Cele Mai Bune Cuptoare cu Microunde cu Grill 2024

Un cuptor cu microunde cu grill este unul dintre cele mai importante și versatile aparate din bucătăria modernă. Acest aparat este un „must-have” pentru orice casă, oferindu-vă posibilitatea de a pregăti o varietate de alimente rapid și ușor. Înainte de a vă orienta înspre un model anume am sfatul să analizați bugetul de care dispuneți, puterea aparatului, funcțiile și capacitatea. Dacă vreți să vă luați un cuptor cu microunde nou atunci aveți nevoie de un buget minim de 250 lei, iar pentru unul resigilat bugetul minim e de 150 lei. Cu cât sunteți interesați de mai multe funcții, cu atât prețul aparatului o să crească.

De ce trebuie să aibă funcția de grill?

Cu aceasta puteți găti, prin rumenire, cu ușurință numeroase rețete pentru dumneavoastră sau cineva drag, doar că în limita capacității aparatului.

În acest articol, vom discuta avantajele și dezavantajele acestui dispozitiv și cum să alegeți cel mai bun cuptor cu microunde pentru nevoile dvs. Adică, în rândurile care urmează, vom intra mai în detaliu asupra modalităților prin care acest aparat vă poate îmbunătăți experiența în bucătărie. Spre exemplu, acesta este avantajos deoarece ne ajută de la economisirea spațiului, până la crearea de mese delicioase în timp redus.

Care este cel mai bun cuptor cu microunde cu grill?

Alături găsiți unele dintre cele mai populare electrocasnice mici de acest tip. O să vedeți că cele de la Samsung sunt în top deoarece nu doar că arată bine, dar vine cu facilități utile. De asemenea acestea au foarte bun raport dintre preț și dotări. La acestea, dotările standard nu lipsesc și aici mă refer la decongelare, timer sau încălzire rapidă, iar majoritatea vin cu acea funcție de rumenire, adică se prăjește puțin la exterior în câteva zeci de secunde.

O capacitate des întâlnită la un așa aparat e cea de 20 litri, care este grozavă pentru cei care vor un cuptor cu microunde compact sau slim, însă pentru o familie de 3-4 persoane aș recomanda mai degrabă unul are un volum înspre 30 de litri sau peste.

Lista de mai jos poate fi văzută ca un top cuptoare cu microunde ieftine și bune, iar multe dintre ele sunt în topul vânzărilor, motiv pentru care puteți citi și părerile clienților dacă nu am reușit să vă conving.

Samsung MG23K3515AK/OL

 • Capacitate de 23 litri
 • Aspect complet negru
 • Consum energie de 2,3 kW
Vezi preț special

Pentru cei care caută cuptoare cu microunde ieftine, am pentru voi modelul de mai sus care este un cuptor cu microunde Samsung foarte popular pentru că are un preț foarte bun, dar și dotări pe măsură. Cu alte cuvinte, nu veți plăti doar pentru brand, ci și pentru performanță. Soluțiile oferite de acesta sunt numeroase și vorbim chiar și de variante care se montează diferit, iar aici mă refer la cele care se integrează.

Chiar dacă pot fi cuptoare cu microunde fără grill la prețuri foarte atractive, nu merită compromisul deoarece vor fi momente când veți avea nevoie de el. Vor fi situații în care trebuie să încălziți o farfurie sau două de mâncare sau să dezghețați cumva o bucată de carne, iar alternative la fel de performante și eficiente nu sunt. Ideea e că vă puteți ușura mult viața sau munca din bucătărie.

Capacitatea acestui aparat de microunde este de 23 litri, adică oferă cam cât majoritatea modelelor din acest preț, doar că la acesta vedem o suprafață ceramică care se întreține ușor. Acest cuptor cu microunde și grill prezentat are o putere decentă de 800 W, iar grillul are o valoare satisfăcătoare, adică de 1100 W. 

Din poza de sus, se poate observa că are control digital și culoare neagră e plăcută. Deci, aș putea spune că ar putea fi cel mai bun cuptor cu microunde cu afișaj electronic disponibil, dar nu aș exclude restul modelelor Samsung.

Funcțiile sale sunt numeroase chiar dacă este ieftin, adică are următoarele: dezghețare, timer, 6 trepte de putere, semnal sonor și menținere la cald. E oferit doar acel suport rotund care e prezent cam la toate și are un diametru de 28,8 cm. Dimensiunile sale nu diferă cu nimic de cele ale altor modele, deci poate fi pus în locul vechiului model. Adâncimea e de 39 centimetri și nu se poate spune că e una exagerată.

Electrolux EMZ421MMK

 • CombiCooking
 • 11,5 kg
 • Gătire cu aburi
Vezi preț special

Chiar dacă cele mai vândute și apreciate microunde sunt cele de la Samsung, aș dori să vă prezint și o soluție puțin diferită și care ar merita toată atenția. Vorbim de modelul Electrolux EMZ421MMK care este prezent în trei culori, negru, alb și argintiu. Nu o să găsiți cuptor cu microunde gri, ci doar cu exterior inox sau argintiu, adică carcasă vopsită. Din păcate culoarea poate influența prețul, însă specificațiile sunt aceleași, adică nu veți face vreun compromis alegând altul din aceeași serie.

Este un cuptor cu microunde ușor – 11 kg, care poate fi folosit oriunde, chiar și la locul de muncă pentru a încălzi mâncarea sau chiar să vă faceți ceva de mâncare. Poate să vine în ajutorul celor care locuiesc singuri și nu vor să cheltui o grămadă de bani pe aparate, plus că nici spațiul disponibil nu este atât de mare.

Dacă căutați un cuptor cu microunde cu ușă pe dreapta, pentru că sunteți stângaci su va fi pus undeva lângă perete, trebuie să vă anunț că nu o să găsiți un astfel de model, ci doar cu deschidere înspre stânga sau în jos dacă este încastrabil.

Dacă îl considerați scump atunci probabil ar trebuie să renunțați la funcția grill, adică să alegeți unul fără aceasta. Totuși, cu o aceasta puteți încerca diverse rețete, iar pe Internet veți găsi destule rețete interesante. Interfața nu este diferită de restul adică vorbim de un control mecanic cu butoane rotative, iar pictogramele ajută mult și sunt destul de mari. Pentru informații suplimentare trebuie să consultați acel manual de utilizare din pachet.

E destul de ușor de mutat pentru că nu este necesar un corp, de mobilă, dar poate că pe viitor vă gândiți la un suport pentru el, adică să-l aveți pe perete și blatul mai liber. Îmi plac variantele negre deoarece se întrețin ușor și se integrează ușor în peisaj.

Samsung MG23A7013CT/OL

 • Aspect premium
 • Calitate coreeană
 • Se curăță ușor
Vezi preț special

Spre deosebire de celelalte două recomandări, acesta arată mai degrabă a cuptor cu microunde profesional, datorită faptului că are un design minimalist și o interfață digitală. Acea ramă din inox dă un plus de eleganță aparatului și scoate în evidență mai bine aparatul în sine. Față de varianta clasică, aceasta poate fi montată într-un corp cu lățime maximă de 60 cm, doar că partea încastrabilă are mai puțin.

Având în vedere ce oferă și cum va fi instalat, comparativ cu ce oferă concurența, acesta chiar este un cuptor cu microunde bun și ieftin, iar din review-urile lăsate de posesori, chiar vă puteți face o ideea despre el. În plus, e disponibil la promoție, astfel că puteți economisi niște bani.

Am observat că mai toate soluții oferite de Samsung sunt ușor de întreținut și mă refer la partea interioară, adică vorbim de cuptoare cu microunde cu interior ceramic. Alte branduri au doar partea interioară ceramică, adică fără platan.

Chiar și cu un volum de 23 litri și cu acele funcții, acest aparat nu poate înlocui un aragaz sau un alt aparat mare pentru gătit. Ideea e că nu poate găti pentru o familie, ci are niște funcții de încălzire rapidă și dacă tot vreți să gătiți, vorbim de porții mici.

După cum am precizat, funcțiile sale sunt cele clasice, dar are și unele suplimentare: grill fry, home desert, decongelare etc. Toate acestea sunt ilustrate cu ajutorul unor pictograme iar butonul de mai jos e timer-ul (cronometrul) cu care se poate seta timpul. Deci, pentru cei care caută un cuptor cu microunde cu funcție de coacere, acesta este acela, iar voi trebuie doar să alegeți funcția denumită Fry. Dimensiunile sale sunt cam aceleași ca și la restul, deci poate fi pus în locul vechiului model, iar greutatea e de circa 14,5 kg.

Beko BMCB25433BG

 • Arată foarte bine
 • Suprafață neagră lucioasă
 • Aer cald
Vezi preț special

Acesta cred că intră la categoria cuptor cu microunde foarte bun, pentru că oferă o mulțime de dotări într-un format plăcut și s-a ținut cont și de faptul că trebuie să fie și elegant. Acesta este prezent pe piață încă din 2017 și încă reprezintă o opțiune bună pentru care mulți optează.

Trebuie să remarcăm că oferta de cuptoare cu microunde cu grill și convecție este oarecum limitată. La momentul redactării acestuia articol în oferta unui magazin cunoscut de electrocasnice existau doar trei cuptoare cu microunde cu aer cald, însă au mai apărut între timp și altele (maxim 20), adică la momentul actualizării articolului. Cu siguranță, am să mai menționez și altele doar că nu toate sunt la fel ca cel de sus, adică nu se încorporează.

Pe lângă că are funcții grill și microunde, vine și cu convecție. Convecția presupune că aparatul gătește mai rapid și uniform, cum se întâmplă și în cazul altor aparate de gătit care folosesc această tehnologie. De asemenea pentru a obține niște rezultate foarte bune nu este nevoie de temperaturi mari, se poate găti la temperaturi mai scăzute.

Din păcate, acesta nu doar că sunt limitate ca număr dar au și prețuri ușor crescute. Dacă din lista de alături nu găsiți un model pe gustul dumneavoastră atunci puteți să vă uitați și la cuptoarele cu microunde vintage, cum sunt cel de la Studio Casa sau chiar Daewoo. Acelea sunt disponibile pe numeroase alte culori, adică vom vedea variante pe roșu, roz, crem, bej etc.

Daewoo KOR-6S20C-1

 • Capacitate 20 litri
 • 10 niveluri putere
 • Greutate mică – portabil
Vezi preț special

Avem cel mai ieftin cuptor cu microunde de la Daewoo care cred că o să vă placă, deoarece are un aspect vintage pe culoarea bej, dar și multe alte culori. Chiar dacă pare să nu ofere prea mult, aveți cam tot ce vă puteți dori de la un astfel de aparat, adică funcție de încălzire și decongelare. L-aș numit chiar și cuptor cu microunde portabil deoarece are doar 8,7 kg, adică îl puteți transporta cu ușurință, plus că este destul de compact, având o adâncime de numai 31 cm. Cu alte cuvinte, intră la categoria de modele Slim sau cuptoare cu microunde de dimensiuni mici.

Îmi place că nu este mai scump decât unul clasic, chiar dacă are designul Retro, însă nu o să vedem control digital pe un așa tip, nici măcar la acele cuptoare cu microunde performante. Când vorbim de performanță, ne uităm la specificații tehnice, dar și la funcții de încălzire.

Pentru modelul de față, avem volum de 20 litri, putere de 700 W, panou de control mecanic cu două butoane rotative. Dimensiunile sale sunt 45x32x26 lxaxî cm.

Funcțiile sale sunt următoarele: decongelare, 7 nivele de putere (în funcție de alegere, consumul e diferit), semnal sonor finalizare program, timer. Are un singur accesoriu inclus: suportul rotund cu diametru de 25,5 cm. 

Este un cuptor cu microunde la reducere sau poate că e doar ieftin, însă merită pus pe listă dacă vă doriți un aparat care are doar funcțiile de bază. Este evident că nu e cel mai performant model de pe piață, dar mi se pare suficient de bun în acest preț. Mulți dintre voi poate că nici nu sunt dispuși să cheltuie prea mult pe un așa aparat deoarece nu-l folosesc prea des. Acesta se poate adresa studenților care nu au timp de gătit și vor doar o mâncare încălzită.

Gorenje Old Time

 • Cu grill
 • Capacitate 20 litri
 • Control mecanic
Vezi preț special

Chiar dacă unele modele nu au grill, le consider cuptoare cu microunde bune adică aceste aparate sunt concepute pentru sarcini simple dar importante, cum sunt decongelarea sau încălzirea rapidă a produselor.

Seria Old Time arată foarte bine și cred că se potrivește mai cu orice mobilier în stil Retro. E un aparat cu o capacitate modică deoarece are 20 litri, iar puterea e una de 700W. Controlul se realizează ușor fiind vorba despre un aparat cu control, ați ghicit, mecanic. Puterea sa poate fi ajustată cu ajutorul celor 7 trepte de putere. La terminarea programului se va auzi un semnal sonor și pentru a găti sau coace, folosiți grillul integrat. Un program poate avea maxim 30 minute, iar dacă te preocupă dacă are funcția de dezghețare atunci trebuie știut că are așa ceva.

Se poate cumpăra și un suport cuptor microunde ieftin pentru a câștiga spațiu pe blat, adică vorbim de circa 50 de lei, însă depinde și de culoare sau de cine este comercializat.

Concluzia mea legată de acest aparat este o alegere bună pentru cei care vor rezultate rapide, iar acesta să nu ocupe foarte mult loc pe blat. Imaginează-ți cât de mult loc ocupă un aragaz față de acesta, de vreo 10 ori mai mult. Să nu mai zic de preț, aceste microunde ieftine chiar vă pot ajuta să economisiți bani, doar că nu îl comparăm cu orice model, ci doar cu unul complet electric. Dacă vă depășește buget, nu ar trebui neglijate cele de la Daewoo sau Studio Casa.

Studio Casa Mamma Mia

 • Putere 700W
 • Preț bun
 • Capacitate 20 litri
Vezi preț special

Studio Casa Mamma Mia este un aparat electrocasnic foarte util pentru a încălzi, dezgheța sau prepara ceva. Deși funcționalitatea acestui aparat este limitată, poate și din cauza prețului, veți beneficia de funcțiile de bază a acestuia. Dacă bugetul este mai mare, atunci deja ne putem uita la cuptoare cu microunde cu rotisor, dar și cu convecție.

Dacă nu vă place că este pe crem, adică vă doriți o altă culoare, producătorul pune la dispoziție variante pe negru și roșu. Specificațiile sunt aceleași pentru acele două alternative, de aceea prețurile sunt la fel.

Ca și caracteristici tehnice are: un volum de 20 litri, putere de 700 W, panou cu control mecanic și altele. La partea de funcții are: dezghețare, timer, 6 nivele de putere și semnal sonor. La interior e același suport rotund care e prezent la toate. Există și excepții, adică puteți găsi cuptor cu microunde fără platan, cum este Gorenje BM235CLI.

Ca și cazul altor aparate, nu veți așeza mâncarea direct pe el ci veți folosi un vas. Trebuie evitate vasele metalice, ci să folosiți cele de porțelan ori sticlă. 

De asemenea, există multe rețete de mâncăruri pe internet, dar pentru gătit e nevoie de un plus de putere sau funcții/dotări. Nu ocupă mult spațiu și poate fi mutat cu ușurință dintr-o parte în alta deoarece are doar 10 kg.

Merită ales din diverse puncte de vedere și consider că nu are multe minusuri deoarece e foarte ieftin, însă un model cu volum mare și putere de până în 900W e binevenit dacă preferați să și gătiți. Grillul era bun pentru cei care vor să gătească mâncăruri sau să coacă ceva pentru 2 persoane.

Girmi FM2105 Anniversary 100

 • Producător italian
 • Cu grill
Vezi preț special

M-am decis să recomand încă un cuptor cu microunde retro care este puțin diferit de restul, deoarece nu puteți pune orice aparat într-o bucătărie rustică. În comerț o să găsiți multe modele vintage, însă întotdeauna e bine să alegeți o variantă de mijloc cum e în cazul celora menționate în acest articol. Dacă o să vă uitați mai bine la acestea atunci veți vedea că o bună parte din ele sunt crem sau bej.

Producătorul de cuptor cu microunde Grimi e unul localizat în Italia. Acesta produce electrocasnice din 1919. Modelul de față este unul cu aspect retro sau stil vintage deoarece vrea să simbolizeze aniversarea a 100 de ani de când există această firmă.

Deci vorbim de cuptoare cu microunde foarte bune, iar cel din imaginea de sus este o variantă compactă, dar voluminoasă. Puteți alege chiar și culoarea, deoarece sunt disponibile patru modele diferite, adică puteți asorta paratul cu mobilierul sau culoarea camerei.

Nu este un model sofisticat și se vede după interfața prezentă lângă mâner, adică avem acele butoane rotative care sunt pentru reglarea treptei de putere și timerului. În general, timerul se setează în funcție de cantitatea introdusă sau cât de cald ne dorim să fie un anumit preparat.

La acestea nu o să vedeți timer, taste touch, suprafață exterioară cu inox sau stilă lucioasă, ci doar anumite culori, butoane mecanice și cam același dotări. Aici mă refer la grill, convecție, rotisor, pereți ceramici sau chiar fund ceramic. Soluții încastrabile sunt destule, dar foarte puține și doar de la anumite branduri.

Toshiba MW-MM20PBK

 • Firmă cunoscută
 • Multe recenzii pozitive
 • Capacitate medie de 20 litri
Vezi preț special

Un cuptor cu microunde negru din Japonia este unul de la Toshiba, care în general este pe negru. Cel din imagine vine ca o alternativă la cuptorul clasic, adică pentru cei care nu stau prea mult pe acasă și vor rezultate rapid cu consum minim. Putem consider acest aparat ca fiind unul destul de eficient, în comparație cu altele, poate fi pentru că nu are o putere foarte mare.

Pe partea de specificații se laudă cu o putere de 800W, capacitate de 20l și cu control mecanic. Sunt modele cu control touch ori electronic, dar eu sunt fan al celora mecanice deoarece au mai puține butoane și nu ai cum să apeși accidental altă funcție. Evident că vine cu platan rotativ care are același diametru ca restul, iar dacă vă interesează dimensiunile sale, atunci trebuie să scriu că are adâncime de 33,4 centimetri.

Plusurile acestui model ar fi costul de achiziție mic, faptul că vine de la un brand asiatic de calitate, fiabilitatea ok (susținută de garanția de 2 ani care poate fi prelungită la mai mult) și altele.
Contra achiziției ar putea fi lipsa rotisorului și a grill-ului.

De final pot spune despre acest aparat că e unul foarte avansat și mai mult decât suficient pentru o familie nu prea mare. Sunt unii oameni care nu au așa ceva acasă deoarece fie cred că e dăunător, fie nu știu la ce folosește. Un aparat precum acesta nu e deloc dăunător și va înlocui cu succes modelul anterior dacă vreți o soluție vintage. Evident că nu va înlocui niciodată o tigaie, dar multe alimente pot fi preparate în diferite feluri chiar și la microunde.

Samsung MS23K3513

 • Negru
 • Volum de 23 litri
 • Putere de 800W
Vezi preț special

Dacă v-ați sătura de recomandări de tip Retro și vreți unul cu design modern, am pentru voi unul care l-aș cataloga drept cuptor cu microunde cel mai bun preț, adică în acest buget nu o să găsiți altul care să arate atât de bine și să poată fi curățat atât de bine la interior.

Cuptorul cu microunde Samsung MS23K3513 e unul din segmentul superior și vă puteți da seama după cum arată și cam din ce serie face parte. Cu siguranță, depășește puțin bugetul unora dintre voi, dar merită dacă vreți ceva special. Chiar și brandul e important, deoarece în spatele numelui pot fi mulți ani de experiență.

Specificațiile tehnice ale acestui model sunt următoarele: capacitate de 23 litri, putere de 800 W, panou de comandă digital și interior ceramic. Funcțiile sale sunt următoarele: ceas, timer, 6 trepte, protecție copii și câteva funcții speciale (dezghețare rapidă, eliminare mirosuri etc). Pe partea de accesorii are doar platou rotativ de 28,8 centimetri.

Plusuri: volum mare, suport mare, poate găti decent, arată foarte bine, are multe funcții și fiabilitatea.
Minusuri: lipsa grill-ului.

Acest cuptor în varianta nou sau resigilat e un aparat electrocasnic de ultimă generație care nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie modernă. Nu prea ai ce să mai menționez deoarece este unul dintre acele modele ieftine care oferă modurile de încălzire de bază, adică nu e nimic ieșit din comun. Dacă puteți accent pe felul cum arată, pot spune că are un design pe negru puțin ieșit din comun, adică care poate da un plus de eleganță bucătăriei.

ARO MW7720

 • Design simplu
 • Preț bun
 • Cronometru mecanic
Vezi preț special

Dacă vrei un cuptor cu microunde ieftin și bun atunci te poți orienta înspre un model precum MW7720. Vine cu o capacitate de 20 litri, lucru care înseamnă că te va ajuta să gătești diferite feluri de mâncare. Are și o putere de ieșire de 700W, putere care poate fi reglată pe 6 nivele.
Aparate precum acesta sunt perfecte pentru cei interesați să gătească rapid. Deci, e bun pentru persoanele singure, dar și pentru familii mai mari.

Știm cu toții că acest brand e unul nu foarte cunoscut, dar cu siguranță ați auzit de produse marca Aro. Nu știu dacă există o legătură între ele, însă e cert că avem un produs de calitate la un super preț. Pentru cei care caută un cuptor cu microunde la 250 lei nou nouț, acesta este pentru voi. Evident că prețul mai poate fluctua cu câteva zeci de lei, dar nu cu mai mult.

Specificații care te-ar interesa la un cuptor precum acesta ar fi capacitatea de 20 litri (destul de mare, iar avantajul e că poți găti mai mult într-un timp scurt) și puterea de 700W (reglabilă pe câteva nivele). Pe partea de accesorii vine cu un suport rotund precum restul cuptoarelor, deci nu are nimic special la acest capitol.

Aspectul e plăcut deoarece e un aparat de culoare albă, dar ușa este neagră, iar panoul de comandă e format din două butoane. Datorită culorii putem spune că se va integra excelent în bucătăria dvs, deoarece va arăta bine în bucătării albe cât și în cele de culoare închisă.

Plusurile acestui model sunt aspectul plăcut, că nu costă prea mult, fiabilitatea marca Aro și panoul ușor de folosit.
Minusuri nu pot spune că ar exista, dar nu ar fi stricat dacă avea rotisor, cât despre grill pot spune că nici el nu ar fi stricat să fie prezent.

Deci, dacă te interesează un aparat care să te ajute la încălzirea rapidă a diferitelor mâncăruri atunci acesta ar fi pentru tine. Pe lângă funcția de reîncălzire acest aparat are și posibilitatea de a dezgheța. Un electrocasnic compact precum acesta e recomandarea mea pentru cei care vor un aparat care să înlocuiască sau să ține locul altor aparate de gătit.

Ghid de achiziție

Când vine vorba despre cumpărarea unui așa aparat, sfatul meu e să te uiți la buget, dotări, tip, dimensiuni și producător.

Buget: Un buget minim pentru un electrocasnic de mici dimensiuni e de 300 lei, iar microundele nu fac excepție de la acest lucru. Cu cât vei dori mai multe funcții cu atât va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar.

Dotări: E important să vă uitați la ce putere și cu ce funcții vine produsul. Cu cât e mai puternic cu atât prepararea mâncării va fi mai scurtă (economisiți timp prețios), dar și consumul de curent va fi ușor mai mare. E bine să vă uitați la un model cu putere medie.
Printre funcții utile cu care poate să vină ar fi dezghețare, grill și timer.

Tip: Sunt mai multe tipuri de astfel de aparate, cele mai întâlnite fiind cele cu dimensiuni standard și cuptoarele cu microunde incorporabile. Alegerea vă aparține, depinzând de ce fel de bucătărie vreți să amenajați.

Dimensiuni: Mărimea unui așa produs influențează și capacitatea interioară. Cel mai important lucru e să vă ghidați după capacitatea în litri a interiorului. Capacitatea poate fi între 10 și 80 de litri, dar cele mai populare capacități sunt cuprinse între 16-20 și 21-30 litri. În privința dimensiunilor, pe partea de lățime o să întâlniți

Producător: Recomand să alegeți aparate de la branduri cunoscute. Nu întotdeauna brandul inscripționat pe aparat e și producătorul. În cazul în care alegeți ceva de la Samsung ori alți producători consacrați aveți garanția că aparatul e făcut de ei.

Cea mai bună marcă de cuptoare cu microunde

Că tot menționam anterior importanța brandului, acesta contează doar în anumite situații. Dacă nu vă pricepeți sau nu ați avut timp să studiați puțin piața, dar vreți să știți care ar fi cel mai bun producător, ei bine, vedem că Samsung conduce detașat, fiind urmat de brandurile de buget cum ar fi Heinner, Candy, Aro și Toshiba. Cu alte cuvinte, unii aleg un produs de calitate și performant, pe când alții vor doar să fie bun și ieftin.

Alegând un produs ieftin nu veți face un compromis foarte mare, deoarece puteți să țineți cont strict de nevoie familiei și să nu cheltuiți în plus pentru niște facilități care nu le considerați utile, adică poate că nu veți coace sau rumeni preparate cu acesta.

Întrebări frecvente

Cât costă un cuptor cu microunde?

Îl puteți găsi într-un interval rezonabil, adică la un preț de la 300 RON până la peste 1000 RON. Modelele de bază fără funcția grill au un cost redus, iar cele mai scumpe sunt cu diverse funcții, printre care grill și convecție.

Cât consumă un cuptor cu microunde?

Consumul pe oră al unui astfel de aparat este în jur de 700-1300 W. Consumul exact al aparatului puteți să îl vedeți inscripționat pe acesta, iar acea valoare este cea maximă fiind influențată de nivelul ales de voi și de funcțiile folosite. De obicei, toate aparatele electrocasnice au o etichetă pe care scrie puterea, consumul și tensiunea de alimentare.

Ce vase se folosesc în cuptorul cu microunde?

Vasele care doriți să le folosiți trebuie să fie termorezistente. Iar astfel de vase sunt cele realizate din sticlă sau material ceramic. Există și unele tipuri de ambalaje din hârtie sau plastic care sunt rezistente la microunde. Dar cel mai bine este să folosiți doar vase din sticlă sau ceramice.

Dacă folosiți alt fel de vase (de exemplu, din plastic) atunci riscați ca mâncarea să se contamineze, să se topească vasul ori chiar să stricați aparatul.

Ce înseamnă cuptor cu microunde resigilat?

Acesta a avut cutia desfăcută, a fost returnat din diverse motive și repus la vânzare cu cutia resigilată și mențiunea că e resigilat. Deci poate avea urme de utilizare sau zgârieturi, iar aceste mențiuni sunt oferite de magazin. Evident că înainte de a fi pus la vânzare, acest produs este testat pentru a vedea totul este ok.

Prețul unui produs resigilat e cu câteva zeci de procente mai mic decât al unuia care nu are mențiunea resigilat. În acest fel putem cumpăra diverse produse cu reduceri de 100-500 lei sau poate chiar mai mult.

De ce să cumperi un cuptor cu microunde resigilat?

Cauți un cuptor cu microunde ieftin la 100-150 lei? Atunci, ar trebui să iei în considerare un și microunde resigilat deoarece un astfel de aparat poate costa mai puțin decât unul normal.

Modelele resigilate pot fi o soluție excelentă pentru cei care sunt în căutarea unui Best Buy, dar să fie și fiabil, că doar vine cu garanție ca oricare altul și puteți beneficia de o extragaranție, care este contra cost.

Dacă nu vă doriți orice model, ci un cuptor cu microunde cel mai ieftin, le recomand câteva cuptoare cu microunde resigilate. Dar, trebuie să știți că prețurile minime pentru astfel de aparate sunt 250-350 lei.

Cuptor cu microunde sau electric?

Diferența între cuptor electric și unul cu microunde e că cel electric consumă mai mult curent, pe când cel cu microunde e mai economic. Cel din urmă nu doar că are un consum redus de curent, dar ocupă mai puțin loc și e mai ieftin.

Ce poți face cu un cuptor cu microunde stricat?

Dacă nu ști ce poți să faceți cu el, poți profita de acel program Rabla pentru cuptoare cu microunde, adică dai modelul stricat în schimbul unui voucher, care e de fapt o reducere care se aplică unui model nou. Există și campanii de tip Buy Back care funcționează la fel, dar reducerea poate să nu fie la fel de atractivă.

Ce înseamnă grill la cuptor cu microunde?

Este o dotare care vă poate ajuta să rumeni sau să coaceți anumite preparate. Rezultatele oferite de acesta sunt similare cu cele oferite de un grătar clasic, dar fără fum și trebuie supravegheat constant să nu ardeți preparatul, de aceea există și lampă interioară.

Cât cântărește un cuptor cu microunde?

Puteți găsi modele care pot să cântărească chiar și 8 kg, iar aci avem variante foarte compacte, cu volum maxim de 20 litri. Nu cred că ar trebuie să țineți cont de acest aspect atunci când urmează să achiziționați un microunde, pentru că alte branduri oferă un interior ceramic pentru o întreține ușoară, astfel că greutatea poate depăși ușor 10 kg, la modelele de 20 litri.

Cuptorul cu microunde este dăunător?

Dacă vă întrebați cât este de nociv sau sănătos microundele, ei bine, depinde cum îl folosiți. Adică trebuie ă vă asigurați să în timpul funcționării ați închis ușa corespunzător, nu e prea indicat să stați lângă, ci să păstrați o distanță măcar de minim 1 metru de el. Nu există modele care sunt fără radiații, adică procesul de funcționare este același la ele și folosiți vase ceramice sau din sticlă.

Există cuptor cu microunde cu inducție?

Nu, veți găsi doar plite cu inducție sau alte aparate care au suprafață de încălzire plană și folosesc bobină pentru încălzire, iar pentru cei care caută cuptoare cu microunde cu autocurățare, răspunsul este același, ar trebui să caute unul electric sau cu funcție microunde.

Lasă un comentariu