Top 10 Mașini de Spălat Vase Mici în 2024

Aveți o bucătărie prea mică pentru a putea instala și folosi aparate electrocasnice standard? Atunci ar trebui să vă uitați la alternativele mini, iar un exemplu de aparat este mașina de spălat vase mică, adică una compactă de dimensiuni mici. Pentru cei interesați, am realizat o listă cu cele mai bune mașini de spălat vase mici de la diferite branduri, dar și de capacități diferite, astfel încât să corespundă cu cerințele voastre. În general, vor fi prezentat modele cu capacități de 6, respectiv 8 seturi care sunt oferite doar de un număr limitat de producători. Veți vedea că acestea nu se instalează precum variantele clasice, ci pot fi puse fie pe blat, fie sub acesta pentru a avea mai mult spațiu.

De ce să cumpărați o mașină de spălat vase compactă?

Dimensiuni reduse. Acestea sunt denumite și mașini de spălat vase mini, iar după cum am menționat anterior, pot fi puse oriunde în bucătărie datorită dimensiunilor, chiar și în mobilier facă faceți un corp la comandă. Mă refer la o mașină de spălat vase încorporabilă parțial, astfel încât doar una frontală să devină vizibilă, însă trebuie să aveți acces în spatele ei să opriți apa dacă este cazul sau să o scoateți din priză.

Preț decent. Acest tip de aparat reprezintă o soluție convenabilă, însă veți face compromisuri în același preț adică nu veți avea anumite funcții, iar capacitate de încărcare este inferioară.

Consum redus. Pentru că este mică, nu poate consuma multă apă pentru un program de spălare. Cât despre eficiența energetică, acesta este modică, dar e loc de mai bine.

Care este cea mai mică mașină de spălat vase?

Mici sunt cam toate, însă și bună poate fi oricare dintre cele de mai jos, adică alegerea finală este a voastră în funcție de buget și capacitatea dorită. Veți vedea din părerile clienților că sunt modele la fel de bune, ca și cele clasice. Este evident că acest tip de aparat nu se adresează oricui, adică unii ar prefera modelul înalt care îl puneți pe podea. Unii ar aprecia una astfel de ajutor în bucătărie, indiferent că este de mic și în zilele în care nu aveți chef să spălați farfurii, apelați la acest ajutor. Un alt motiv pentru care merită cumpărată, este acela că reprezintă un spațiu suplimentar unde puteți pune farfuriile, adică nu le veți avea înghesuite pe picurător la chiuvetă.

NEI NDW8S-3802FW

 • Program Eco de 3 ore și 42 minute
 • Clasa C la nivel de zgomot
 • Consum de 72 kWh la 100 spălări

În imaginea de prezentare de sus avem cea mai bună mașină de spălat vase mică 8 seturi, adică cu capacitate destul de bună pentru cât costă. Vedem că oferă un un număr mare de programe și un consum de energie destul de mic. Panoul de control este unul de tip touch și este bine evidențiat deoarece este în contrast cu restul designului. O puteți pune sub chiuvetă deoarece dimensiuni reduse pentru montaj. Astfel o puteți racorda ușor la utilități și nici nu va fi vizibilă ori gălăgioasă.

Am ales să o recomand pe aceasta nu pentru că este accesibilă, ci pentru că are cele mai bune, numeroase și pozitive recenzii, dar și un număr mare de programe – 7. Probabil că mulți dintre voi o să spuneți că prețul este cam mare pentru capacitatea oferită, însă așa e la aceste modele, adică acesta este singurul compromis, dar măcar știți că nu consumați atâta apă cât e la cele standard.

Bosch SKS51E38EU

 • Exterior argintiu
 • 5 programe
 • Opțiunea de uscare suplimentară ExtraDry

Se poate concluziona ușor capacitatea sa doar după cum arată, adică nu e foarte înaltă. Față de multe alte mașini de spălat vase compacte, aceasta are un exterior argintiu, adică se asortează mult mai bine cu restul aparatelor, chiar dacă au exteriorul realizat din inox. Mulți utilizatori aleg alb pentru că oferă un panou de control vizibil și instalat în mobilier, chiar este importantă vizibilitatea. La polul opus sunt cele negre, care sunt chiar puține și pot fi pe gustul unora.

Pot spune că specificațiile sale sunt foarte bune și de ajuns pentru o familie mică, motiv pentru care este apreciată de unii clienți. Panoul de control este unul mecanic, adică îi lipsește timerul electronic care cred că ar fi fost apreciat de unii clienți, în schimb aveți indicatori luminoși care vă arată stadiul programelor. Nu este nimic dificil la ea, adică se instalează ușor, conectând-o la robinet și la o scurgere, dar să nu uităm nici de o priză care trebuie să fie în apropierea sa.

Bomann TSG 5701

 • Consum redus de resurse
 • Realizată în Germania
 • Funcție uscare extra

Dacă căutați o mini mașină de spălat vase portabilă, aveți acest model marca Bomann, care este mult diferit de restul. Producătorul se laudă cu faptul că produsul e făcut în Germania. Evident că acesta e un mare plus întrucât nemții stau foarte bine pe partea de control al calității. Aceasta nu se adresează neapărat celor interesați o soluție accesibilă, ci mai degrabă celor care vor una calitativă.

Cel mai mare avantaj al aparatului e că discutăm despre un model portabil cu racordare la apă opțională. Adică are un rezervor de 5 litri care vă ajută să o folosiți și la case unde nu există apă potabilă. Cred că v-ați dat seama că are un consum de 5 litri per ciclu deoarece de atât e rezervorul. De asemenea trebui să scriu că are un consum de curent de 0,4 kWh per ciclu. În ceea ce privește greutatea sa, trebuie să știți că are 14 kg, iar dimensiunile ei sunt de 44x42x44 îxlxa cm.

Apa este încălzită rapid, undeva între 47 și 72 grade C, iar la final semnalul sonor vă atenționează în legătură cu finalizarea programului.

Amazonia Mini

 • Disponibilă în trei culori
 • 6 programe
 • Greutatea redusă

Mașina de spălat vase mini Amazonia Mini din imagine este unul dintre cele mai compacte soluții de pe piață. Aș putea spune că este un model chiar portabil deoarece are aproximativ 14 kg, iar dimensiunile sale sunt chiar reduse (42 cm). Un alt motiv pentru care ar trebuie să luați în considerare un astfel de aparat, este designul atractiv, care nu-l veți vedea la alte modele de pe piață. E precum un dulăpior mic cu vitrină, însă are un consum cam măricel, adică de 5 litri de apă și 0,43 kWh per ciclu. Pentru cei care vor să știe mai multe despre ea, trebuie să știe că are o capacitate de 2 seturi, dar puteți pune mai multe tipuri de farfurii (plate, adânci, mici), pahare, tacâmuri etc.

Producătorul menționează că o puteți folosi atât la interior, cât și la exterior, în sensul că mergeți la camping cu ea și nu o lăsați chiar nesupravegheată sau expusă la factori, cum este umiditatea sau ploaia.

Bosch SKS51E32EU

 • Consum redus de energie
 • Ideală pentru o familie mică
 • Spală impecabil

Spre deosebire de concurență, aceasta are o putere ceva mai mare – 2400W, materiale de calitate, un număr ceva mai mare de funcții, dar nu excelează chiar la toate capitolele. Vedem că la partea de consum de apă nu stă chiar atât de bine deoarece vedem o valoare cam mare – 8 litri (altele au sub 7 litri). Chiar și cu un consum mare de apă, rezultatele sunt peste așteptări, adică producătorul nu dorește să facă nici un compromis.

Sunt multe motive să o alegeți o mașină de spălat vase sub chiuvetă sau poate chiar alta de la Bosch (cea argintie). Să nu uităm că aceasta poate reprezenta singura soluție pentru mulți dintre voi, deoarece nu v-ați gândit la început că veți avea nevoie vreodată de un astfel de aparat, dar puteți găsi loc să o montați. Unii o pun sub chiuvetă, iar dacă mai închideți și ușa, va deveni chiar silențioasă. Cu aceasta, veți vedea că nu ați avut nevoie de mai mult însă când vine vorba de tăvi și oale, acelea le puneți și le spălați în chiuvetă.

NEI NDW8S-3802FS

 • Design modern
 • Ideală pentru familii cu 2-3 membri
 • Încăpătoare pentru categoria sa

Mașina de spălat vase adâncime 50 cm menționată este una foarte elegantă și se datorează designului argintiu care evidențiază destul de bine panoul de control touch complet negru. Evident că nu vorbim de un exterior din inox, ci din oțel vopsit pe o culoare metalizată. Chiar dacă nu este la fel de mare precum cele clasice, e destul de încăpătoare, după cum spun majoritatea posesorilor. Unii dintre ei au făcut la comandă un corp dedicat pentru ea, astfel că nu va sta în cale pe blat, ci va fi integrată parțial. Cele 8 seturi vor fi de ajuns să spele chiar și recipiente mari, dacă nu alegeți să puneți farfurioare. la capitolul funcții, are funcționare silențioasă și auto-curățare. Deci nu trebuie să o curățați voi, ci o face chiar aparatul pentru voi.

iHunt Bro

 • Înălțime mică – 45,8 cm
 • Greutate 13 kg
 • Consul de apă de 4,5 litri

Este foarte populară și nu văd de ce nu ar fi, deoarece prețul este corect pentru ce oferă, are un design clasic plăcut, un panou de control electric etc. Poate fi controlată diferit comparativ cu concurența, dar și foarte ușor, pentru că acum vedeți timpul rămas.

La capitolul specificații, nu vedem diferențe foarte mari față de concurență, doar că mașina de spălat vase cu înălțime mică prezentată are un consum ceva mai mic de apă și energie, pentru că are o capacitate de 8 farfurii, 4 castroane, 3 cești și multe altele. Este inclusă chiar și o tavă mică pentru tacâmuri care îl puteți demonta dacă nu aveți nevoie de el, la fel ca și la cele standard. Deci nu aveți cum să regretați dacă o alegeți, însă e loc și pentru o clasă energetică superioară. Poate o vom vedea la generația următoare.

Beko BDIS38120Q

 • Opțiune pentru rezultate rapide Fast+
 • Poate spăla fără probleme pahare datorită caracteristicii AutoGlassShield
 • Motor ProSmart Inverter

În cazul în care doriți să vă amenajați o bucătărie modernă cu electrocasnice încastrabile nu trebuie să treceți cu vederea peste o mașină de spălat vase mică încorporabilă. Vine cu o capacitate de 11 seturi și eficiență energetică E, adică peste ce oferă modelele tip mini. Cu alte cuvinte, este vorba despre un consum energetic la 100 cicluri de 81 kWh, deci cât una de 8 seturi. Dacă nu cunoașteți brandul Beko trebuie să știți vorba despre unul apreciat de români, dar deținut de o companie turcească care dețin și Arctic. Este un produs de calitate de la o marcă cu mulți ani de experiență în domeniu, iar dacă înregistrați produsul pe pagina producătorului, atunci puteți beneficia de cinci ani garanție.

Candy Rapido CP 6E51LW

 • 6 seturi
 • Multiple culori
 • Eficiență A la condensare

Cei de la Candy nu au foarte multe mașini de spălat vase compacte de 6 seturi, iar una dintre ele fiind cea din poză, adică vorbim de modelul pe alb, dar există și pe argintiu. Cam toate modelele au aceleași specificații și prețuri, însă pot fi diferențe din cauza culorii, deci pentru unele veți plăti în plus (cea argintie). Are eticheta energetică nouă pe care scrie clasa E, însă este vorba de clasa A++ dacă ne luăm după cea veche. Nu trebuie să intrăm prea mult în detalii, deoarece voi trebuie să știți că poate spăla maxim 6 seturi cu un consum de 0,55 kWh și 6,5 litri apă per ciclu. Pe an, consumul anual e de 200 kWh și 2300 litri, adică nu foarte mult. Dacă vă preocupă dimensiunile atunci trebuie să scriu că e vorba despre 44x55x50 îxlxa cm, iar greutatea e una redusă de circa 25 kg.

Toshiba DW-08T2ES

 • Design deosebit
 • Argintie cu panou negru
 • Nivel de zgomot redus – 49 dB

Poate că această mașină mică de spălat vase argintie nu este atât de populară ca și cele menționate anterior, deoarece a fost lansată recent și încă mai este disponibilă pe piață, deci putem spune că este un model care a prins la public și reprezintă o opțiune bună pentru viitor. Felul cum arată joacă un rol important în special dacă restul aparatelor sunt asemănătoare ca design, pentru că aparatul menționat va fi pus destul de aproape de ele. Doar după mărimea sa, se poate ajunge la concluzia că este vorba de o capacitate de maxim 8 seturi. Îmi place programul de autocurățare pentru a ușura întreținerea sa. Că tot vorbim de panou de control, puteți seta temperatura dorită în funcție de gradul de murdărie, iar în acest sens aveți 4 trepte.

Dimensiuni mașină de spălat vase mică

În ceea ce privesc dimensiunile interioare, aceasta poate fi de mai multe tipuri: 6 seturi, 8 seturi sau chiar mai mică. Sunt producători care oferă soluții foarte mici, însă raportul volum/preț nu este unul chiar ideal.

Am pus un tabel cu mărimile sale pentru cei care nu sunt siguri că au spațiul necesar pentru instalare. Pentru cei care aleg să o monteze pe mobilier, aș recomanda cu 6 seturi, iar dacă vine în masca de chiuvetă, puteți pune liniștit cea de 8 seturi. Dar o puteți monta și invers pentru că diferența majoră este doar pe partea de înălțime.

TipStandardCompact
Dimensiuni (Lxaxî cm)60x60x8555x50x60
55x50x45
Așezareindependentăpe sau sub blat
Capacitate (seturi)până în 166-8
Recomandare3-4 persoane1-2 persoane
Categoriemaremică
L- lungime, a – adâncime, î – înălțime

Dacă tot vorbim și de prețuri, aceasta poate fi considerată a fi o mașină de spălat vase de buget, însă raportul volum/preț nu este foarte grozav pentru că orice aparat foarte compact folosește componente mici și scumpe.

La ce să te uiți când cumperi o mașină spălat vase mică

Dimensiuni. Spațiul destinat mobilierului de bucătărie și aparatelor este destul de limitat de multe ori, așa că mulți aleg soluții compacte, dar bune. Nu aveți cum să dați greș atunci când alegeți nu chiar cea mai performantă variantă de pe piață.

Clasă energetică. Consumul energetic este important la aparate care le folosim aproape zilnic sau care sunt ținute tot timpul în priză. De aceea, clasa de eficiență E este cea ideală pentru acest tip de aparat.

Capacitate. Acesta poate influența dimensiunile sale, însă nu are sens să investiți prea mult dacă va fi folosită de numai două persoane, adică puteți pune absolut foarte farfuriile, cănile și tacâmurile în ea. De multe ori nici nu veți avea nevoie de o capacitate de încărcare mare dacă spălați, de exemplu, doar vasele de la prânz.

Funcții. Pe lângă cele 5 programe cunoscute, unele oferă și niște funcții în plus, cum ar fi pornirea amânată sau încărcarea la jumătate.

Uscare. Sistemul de uscare la multe este cu condensare și pe panoul câtorva modele, aveți și opțiunea de uscare suplimentară în cazul în care vreți să le puneți imediat la loc sau urmează să le refolosiți. Totuși, trebuie să fiți atenți că pot fi fierbinți chiar și după finalizarea programului, adică mai trebuie lăsate câteva minute.

Brand. Nu este atât de important cât timp oferta nu este atât de diversificată, însă cu un model de la la o marcă germană (Bosch), nu aveți cum să greșiți dar nu aș exclude nici cele turcești (Beko).

Preț. Chiar dacă este foarte mică comparativ cu restul modelelor, prețurile sunt cam la fel sau chiar mai mari, însă îi găsești cu ușurință un loc pentru instalare datorită dimensiunilor sale.

De ce să alegi o mașină de spălat vase?

Este foarte simplu să speli farfurii și tacâmuri murdare cu ea deoarece doar apeși pe buton. Nu mai pierdeți timp la chiuvetă, să stropiți cu apă în jur sau să vă faceți cu detergent pe mâini. Alegând un model foarte mic, nu veți avea nevoie de o chiuvetă foarte mare, poate nici măcar de acel picurător, deoarece aveți un spațiu de depozitare și scurgere în plus pentru farfurii, căni și tacâmuri.

Întrebări frecvente

Ce mașină de spălat vase de dimensiuni mici îmi recomandați?

Veți vedea că brandul nu joacă un rol atât de important, ci mai degrabă specificațiile, iar aici mă refer la capacitate, consum și mărime. Pentru cei cu puțin spațiu, le-aș recomanda varianta compactă sau mini, dacă vreți să fie portabilă, în ideea că o puteți muta cu ușurință dintr-o parte în alta, fără prea mult efort. Consumul de apă este relativ același la toate, însă diferă consumul de curent, adică merită să alegeți măcar una cu clasă energetică E. Nici cu clasa E nu veți face un compromis prea mare, însă se vede diferența la 100 de spălări.

Cât curent consumă o mașină de spălat vase mică?

Având în vedere că majoritatea au clasa de eficiență energetică F sau A+, după vechile etichete, atunci cam toate au același consum, cu mici diferențe care sunt influențate de capacitate. Adică consumul anual de energie este situat între 170 și 200 kWh, însă în multe cazuri este menționat doar consumul la 100 de spălări, adică sub 80 kWh.

Lasă un comentariu