Cel mai bun eBook Reader 2024

VI s-a umplut biblioteca de cărți și nu prea mai aveți loc pentru altele? Considerați că se face risipă atunci când cumpărați cărți fizice? Atunci ar trebui să vă gândiți la o soluție modernă și nu mă refer la un device cu Android, ci la unul dedicat. Puteți alege pentru citit cel mai bun eBook Reader de pe piață, iar din oferta magazinelor vedem că sunt câteva branduri. Foarte popular sunt modelele Amazon Kindle și nu numai. Mulți utilizatori s-au plâns de lipsa cărților în limba română din magazinul eReader-ului, însă pot fi cumpărate de pe alte platforme și apoi copiate pe el.

Ce este Kindle Paperwhite?

De câțiva ani există și modelul Paperwhite, adică ecranul este puțin diferit (îmbunătățit), plus că puteți alege nuanțe puțin mai spre alb, adică mai apropiat de clasica hârtie. Tehnologia folosită rămâne E-Ink chiar dacă numele s-a schimbat, astfel că ne bucurăm de o autonomie foarte mare și de o imagine plăcută pentru citit, adică nu vă obosește ochii.

Unii preferă acest model datorită ecranului mai mare, adică va fișa mai mult conținut sau scrisul va fi mai mare. În rest, nu sunt diferențe semnificative între varianta simplă și cea Paperwhite, de aceea și prețurile sunt foarte apropiate.

Care sunt cele mai bune eBook Reader?

Pentru cei care caută o recomandare de eBook Reader, nu ae atât de greu să faceți alegerea potrivită având în vedere că Amazon oferă produse foarte bune de ani de zile și un magazin de unde să cumpărați ebook-uri, doar că majoritatea cărților sunt în limba engleză, iar pentru cele din limba română, trebuie să le descărcați din altă parte și să le convertiți în formatul suportat. Nu am să intru în detaliu deoarece sunt diverse tutoriale și informații pe internet, dar poate că știți deja.

Amazon Kindle Paperwhite 2021

  • Ecran cu 10% mai multă lumină
  • Încărcarea completă oferă până la 10 săptămâni de autonomie
  • Încărcare prin USB C

Cel mai bun eReader este Amazon Kindle Paperwhite, însă cu mențiunea că pot fi mai multe versiune sau generații, adică în fiecare an vedem câte o actualizare, dar nu foarte mare. Din descrierea sa este specificat că acea baterie integrată oferă 10 săptămâni de autonomie, adică o încărcați rar.

Specificațiile sale sunt acceptabile, adică avem un ecran de 6,8 inci cu rezoluție de 1600 cu 1200 pixeli, astfel că rezoluția optică este de 300 ppi. Nu e cu mult mai greu decât o carte – 205 grame, însă poate stoca zeci, dacă nu chiar sute de cărți.

La realizarea ei au fost folosite foarte multe materiale reciclate, aspect care trebuie subliniat în special că avem resurse suficiente de acest fel. Culorile disponibile nu sunt multe, dar aveți posibilitatea să alegeți și spațiul de stocare, 8GB sau 16GB.

Amazon Kindle 2022

  • USB tip C
  • Ecran de 6 inch
  • Multe fișiere suportate

Dacă bugetul este cam limitat și nu vreți să faceți vreun compromis, aveți mai sus cel mai bun Kindle, adică Amazon Kindle 2022. Acesta este pe piață de ceva timp și este o alternativă foarte inspirată la varianta anterior menționată deoarece este compact. Spun asta deoarece are dimensiuni reduse, dar și o greutate de 158 grame.

Dacă vă întrebați cam cât costă un eBook Reader bun, ei bine, răspunsul îl aveți mai sus. Vorbim de un buget sub 700 lei, iar prețurile chiar pot să scadă mai mult dacă nu vă interesează brandul. Ca și funcții, modelul prezentat are ecran tactil cu luminozitate reglabilă și ieșire audio dacă aveți un ebook cu sunet.

PocketBook Basic Lux 4 PB618

  • E Ink Carta HD
  • Conectivitate WiFi
  • Capacitate de 8GB + slot pentru card

Vreți să fie mai accesibil? Atunci aveți un eBook Reader ieftin de la PocketBook care nu inferior concurenței, deoarece oferă un ecran cu tehnologie similară, doar că rezoluția nu este cea mai grozavă, adică e HD. Că vorbim de imagine, se poate ajusta nivelul de gri, fiind disponibile 16 setări în acest sens.

Nu trebuie să treceți cu vederea peste formatele suportate, adică lista e foarte lungă la acest model și nu o vei enumera, însă pentru a vă face o idee, sunt 28 de formate. Că tot vorbim de partea software, are 11 dicționare preinstalate și multe altele. Oricum, interfața este simplă și ușor de utilizat, astfel că oricine s-ar descurca cu ea.

PocketBook InkPad Color 3

  • Display color E Ink
  • Rezoluție mare
  • Rezistent la apă

Un eBook Reader color E-Ink costă semnificativ mai mult și unii care citesc cărți cu imagini, probabil că ar aprecia o astfel de funcționalitate. Cititul este la fel de plăcut ca și la restul, doar cu mențiunea că avem o rezoluție de 1404 x 1872 pixeli. Unii cititori se plângeau că la cele HD e cam greu să citești, dar nu e cazul aici.

O puteți folosi în orice plan pentru că are senzorul giroscop, caracteristici nu foarte des întâlnită pe modelele ieftine. De menționat, are un ecran chiar mare – 7,8 inch, de aceea și greutatea măsoară 270 grame, adică nu e chiar ușor.

Huion E-Ink

  • Diagonală de 10,3 inch
  • 64GB stocare
  • Android

Un eBook Reader cu Android e destul de rar, deoarece majoritatea oferă un software mai simplificat. Poate fi folosit în multe feluri deoarece are un Stylus Pen inclus, iar mărimea ecranului este similară cu cea a unei foi A5. deci poate fi folosit pentru a lua notițe sau chiar să faceți mici schițe.

Este mare și grea, dar se transportă ușor, adică are husă magnetic cu piele, adică e plăcută la atingere și protejează dispozitivul. Corpul său nu e din plastic, ci e din aluminiu pentru un plus de rezistență și plăcere la atingere.

eBook Reader sau tabletă?

Răspunsul este destul de simplu, eReaderul e gândit strict pentru citit și luat notițe dacă are acel Pen pentru scris. Având în vedere rolul lor și ce capabilități au, veți putea găsi chiar și voi răspunsul.

Tableta oferă o funcționalitate diferită, adică puteți face mult mai multe pe ea datorită dotărilor și software-ului, plus că ecranul este unul color, astfel că este mai plăcut de vizionat însă nu și pentru multe ore.

Ghid de cumpărare

Având vedere rolul său, nu poate avea cine știe ce specificații tehnice, însă anumite aspecte nu ar trebui trecute cu vedere deoarece îmbunătățesc experiența:

Ecranul. Tehnologia E-Ink oferă cea mai plăcută experiență de citit, adică puteți sta cu orele în fața ecranului și nu veți simți ochii obosiți. Mărimea și rezoluția sa nu trebuie neglijate chiar dacă vorbim doar de scris pentru că e mult mai ușor de citit dacă totul este mai ascuțit.

Greutatea. Nu e de ajuns să fie mare precum o carte, ci trebuie să fie și ușor, de aceea o greutatea maximă de 200 grame ar fi acceptabilă. Chiar dacă vorbim de zeci de grame diferență între ele, iar la un moment dat, trebuie să fie cât mai .

Autonomia. Așa zice că este foarte importantă, însă pentru că unele se laudă cu zeci de săptămâni de autonomie de funcționare.

Spațiu de stocare. Dacă obișnuiți să citiți și să începeți multe cărți, atunci capacitatea de salvare a fișierelor trebuie să fie de cel puțin 8GB, dar ideal ar fi 16GB.

Rezistență. Protecția IP trebuie să fie cât mai bună, adică acele valori trebuie să fie cât mai ridicate, dar pe voi v-ar interesa strict partea de rezistență la apă pentru că doar nu o lăsați pe jos, ci doar o folosiți când stați undeva comod pe o bancă, un scaun, fotoliu, pat ori canapea.

Lasă un comentariu