Cel Mai Bun Espressor Manual pentru Acasă în 2024

V-ați săturat de cafeaua făcută la cafetieră, adică este prea slabă și lipsită de aromă? Atunci aveți nevoie de unul dintre cele mai bune espressoare manuale pentru acasă. Acestea vin în diverse forme și culori, dar și de la numeroși producători, unii mai populari decât alții. În rândurile care vor urma, vă voi recomanda câteva expresoare manuale foarte bune și apreciate de către cumpărători, astfel că vă veți face o idee despre ele și cam pentru ce ar trebui să optați. Multe dintre ele au prețuri foarte atractive, astfel că nu trebuie să depuneți un efort financiar foarte mare, dar nici nu ar trebuie să vă zgârciți dacă urmăriți calitate.

Ce dotări pot avea unele espresoare manuale?

Lista de recomandări de jos poate fi văzut ca un top cu espressoare manuale bune de la producători renumiți și nu numai. Eu mă voi limita strict la câteva aparate manuale de cafea, însă oferta magazinelor este mult mai mare și diversificată. Trebuie să știți că există și soluții profesionale pentru cei care vor un espressor manual cu râșniță, dar și întreaga construcție este mult diferită, adică producătorul nu a dorit să ofere un aparat de cafea manual compact ci unul foarte performant fără ține cont de dimensiuni. Doar după cum arată se poate concluziona că se adresează celor care au mai avut un astfel de aparat și chiar știu diferența între unul premium și unul pentru acasă.

Care sunt cele mai bune espressoare manuale?

Eu au recomanda pe cele de la De Longhi și Krups, dar nu aș exclude nici alte branduri, în special dacă anumite modele nu mai sunt disponibile sau nu au prețuri atât de bune pentru ce oferă. Deci cel mai bun espressor manual ar putea fi chiar un espressor DeLonghi, iar mai jos am menționat câteva dintre ele și s-ar putea ca unul să fie deja pe lista voastră de dorințe. Evident că recomand cele cu sistem de spumare că doar vreți să savurați o camera cu spumă de lapte sau doar cu lapte. Nu merită să cumpărați un aparat separat care să ocupe spațiu inutil și să coste în plus.

Breville Prima Latte VCF045X-01

 • Carafă pentru spumare automată de 0,3 litri
 • Disponibil în două variante
 • Recipient pentru apă de 1,5 litri

Dacă ar fi să scumpă un aparat cafea manual, probabil că ar fi cel de sus pentru că oferă acea carafă pentru lapte, adică vorbim de un sistem de spumare automatizat, adică nu necesită prea multă implicare din partea utilizatorului. Evident că partea de preparare a cafelei, sistemul este unu manual adică trebuie să puneți o cafea pentru espressor manual și sunt destul de multe sortimente de cafea măcinată.

Îmi place tare mult că puteți alege unul dintre două modele, adică mă refer la același aparat pentru cafea, doar că exteriorul arată diferit. Specificațiile sunt aceleași indiferent pentru care dintre modele alegeți, iar prețul este foarte bun pentru ce oferă acest expresor cafea manual.

Acesta face parte din prima serie numită Prima Latte care poate pregăti doar o singură băutură, iar dacă vreți să faceți în același timp și pentru soție sau soț, atunci aveți nevoie de seria Prima Latte II. Există și alte diferențe între cele două, însă nu sunt atât de importante (termocuplu din 2 sau 3 componente, iar recipientul pentru lapte are o capacitate diferit). Foarte ușor de folosit, adică aveți puține butoane, iar alimentarea se face destul de ușor. Îl puteți alimentat atât cu paduri cât și cu cafea măcinată, adică alegeți cum să pregătiți băutura sau poate că vă place un anumit sortiment.

L-aș cataloga drept espressor manual cel mai bun în acest preț, adică oferă câteva dotări care nu le puteți trece cu vederea.

Krups XP320830

 • Pompă cu presiune de 15 bari
 • Poate pregăti simultan 1 sau 2 băuturi
 • Are duză cu abur
Vezi preț special

Dacă cel de sus vi s-a părut cam scump, adică vreți un espressor manual de cafea ieftin, atunci alegeți pe unul cum este acest Krups. Evident că nu este singurul, adică gama de produse este foarte diversificată și nu se rezumă doar la acest tip, ci sunt și alte varianțiuni. Cu siguranță, un aparat cafea Krups manual ca cel menționat, nu reprezintă segmentul de vârf, însă am considerat că trebuie să vă pun și un espressor manual cafea de buget, adică ieftin. Oricum când faceți o astfel de alegere, adică vreți să fie cam totul manual, atunci nici nu ne uităm la modele profesionale, cum este și cel de jos de la De Longhi.

Puteți pregăti oricând un cappuccino delicios cu ajutorul aburului, dar și alte specialități similare. Este inclus un accesoriu care vă ajută atât să puneți doza ideală de cafea măcinată, dar și să o tasați. Rezervorul de apă este generos, astfel că puteți pregăti multe cești fără a-l umple prea des. Chiar și Heinner oferă soluții cu un design similar, dar la prețuri mai bune, însă aș sublinia faptul că aici avem un brand cu mulți ani de experiență. Dacă nu știți pentru care să alegeți și nici nu aveți un buget, mare cel de sus poate fi opțiunea perfectă.

De Longhi La Specialista Prestigio EC 9355.BM

 • Disponibil în patru variante de culori
 • Pompă cu putere mare
 • Recipient apă de 2 litri
Vezi preț special

Pe acesta l-aș numit cel mai bun espressor Delonghi deoarece oferă calitate, adică vedem finisaje elegante și un sistem de pregătire bine gândit, dar și performanță, adică sunt integrate tehnologii de top. Dar aș lua în calcul și alte modele similare care pot oferit chiar mai multe, însă veți vedea că și acesta poate oferi a acea cafea în stil italian.

Producătorul s-a inspirat destul de mult de la modelele profesionale când a conceput acest model și nu este singurul, însă dacă țineți la buget, alegeți modelul pe negru. Chiar dacă pregătiți una sau două cești, aveți două filtre pentru pudra de cafea. Presarea pudrei se face cu un sistem denumit Smart Tamping și este foarte bine gândit și aș zice că vă poate ușura mult munca.

Dacă bugetul nu este o problemă și chiar vă doriți expresor cafea manual Delonghi foarte bun, atunci ar trebui să vă uitați la cele care pot măcina cafea boabe, au o pompă de 19 bari și un sistem de alimentare cu cafea diferit. Cu alte cuvinte, mă refer la cele care au dimensiuni generoase care pot oferi o băutură în stil italian chiar la voi acasă. Nu trebuie să mai măsurați cantitatea exactă de cafea măcinată și să o presați cu acel mic accesoriu, ci acum vă folosiți de acel mâner din partea din stânga a aparatului. Pot spune că este mult mai simplu și ușor, însă după fiecare utilizare, tot trebuie să curățați zațul ca la oricare alt espressor.

Izzy Amalfi IZ-6004

 • Pompă italiană de 20 bar
 • Recipeitn de apă mare
 • Raport calitate/preț bun
Vezi preț special

În general, espressoarele manuale sunt ieftine deoarece au încorporate mai puține dotări dar lucrurile se pot schimba atunci când vorbim de serii care pot măcina cafeaua, iar pe acelea le-aș considera profesionale. Nu e și cazul aici deoarece avem espressor manual ieftin de la un brand mai puțin popular, dar care are la interior echipamentele de calitate, cum este și pompa de origine italiană.

Alimentarea cu cafea măcinată la acesta se face tot manual ca la multe altele, iar din imagine se poate vedea că pe acea tavă se pot pune două cești adică ar putea pregăti două băuturi simultan. Deci câștigați timp atunci când alegeți să faceți cafea și pentru soție sau soț.

Acesta îl recomand strict pentru casă, însă un model foarte performant ar putea fi folosit pentru afacerile mici cum ar fi un bar, o cofetărie sau chiar un restaurant. Le puteți identifica destul de ușor, adică sunt mari, exteriorul este din inox și au numeroase dotări, de aceea și panou de control este puțin mai sofisticat, dar nu este complicat.

Heinner HEM-B2016BKS

 • Echipat cu filtru din inox
 • Plită cu funcție de menținere cafea caldă
 • Pompă de 20 bari
Vezi preț special

Chiar dacă nu vorbim de o marcă prea populară, soluții oferite sunt excelente. În cazul de față avem un espressor manual bun pentru prețul afișat, adică vorbim de o pompă cu presiune mare, rezervor de apă de 1,6 litri, poate pregăti patru specialități din cafea etc. Poate fi pus doar cafea măcinată în el și puteți încerca diverse sortimente. Sunt mulți cumpărători care sunt mulțumi de această alegere. Funcțiile elementare nu lipsesc, adică aveți cea de menținere caldă a cănii și protecție împotriva supraîncălzirii. Cafeaua iasă foarte bine în special dacă alegeți să adăugați și spumă de lapte, însă dacă credeți că nu vă veți descurca, atunci alegeți unul cu sistem de spumare automat cum au cele de la Breville.

Dacă puneți accent pe calitate și vă doriți un aparat de făcut cafea mai simplu, atunci cred că ar trebuie să optați pentru un espressor cafea manual Heinner. Chiar dacă nu vă prea pricepeți la acestea aparate, trebuie să știți că această marcă este una românească cu nu foarte mulți ani de ani de experiență, care oferă aparate mici și mari pentru toate buzunarele.

De’Longhi EC221.B

 • Pot fi puse și paduri, dar și cafea măcinată
 • Sistem anti-picurare
 • Sistem economisire energie electrică
Vezi preț special

Tot în acest top espressoare manuale am inclus și modelul de sus care trebuia să-l menționez în special pentru cei care caută un aparat de cafea bun și ieftin, de la un brand renumit. Chiar dacă nu pare să fie cine știe ce, oferă exact ce aveți nevoie și aveți acces ușor la toate părțile sale. Panoul de control este unul mecanic și butonul principal este cel rotativ, adică oricine îl va putea folosi, în dacă nu ați mai folosit un așa aparat, poate că ar fi bine să citiți instrucțiunile din manualul său. Evident că recomandările sunt cele care le menționează și alți producători, însă e bine de știut ce să faceți și să nu faceți. Se poate cumpăra alături de acesta și cana din inox specială pentru spumare de la același brand.

Este foarte popular datorită prețului și faptului că sunt variante chiar pe roșu sau alb. Specificațiile rămân neschimbate indiferent pentru care optați, deci ar trebuie să vedem chiar și prețuri similare. Poate înlocui fără probleme o cafetieră și veți vedea că nu aveți nevoie de un aparat foarte sofisticat, deoarece băutura iasă destul de gustoase și cu acesta. Raportul calitate/preț este excelent și nu aș putea să vă recomand alt espressor manual de la acest brand care să ofere același nivel de calitate într-un buget atât de redus. Totuși, vor fi lansate serii noi în anii următori care probabil vor înlocui chiar și pe acesta. Nu trebuie să așteptați că oricum nu toate pot fi alimentate chiar și cu pods.

De’Longhi La Specialista Arte EC9155.MB

 • Putere de 1400W
 • Vine cu două filtre
 • Poate pregăti chiar și Americano
Vezi preț special

Dacă vreți să investiți într-un espressor manual profesional, atunci aveți modelul de sus care oferă și posibilitatea să măcinați boabele de cafea. Astfel că puteți măcina după bunul plac în special că are 8 setări de măcinare, însă trebuie să rețineți că anumite sortimente de boabe necesită o anumită temperatură și un grad de prăjire recomandat. Cu modelul de sus puteți să obțineți rezultatul dorit cu precizie și nu trebuie să aveți cine știe ce pricepere, însă exersând, vă veți perfecționa rezultatele. Băuturile care le poate pregăti sunt espresso și americano. Acestui model chiar nu ai ce să-i reproșezi de aceea și recenziile sunt de 5/5 stele.

Nu aveți cum să dați greș cu acesta în special dacă alegeți un model sau o serie de top cum este La Specialista, dar și altele. În lista de recomandări de mai jos, am menționat și modele de buget pentru cei care caută o soluție accesibilă.

Dacă vă întrebați, cu ce este un espressor manual De Longhi mai diferit de unul automat? Ei bine, se poate observa cu ușurință că are un preț mic, un design compact, o interfață simplificată și multe dintre ele nu au sistem de măcinare ori de spumare automat. Deci oferă numeroase avantaje, însă pe de altă parte voi trebuie să fiți mai implicați în prepararea băuturii dorite, adică nu aveți un recipient unde puneți cafeaua, iar aparatul va lua exact cât îi trebuie pentru acel preparat. Recipientul pentru apă este prezent la toate, ca și sistemul de spumare cu abur, însă tipul poate să difere.

De’Longhi ECP 35.31

 • Design compact și elegant
 • Boiler din oțel inoxidabil
 • Se oprește singur după 9 minute de inactivitate
Vezi preț special

Dacă v-ar plăcea să aveți un espressor de cafea manual DeLonghi, dar să nu fie foarte scump, atunci trebuie să știți că prețurile pornesc de la 400 de lei și pot ajunge la câteva mii de lei dacă vreți să fie unul profesional, adică cu sistem de măcinare și tasare avansate. Diferența de aroma a cafelei nu este mult diferită de la un aparat la altul, însă e foarte importantă cafeaua care o folosiți.

Cel de sus este puțin mai scump și destul de popular față de altele deoarece are un preț atractiv și o construcție bună, adică au fost folosite mai multe materiale de calitate. O să vă placă tare mult deoarece are o lățim de numai 18,5 cm, iar pe adâncime are doar 24 cm. Sistemul Cappuccino oferă două niveluri de reglare a spumei, adică puteți obține spumă densă sau doar lapte fierbinte. Un avantaj oferit de acesta care ar trebuie să vă pună puțin pe gânduri este acela că puteți pune atât cafea măcinată, cât și paduri. Dacă vă întrebați ce paduri să puneți, ei bine, sunt acelea numit Easy Serving Espresso (prescurtat și ESE).

De’Longhi La Specialista Arte EC9155.MB

 • 15 bari
 • Calitate premium
Vezi preț special

Dacă vreți neapărat un expresor manual cafea elegant, vă recomand seriile care au carcasă realizată în mare parte din inox deoarece este un material care își menține aspectul în timp și arată bine, se întreține ușor, dar și unele dotări sunt importante, cum este acel sistem cappuccino.

Dacă ați văzut câteva modele similare cu acesta și vreți să știți cam care sunt diferențele, ei bine, față de modelul Prestigio, Arte poate fi alimentat doar cu cafea măcinată. În ceea ce privesc specialitățile pe care le poate prepara, vedem că acesta oferă doar două, adică cafeaua simplă nu se află printre ele. Diferă puțin și pompa, adică vedem o presiune mai mică, dar și o putere nu foarte diferită – 1400W. Chir dacă arată mult diferit de restul, a fost conceput pentru a fi folosit acasă, adică în scop rezidențial. Măcinarea se poate face cu 8 setări și pentru fiecare sortiment de boabe există niște recomandări în acest sens. Puteți folosi atât cești mici, cât și înalte, deoarece aveți un suport în acest sens.

De’Longhi ECP 31.21

 • Pompă de 15 bari
 • Putere de 1100W
 • Funcție de menținere caldă a ceștii
Vezi preț special

Poate pregăti patru băuturi diferite, adică poate încălzi chiar și apă pentru ceai, adică aveți un motiv în plus să-l alegeți dacă nu toți membrii familiei consumă specialități din cafea. Nu cred că a fost vreodată mai simplu să obțineți acel gust intens la un preț atât de bun, plus că brandul este unul italian, adică nu vorbim e o chinezărie. Este clar că se adresează celor care nu vor să cheltuie mult pe un astfel e aparat și pentru o familie unde sunt doi sau trei consumatori, este bine venit. Panoul de control oferă câteva opțiuni, dar trebuie menționate și cele automate, adică indicator nivel apă și oprire după o perioadă de inactivitate, astfel că veți ști când să alimentați cu apă și economisiți puțină energie, adică și bani. Băutura este menținută caldă ca și în cazul altor espressoare manuale, deoarece are încălzitor ceașcă.

Pentru ca rezultatele să fie conform sau peste așteptări, alegeți o cafea măcinată pentru espressor manual de calitate și sunt câteva sortimente are le-aș recomanda, dar le puteți identifica ușor după recenziile lăsate de clienți.

Recomandare espressor manual

Ca și o concluzie, dintre toate expresoarele manuale menționate, eu probabil aș opta pentru primul deoarece are cel mai bun raport preț/calitate, dar și acel sistem pentru spumare laptelui care vă poate ușura ziua. Evident că laptele trebuie pus cam cât folosiți, iar dacă nu îl puneți la rece în frigider.

Espressor manual vs automat

Ambele sunt aparate de făcut cafea, însă aceasta nu este singura asemănare dintre cele două, adică pe ambele putem vedea sistem de spumare manual, râșniță de cafea, pompă destul de performantă, recipient generos pentru apă și mai câteva. Totuși există diferențe, iar acelea cred că vă și interesează:

Manual. Trebuie alimentat cu cafea măcinată de fiecare dată când preparați băutura, sistem de spumare manual (unele pot avea și automat, dar sunt foarte puține), diversele băuturi trebuie să le pregătiți voi, puține funcții, dimensiuni reduse, preț mic.

Automat. Poate fi alimentat cu cafea boabe, băuturile le prepară singure într-un timp scurt, sistem de spumare automat (carafă) sau manual, o gamă mare de băuturi, prețuri mari, interfață prietenoasă, există și variante Smart, ocupă mult spațiu pe blat etc.

E de înțeles că espressorul de cafea manual este inferior la mai toate capitolele dar este de înțeles pentru că și prețul este mic. Totuși, nu toți avem un buget minim de câteva mii de lei să cheltuim pe un expresor de cafea.

La ce să te uiți când cumperi un espressor manual

Alimentare. Dacă vă interesează comoditatea, atunci alegeți pe cele cu rezervor de apă cât mai mare, însă nici restul specificațiilor sau dotărilor nu trebuie neglijate.

Materiale. Acordați o atenție sporită acelor aparate de cafea care au carcasă realizată din inox și aluminiu. În general, mărcile de top oferă materiale de calitate pe produsele lor.

Putere. Peste 1000W este satisfăcător, dar puteți face o alegere bună și cu un model cu o putere inferioară, deoarece pompa poate avea o presiune peste 15 bari, iar băuturile vor fi destul de aromate.

Număr de băuturi. Alegeți acel model care vă poate pregăti băutura sau băuturile preferate, însă e bine să poate pregăti mai multe specialități.

Brand. Poate că nu ar trebui neglijat în special că unele branduri sunt pe piață de zeci de ani, iar altele doar de câțiva ani. Idee e că experiența producătorului se reflectă în fiabilitatea produsului, deci cel mai ieftin espressor manual nu poate fi și cel mai fiabil.

Sistem de spumare. Toate îl au, mai puțin cele cu capsule, însă trebui să acordați o atenție sporită materialelor din care este realizat, adică să fie cât mai puțin plastic. Cele cu carafă sunt puține și le comand celor care vor

Cea mai bună marcă de espressoare manuale

După cum am mai menționat, eu sunt de părere că Krups și De Longhi oferă espressoare cafea manuale foarte bune, adică exact acei producători care oferă și cafea excelentă, dar nu aș exclude nici producătorul australian Breville.

Întrebări frecvente

Cât costă un espressor manual?

Un espressor manual ieftin și bun are un preț de pornire de circa 500 de lei, însă dacă vreți să ofere performanțe peste medie, atunci ar trebui să vă uitați la un buget până în 1000 de lei. Espressoarele manuale profesionale au prețuri care pleacă pe la 2000 lei, deoarece oferă o construcție diferită pentru că pot fi folosite în scop comercial, adică în baruri, cofetării sau oricare altă afacere mică.

Ce espressor manual să aleg?

Cumpărați cel care are specificații foarte bune, recenzii pozitive și sunt oferite de branduri cu experiență în domeniul preparării băuturilor din cafea. Sunt câteva mărci care le-aș putea sugera în cred că mai important este modelul, deoarece nu toate sunt la fel. Până în 700 de lei, veți găsi suficiente opțiuni de luat în considerare și nu trebuie să intrați pe vreun forum, unde și așa sunt menționate aparate vechi care nu cred că mai sunt disponibile.

Cât consumă un espressor manual de cafea bun?

Consumul diferă în funcție de puterea aparatului, dar și ce funcții folosiți (pentru spumare consumul poate fi mai mare, dar și când măcinați boabele). Chiar dacă consumul unui aparat de cafea manual cu putere de 1000W pare să fie cam mare, voi îl veți folosi doar cât îi ia să prepare băutura, adică în jur de câteva minute. Deci nu va depăși cu mult consumul de 1000W pe oră.

Lasă un comentariu