dotările menționate anterior, dar e bine să vă uitați atent la specificațiile de pe site-ul vânzătorului.

Greutatea: Este importantă greutatea sa cât și cea suportată (adică greutatea maximă admisă). Pentru ca un căruț să aibă o greutate cât mai mică acesta trebuie să aibă cadrul din aluminiu.

Vârsta copilului: Multe modele specifică greutatea suportată, dar și vârsta pentru care este făcut. Cele care au mențiunea 0+ sau și pentru „nou-născuți” vin cu șezut reglabil în mai multe poziții deoarece copii mici trebuie să stea culcați. Cea mai mică poziție fiind cea culcat (poziție de somn).

Roțile: E important să ne uităm la dimensiunea lor cât și dacă sunt cu sau fără întreținere. Niște roți de dimensiuni mari vor face mai ușoară trecerea peste obstacole (gropi, borduri etc), iar cele din cauciuc sau spumă EVA vor avea de o întreținere minimă. În schimb roțile cu cameră vor trebui umflate periodic.

Dotări siguranță: Pe lângă frâne, un astfel de produs are centuri de prindere a copilului. Iar, în cazul celora cu modul sport sau cu scoică/scaun auto poate veni cu Isofix. Cele care au scaun auto fără Isofix au prinderea realizată cu centurile mașinii.

De cele mai multe ori, centurile de asigurare a copilului sunt unele cu prindere în 5 puncte.

Dotări suplimentare: După dotările de siguranță care sunt unele standard, un astfel de aparat poate avea multiple dotări suplimentare. De obicei acestea depind de tipul de produs (2 în 1, 3 în 1, 4 în 1 etc). Printre aceste dotări se poate număra un scaun auto, coș de depozitare etc.

Preț: Costul e un aspect care nu trebuie neglijat deoarece pe piață sunt modele de bază și modele premium. La cele de bază avem prețuri de 500-1000 lei, iar la cele premium putem discuta și despre prețuri pe la 2000 lei. În general nu e bine să vă uitați la modele prea ieftine deoarece acelea nu sunt calitative. Vorba aia – primești cât plătești.

Magazinul de unde îl cumperi: În general e bine să eviți site-urile de anunțuri gen Olx și ar trebui să te uiți la magazine serioase (eMAG, Auchan, Carrefour). Cel mai bine e să studiezi oferta online deoarece cataloagele magazinelor sunt mult mai mari pe Internet și în felul acesta ai de unde să alegi.

Producători

Lorelli este o firmă din Bulgaria a cărei produse sunt foarte populare în România. Pe pagina lor de Internet aceștia precizează că activează pe piață de 20 de ani. Având o așa lungă istorie în domeniul produselor pentru bebeluși cred că mergeți la sigur.

Chicco e un producător de articole pentru copii. Acesta e din Italia și magazinele sale sunt prezente la nivel mondial. A fost fondat în anii 50, iar datorită globalizării produsele sale sunt făcute în Italia și China.

Coletto vine din Polonia, fiind o altă firmă care e specializată pe articole destinate bebelușilor.

Lionelo face o gamă largă de produse pentru copii. Este un brand originar polonez, iar în țara noastră este cunoscut pentru căruțurile de calitate la prețuri foarte bune.
Deviza acestora e „made by parents”, adică făcut de părinți. Cine poate înțelege nevoile unui părinte sau copil mai bine decât un alt părinte? 1

Concluzie

Sper că am lămurit faptul că un căruț tip umbrelă este un model care se pliază în formă de umbrelă pentru a fi ușor de transportat și depozitat, dar poate fi și acela care are o copertină (pergolă, prelată sau cum vreți să-i spuneți) așa încât copilul să fie ferit de vreme.

Acest tip este potrivit pentru copii mai mari, (care se pot ridica și au control complet al capului), dar și cei mici (nou-născuți) dacă are o poziție de somn a șezutului. În general, șezutul poate avea mai multe poziții de înclinare, inclusiv poziție pentru somn.

Referinte:

 1. lionelo, Despre, Link ↩︎

Lasă un comentariu