Cele Mai Bune Chiuvete de Bucătărie din Granit 2024

Pentru cei care au mai avut chiuvete bucătărie ieftine, dar de care nu au fost mulțumite deoarece se întrețineau greu și în timp se schimba aspectul lor, am pentru voi un top 10 cu cele mai bune chiuvete de bucătărie din compozit granit, dar am menționat și una din inox la final în cazul în care v-ați răzgândit și căutați totuși o recomandare bună. Când am realizat lista, am ținut cont de conținutul pachetului (accesorii), dimensiunile și dotările lor, adică am pus modele cu picurător, cu una sau două cuve, rotunde, pătrate și dreptunghiulare, felul cum se montează și culoarea (neagră, bej, gri sau albă).

Chiuvetă granit sau inox?

Este o întrebare foarte bună, iar dacă vreți face o comparație între ele adică compozit granit vs inox, veți vedea că sunt diferențe de luat în considerare. Păi, cea din compozit sau granit este mai scumpă, rezistentă la zgârieturi, este grea, se întreține ușor (la cele negre se cam văd petele de apă), are un design modern, se instalează la fel, gama de modele și culori este diversificată. Pe când cele din inox, se întrețin mai greu (dacă nu are finisaj anticalcar), sunt ușoare, cam toate arată la fel și este o singură culoare. Cele cu inox anticalcar care se curăță ușor folosind doar o lavetă umedă și nu rămân urme.

Ar mai fi și chiuvetele de bucătărie ceramice (porțelan) și din marmură, însă deja ne ducem spre un segment profesional sau premium, iar astfel de modele sunt comercializate de anumite magazine, adică cele specializate.

Ce chiuvete sunt mai bune

Cred că am prezentat principalele avantaje ale fiecărui tip, însă dacă căutați cea mai ieftină chiuvetă de bucătărie, atunci doar cele cu oțel inoxidabil sunt soluție. În caz contrar, aveți o listă destul de lungă de modele și branduri care vă pot oferi exact ceea ce căutați în funcție de dimensiunile disponibile, adică de mărimea blatului.

Cu siguranță, multe dintre cele menționate sunt chiuvete pentru bucătărie ieftine, comparativ cu altele, însă nu o să pară la fel pentru cei care au avut până acum doar chiuveta din inox încorporabilă, care este foarte ieftină și ușor de instalat.

Franke BSG 611-78 S

 • Disponibilă pe negru și bej
 • Vine cu toate accesoriile de montaj, inclusiv ventil
 • Finisaj mat

Trebuie să recunosc că-mi plac chiuvetele de bucătărie din granit negre deoarece se asortează perfect cu restul aparatelor din încăpere plus că sunt în contrast cu blatul sau doar mobilier. Față de altele, aceasta chiar este spațioasă, adică este o chiuvetă mare și un picurător generos pentru ca voi să aveți loc pentru toate vasele, tacâmurile și accesoriile ce le veți spăla.

O consider că este cea mai bună chiuvetă de bucătărie din granit deoarece oferă cam totul la un super preț, calitatea nu lasă de dorit și este un model reversibil. Chiar dacă din imaginea de sus, nu pot fi văzute locurile pentru montarea bateriei, există o schiță care oferă toate detaliile. Aici avem un set sau kit chiuvetă cu baterie neagră inclusă, dar nu și cu dozator încorporabil negru, dar care poate fi cumpăr oricând și ulterior iar prețul său este între 30 și 100 lei.

Dimensiunile sale pe blat sunt de 780 cu 435 mm, iar pentru încastrare trebuie să aveți o secțiune tăiată de 390 cu 355 mm. Am văzut din schiță că pentru montarea bateriei, grosimea maximă trebuie să fie de maxim 40 mm, deci nu puteți avea un blat prea gros.

Dacă aveți o mobilă pe col, puteți pune picurătorul orientat spre colțul camerei, astfel că aveți acces facil la cuvă.

Kring Sevilla

 • Montare pe blat
 • Fără picurător
 • Adâncime 180 mm

Dacă mobilierul sau doar bucătăria este foarte mică, atunci cred că ar trebuie să vă rezumați la ceva pe mărimea sa. Am pentru voi o chiuveta pentru bucătărie cu adâncime sub 20 cm și formă rotundă, astfel că secțiunea din blat trebuie făcută rotundă.

Varianta din imagine este o chiuvetă din compozit bej, dar mai sunt și alte trei culori dacă vi se pare prea colorată, adică crem sau alb, dar este și una rotundă neagră. De ce să alegeți o chiuvetă rotundă și mică în bucătărie? Chiar dacă nu aveți partea pentru scurgerea apei de pe vase, adică picurătorul, cu acesta veți avea mai mult spațiu pe blat, o puteți monta mai ușor datorită dimensiunilor, în special că are o adâncime mică.

Poate că brandul nu vă spune multe, însă veți vedea că nivelul de calitate nu este cu mult de ce oferă concurența. Pentru cei ce caută o chiuveta mică cu mască, acestea le cumpărați mai bine separat pentru a asorta masca cu actualul mobilier și să nu uitați de blat.

Alegerea este a voatră, însă dacă vreți neapărat o chiuveta bucătărie de culoarea albă și fără picurător, aveți o opțiune mai sus care chiar nu costă mult, doar că veți plăti la fel de mult ca și în cazul unei chiuvete cu cuve mari.

Franke BFG 651-78

 • Are o cuvă mică cu adâncime de 10 cm
 • Numeroase culori
 • Montare stânga/dreapta

Face parte din generația de chiuvete de bucătărie Franke cu tehnologie Sanitized care împiedică formarea de bacterii și nici nu prea are cum să se formeze deoarece suprafața este una netedă și destul de rezistentă. Singurul minus al unei chiuvete de bucătărie din compozit negru este acela că se văd petele de apă, de aceea mulți aleg variante pe bej sau crem.

Având în vedere că are două cuve, aș putea spune că avem cea mai mare chiuvetă de bucătărie dreptunghiulară, doar că nu e chiar așa deoarece sunt variante care au cuve identice ca mărime, adică nu veți vedea picurător ori cuva mică. Acelea se adresează celor care gătesc mult și vor să spele absolut totul la chiuvetă, iar aici mă refer și la toate oalele și tăvile. Vasale spălat pot fi puse în dulapul suspendat unde puteți pune picurător, astfel că apa se va scurge exact peste chiuveta de 50 cm lățime, însă dacă este de 40 cm, s-ar putea să se scurgă pe lângă. Deci, mare atenție la detalii.

La fel ca și în cazul celor de sus menționate avem o chiuvetă ce se montează pe blat și nu sub acesta, ori la nivelul ei.

Alveus Formic 20

 • Cu sifon de tip pop-up
 • Trei culori
 • Formă pătrată

Pentru cei care caută o chiuvetă de bucătărie simplă adică una care nici nu ocupă mult spațiu, dar nici nu costă mult, am pentru voi un produs sloven de la Alveus. Nu este o chiuvetă pentru bucătărie ieftină, dar nici scumpă, adică una care s-ar încadra în bugetul alocat. Dacă vi se pare cam complicat să tăiați o secțiune rotundă în blat și nu vreți să faceți vreo greșeală, atunci puteți alege o chiuveta pătrată ca acesta care nu are nevoie de masă ci doar de un blat nu foarte mare.

Nu cred că ar avea sens să alegeți una cu două cuve dacă spălați cu o mașină, iar manual vă rezumați strict la pahare, farfurioare și tacâmuri. Astfel că o chiuveta bucătărie cu o cuvă poate fi de ajuns, chiar dacă nu are acel picurător mic cum am văzut la unele modele de la concurență sau din alte serii.

Din ce am observat, majoritatea au adâncime maximă 20 cm, iar dacă căutați o chiuvetă cu adâncime 30 cm, atunci chiar trebuie să căutați ca să găsiți.

Pyramis Cristal

 • Pachet 3 în 1
 • Adâncime mică
 • Se montează pe blat

În multe cazuri, clienții s-au plâns că au achiziționat o chiuvetă de bucătărie Vintage albă, dar aspectul său e unul mai degrabă gri. Nu e cazul aici, deoarece chiar este albă iar dacă nu aveți încredere că rămâne așa în timp, aveți și una pe bej. Chiar dacă din imaginea de prezentare pare să fie o chiuvetă ovală, acesta e de fapt rotundă, având un diametru de 490 mm, iar cuva de 380 mm.

Veți vedea că e mult mai ușor să montați o variantă rotundă decât una ovală în special când vine vorba să tăiați în blat. Pentru ca montarea să fie ca la carte, folosiți un adeziv cum este cel de la Bison, dar mai sunt și altele.

Avem o chiuveta cu toate accesorii incluse sau mai bine zis, cu pachet complet (baterie și dozator). Este o alegere mică dar care va putea fi la fel de unită ca una clasică, însă nu ajunge la nivelul unei chiuvete multifuncționale care costă de câteva ori mai mult.

Ulgran U-101-328

 • Sifon complet inclus
 • Din compozit marmură
 • Montare încastrată

Pentru cei care caută o chiuvetă din compozit marmură am pentru voi modelul de sus care chiar nu costă mult și arată foarte bine. Îmi place că sunt oferite și o mulțime de alternative similare, adică dacă căutați chiuvetă neagră rotundă, poate fi chiar aceasta. Dacă ar fi să compar granit vs marmură, sincer ține doar de aspect și nu de rezistență, iar la greutate sunt cam apropiate.

Deci în loc să alegeți o variantă granit pe bej, puteți alege cu încredere și una din marmură care se potrivește pe orice blat și în orice bucătărie în stil vintage. Pentru un stil modern, cred că aș alege culori precum alb, gri sau negru, dar și forma sa are importanță, adică ideal ar fi să fie pătrată.

Cât despre instalarea ei, aceasta este o chiuvetă bucătărie la nivelul blatului și nu sub cum este modelul de urmează să vi-l prezint, iar ca și locație, poate fi pusă chiar pe colț.

Grohe K700U 31653AP0

 • Montare sub blat
 • Evacuare manuală
 • Lățime 40 cm

De ce să căutați o chiuveta bucătărie slim, cât puteți alege una ascunsă? la prima vede se poate observa că arată mult diferit de restul, pentru că se montează diferit. Aceasta se adresează celor care au mobilier deosebit cu blat din marmură, adică potrivit ar fi doar o chiuvetă cu montare sub blat, dar nu aș recomanda să o puneți neapărat pe colț, deoarece baterie se prinde tot de blat și nu de ea, adică va fi destul de departe de voi. Aveți și o imagine de prezentare să vedeți cam cum ar arăta.

Dacă dimensiunile sale sunt foarte importante, trebuie să știți că chiuveta bucătărie are lățime de 40 cm, iar lungimea sa este 45,7 cm. Deci nu este pătrată, ci dreptunghiulară, iar dacă vreți să aveți o baterie, puteți alege chiar una de la Grohe, dacă țineți să nu aveți probleme pe termen lung cu ea. E bine să aveți toate corpurile deja cumpărate înainte să faceți comanda pentru mobilă deoarece totul trebuie să fie perfect la astfel de piese elegante.

Meje

 • Realizată din argilă de foc ultrafină
 • Grilă din oțel inoxidabil
 • Stil american

Chir dacă este denumită ca fiind dublă, este chiuvetă de bucătărie albă ceramică cu o singură cuvă adâncă. Mai exact, are o cuvă cu adâncime de 25 cm (255 mm), deci pot să puneți destul de multe vase în ea iar acel grătar care se pune pe fund poate proteja porțelanul.

Veți observa că aceasta este și cea mai scumpă chiuvetă pentru bucătărie cu front vizibil din acest articol, dar cu siguranță mai sunt și altele, dar din păcate sunt oferite doar de anumite branduri. Sunt scumpe pentru că se folosește foarte mult material și sunt și foarte grele.

Trebuie să știți că este rezistentă la temperaturi ridicate, ceramica este de calitate și se curăță foarte ușor. Chiar și așa, de fiecare dată când introduceți vase ceramice sau metalice în ea, nu uitați de acel grătar. Intră mult în ea și se vede chiar și din schiță pentru că este o chiuvetă adâncă.

Ferro

 • Are două cuve
 • Cuve cu adâncine mică
 • Fără picurător

Pentru cei care au nevoie de o chiuvetă bucătărie dublă din granit, am pentru voi varianta de sus prezentă în trei variante, bej, gri și negru. Acest tip de chiuvetă nu este realizat din stilă sau alte materiale fragile ci numai din compozit, care poate fi marmură sau granit.

Dacă nu vă place culoarea variante din imagine, puteți alege cealaltă chiuvetă neagră cu baterie, doar că are un preț diferit pentru că este vândută de alt magazin. Este destul de evident că este o variantă reversibilă, nu cum se întâmplă în cazul celor rotunde ori pătrate.

Voi alegeți care v-ar convine mai mult, între trebuie să știți că sunt puține chiuvete de bucătărie negre cu 2 cuve. În cazul acestor modele, se poate întâmpla să vă treziți să produsul deteriorat din cauza transportului, de aceea vă recomand să verificați imediat ce primiți coletul deoarece vorbim de granit și nu de inox, material care se poate sparge dacă este scăpat pe jos sau cade ceva greu. Odată montată, nu aveți cum să o spargeți deoarece este destul de groasă.

Franke OLX 621

 • Disponibilă cu picurător pe stânga sau pe dreapta
 • Greutate 4 kg
 • Inox satinat

Dacă nu v-am convins cu niciuna dintre cele de sus pentru că sunt prea mici ori prea scumpe pentru ce oferă, am pentru voi una dintre cele mai bune chiuvete de bucătărie din inox de la Franke. Nu cred că o să găsiți o mască pentru acesta fiind atât de lungă 1160 mm, ci mai degrabă este o variantă ce se montează doar pe un crop mai lung și prin decuparea blatului.

Dacă vreți neapărat o chiuvetă pe colț, atunci aceasta fi numai bună și în funcție de poziționare, alegeți cu picurător pe stânga ori dreapta (cu picurătorul spre colțul camerei), adică nu este reversibilă cum vedem la cele din compozit, unde se găurește materialul.

Nu este menționat că ar fi o chiuvetă cu strat anticalcar, însă din părerile clienților reiese că se curăță ușor, iar tabla este destul de groasă, astfel că este vorba de un produs trainic de care vă puteți bucura mulți ani. Chiar dacă din imaginea de prezentare nu se vede acea gaură pentru baterie la varianta pe stânga, chiuveta de bucătărie din inox prezentată o are și se vede cel mai bine din schiță.

Având în vedere că sunt două modele similare, asigurați-vă în momentul primirii coletului, că ați primit modelul corect. dacă nu, se face retur și primiți cel corect fără niciun cost suplimentar.

De asemenea, alegeți o baterie care o puteți roti cu ușurință la 90 grade dintr-o cuvă în alta ori optați pentru un robinet electric instant pentru apă caldă.

Cele mai bune mărci de chiuvete de bucătărie

Aici aș menționat doar acele branduri de chiuvete de bucătărie moderne care oferă soluții premium, însă nu cred că vreți să auziți de ele pentru că produsele oferite costă prea mult, ci mă gândesc că vă interesează mai degrabă mărci care oferă ceva bun și ieftin. De aceea, printre recomandările mele sunt Franke (Elveția), Alveus (Slovenia), Pyramis (Grecia), Kring (China), dar și altele.

Întrebări frecvente

Cât costă chiuvetă bucătărie bună?

În funcție de brand, mărime, dotări, material și culoarea, acesta poate avea un preț cu totul diferit, însă dacă vreți să fie ieftină, cea mai mică chiuvetă de bucătărie din compozit costă cam 300 lei dar nu are un pachet atât de generos, adică nu vorbim de un set.

Ce chiuvetă de bucătărie să aleg?

Dacă nu știți ce să cumpărați, aveți cam două opțiuni: inox anticalcar sau compozit granit. Dacă vă place să aveți o bucătărie plină de culori și nu aveți o limită de buget stabilită, atunci aș zice să aruncați o privire pe acele chiuvete de bucătărie colorate realizate din compozit granit, însă dacă vreți să fie accesibilă și spațioasă, doar cea dublă din inox poate fi soluția. Nu aș exclude nici varianta de chiuvetă bucătărie din marmură ori ceramică, însă deja vorbim de un buget dublu.

Lista de recomandări poate continua chiar și cu chiuvete cu dozator detergent, ori de tip Smart (inteligentă)

Ce înseamnă chiuvetă cu picurător?

Se referă la partea plană pe care se pun în general vasele și tacâmurile la scurs. Dacă vă întrebați, cum e mai bine chiuvetă cu picurător sau fără? Depinde, dacă aveți mașină de spălat vase sau nu murdăriți multe vase, atunci aș zice fără, însă în caz contrar aveți nevoie de acesta. La polul opus avem branduri de tot și modele în mărimi generoase, adică discutăm deja de cele mai tari chiuvete de bucătărie în stil american, care le putem considera profesionale.

Ce înseamnă chiuvetă reversibilă?

Față de cea clasică, aceasta are cuva reversibilă, adică puteți să o orientați după bunul plac și instalarea bateriei nu va fi o problemă deoarece aveți pe ambele părți loc pentru prindere, adică sunt două locații pentru montare, iar în partea opusă puteți pune oricând un dozator de detergent de vase.

Ce înseamnă chiuvetă încastrabilă?

Este o chiuveta de bucătărie care pot fi încorporată in blat în mai multe feluri: sub, la nivel sau pe blat. Adică pentru montaj este necesar un mobilier potrivit, adică un blat cu grosime considerabilă și spațiu suficient sub blat pentru montarea accesoriilor, adică racord pentru baterie și toate acele (scurgere și fixare de blat).

V-a plăcut acest articol? Atunci asigurați-vă că descoperiți celelalte ghiduri ale noastre despre benzi LED și frigidere.

Lasă un comentariu