Top 5 Foarfeci electrice pentru gard viu cu acumulator 2024

Vă place mai mult verdele decât garduri de din beton, dar nu prea aveți scula potrivită pentru a-l îngriji? Atunci e nevoie de cea mai bună foarfecă de tuns gard viu electrică de pe piață, iar dacă bugetul vostru nu este chiar atât de mare, atunci ați ajuns unde trebuie deoarece am enumerat 5 recomandări interesante, majoritatea fiind cu baterie. Este numit și trimmer de gard viu cu acumulator, dar poate fi și alimentat la rețea dacă aveți prelungitor și nu vă deranjează acest mic impediment.

De ce să alegi o foarfecă electrică pentru tuns gard viu?

O foarfecă electrică de tuns gard viu este mult diferită de cea clasică, adică nu trebuie să depuneți prea mult efort dar trebuie manevrată diferit. Sunt câteva aspecte de care trebuie să țineți cont:

Rezultate rapide cu minim de efort. Fiind electric, tăierea se face rapidă și suprafața de lucru e generoasă, dar depinde de model.

Gama diversificată. Puteți alege variante cu sau fără fir, dar aveți și trimmerul de gard viu telescopic cu care puteți ajunge fără a folosi o scară sau alte prelungitoare.

Prețuri mici. Aceste foarfeci electrice gard viu cu acumulator le puteți găsi la prețuri chiar bune, dar de multe ori e așa pentru că nu sunt incluse și consumabilele, adică acumulatorii cu încărcător.

Aspect uniform. Dacă aveți îndemânare și o lamă lungă, puteți obține forma dorită din câteva mișcări.

Care este cea mai bună mașină de tuns gard viu cu acumulator?

Dacă nu vreți ca ea să fie alimentată la rețea, atunci opțiunile se înjumătățesc deoarece cererea pentru trimmere electrice pentru gard viu mai scumpe nu este atât de mare, adică mă refer la cele care depășesc 500 lei (adăugând costul consumabilelor).

Foarte apreciate sunt brandurile de top ca și Makita ori Bosch, doar că unele ar fi puțin peste bugetul unora, de aceea în continuarea primelor trei produse menționate am pus și alternative pentru cei care vor ceva diferit. Eu aș alege Bosch deoarece oferă un nivel de calitate chiar peste medie și se simte la primul contact, plus că aveți și alternative de la acesta, în cazul în care vă doriți un plus de autonomie ori doar o lamă diferită.

Dacă resturile vi se par cam mari pentru compost, optați pentru un tocător de crengi, iar dacă sunt prea mărunte, atunci o suflantă aspirator de frunze ar fi perfectă.

Makita DUH523Z

  • Lamă de 52 cm
  • Diametru maxim de tăiere 15 mm
  • Fără încărcător și acumulator

Cea mai bună foarfecă electrică e Makita DUH523Z, aceasta fiind oferită de un brand japonez.
Întreținerea spațiului verde poate deveni o plăcere cu sculele potrivite, iar aici mă refer la cele electrice. O foarfecă electrică pentru gard viu Makita este un bun exemplu doar că prețurile sunt destul de mari la astfel de branduri. De aceea, aveți și opțiunea cu fir dacă vreți ceva la preț mai redus, dar diferența nu este atât de mare dacă dețineți deja un acumulator compatibil.

Performanțele de tăiere sunt bune adică se descurcă bine, de aceea are și o lamă atât de lungă – 52 cm. Se pot tăia foarte ușor crengile arbuștilor dar cu mențiune să nu fie prea groși, adică vorbim de un diametru maxim de 15 mm. Puterea ei este de 210W, deci s-ar descurca în majoritatea situațiilor.

Cât despre portabilitate, are doar 3 kg iar dimensiunile sunt rezonabile, astfel că poate fi manevrate de oricine. Dacă nu sunteți convinși de aceasta, am pus o demonstrație video cu aceasta și cu siguranță mai sunt și altele.

Bosch Universal HedgeCut 18V-55

  • Lamă cu lungime de 55 cm
  • Distanță între dinți de 22 mm
  • Pachet complet

Dacă vreți să fie mare, atunci foarfecă electrică de tuns gard viu Bosch Universal HedgeCut 18V-55 ar fi soluția deoarece are o lamă de 55 cm și se vede doar din imagine că s-ar descurca destul de bine.

Nu e nevoie de niciun acumulator suplimentar deoarece acela din pachet oferă circa 55 minute de funcționare pentru o încărcare de circa 60 minute. Ca să vă faceți o idee, acei 55 de minute ajung pentru circa 300 mp, conform datelor furnizate de către producător.

îmi place că a reușit să o face destul de ușoară, adică are doar 2,7 kg, însă nu e specificat dacă acea valoare e cu baterie echipată.

Einhell Power-X-Change GE-CH 1846 Li

  • Compatibilă cu tehnologia PXC
  • Lungimea de tăiere 46 cm
  • 2200 curse/minut

Avem un bun exemplu de trimmer electric cu acumulator de la Einhell, dar evident că nu este singurul, adică aveți și alte opțiuni cum ar fi foarfecele electrice telescopice pentru gard viu. Revenind la modelul ales pentru recomandare, acesta chiar taie bine și mult, adică vorbim de o lungime de lucru e 46 cm, care este inferior valorii dată de lamă (52 cm). Așa este la orice sculă electrică cu lamă, pentru că nu veți putea tăia cu vârful.

Kitul pare a f i complet însă acumulatorul nu este foarte mare, adică doar de 2,5 Ah, însă acesta se poate schimba oricând sau cumpărați separat un set diferit, iar magazinele oferă mici reduceri în acest sens.

Turația de mers în gol este destul de mare, adică 2200 RPM, puțin peste multe modele de pe piață, dar nu se compară cu modelul ce urmează să vi-l prezint în continuare care are 3000 RPM.

Ruris DAC 4024e

  • Diametru tăiere 16 mm
  • Capacitate 4 Ah
  • Tensiune alimentare 20V

Dacă vreți să fie un brand românesc, alegeți o foarfecă electrică de gard viu Ruris cum este cel din imagine dar pot fi și alternative suficient de multe dacă vreți ca anumite caracteristici să fie diferite. Am ales-o pe aceasta datorită prețului și disponibilității, restul fiind în mare parte cu combustibil sau cu fir.

Pot spune că un trimmer gard viu electric face o treabă suficient de bună așa cum este el, adică nu e nevoie de putere însă dacă arbuștii au crești groase, atunci trebuie să fiți atenți. În general, dacă îi tăiați des atunci nu trebuie să vă faceți griji că crește ramuri prea groase.

Steinhaus PRO-HTR600

  • Cu fir
  • Putere 600 W
  • Grosime tăiere 20mm

Aceasta este mult diferită de restul, adică oferă o putere mult superioară deoarece se alimentează de la rețea, astfel că poate să taie ramuri mai groase, dar oricum ne limităm la arbuști. Chiar dacă brandul nu vă spune multe, este un produs de calitate care îl vedem în topul vânzărilor deoarece oferă un raport calitate-preț bun.

Vi se oferă toate detaliile necesare și nici nu prea sunt multe de spus pentru că poate fi folosit doar într-un scop.

Întrebări electrice

Cât costă o foarfecă gard viu electrică?

Dacă facem referire strict la categoria Hobby, atunci prețurile pornesc de la 150 lei pentru un model cu cablu și pot depăși 300 lei la cele cu acumulator, însă acesta s-ar putea să nu fie inclus, dar e specificată lipsa sa și a încărcătorului, dacă e cazul.

Foarfeca electrică gard viu cu fir sau fără?

Sunt foarte populare cele cu cablu datorită prețului și gamei variate de modele, doar că nu cred că vreți să faceți compromisuri. Cu siguranță bateria vă limitează ca timp de lucru, adică vorbim de zeci de minute, dar nici nu e nevoie de mai mult când ești priceput și nu pierzi timp aiurea. Oricum, se poate înlocui o baterie în câteva secunde sau alegeți din start una cu capacitate mare, dar să nu uitați de încărcător. Magazinul, dar și producătorul, menționează ce include pachetul, astfel ca voi să nu pierdeți timp.

Merită să cumpăr o foarfecă de tuns gard viu pe benzină?

Nu, deoarece este zgomotoasă, are un cost mai ridicat de întreținere, nu este la fel de fiabilă ca cea electrică și chiar nu ai nevoie de atâta performanță acasă. Evident că Având în vedere prețurile și performanțele, adică vorbim de o autonomie suficient de mare astfel încât să terminați lucrul rapid și fără stres.

Lasă un comentariu