Lista coduri telecomandă universală Pilot

Telecomanda universală e o soluție foarte bună în cazul în care ați pierdut-o pe cea originală ori aceasta s-a defectat. Poate fi programată să funcționeze cu o gamă largă de branduri și poate oferi o utilizare mai comodă și mai organizată a aparatelor de acasă.

De ce să alegi o telecomandă universală

Sunt câteva motive care v-ar face să alegeți un astfel de aparat, iar acestea sunt după cum urmează:

Comoditate și ușurință în utilizare: Astfel de aparate vin cu cele mai uzuale comenzi așa încât să fie ușor de folosit.

Economie de bani: Deoarece așa ceva poate să coste mai puțin decât originalul. De asemenea, astfel de aparte le găsiți la toate magazinele, pe când pe cele originale le găsești mai greu.

Economie de spațiu: Sunt înlocuite mai multe dispozitive de comandare. Oarecum am putea spune și acest lucru în cazul în care aveți mai multe aparate (de exemplu televizoare) de același fel.

Coduri pentru diverse dispozitive

În esență aceste coduri le găsiți în manualul de utilizare ori pe pagina producătorului.

În cazul în care aveți telecomandă Pilot (Pro-tel, Easytel, Supertel sau Unitel) atunci aici sunt codurile. Pe acel site trebuie mai întâi să selectați ce fel de telecomandă aveți si brandul aparatului care doriți să-l controlați.

Pentru telecomenzi generale marca Philips, Comcast, GE, Dish, RCA, Spectrum, U-verse, DirecTV aveți aici coduri.

Dacă aveți cartea/manualul atunci o să vedeți că sunt mai multe coloane. Printre acestea se numără brand, model, tipul aparatului (type) și codul. Similar e și pe site-ul recomandat mai sus, doar că sunt mai multe coduri în funcție de tipul de Pilot pe care-l aveți.

În poza de alături puteți vedea mai bine cam cum arată un astfel de tabel pe acel site.

Sunt diverse site-uri care oferă coduri însă acelea nu sunt valabile.

De asemenea, e foarte important să știți tipul telecomenzii pe care-l aveți deoarece acele coduri nu sunt unele universale.

În poza de alături se poate vedea că cei de la Pilot au cel puțin 6 modele de astfel de dispozitive.

Tipuri

Există două tipuri principale de telecomenzi universale: 

Pre-programate care sunt setate din fabrică să funcționeze cu anumite branduri populare de televizoare.

Programabile care vă permit să introduceți anumite coduri pentru a le face compatibile cu o varietate mai mare de dispozitive, inclusiv televizoare, decoder-e, player-e DVD/Blu-ray, amplificatoare audio și chiar aparate de aer condiționat.

Cum programezi telecomanda universală

Există trei modalități de programare a unei telecomenzi universale:

Introducerea manuală a codului: Aceasta este cea mai simplă metodă și necesită doar introducerea codului specific dispozitivului pe care doriți să îl controlați. Instrucțiunile pentru introducerea codului se găsesc în manualul telecomenzii.

Căutarea automată a codului: Dacă nu știi codul, unele telecomenzi universale au o funcție de căutare automată. Aceasta metodă presupune îndreptarea telecomenzii universale spre dispozitiv și apăsarea simultană a două taste până când dispozitivul răspunde la o comanda (de exemplu, pornirea sau schimbarea volumului).

Programarea cu ajutorul unui cablu de date (numai pentru anumite modele): Unele telecomenzi universale avansate pot fi programate utilizând un cablu de date conectat la calculator. Acest proces necesită software specific furnizat de producătorul telecomenzii.

Pentru a nu avea probleme în timpul programării e bine să vă asigurați că bateriile sunt funcționale, a fot realizată resetarea telecomenzii și că aveți coduri alternative.

Concluzii

Aceste dispozitive sunt foarte utile deoarece pot fi utilizate cu sute de aparate. E foarte important să păstrați manualul de utilizare și codurile că dacă nu atunci o să pierdeți mult timp pe net căutând după așa ceva.

Lasă un comentariu