Top 5 Cel Mai Bun Laptop pentru Școală 2024

În ziua de azi e foarte important ca un tânăr să aibă laptop pentru școală, iar în acest sens am făcut un clasament cu cel mai bun laptop pentru școala online.
Nu ne putem baza pe diferite entități să dea copiilor instrumente moderne care să-i ajute la învățat.

5 motive să alegeți un laptop de școală

Compact. Față de alte alternative, acesta poate fi transportat cu ușurință într-un rucsac și nu necesită o alimentare la priză.

Accesibil. Prețurile pornesc destul de jos, având în vedere că elevul nu are nevoie de configurații foarte performante.

Durată de funcționare bună. Având în vedere că pregătirea temelor nu durează mai mult de câteva ore, cred că va fi încântat că poate fi folosit fără a fi încărcat.

Interfață avansată. Numărul de cabluri din jur este redus la minim deoarece sunt multe dotări integrate, astfel că nu sunt necesare multe periferice.

Versatil. În funcție de alegere, modurile de interacțiune ori de lucru pe el pot să difere.

Care este cel mai bun laptop pentru școală?

Aveți alături câteva modele care ar fi potrivite pentru elev sau student. Configurațiile sunt medii ca performanțe și pe ele se putea rula sarcini office și multimedia. În sarcinile office intră editări documente, navigat Internet, iar cele multimedia cuprind vizionat de filme documentare și videoclipuri educative.

Dintre modelele de alături recomand să-l alegeți pe cel care vă vă place mai mult ca aspect, deoarece au configurații/caracteristici similare. iar dacă aveți un copil mai mic de 14 ani (dar peste 3 ani) atunci poate că ar trebui să vă gândiți la un laptop educațional.

Laptop HP pentru școală: HP 250 G10

 • Preț accesibil
 • Componente performante
 • Portabilitate bună (greutate 1,52 kg)
 • Disponibil în mai multe culori

Laptopul HP 250 din toate generațiile este printre cele mai bune alegeri când vine vorba despre un laptop bun pentru școala online. Motivul principal pentru care este o alegere bună se datorează faptului că e prezent în multe configurații și la prețuri corecte pentru bugetul multor părinți.

Pentru școală cred că o configurație suficientă ar fi una în jurul unui procesor i3 sau i5, dar și memoria RAM trebuie să fie suficientă pentru a putea porni numeroase programe sau file la browser în același timp. Sunt și alte aspecte importante dacă îl va lua cu el, cum ar fi autonomie și greutatea. La ambele capitole stă foarte bine

Dacă ar fi să precizez câte ceva despre portabilitate atunci trebuie să scriu că e una foarte bună precum în cazul oricărui model de la Hp.

Laptop pentru școala online: Lenovo V15

 • Preț accesibil
 • Componente performante
 • Portabilitate bună (greutate redusă)

Precum modelele de la HP, și acest model de la Lenovo este prezent în diverse configurații așa încât să găsiți ceva de bugetul pe care-l aveți. De exemplu, în momentul de față cel mai ieftin model e cu i3 și costă cam 1600 lei, iar dacă marca procesorului nu contează, atunci o configurație cu Ryzen 3 costă ceva mai puțin – 1300 lei.

Portabilitatea acestui model e una bună, fiind vorba despre o greutate de circa 1,7 kilograme, dar această valoare poate să scadă cu fiecare generație. Cât despre durata de funcționare, vedem o autonomie de maxim 8 ore. De ce mai multe ori, acea valoare nu este atinsă pentru că obișnuim să intră pe internet.

Datorită faptului că are cameră web, copilul dvs. va putea participa la lecții interactive prin Zoom sau ce platformă video folosesc la școală.

Laptop pentru elevi: Lenovo Ideapad 3 15IAU7

 • Portabilitate bună
 • Componente de top

Știm cu toții că la liceu ai nevoie de un laptop ceva mai puternic. Din această cauză cred că notebook-ul Lenovo de sus ar fi o soluție foarte bună, dar nu trebuie excluse nici următoarele recomandări are vin de la alte branduri. E foarte important să alegeți un model cât mai recent pentru a vă bucura cât mai mulți ani, adică să puteți instala ultimul Windows, să folosiți USB-uri de mare viteză și totul să fie de calitate.

Datorită componentelor de top pe care le înglobează, acesta va putea fi utilizat și pentru sarcini mai complexe, nu doar referate sau lucrări. Pentru jocuri aveți modelul de jos sau Ideapad 3 varianta cu hardware mai avansat, dar și preț piperat.

Detaliile sunt vizibile din orice unghi pentru că noile ecrane au unghiuri de vizibilitate bune, iar eu am opta pentru IPS, dar și rezoluția este una superioară – Full HD.

Laptop de copii: HP Victus 15

 • Procesoare din gama de top
 • Placă video dedicată
 • Construcție robustă

Consider că pentru adolescenți e nevoie de un laptop mai puternic, cum este un laptop pentru studenți sau chiar unul care poate concura la capitolul performanță cu un PC. Din această cauză recomand un Hp Victus, iar variantele pot fi de 15 și 16, adică în funcție de diagonala ecranului. Nu e un model exagerat de scump, prețul lui plecând de la 3100 lei.

Eu zic că e nevoie de un laptop mai puternic deoarece la școală folosești diverse program avansate care necesită multe resurse și de aceea un model precum cele anterioare nu ar fi tocmai potrivite. Pentru un elev ar fi suficient un HP 250/255, însă pentru un student e nevoie de ceva mai mult. De aceea, eu consider că un Victus e un pentru tineri cu vârstă peste 20 ani, dar nu ar fi singura opțiune.

Cel mai bun laptop pentru copii: Asus VivoBook 15

 • Foarte bun raport preț/dotări
 • Portabilitate bună
 • Componente noi

În cazul în care vreți să cumpărați un laptop pentru copilul dvs. Așa încât să se familiarizeze cu tehnologia atunci aș recomanda un model Asus. Asta dacă modelele prezentate anterior considerați că sunt prea scumpe.

Despre producătorul Asus trebuie menționat că e unul de top. Iar, componentele din această serie de laptopuri sunt unele foarte bune, dar așa încât raportul dintre preț și dotări să fie excelent. Nu prea contează să fie cele mai recente componente deoarece acelea costă mult și le veți vedea doar pe seriile scumpe, cea de sus nu se încadrează, dar cu fiecare generație, a progresat.

Cum am ales

Producătorul e doar dintre cei cunoscuți. După cum vedeți am ales doar modele de la producători consacrați așa încât mergeți la sigur cu alegerea și să nu aveți vreun dubiu.

Ecranul suficient pentru sarcini de birou. Modelele de față sunt prezente cu ecran de de 14 și 15 inci, cea de 15 fiind cea mai des întâlnită. Sunt bune cele cu rezoluții HD cât și Full HD deoarece nu se va vedea diferența. Panourile acestor modele sunt de tip TN întrucât sunt destinate unor sarcini mai simple.

Memoria e un aspect important, minimul de RAM fiind 4GB, iar stocarea e important să se realizeze pe SSD. Dacă la un moment dat nu va fi suficient spațiu de stocare atunci puteți lua un hard extern sau o memorie USB externă.

Procesorul e un alt aspect important și e bine să fie minim dual core de la AMD sau Intel. E bine să alegeți modele AMD Ryzen, AMD Athlon, Pentium, i3 sau i5.
În ziua de azi toate procesoarele au placă video integrată care oferă performanțe foarte bune în sarcini de tip video.

Accesorii recomandate

Eu recomand următoarele accesorii deoarece fără ele nu poți să folosești laptopul pentru școala online.
Recomand doar mouse-uri cu fir deoarece nu trebuie să pierdeți timpul cu baterii și au timp de răspuns mai bun.
Dacă nu aveți un mousepad bun atunci mouse-ul va agăța pe suprafața biroului sau pe ce îl puneți. Eu recomand modele textile cu margini cusute.
Nu vei putea fi atent dacă nu ai și niște căști bune, iar microfonul atașat te va ajuta să fi auzit mai bine.

Întrebări frecvente

Ce marcă de laptop este mai bună?

Nu depinde marca, ci configurația, urmată de raportul preț/dotări. Unele serii pot fi mai bune decât altele, de acea trebuie să urmăriți părerile utilizatorilor.

Laptop pentru școală cu procesor Intel sau AMD?

Nu contează producătorul procesorului, ci contează să fie o serie bună. La Intel serii bune sunt Pentium, i3, i5 și i7. La AMD serii bune sunt Ryzen 3, 5 și 7.

Lasă un comentariu