Cel Mai Bun Robinet Electric Instant de Apă Caldă 2024

Căutați alternative pentru încălzit apa de la chiuvetă? Aveți câteva opțiuni, iar una convenabilă ca preț și montaj, este robinetul instant pentru bucătărie care poate fi montat chiar și în baie dacă are acel flexibil pentru duș, în special dacă este aproape de cadă. De aceea, am făcut un top cu cei mai buni robineți instant pentru apă caldă, iar criteriile alee de mine au fost popularitate, calitate, preț și dotări. În trecut vedeam doar câteva branduri, cum a fost Delimano, însă cu trecerea timpului a apărut concurența ceva mai atractivă ca preț. Chiar și dimensiunile au scăzut în anumite cazuri, astfel că unii producători au ales să adauge și un furtun pentru duș.

De ce să alegeți un robinet cu încălzire apă instant?

Pentru cei care nu au posibilitatea să încălzească apa cu un boiler electric, pot alege o soluție rapidă și compactă de la brandurile menționate. Fiecare este diferit de celălalt, astfel că avantajele și dezavantajele nu sunt aceleași, însă per ansamblu sunt multe aspecte în comun.

Acest aparat reprezintă o sursă apă caldă instantaneu și neîntrerupt, iar montajul său este destul de simplu, numai că e nevoie de o priză în apropierea chiuvetei. Îl puteți folosi ca un robinet electric pentru chiuveta din bucătărie sau baie, în funcție de modelul ales și funcțiile dorite. Unele se pot roti la 360 grade și afișajul LED arată temperatura setată astfel că nu se poate ivi niciun accident (să vă ardeți). Nu trebuie să vă faceți griji deoarece temperatura poate fi setată doar în 30 grade C și 60 grade C.

Care este cel mai bun robinet electric instant?

Am făcut o listă de recomandări cu robineți electrici pentru bucătărie și baie de la producători care nu sunt atât de cunoscuți, însă de multe ori nu prea contează brandul, dacă calitatea este una pe măsură.

Veți observa că nu am menționat foarte mulți robineți electrici cu prindere pe perete deoarece aceia sunt pentru duș, iar dacă nu sunt izolați foarte bine, există riscul de a vă electrocuta, de aceea mai bine alegeți pe cei care se pun la chiuvetă și au un furtun flexibil care poate fi tras până la cadă.

Veți câștiga timp cu oricare dintre modelele prezentate deoarece nu mai trebuie să așteptați până ce se încălzește o anumită cantitate de apă, ci aveți instant apă caldă.

Porky Insta Water

 • Pachet promo
 • Putere 3kW
 • Încălzește 1,5-2 litri pe minut

Dacă nu știți ce robinet electric pentru baie să alegeți, aveți opțiunea de sus care este foarte compactă, ieftină și include un prelungitor care va fi util în bucătărie și la duș. Dacă v-ați mutat în chirie sau locuință la țară și nu sunt soluții pentru încălzit apa, atunci puteți face o mică achiziție, cum ar fi modelul de sus ori unul din lista de jos.

Trebuie să știți că durează câteva secunde până ce încălzește apa doar că debitul nu este atât de mare cât ați fi crezut poate inițial, dar e de ajuns pentru spălat pe mâini sau vase. Temperatura ajunge maxim la 60 de grade, astfel că nu sunt șanse să vă accidentați, iar copii mici nu au cum să ajungă la el având în vedere nivelul la are este instalată.

Puteți obține cantități nelimitate de apă caldă însă în limita debitului stabilit de producător și s-ar putea ca pe unii să nu mulțumească acea valoare. Debitul este influențat de temperatura aleasă, iar producătorul oferă un tabel cu informații în acest sens pentru a vă face o idee.

Trebuie să știți că cardurile nu sunt incluse în pachet, dar pot fi folosite și cel vechi dacă corespund dimensiunile.

MID

 • Temperatură reglabilă între 30 și 60 grade C
 • Culoare albă
 • Durează doar 3-5 secunde

După cum puteți vedea, unele modele seamănă între ele pentru că vorbim de un producător care alege să pună mai multe branduri pe produsele sale. De exemplu, Freddo SN0030 este alternativa de buget la robinetul electric pentru apă caldă instant de mai sus. Că tot vorbim de Freddo, alături aveți o variantă premium cu un design deosebit care s-ar potrivi doar în anumite băi sau bucătării.

Revenind la modelul nostru, acesta are un design pe alb destul de simplu, mai că nici nu ai sesiza că este unul electric, doar că are nivelul de temperatură pe margine pentru a ști cât să învârtiți de mâner. Din păcate îi lipsește afișajul digital care ar fi putut afișa temperatura setată, dar nu putem avea pretenții mari într-un buget atât de mic.

Nu aveți nevoie de o sursă de alimentare diferită, adică se conectează la o priză normală 230V, doar că trebuie luat în calcul că are un consum de 3000W, adică destul de mare. E perfect pentru momente când aveți probele cu boilerul sau nu aveți o altă sursă de apă caldă.

Freddo SN0065

 • Are display pentru indicare temperatură
 • Realizat din material de calitate
 • Nu necesită preîncălzire

Veți vedea că specificațiile sunt relativ aceleași, indiferent de alegere, adică temperaturile pot fi setate între același interval, doar că la cel de sus aveți un display care afișează valoarea setată. Un robinet electric cu încălzire instantanee nu are nevoie de o priză diferită pentru că puterea sau consumul maxim este de 3000W.

Sunt motive să-l alegeți, adică este ușor de montat și folosit, iar consumul este redus comparativ cu alte soluții. Trebuie pus în balanță și timpul disponibil al fiecăruia deoarece pentru a încălzi un boiler la o anumită temperatură e nevoie de circa 30 minute până la 1 oră. Având în vedere că are un cap pivotant, bucătăria ar fi locul perfect pentru ea în special datorită designului modern. Față de alte modele oferite, vedem la acesta alamă și alte materiale de calitate.

VI se pare cam scump, atunci la un preț pe jumătate aveți un Freddo SN0025 care este ales de mulți utilizatori deoarece nu vor să investească mult într-un aparat care va fi folosit doar ocazional, cum ar fi la o cabană sau la țară.

EDAR

 • Montaj pe perete
 • Furtun și para de duș
 • Încălzire instantanee

Trebuie să vă recomand și cel mai bun robinet electric cu duș montare pe chiuvetă în cazul în are vă doriți în baie o soluție pentru duș, adică să vă spălați în cadă. Se poate vedea că arată diferit de modelul clasic care se montează pe chiuvetă, adică din restul imaginilor de prezentare se văd anumite caracteristici ale sale.

Nu costă mult în comparație cu restul, însă vi se oferă și furtunul și para de duș. Pipa se poate roti la 360 de grade după cum am și menționat, deci unii ar putea să o folosească chiar și la spălatul vaselor. Setarea temperaturii apei nu a fost mai ușoară de atât pentru că acest robinet electric cu montare pe perete are chiar și ecran care afișează setarea făcută.

Evident că poate fi folosit și pentru apă rece, iar în acest model nu se consumă energie. Etanșeitatea este foarte bună, adică vorbim de un grad de protecție IPX4 care este tipic pentru acest tip de produs.

Universal

 • Oțel inoxidabil
 • Racord prelungitor flexibil la 360 grade
 • Afișaj LCD LED

Poate că brandul nu vă spune multe, însă designul și materialele par să fie oarecum identice la unele. De aceea, am ales să vă prezint și pe acest robinet instant de apa caldă pentru bucătărie care seamănă mult cu cel prezentat anterior doar că nu are acel element care permite conectarea furtunului flexibil de duș, dar are unul inclus separat care ajută la spălatul vaselor ca să nu stropiți pe lângă.

Valorile sau specificațiile tehnice nu diferă nici la acesta, adică puterea este aceeași de 3000W, debitul de apă rămâne nemodificat, are aceeași protecție IPX4 și chiar și cablul de alimentare este tot de 1 metru lungime.

Se asortează cu orice datorită aspectului alb cu argintiu lucios în zona pipei și a mânerului. Temperatura o să se vadă destul de ușor deoarece este afișată pe un ecran negru cu scris roșu.

ILOGi C 121

 • Afișaj LED
 • Două fluxuri
 • Super preț

Debitul de apă rămâne același și la acest robinet electric ieftin, chiar dacă brandul s-a schimbat. Poate că în imaginea de prezentare nu se vede, însă capul flexibil poate fi atașat ulterior pentru spălat vase în bucătărie și nu numai. Pentru baie sunt alte modele care le puteți folosi, adică acelea la care se poate atașa furtunul flexibil.

Instalarea sa se face la fel ca și în cazul vechiului model, adică nu este necesar vreun ajutor profesionist. Nu mai trebuie să schimbați sau să faceți vreo investiție mare dacă alegeți pe unul dintre aceste modele.

Dimensiunile sunt oferite dacă vă interesează, adică pentru pipă vedem are o lungime de 219 mm, cât despre înălțime vorbim de 118 mm. Din păcate la acesta pipa nu se rotește la 360 grade, ci doar la 100 grade.

Instant heater

 • Include sistem de duș
 • Putere 3000W
 • Display care afișează temperatura

Nu am recomandat mulți robineți instant de apă caldă cu duș pentru nu sunt mulți utilizatori dispuși să le monteze în acest loc deoarece există anumite riscuri pentru că este alimentat electric, de aceea puteți opta să puneți pe perete la chiuvetă și trageți furtunul peste cadă doar când e nevoie să vă spălați.

Un robinet electric instant din inox cu cap flexibil, display digital și rotire 360 grade de 3000W este o afacere bună pentru mulți care au băi mici și nu au loc pentru sisteme de încălzire convenționale. Pachetul este complet și se poate vedea dintr-o poză, doar racordul nu este pentru că poate fi folosit cel vechi. Materialele folosite în confecționarea acestuia sunt ABS și alamă, iar n ceea ce privește durata de viață, vorbim de circa 10000 de ore.

iShop

 • 3 moduri
 • 360 grade
 • Materiale bune

Este similar cu un robinet electric cu consum redus Delimano doar că are un preț mai bun, astfel că pretențiile nu pot fi atât de mari. Ideea e că nu are performanțe foarte mari, adică va încălzi în funcție de temperatura apei de pe rețea și debit, adică nu veți putea folosi multă apă dacă setați o temperatură mare. De aceea, vi se oferă acel interval e 1,5-2 litri, care poate să scadă dacă apa este foarte rece (de la o fântână).

Un robinet electric instant din inox cu display și rotire 360 grade de 3000W este o investiție bună în zonele de la țară sau la locuințele în care nu este o sursă de încălzire a apei. Pe termen scurt cred că veți fi foarte mulțumiți de el, dar acest producător vă oferă și alte modele interesante. Unele sunt cu monocomandă, însă nu și acesta astfel că aveți un motiv în plus să-l alegeți.

ARTC

 • Inox
 • Două moduri de lucru
 • Cu prelungitor flexibil

Dacă căutați un robinet electric pe inox, veți vedea că nu sunt, adică corpul este realizat și din ABS, adică plastic, însă unele părți sunt din inox, cum ar fi rezistența electrică. După cum a și menționat producătorul, temperatura apei poate ajunge la maxim 40 grade pe timp de iarnă, iar vara chiar și la 60 grade. Să nu credeți că altul este mai puternic, deoarece majoritatea sunt la fel și oferă același rezultat.

Acesta nu este un robinet instant cu dus, adică nu are acea ieșire suplimentare la care se leagă furtunul și nu mă refer la capul flexibil ce este necesar în bucătărie.

Este perfect pentru spălarea mâinilor, a vaselor și a dinților, adică exact când nu avem nevoie de foarte multă apă caldă, dar nici de presiune foarte mare. Îl puteți cumpăra la un preț bun fără acel prelungitor, adică la jumătate, dacă nu-l considerați util.

Ferroli Storm IEWH02

 • Afișaj LCD
 • Putere 3kW
 • Monocomandă

Dacă brandul este important pentru voi, pentru a vă asigura de calitatea oferită, atunci aveți robinetul electric de 3000W cu afișaj temperatura LED, montare pe chiuvetă, reglabil și cu IPX4 de la Ferroli. Se vede doar după design că locul său este în bucătărie, adică are o pipă mare pentru a nu vă încurca la spălat sau când introduceți vase mari în cuvă. În rest, nu sunt diferențe majore între acesta și restul, adică corpul arată cam la fel, doar că display-ul LED care arată temperatura nu lipsește aici.

Sunt de părere că are un preț ușor piperat în comparație cu restul, adică pe unele le puteți lua și la un sfert din preț, iar dacă mai adăugăm și acel adaptor sau cap flexibil, mai că dublăm prețul.

Tot de la acest brand, aveți modelul Argo care este conceput pentru baie deoarece dimensiunile sunt mai reduse la pipă. Debitul și temperatura se ajustează la fel în cazul ambelor modele, adică nu veți face niciun compromis, însă dintre cele două, aș opta pentru cel de sus.

Siks REF01

 • Din inox și ABS
 • Pipă cu lungime de 42 cm
 • Cablu de curent de 1 metru

Din păcate nu sunt robineți electrici pe negru care să-i puneți la cadă, ci numai pe alb. Cel de sus nu-l recomand pentru baie pentru că are capul flexibil, care după cum bine știți, poate fi folosit la spălatul veselei.

Chiar dacă ca și construcție diferă puțin de restul, acesta reprezintă o altă opțiune inspirată și cu care nu veți da greș în special că prețul este unul rezonabil, dar și calitate este satisfăcătoare. Dacă nu v-am convins, puteți citi părerile utilizatorilor care sunt în mare parte pozitive.

Acest producător oferă o mulțime de încălzitoare instant electrice, de aceea merită să aruncați o privire peste oferta sa, însă doar cel de sus este mai apreciat. Pachetul include pipa flexibilă care este montată în imagine, manualul de utiliaare, dar și produsul în sine.

Există și alternative la toate aceste aparate electrice menționate, de exemplu un robinet electric instant tip filtru pentru apă caldă care se montează tot deasupra chiuvetei.

Avantaje și dezavantaje

Din păcate niciun dispozitiv electric nu este perfect, însă cu trecerea timpului acestea sunt perfecționate, de aceea unele sunt mai scumpe decât altele. Avantajele oferite de acestea sunt numeroase:

Design compact. Pentru încăperi mici sau un spațiu redus, acesta este potrivit deoarece ocupă spațiu doar deasupra chiuvetei, iar unele se montează chiar și pe perete.

Încălzire rapidă. Nu mai trebuie să încălziți în avans cu un boiler mic, dacă aveți un model instant de tip robinet pentru apă caldă, adică va dura doar câteva secunde până poate oferi temperatura dorită.

Nivel de încălzire constant. Noile modele monitorizează constant temperatura apei, astfel că rezultatul este unul satisfăcător.

Aspect plăcut. Majoritatea sunt albe, dar sunt modele chiar și pe inox, negru sau cu afișaj digital, dacă doriți un model cu design modern.

Instalare ușoară. Se instalează ca unul clasic, adică nu este necesar vreun electrician, dar e nevoie de o priză în apropierea sa deoarece cablul nu este foarte lung.

Eficiență ridicată. Nu încălzește când nu îl folosiți, ci doar când îl porniți/folosiți.

Preț de achiziție mic. Costurile de utilizare și achiziție sunt mai mici decât în cazul boilerelor, deoarece nu trebuie să încălzească o capacitate atât de mare de apă, însă dacă vreți să folosiți zeci de litri pentru spălat, atunci lucrurile se schimbă total.

Chiar dacă eficiența ridicată este văzută ca un plus pentru acesta deoarece funcționează doar când îl porniți, veți avea facturi pe măsură, deoarece puterea sa sau consumul este undeva între 2,5 și 3,5 kW. Acesta este un dezavantaj evident al unui robinet electric de încălzit apă, dar mă gândesc că ați fost conștienți de asta când v-ați decis să cumpărați unul, iar dezavantajele nu se opresc aici:

Instalația electrică a locuinței încărcată. Aceasta poate să fie destul de solicitată de un astfel de aparat, în special dacă nu aveți o siguranță diferită. Având în vedere consumul, nu alegeți o priză foarte ieftină pentru acesta.

Reparație aproape imposibilă. Ținând cont de dimensiunilor reduse și că nu sunt piese de schimb pentru el, nu prea sunt șanse de reparație. Deci, profitați de el cât este în garanție.

Performanțe scăzute la modelele ieftine. Veți vedea recenzii negative la modelele ieftine care de cele mai multe ori nu oferă ce promit, iar în perioada iernii nu ridică temperatura la nivelul dorit.

Întrebări frecvente

Cât consumă un robinet electric de perete?

Nu toate pot fi montate pe perete, adică pentru duș, de aceea vedem prețuri pornesc ceva mai sus adică de la 100 de lei, dar nici opțiunile nu sunt foarte multe.

De unde cumpăr robinet care încălzește apa instant?

Sunt câteva magazine, însă unul care oferă o gamă variantă de produse datorită marketplace-ului este eMag, adică sunt mai mulți comercianți diferiți, iar după părerile lăsate de clienți și specificații, vă puteți orienta.

Lasă un comentariu