Top 5 Cuptoare cu Microunde Încorporabile din 2025

În opinia mea, un cuptor cu microunde încorporabil e cea mai bună variantă pentru bucătăriile moderne care se doresc a fi cât mai echipate și practice. Cu alte cuvinte, vă veți folosi foarte mult de mobilierul existent și crește spațiu disponibil pe blat. Veți vedea că acesta au prețuri destul de piperate, dar există și variante de buget pentru cei care vor foarte caracteristici esențiale, dar tot sunt mai scumpe decât alternativele standard. Cele 3 recomandări de jos sunt opțiune pentru care eu aș opta nu aș exclude nici restul modelelor menționate în continuare care pot fi fie mai accesibile, fie diferite din anumite puncte de vedere.

De ce să alegi un cuptor încorporabil cu microunde?

Pe lângă faptul că se integrează perfect în decor, un cuptor cu microunde încorporabil ar trebui să fie pe lista dvs. de achiziții deoarece are toate facilitățile unui microunde clasic, adică nu se face niciun compromis. Are aceleași moduri sau funcții ca oricare altul, cum ar fi încălzire, decongelare și preparate alimente în timp scurt, iar la variantele scumpe putem vedea numeroase trepte de putere, control tactil și multe altele. Să nu uităm și de faptul că acest aparat nici nu consumă mult curent, deoarece funcționează pe un principiu diferit de cuptorul electric încorporabil.

Un alt motiv pentru care merită ales, este acela că poate fi montat deasupra cuptorului clasic, având o lățime de tot de 60 cm. Deci felul cum arată este foarte important, iar de acest aspect am ținut cont când am făcut selecțiile, adică să fie de mai multe culori sau tipuri (retro/vintage, clasic sau modern).

Care este cel mai bun cuptor cu microunde încorporabil?

Alături aveți câteva modele populare de la mai mulți producători. Printre mărcile de top se numără Whirlpool și Samsung, dar nu trebuie excluse nici restul. Trebuie să remarc faptul că cei de la Whirlpool reușesc să fie pe locul 1 și la electrocasnice mici nu doar la electrocasnice mari, adică sunt în topul vânzărilor. Deci răspunsul este clar, iar modelele pentru care puteți alege sunt cele de jos sau dacă vi se par scumpe, atunci merită să aruncați o privire pe cele din continuare pentru că nu m-am rezemat doar la cele trei de sus.

Whirlpool AMW 730/NB

  • Putere 1000W
  • Volum 31 litri

Whirlpool AMW 730/NB este cel mai bun cuptor cu microunde încorporabil deoarece vine cu o multitudine de dotări utile pe care nu le întâlnim la electrocasnice din aceeași categorie. Pe lângă grill, acesta are 6th Sense care oferă rezultate precum la un cuptor normal, dar cu un timp scăzut. Acest lucru se datorează faptului că are tehnologia „Crisp” care combină unde 3D, o farfurie caracteristică și grill. Farfuria care vine la pachet e una care specială (făcută din ferită) care ajută ca alimentele să nu fie gătite la o temperatură mai mare de 210 grade. Undele 3D ale acestui aparat face ca mâncarea să se gătească uniform.

Evident că sunt o multitudine de lucruri care sunt suplimentare față de modele de acest fel. Un astfel de cuptor cu microunde încorporabil Whirlpool are același design ca și restul gamei, deci le puteți asorta și chiar vă recomand să optați pentru un montaj suprapus dacă ați vrea ambele cuptoare să fie apropiate unul de celălalt. Nu veți putea mâncarea din unul în altul, dar măcar știți că nu vă veți îndrepta cu ea în direcții diferite.

Dacă căutați să vedeți ce dimensiuni are cuptorul cu microunde încorporabil, veți vede că doar partea frontală, adică vizibilă, are o lățime circa 60 cm, iar partea din spate care se încorporează are în jur de 54 cm. Pe voi interesează doar dimensiunile interioare, adică ale nișei și le aveți din schița furnizată de producător. În unele schițe, se poate vedea sistemul de deschidere al ușii și balamalele, astfel că să țineți cont și de aceste detalii.

Whirpool AMW435IX

  • Putere 750W
  • Capacitate 22 litri

Avem un alt cuptor cu microunde încorporabil 60 cm care puteți să alegeți să-l montați peste cuptorul cu care gătiți preparate pentru întreaga familie. pre deosebire de primul menționat, acesta are funcțiile de bază, de aceea are și un preț chiar bun. Dimensiunile de încastrare pot să difere puține de la un model la latul, iar la acesta sunt de 56 cu 30 cu 36,2 cm.

Nu este atât de scump pentru că vine cu o capacitate medie. iar ca în cazul altor modele de la acest producător, are tehnologia Al Șaselea Simț care presupune existența tehnologiei 3D. Aceasta presupune încălzire uniformă și rapidă a alimentelor.

Un alt lucru care ar trebui să-l precizez e că ușa se deschide batant lateral. Adică precum o fereastră. Unii cred că deoarece arată precum un cuptor electric, ușa s-ar deschide tot așa, dar nu. Ușa se deschide precum la microunde. Volumul de 22 litri mi se pare unul suficient pentru un așa aparat. Iar, un alt lucru de care trebuie scris e că vine cu „Menținere la cald”. Aceasta presupunând că timp de maxim 4 ore mâncarea nu se va întări.

Cu alte cuvinte, avem un cuptor cu microunde încorporabil ieftin de la un brand foarte bun, dar care poate nu va fi pe placul unora, de aceea în continuare sunt prezentate cuptoare cu microunde încorporabile la ofertă, adică am făcut o selecție cu ele.

Samsung MG22M8254AK/E2

  • Putere 850W
  • Capacitate 22 litri
  • Foarte bun

Dacă vă plac soluții ieftine, s-ar putea să vă placă și acest cuptor cu microunde încorporabil Samsung care costă destul de puțin pentru că nici nu este foarte mare – 22 litri, dar are numeroase funcții disponibile pe interfața digitală.

Acesta e un model cu preț modic de la Samsung și care are o capacitate, să zicem, normală pentru categoria din care face parte. Interiorul nu doar că este încăpător, dar e unul realizat din material ceramic. Acest tip de material ne ajută în principal prin faptul că e ușor de curățat. Un alt avantaj al „Ceramic Inside” (pentru că așa îi zice acestei caracteristici) e rezistența și implicit că nu ruginește.

Nu consumă mult curent, acest lucru fiind datorat și modului Eco. În acest mod energie folosită e una minimă. Nu trebuie să confundați puterea de 850 W cu consumul. În cazul acestui model discutăm despre un consum de 1300W, acesta depinzând și de treapta de putere aleasă (are 6 trepte de putere).

Nu ne mai uităm la consum când alegem funcția de rumenire 30 secunde, iar aceasta oferă textura și gustul mâncării făcute la grătar, doar că nu mai rezultă fum.

Dacă bugetul este de 1000 lei, poate că nu ar trebuie să treceți cu vedere deoarece și din părerile clienților reiese că este un cuptor excelent, adică primești cât plătești, plus că nu vei fi dezamăgit, cum s-ar întâmpla în alte cazuri.

Beko BMCB25433BG

  • Putere 900W
  • Capacitate 25 litri
  • Design lucios

Avem un cuptor cu microunde încorporabil Beko care arată mult diferit de restul recomandărilor, poate și pentru că are un volum diferit, iar suprafața este lucioasă, de culoarea neagră. Îmi place cum este organizată interfața adică butoanele sunt aranjate pe o singură coloană astfel că sunt mai ușor de urmărit și ales.

Nu este ca oricare, ci este un cuptor cu microunde și convecție încorporabil cu care puteți încerca numeroase rețete, iar rezultatele vor fi conform așteptărilor. În general, Beko oferă clienților soluții cu un raport calitate/preț bun, iar aici nu este o excepție.

Cuptorul Beko este prezent de foarte mulți nai pe piață și încă reprezintă o opțiune foarte bună. E unul care poate utiliza 10 programe în procesul de gătire. Printre acestea se numără încălzire, carne, pește, pizza și legume (evident că mai sunt și altele până la zece). Cred că vă dați seama că e vorba despre un model built-in cu aspect plăcut, după cum am și menționat anterior.

Întrucât am scris mai sus puterea de 900W, trebuie să scriu că aceasta e una de ieșire, consumul aparatului fiind de numai 1100 W. Dar, acest consum depinde și de treapta de putere aleasă.

Bosch BFL554MB0

  • De 900W
  • Programe automate
  • Suprafață din sticlă neagră – ColorGlass

Dacă v-ar plăcea să aveți un cuptor cu microunde încorporabil Bosch cu exterior din sticlă neagră și ușă cu deschidere electronică, atunci ar trebuie să vă uitați puțin la modelul menționat. Ca și alte aparate de gătit similare, și acesta are tehnologia AutoPilot, adică are niște programe presetate și voi doar trebuie să setați cantitatea pusă pe tavă ori farfurie.

Acest model de la Bosch se diferențiază de altele prin faptul că are programe automate care garantează că preparatele vor fi reușite. Dacă vă întrebați cum funcționează, atunci trebuie să știți că sunt trei pași de urmat: puneți vasul, alegeți programul și selectați greutatea.

Pentru persoanele interesate de consumul energetic trebuie să scriu că acesta e de 1450W.
După cum se poate vedea de pe urma caracteristicilor tehnice, acest model are o capacitate foarte ușor peste medie de 25 litri. În felul acesta exteriorul nu e prea mare, fiind vorba despre 60x39x38 lxaxî. Recomand ca pentru dimensiunile exacte să consultați schița de montaj.

Având în vedere că are un cablu de alimentare de circa 130 cm, trebuie să vă asigurați că aveți o priză în apropierea locului de montaj și nu trebuie să fie prea deosebită pentru că aparatul nu nu are un consum foarte mare, ci potrivit pentru mărimea sa.

Electrolux EMS4253TEX

  • Putere 900/1000W
  • Capacitate de 25 litri

Suedezii de la Electrolux au modelul EMS4253TEX care e foarte popular datorită unui preț mediu și a dotărilor sale premium. Aspectul său nu doar că e unul plăcut, dar are și un control modern care poate fi realizat prin intermediul panoului digital. Un cuptor cu microunde încorporabil Electrolux reprezintă o soluție inteligentă pentru că alegeți calitate și performanță.

Că discutam de performanță, cu acesta puteți găti aproape ca și la grătar deoarece are o funcție de rumenire prezentă care o puteți folosi pentru preparate din carne. Puteți topi brânzeturi și chiar să gătiți pui, dar și oricare altă carne, însă trebuie setată treapta potrivită pentru a nu le arde.

Puterea sa poate fi reglată în 8 trepte, maximul fiind 900W și 1000 pentru grill. Cavitatea interioară este realizată din inox, iar capacitatea ei e de 25 litri.

Nu putem să trecem cu vederea prea ușor peste prețul său, dar nu este un brand oarecare, ci unul suedez foarte apreciat în România și nu numai. Un cuptor cu microunde încorporabil resigilat nu ar trebuie exclus dacă puteți economisi însă pot fi defecta care țin de partea estetică sau pot să lipsească accesorii din pachet. Voi decideți ce compromis ați dori să faceți dacă vreți să faceți o mică economie.

Dacă ați avut un astfel de aparat, atunci știți că veți putea dezgheța sau încălzi rapid orice, însă nu puteți introduce orice fel de material la interior, producătorul recomandă să fie din carton, ceramic sau sticlă. Trebuie evitate obiectele metalice, lemn, plastic sau altele care pot produce accidente sau absorbii radiații.

Heinner HMW-25BIGWH

  • Volum de 25 litri
  • Sticlă albă la exterior

După cum ați și observat, majoritatea modelelor sunt fie argintii, fie negre, iar dacă vreți neapărat un cuptor cu microunde încorporabil alb, atunci opțiunile sunt destul de limitate. Dacă tot suntem cu recomandările mai spre final, am zis să vă prezint un model chiar ieftin. Cu alte cuvinte, ne uităm la branduri care sunt prezente doar pe piața locală, iar un cuptor cu microunde încorporabil Heinner ca cel de sus ar merită atenția voastră.

Fiind alb, va ieși bine în evidență dacă vreți să fie în contrast cu mobilierul sau poate că este în două culori, alb cu roșu. Aveți și opțiuni mai de calitate dacă aveți posibilitate să cheltuiți un buget dublu, iar Electrolux oferă o opțiune mult diferită și e de înțeles pentru că doar e vorba de un preț destul de piperat.

Probabil că știți că Heinner e un brand românesc de electrocasnice. Caracteristic acestuia e garanția standard de 3 ani care e valabilă și pentru acest produs. Față de alte electrocasnice mici din această categorie, modelul de față se diferențiază prin faptul că are un preț mic, grill și alte facilități normale. Prin aceste facilități se numără posibilitatea setării puterii de 900W pe 5 nivele dezghețare și cele 8 programe.

Dacă vreți neapărat că următoarea opțiune că fie un cuptor cu microunde încorporabil 23 l, poate că ar trebuie să aruncați o privire și pe cel de jos, care diferită mult ca design de restul.

Electrolux EMT25203OC

  • Aspect Vintage
  • Culoare crem
  • Capacitate 25 l
Vezi preț special

Dacă vă plac cuptoarele cu microunde încorporabile Retro/Vintage, am pentru voi un model de la Electrolux care are un design destul de reușit. Evident că locul său este doar în bucătăriile cu mobilier și finisaje în stil Retro, iar culorile trebuie să corespundă stilului.

Veți vedea că acesta nu mai are la interior acea placă rotundă deoarece partea inferioară este în mare parte ceramică, astfel că undele sunt distribuite uniform. În plus, crește volumul interior, dar nu cu mult, iar cum puteți pune nu doar vase rotunde, ci și dreptunghiulare. Un alt avantaj al acestei plăci ceramice, este acela că este ușor de întreținut, iar curățarea sa se poate face doar cu o cârpă umedă.

Din specificațiile oferite de producător, ajungem la concluzia că este vorba de un model simplu, dar nu duce lipsă de funcții importante, adică are cea de dezghețare și rumenire/grătar. Avantajele anumitor funcții nu pot fi neglijate, în special dacă vă ajută să gătiți diverse rețete și să nu mai trebuiască să cumpărați încă un aparat, care să facă fum în bucătărie sau în toată locuința.

Un cuptor cu microunde încorporabil bej/crem ca acesta poate fi setat să funcționeze cu timer, dar vă limitați stric la 30 minute, dar nici nu e nevoie de mai mult.

Ghid de achiziție

Când vine vorba despre achiziția unui așa electrocasnic sunt mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont. Printre acestea se numără capacitatea, puterea, funcțiile, designul, costul și producătorul.

Capacitatea: Un așa model are în general o capacitate în jurul a 20-25 litri, dar pot exista modele și mai mari. Cu cât are un volum mai mare, cu atât și dimensiunile exterioare sunt unele ceva mai mari.

Puterea: Aceasta nu trebuie confundată cu consumul de curent. De obicei consumul de curent e mai mare decât puterea. Un al lucru care nu trebuie confundat e puterea aparatului cu cea a grillului. Acesta din urmă poate fi ușor mai mare decât cea a cuptorului.

Funcțiile: Pe lângă dotări standard precum decongelare, încălzire și grill, unele aparate pot veni cu lucruri suplimentare așa încât prețul să fie ușor mai mare, dar și gătirea la un alt nivel.

Design: Fiind vorba despre un electrocasnic incorporabil, consider că trebuie să fim preocupați și de cum arată. Pe piață o să vedeți multe modele negru complet și unele pe argintiu/inox. Alegerea o faceți în funcție de ce vă place și de cum arată restul electrocasnicelor din bucătărie.

Preț: Costul unui așa aparat variază între 700 și 2000 de lei. Cu cât are mai multe dotări, cu atât prețul lui crește… evident. Dar, o să vedeți și că modelele brandurilor consacrate costă ceva mai mult. În opinia mea, nu trebuie să vă zgârciți atunci când vine vorba despre un aparat de îndelungă folosință.

Producător: Paleta de producători e una variată, dar nu la un nivel exagerat. Recomand să vă uitați la produsele producătorilor prezenți în acest articol deoarece aceștia au produse de calitate. Ar mai trebui să adaug că (sau să fac o corecție) Heinner nu e producător, ci brand românesc.

Concluzie

În opinia mea, cuptoarele cu microunde încorporabile sunt o alegere premium pentru cei cu un buget peste medie și care vor un produs modern. Nu doar că arată bine, dar vin cu dotări moderne care fac gătirea mai scurtă (eficientă) și mâncarea mai gustoasă. Iar, dacă vreți o alternativă care să nu ocupe mult spațiu atunci vă puteți uita la cuptoare cu microunde mici.

În alegerea modelului potrivit trebuie să luați în considerare recomandările de sus, însă dacă vă doriți să fie doar ieftin, atunci nu cred că veți avea nelămuriri deoarece un model de buget oferă strictul necesar și calitatea este conform prețului.

Întrebări frecvente

Cât costă un cuptor cu microunde încorporabil bun?

Dacă ați parcurs lista de mai sus atunci ați observat că prețul de plecare e undeva în jurul a 700 lei și poate ajunge la câteva mii de lei. Găsiți modele de calitate la prețuri mici, dar cu cât vreți mai multe dotări (de exemplu convecție), cu atât va crește prețul.

Care este cel mai bun producător de cuptoare cu microunde incorporabile?

Pot spune despre producătorii din acest articol că au cele mai bune cuptoare cu microunde încorporabile ieftine. De exemplu, Whirlpool este producătorul numărul 1 la nivel mondial când vine vorba de electrocasnice. Iar, despre Samsung trebuie să scriu că am văzut că au cuptoare foarte populare printre români. De aceea produsele lor sunt cu top vânzări.

Lasă un comentariu