Cel Mai Bun Fierăstrău Pendular în 2024

Fie că aveți de tăiat doar o simplă scândură ori un blat, fie parchet pentru o întreagă cameră, aveți nevoie de culele electrice potrivite, iar una dintre ele trebuie să fie cu pânză și să taie cu precizie. Sunt de părere că nu vă puteți apuca de treabă până ce nu aveți cel mai bun fierăstrău pendular de pe piață. Înainte să vă apucați de treabă, trebuie să vă asigurați că această unealtă este cea potrivită pentru voi, dar și că aveți toate accesoriile necesare deoarece doar unele pânze sunt recomandate pentru tăiere fină (parchet), iar pentru scândură sau materiale groase, trebuie o pânză cu dinți mari.

Cel mai bun

Bosch

Locul 2

Bosch

Locul 3

Einhell

De ce să alegi un fierăstrău pendular vertical?

Pentru anumite sarcini sau lucrări, trebuie aleasă unealtă cu accesoriile potrivite. Trebuie să știți că fierăstrăul pendular de mână a fost conceput pentru tăierea de materiale subțiri, iar pe fiecare este inscripționată grosimea recomandată. Aveți nevoie de acesta dacă trebuie să faceți decupaje ieșite din comun pentru parchet sau poate chiar să tăiați în blatul de la bucătărie, dar acesta poate fi folosit și pentru a tăia tablă de acoperiș, însă cu pânza potrivită.

În funcție de proiecte, trebuie ales un model cu performanțe satisfăcătoare, iar dacă distanța la o priză este destul de mare, atunci optați pentru modelul cu acumulator care nu costă mai mult dacă deja dețineți acumulatorul, de la o altă unealtă a mărcii respective.

Care este cel mai bun fierăstrău pendular?

După ce am folosit fierăstraie pendulare de la diverse mărci, pot spune că Bosch oferă cea mai bună calitate, dar și o gamă de produse diversificată. Cu alte cuvinte, veți găsi modelul potrivit pentru voi, dar și la prețul corect, însă în topul preferințelor clienților sunt doar două modele, cel de jos și Bosch PST Easy 06033A0703. Acesta nu include pânzele, ci doar cutia de transport, astfel că prețul este mai atractiv. Evident că sunt diferențe și la partea de performanță, adică puterea motorului nu este aceeași și adâncimea de tăiere în lemn este inferioară.

Multe dintre ele nu oferă decât ghidajul clasic, însă aveți și variante diferite pentru tăieri cu precizie, adică vorbim de fierăstraie pendulare cu ghidaj laser.

Bosch PST 800 PEL

Din imaginea de prezentare se poate observa cu ușurință că avem un fierăstrău pendular cu fir, adică sunteți limitați de cablul de alimentare și nu o să puteți lucra cu el chiar oriunde. Acesta merită toată atenția voastră deoarece raportul performanță/preț este bun, adică motorul de 530W și adâncimea maximă de tăiere de 80 mm sunt rezonabile.

E inclusă o valiză profesională pentru depozitare ori transport, care este foarte importantă atunci când vreți să investiți în scule și vreți să aveți grijă de ele. Plus că multe dintre accesorii pot fi pune în ea, alături de unealtă. Pânzele T 144 D sunt numeroase și vin cu un suport pentru ele, astfel că le veți observa cu ușurință. Prinderea lor se face cu ajutorul sistemului SDS care este cel mai popular și avantajos.

Nu se vede în imagini, dar are protecție împotriva ruperii așchiilor pe lângă apărătoarea de protecție transparentă. Chiar dacă se formează rumeguș pe suprafață, funcția de suflare nu lipsește și cu care aveți întotdeauna vizibilitate asupra liniei de tăiere și nu numai. Controlul este foarte bun la aceasta, iar din clipul de demonstrație de jos se vede destul de bine.

Bosch Professional GST 8000 E

 • Motor de 710W
 • 3100 RPM
 • Unghi de tăiere 45/90 grade

Pentru cei care nu vor modelul pentru “toți”, ci mai degrabă unul de performanță, atunci merită să alegeți cel mai bun fierăstrău pendular profesional de la Bosch, adică cel din imaginea de sus. Probabil vă întrebați, cu ce este diferit de cel anterior menționat? Ei bine, puterea sa este semnificativ mai mare, astfel că vedem o creștere și în ceea ce privește tăierea în adâncime, adică poate tăia rigle de până la 80 mm grosime. Dacă vorbim de alte materiale, gen oțel, atunci vorbim doar de 10 mm.

De asemenea, poate tăia atât la unghi cât și drept prin realizarea reglajelor corespunzătoare. Chiar și acesta se alimentează de la rețea și pentru o tăiere continuă, are buton de blocare. În plus, se poate ajusta viteza de tăiere, iar confortul este îmbunătățit de mânerul softgrip.

Pânza o puteți schimba fără a fi nevoie de alte scule și puteți folosi doar o singură mână. Cele 4 trepte sunt suficiente pentru diverse tipuri de aplicații de lucru, în special că pot fi tăiate atât de multe materiale cu acesta, numai să aveți pânza potrivită. Ca să vedeți cât de bine taie, aveți clipul demonstrativ de jos cu modelul menționat.

Einhell PXC TC-JS 18 Li – Solo

 • Fără acumulator și încărcător
 • 20 mm cursă
 • 2700 RPM

Dacă v-ați săturat de uneltele cu fir, atunci e nevoie să faceți o schimbare, iar un fierăstrău pendular Einhell cu acumulator ar reprezenta o opțiune dacă aveți de tăiat niște masă lemnoasă sau obiecte din casă și nu aveți alte unelte pentru acele aplicații.

De ceva timp, Einhell scoate în evidență faptul că aceste fierăstraie pendulare cu acumulator nu vin la pachet cu accesoriile pentru funcționare, adică încărcător sau acumulator. În acest sens există acel simbol în colțul din dreapta al produsului. Evident că nu poate funcționa fără baterie, de aceea aveți de ales să le cumpărați ori să le folosiți de la alte scule compatibile.

Performanțele de tăiere sunt la fel ca în cazul unui model cu fir și dacă tot vorbim de aceste tip, Einhell TC-JS 60/1 este o recomandare care poate fi folosită doar conectat la rețea. Calitatea germană face diferența, iar modelele prezentate chiar sunt opțiuni. Adâncimile de tăiere sunt diferite și în funcție de material (lemn, plastic sau oțel).

Dacă autonomia trebuie să fie pe măsură, dar nu cred că e cazul aici, puteți alege un set de acumulatori potriviți care pot fi folosiți cu alte scule. Vă recomand să-i țineți încărcați chiar și când nu-i folosiți pentru a nu se deteriora în timp.

Steinhaus PRO-JS710

 • Cutie de plastic
 • 2 lame
 • Șină de ghidaj

Pentru cei care caută un fierăstrău pendular ieftin și bun cu performanțe de lăudat, am pentru voi modelul din imagine care dezvoltă o putere de 710W. Modelul menționat este cu fir și este echipat cu exact ce aveți nevoie, adică două lame pentru tăiat și o cutie de transport. Probabil că brandul nu vă spune ceva, însă trebuie să știți că este unul foarte apreciat în România pentru nivelul de calitate oferit.

Evident că nu se compară cu Bosch care costă aproape dublu, dar mulți nu sunt dispuși să depășească bugetul de 150 lei deoarece au nevoie de o astfel de unealtă doar pentru a tăia parchetul din dormitor sau pentru o altă lucrare nu foarte mare. Având în vedere ce vi oferă comparativ cu concurența, chiar merită să luați în considerare varianta aceasta, iar în doi ani vă puteți recupera banii de câteva ori.

Unghiul de tăiere poate fi ajustat la 15, 30 și 45 de grade, adică vorbim de mai multe poziții, dar există și poziția normală la 0 grade. Dacă nu v-am convins eu de achiziție, poate că ar trebuie să citiți părerile clienților.

Makita 4327

 • Calitate superioară
 • Uz profesional
 • Vibrații mai puține

Având în vedere că face parte din segmentul profesional, vom vedea niște caracteristici noi sau un nivel de atenție la detaliu diferit. Este același fierăstrău pendular electric care trebuie conectat la priză, doar că vedem un plus de eficiență și se datorează componentelor și construcției.

Suprafața de lucru poate fi oricare, adică vorbim de lemn, metal, ceramic sau rigips, însă pânză trebuie să fie conformă cu aceasta. Ca și funcții, se poate ajusta unghiul de tăiere, adică fie 45 grade, fie 90 grade. Trebuie menționate și toate acele caracteristici care îl fac mai atractiv decât concurența: variator turație electronic (în funcție de tipul de lucrare), reglaj rapid al unghiului, mâner ergonomic și sistem de reducere a vibrațiilor (are contragreutăți integrate).

Față de alte generații sau modele ieftine de la concurență, acum vedem o protecție transparentă generoasă, care poate fi mutată în sus sau în jos. Aceasta devine utilă atunci când tăiați cu viteză lemn gros și nu vreți să fie o tăietură fină, adică folosiți lama cu dinți mari. Nu trebuie să vă faceți griji că rumegușul este suflat. De asemenea, poate fi conectat la un aspirator pentru a lucra curat în locuință

Total TS206656

 • Include set de perii de carbon
 • Adâncime de tăiere bună
 • Putere 570W

Acest producător oferă soluții ieftine, dar și destul de bune pentru clienții cu pretenții nu foarte mari. Modelul prezentat este puțin diferit a și construcție, adică vedem anumite caracteristici care s-ar putea să vă fie de folos, cum este acel ghidaj metalic. Astfel că puteți face tăieturi cu precizie și nu aveți nevoie de alte scule ori accesorii.

Este evident că în acest preț nu o să vedeți multe pânze cadou sau o cutie de plastic, ci vine ambalată doar în cutie de carton. Se descurcă bine pentru tăiere în lemn și PAL deoarece adâncimea de tăiere pentru varianta prezentată este de 65 cm, iar pentru materiale mai dure, veți vedea că această valoare poate să scadă destul de mult.

Viteza de tăiere poate fi ajustată în funcție de preferințe prin acționarea butonului corespunzător, adică puteți seta între 800 și 3000 RPM. O astfel de setare este importantă și o găsim pe multe modele, indiferent de preț sau marcă. Având în vedere că intră la categoria semiprofesional și costă sub 200 lei, nici nu puteți să vă doriți mai mult de la el.

Wolfson WFS052

 • Ghidaj
 • Putere mare
 • O lamă inclusă

Nu v-a plăcut modelul anterior deoarece nu avea o putere suficient de mare? Atunci merită să aruncați o privire pe ce oferă concurența, iar modelul din imaginea de sus chiar merită toată atenția voastră deoarece vine cu un ghidaj foarte util dacă vreți să tăiați uși sau alte bucați de lemn ori PAL pe lungime, iar precizia este foarte importantă.

Are o construcție puțin mai ergonomică, iar butoanele sunt evidențiate mai bine. Un fierăstrău pendular pentru lemn și oțel cu putere de 850W chiar se descurcă bine, dar să nu uitați de protecție, iar aici mă refer la mănuși, dar și ochelari având în vedere că protecția împotriva așchiilor nu este atât de mare.

Merită ales datorită anumitor aspecte, iar aici mă refer la design unic, putere, ghidaj luminos, talpă cu protecție din plastic și variator de de turație. Variatorul se reglează în funcție de esența lemnului sau duritatea materialului. Cât despre motor, acesta are bobinaj 100% din cupru, astfel că durata de funcționare este una îndelungată.

Garanția produsului este de 24 luni, astfel că puteți recupera rapid banii investiți cu câteva lucrări mici, de aceea vă pot spune că merită să investiți în scule chiar și pe termen lung.

Vonroc S4_JS501DC

 • Acumulator 2Ah
 • 5 pânze
 • Unghi de la 0 la 45 grade

Dacă aveți de efectuat tăieturi cu poziție în locuri unde nu aveți o priză, atunci e nevoie de un fierăstrău pendular cu unghi de tăiere la 45 grade. La acesta aveți pachetul complet, adică vă puteți apuca imediat de lucru. Mă refer la faptul că acumualtorul interschimbabil este inclus și face parte din platforma VPower 20V.

Veți vedea un nivel de calitate germană superior și se vede cel mai bine la pânze. Acestea sunt pentru diferite tipuri de material, iar cu ajustarea unghiului de tăiere, puteți obține rezultatul dorit în câteva minute. Nivelul de pendulare poate fi reglat cu butonul aflat imediat lângă și sunt 4 trepte diferite.

Din prezentare se poate vedea că are chiar și laser pentru a putea urmări linia marcată, dar aveți și ghidajul paralel pentru tăieri drepte. Nu-i lipsește nici lumina de lucru LED care ajută mult când lumina din cameră nu vă ajută prea mult. Cele 5 pânze incluse sunt diferite și sunt pentru anumite aplicații: tăiere grosieră a lemnului, lemn și plastic, tăiere fină a lemnului, tăiere curbată a metalului și tăiere fină a metalului/oțelului. Veți primi o săculeț, o cheie imbus, un ghidaj paralele, dar și un card de membru.

Powermat PM-JS-1400

 • Este echipat cu laser
 • Putere 1400W
 • Adâncime tăiere lemn 100 mm

Dacă v-ar plăcea ideea de fierăstrău pendular cu laser, dar nu aveți bani suficienți pentru unul cu acumulator, atunci aveți opțiunea de sus care este foarte performantă adică poate tăia lemn chiar și cu adâncime maximă 100 mm, plastic 30 mm și oțel 10 mm.

Nu aveți doar acea lumină care să vă ghideze după linie, ci și o lumină LED pentru a putea lucra în condiții de lumină scăzută. Sunt multe motive pentru care-l recomand, iar o parte dintre aceste caracteristici sunt deja cunoscute deoarece nu sunt noi pentru acest tip de unealtă electrică. Vorbim de controlul vitezei, reglare cursă în 3 pași, laser și puterea mare. Acel laser nu este o noutate pentru acest tip de sculă, dar măcar nu trebuie să-i puneți baterii pentru că se alimentează tot de la rețea.

Se poate fia un aspirator dacă nu vreți să împrăștiați rumeguș fin prin locuință. Din păcate nu este gândit pentru a fi folosit pentru tăierea de materiale dure, adică vă limitați eventual la metal cu grosime maximă 10 mm, iar dacă vorbim de grosimi mai mari atunci ar trebui folosit eventual un polizor. Deci cu acesta ar trebui să vă rezumați strict la lemn sau plastic.

Heinner UFEV012

 • Preț mic
 • Compact și ușor de folosit
 • Alimentat de la rețea

Dacă vreți să fie doar un fierăstrău pendular de masă ieftin cu care să puteți lucra, aveți o mulțime de opțiuni mai sus, dar și cel de la Heinner care costă chiar puțin. Un preț mic presupune și un compromis, adică s-a pierdut din putere, de aceea am pentru voi o alternativă ceva mai apreciată de către clienți, adică modelul Heinner VFEP004. Diferențele de performanță între cele două sunt foarte mari, iar eu vă recomand varianta mai scumpă deoarece taie cu brio aproape orice, dar în limita grosimii. În plus, celălalt model oferă posibilitate de a tăia conic, dar și cu precizie pentru că e inclusă acea riglă cu ghidaj.

La prima vedere nu pare e să fie mult diferită de ce v-am prezentat anterior, însă componentele sunt diferite, dar și accesoriile furnizate. Probabil că unele branduri oferă produse cam scumpe, însă vă puteți baza pe ele foarte mulți ani, iar acumulatorul poate fi folosit cu alte scule electrice de la acel producător, deci nu veți pierde în niciun fel și nici nu vă aglomerați cu încărcătoare și baterii.

Dacă ar fi să aleg, probabil că aș opta pentru unul dintre primele recomandări care sunt și cele mai bune de pe piață.

Tipuri de pânze pentru fierăstrău pendular

Acestea pot fi cumpărat la set sau în funcție de scula pe care o dețineți, iar în rândurile următoare veți vedea că există alternative, dar și alte tipuri de modele pentru tăiat lemn. În funcție de materialul care urmează a fi tăiat, există pânze fierăstrău pendular cu tăiere fină sau mai puțin fină, adică vorbim de niște dinți de mărime diferită și care sunt căliți pentru sarcina respectivă.

Poate că ar trebuie să vă enumăr cam ce fel de materiale pot tăia aceste accesorii: lemn, plastic, aluminiu, tablă, gips carton etc. Deci funcționalitatea sa poate să crească odată cu pânza potrivită, însă materialul nu trebuie să fie prea gros (e menționată grosimea maximă), iar pentru sarcini mai grele, aveți .

Fierăstrău pendular sau sabie

O altă alternativă este fierăstrăul pendular tip sabie care poate fi folosit la tăierea diverselor materiale, inclusiv plastic și metal, însă cu lama potrivită. Diferența între cele două o face ghidajul care lipsește la fierăstrăul sabie astfel că nu puteți realiza lucrări cu o finețe ieșită din comun, dar puteți tăia masă lemnoasă groasă, adică nu vorbim de scânduri sau alte articole similare, ci grinzi (chiar și dacă sunt cuie).

Fierăstrău pendular sau circular

Diferențele dintre cele două sunt semnificative deoarece o pânză circulară poate fi folosită pentru a tăia material lemnos cu o grosime mare, dar și tăiatul este drept. Pe când la pânza verticală, puteți tăia oricând în orice direcție doriți, dar cu o viteză de tăiere inferioară. Cu alte cuvinte, fiecare unealtă electrică este gândită pentru o anumită sarcină, astfel că una nu va înlocui pe cealaltă.

Întrebări frecvente

Ce este un fierăstrău pendular?

Este o unealtă electrică concepută pentru tăierea de materiale (lemnoase subțiri, plastic, aluminiu, tablă și chiar lemn cu cuie), folosindu-se de o pânză metalică care are mișcare oscilantă verticală. În funcție de modela, alimentarea sa poate să difere, adică de la rețea sau cu acumulator.

Cât costă un fierăstrău pendular?

Prețurile pornesc chiar de la 50 de lei pentru cel mai ieftin fierăstrău pendular, doar că puterea este mică deoarece folosește un motor sub 500W, iar conținutul pachetului este limitat, adică nu veți primi diferite pânze și cutie de transport.

Lasă un comentariu