Cel Mai bun Media Player TV Stick 2024

Vă recomand un media player TV dacă vreți să vedeți conținut din diverse surse pe televizorul dvs, că e vorba de unul normal sau unul smart.

Atunci când vine vorba de vizionarea conținutului din diverse surse pe un TV, ați putea fi tentat să cumpărați un TV smart ieftin. Dar, dacă bugetul dvs. este limitat sau nu doriți să înlocuiți televizorul, există o soluție mai bună – stick-ul tip media player TV.

Media player-ul TV sub formă de stick este o soluție compactă care se conectează la portul HDMI al televizorului dvs. și vă permite să vedeți conținutul preferat de pe stream direct pe televizor. Există multe opțiuni disponibile pe piață, dar care este cel mai bun stick media player TV?

Care este cel mai bun media player TV?

Un stick media player TV este o soluție de streaming media care vă permite să vedeți conținutul preferat de streaming direct pe televizorul dvs. Se conectează la portul HDMI al televizorului dvs. și se alimentează prin portul USB sau printr-un adaptor de alimentare separat.

Recomandare media player 4K Amazon Fire TV stick

 • Calitativ
 • Software bazat pe Android

Vezi preț special

Cei de la Amazon au două modele de media player: Amazon Fire TV stick și Amazon Fire TV Cube. Evident că acestea sunt disponibile în mai multe generații. Cele mai noi generații fiind cele cu suport pentru redare 4K.

În această prezentare mă voi concentra mai mult pe modelul stick... de ultimă generație.
Amazon Fire TV e un media player cu suport 4K (cea mai nou generație) destinat celora care vor o soluție cu care să se uite la filme 1080p și 4k. Vine cu soft Fire OS, iar pentru control are telecomandă sau suport Alexa. Mi-aș fi dorit să vină cu Android pur, dar este bine și așa. Până la urmă, Fire OS este bazat pe Android.
Un mini PC precum acesta se adresează celora care nu au un televizor smart ori care nu are un soft pe placul lor.

Vine la un preț corect, iar pe acești bani primim un aparat excelent pentru orice, inclusiv pentru jocuri. Asta pentru că Android e un sistem de operare care nu suportă doar aplicații, ci și jocuri.

Pe partea hardware acest player se poate lăuda cu procesor 4 nuclee (model Qualcomm Krait 300; numărul de nuclee depinde de model), 2GB memorie RAM și spațiu de stocare de 8GB. Normal că spațiul intern nu e suficient și de aceea aparatul suportă harduri externe / stick-uri USB.
Softul e unul din cele mai bune de pe piață, el având suport pentru XBMC/Kodi. Acest XBMC e un media center pe care l-am testat însă nu pot spune că e pe placul meu deoarece e cam greu de folosit.
Televizoarele nu vin cu cablu HDMI, dar acest aparat are așa ceva pentru conectarea la un TV. De asemenea are și cablu USB.
Dacă tot am zis de porturi, trebuie să spun că acest aparat e dotat cu HDMI, micro USB și cu wi-fi ac.

Avantaje ale achiziționării unui astfel de mini calculator ar fi că vine cu un OS avansat, că acest OS poate fi extins cu apps, utilizarea deloc complicată, că are hardware bun și că poate fi montat ușor.
Contra achiziției ar fi costul de achiziție cam mare.

Deci, dacă te interesează unul dintre cele mai bune playere de pe piață atunci acest model ar fi o recomandare din partea mea.
Aspectiv se prezintă bine, iar softul are o interfață foarte bună care poate fi schimbată cu ce launcher vrei (mai mult pentru utilizatori avansați).

Stick media player Google Google Chromecast 4

 • Foarte popular
 • Cu Android
 • Ieftin

Vezi preț emag Vezi preț vexio Vezi preț pcgarage

Pentru cei interesați de un media player rapid care să aibă un procesor rapid și Android pur le recomand acest Google Chromecast 4K. Poate că v-ați fi așteptat să vină cu sistem de operare Android sofisticat, însă Google pune varianta standard deoarece e mai stabil în acest moment și de aceea au mers pe această variantă.
Un aparat precum acesta se adresează celora care au un televizor mare cu rezoluție 1080p sau 4K, dar care nu are soft smart. Cu un mini PC precum acesta o să poți vedea filme de pe stream, să te joci jocuri Android ori să te uiți la clipuri Youtube.

Nici nu costă prea mult. Pe acești bani primim un aparat care nu costă deloc mult și care poate fi utilizat cu succes pentru diverse sarcini.

Pe partea de specificații se poate lăuda cu procesorul Amlogic S905X3 care e de tip quad core, cu cei 2GB memorie RAM și cu spațiu de stocare de 8 giga. Aceste specificații sunt similare cu cele ale altor player-e care au apărut pe piață în această perioadă.
Pentru conectarea aparatului la net vă puteți folosi de portul wi-fi (are wireless integrat).
Dacă vreți să conectați aparatul la TV fără bătăi de cap atunci trebuie să știți că aparatul vine cu toate cablurile de care aveți nevoie. De recomandat ar fi ca televizorul să fie unul cu HDMI.

Avantaje ale achiziționării unui aparat precum acesta ar fi costul mic, raportul dintre calitate și preț care e foarte bun, că vine de la un brand cunoscut, că are un sistem de operare extensibil și că are multe porturi (inclusiv cablurile necesare).
Singurul dezavantaj ar fi că nu are mai mult spațiu intern. Dar , având USB C puteți conecta un hard extern sau un stick.

De final pot spune că acest player se adresează celora care vor să facă mai multe cu televizorul lor.

Convertor streaming media player HDMI Realme TV Stick 4K

 • Are Android
 • Hardware bun

Vezi preț special

O altă denumire pentru media player este de convertor streaming media player HDMI. Iar un produs de calitate e acest Realme TV Stick 4K.

Media playerul Realme e unul dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face deoarece are o configurație cu procesor Amlogic S905Y4 quad core, 2GB RAM și spațiu de stocare suficient - 8GB (cât a unui smartphone). Interacțiunea e diferită dar și interfața e făcută special pentru acea telecomandă inclusă.
NU știu dacă se vede din imagine, dar telecomanda are butoane dedicate pentru Netflix, Youtube și Prime Video.

Caracteristicile tehnice sunt impresionante pentru un dispozitiv atât de compact și care poate fi folosit pentru a reda filme, muzică sau imagini de pe card. Puteți alege să redați conținut media și de pe Internet că doar are Android (Google TV), iar navigarea nu va fi o problemă cu acesta deoarece are browser web.

Ca și funcții, media playerul poate reda FullHD sau 4K. Suportul media e destul de variat și nu voi enumera toate formatele suportate, însă trebuie să specific că sunt prezente toate formatele des utilizate. Dacă alegeți un film și nu știți acea limbă străini, nu e nici o problemă, playerul suportă chiar și subtitrări. Deci, nu veți întâmpina vreo problemă în ceea ce privește incompatibilitate.

Plusuri: poare reda chiar și filme 4K, design robust, Android, memorie internă generoasă, ușor de folosit, pachet generos (cablu HDMI, telecomandă, mini PC și cablu alimentare) și fiabilitate ridicată.
Minusuri: are cam aceleași caracteristici ca Fire TV stick și Chromecast 4K.

Acest Realme e unul dintre cele mai avansate media playere de pe piață, de aceea și prețul e pe măsură. Pot spune că e cea mai recentă variantă și cea mai reușită.
Dacă vreți să conectați un hard extern/memorie USB atunci trebuie știut că acest lucru e posibil deoarece are port USB mini. Pentru mai multe detalii privind conectarea unei memorii externe recomand să vă uitați la diagramele din manualul de utilizare sau de pe pagina producătorului,

Media player Xiaomi Xiaomi TV stick 4K

 • Ieftin
 • De calitate
 • Cu Android

Vezi preț vexio Vezi preț emag

Xiaomi TV Stick este disponibil în varianta Full HD și 4K. Eu mă voi concentra în acest articol pe varianta 4K deoarece e cea mai nouă.

Astfel Xiaomi TV stick 4K e un player dotat cu Android TV și hardware de ultimă generație. Se adresează celora care vor un aparat cu care să se uite la filme *.mkv ori cu care să intre pe net. Cei care cumpără așa ceva sunt cei care au un televizor non smart ori un Smart TV mai anemic.
Un astfel de mini PC cu Android nu-ți oferă doar sistemul de operare, ci și o mulțime de facilități datorate wi-fi și softului avansat.

Nici nu costă prea mult, iar pe acești bani primim un aparat care arată bine și se comportă fără reproșuri în redarea filmelor din diverse surse ori a paginilor web.

Vine cu procesor Cortex A35 de tip quad core, 2GB memorie RAM și spațiu intern de 8GB. Dacă vreți mai mult spațiu atunci o să vă fie de folos faptul că acest model are suport pentru harduri externe/stick-uri USB. Asta deoarece are micro USB.
Sistemul de operare cu care vine la pachet e Android versiunea 11, acest lucru însemnând că puteți instala diverse aplicații și jocuri pe aparat.
În cazul în care televizorul nu are porturi de rețea atunci acest mini PC le va furniza și vă va ajuta să conectați TV-ul la net fără a folosi vreun cablu.

Pro achiziția acestui model ar fi faptul că are un excelent raport între preț și calitate, că vine cu cel mai popular sistem de operare mobil, că are hardware rapid și că are o fiabilitate ok.
Contra achiziției ar fi că nu are mai multă memorie internă și mai mulți RAMi.

De final pot spune că acest stick TV de la Xiaomi e unul dintre cele mai bune playere de pe piață prin prisma facilităților oferite și a costului de achiziție.

Media player HDMI Apple TV 4K

 • Premium
 • Stocare suficientă
 • Hardware superior

Vezi preț vexio Vezi preț emag

Apple TV 4K e unul dintre cele mai avansate playere multimedia și se poate observa din designul său. Conținutul pachetului e destul de generos. Chiar dacă nu e vorba de un brand prea cumpărat de românul de rând, acesta a devenit tot mai cunoscut în România datorită produselor de calitate. Nu pot spune că e un aparat care poate ocupa mult spațiu dar puteți să-l puneți chiar și în spatele televizorului.

Poate că vi se pare cam scump însă sistemul de operare e foarte avansat dar și interfața e una destul de plăcută.

E vorba de un model de tip mini PC cu funcții Smart, redare 4K procesor Six Core (procesor Apple A15 Bionic), 4GB memorie RAM și memorie de 32/64/128 GB. Designul mi se pare destul de reușit și compact. Configurația e performantă și similară cu cea a unui PC mai mic. Alte caracteristici sunt următoarele: AirPlay, WiFi, bluetooth și LAN. Eu aș recomanda să vă conectați prin wireless (are varianta ax) deoarece nu mai aveți atâtea cabluri. Pachetul conține următoarele: telecomanda, player și cablu. Poate fi pus lângă televizor și nu ocupă mult spațiu și e destul de ușor de mutat.

Un punct forte al acestui media player e suportul media dar și numărul mare de aplicații suportate. În mod normal, un media player scump poate rula cam orice, iar acesta are o funcționalitate chiar mai ridicată deoarece e vorba de iOS

Plusuri: are tehnologie wireless, puteți conecta un HDD, iOS, imagine 4K etc.
Minusuri: nu e chiar ieftin, nu se poate conecta un hard extern sau ceva de genul (nu are USB).

Playerul Apple TV e unul avansat și care merită încercat în special dacă televizorul nu e unul Smart. Ar fi bine ca televizorul să fie 4K deoarece playerul are ieșire video 4K. Calitatea de afișare a filmelor ține și de film, adică la ce calitate este (1080p sau 4K).

Media player mini PC TV Box X96Q 4K

 • Cu Android
 • Suportă harduri externe
 • Suportă mkv

Vezi preț techstar Vezi preț emag

X96Q e un media player minimal sub forma uei cutii care înglobează un procesor quad core (Allwinner H3), 2GB RAM și soft Android. Vine cu toate porturile importante cum ar fi USB, HDMI, LAN și wifi (ac) pentru ca tu să poți conecta la el orice aparat.
E destinat persoanelor care au televizor Full HD sau 4K, dar care nu vine cu soft smart.

Pe partea de specificații se laudă cu un procesor Allwinner H3 care are patru nuclee, 2GB memorie RAM și spațiu intern de stocare de 16 giga. Pentru a beneficia de mai mult spațiu ți se pune la dispoziție suport Micro SD și pentru harduri externe pe USB (are USB 2.0).
Pentru a conecta acest aparat la net poți să te folosești de portul LAN ori de cel wi-fi (este vorba despre ac, adică despre dual band).
Despre un eventual update la Android mai nou nu cunosc detalii, dar știu că producătorul furnizează update-uri pentru softul aparatelor sale.

Pentru achiziția unui astfel de aparat ar fi costul de achiziție deloc mare, că vine cu Android, caracteristicile tehnice mult avansate și softul cu suport pentru apps (suportă orice aplicație de Android, inclusiv jocuri). Un alt avantaj pentru X96Q ar fi că vine cu procesor quad core care poate rula orice joc.

Deci, dacă vrei un player care să-ți transforme TV-ul non smart în unul smart atunci îți recomand acest model.

Care sunt avantajele unui stick media player TV?

Există multe lucruri avantajoase atunci când utilizați unui stick media player TV. Iată câteva dintre cele mai importante:

 • Vizionarea conținutului preferat de streaming pe televizor.
 • Acces la o gamă largă de servicii de streaming
 • Portabilitate și ușurința de utilizare
 • Costuri reduse, în comparație cu achiziționarea unui Smart TV

Cum alegi un media player stick pentru TV?

Există multe opțiuni disponibile pe piață, așa că cum știți care este cel mai bun stick media player TV pentru dvs?
Alături aveți câteva caracteristici importante de luat în considerare:

 • Compatibilitate cu serviciile de streaming media pe care le utilizați
 • Rezoluția maximă suportată
 • Memoria internă și capacitatea de stocare
 • Performanța procesorului (afectează viteza de navigare)
 • Conectivitate wireless și eventual bluetooth
 • Telecomandă cu butoane dedicate pentru servicii streaming și funcție control vocal

Întrebări frecvente despre media player TV stick

Ce este un media player TV?

Media Player-ul TV este un dispozitiv care se conectează la televizor și cu ajutorul căruia te poți conecta la Internet și viziona conținut din diverse surse. Aceste surse pot fi harduri externe memorii USB, carduri sau stream Internet. Da, cu un astfel de dispozitiv poți să vezi filme de pe YouTube, Netflix sau alte servicii de streaming gratuite ori contra cost.

Ce face un media player TV?

Un media player TV te ajută să-i extinzi capacitățile de redare ale unui televizor non smart sau smart prin faptul că are porturi suplimentare și un software foarte avansat. Porturile suplimentare pot facilita conectarea unui hard extern, iar software-ul avansat te ajută să instalezi o multitudine de aplicații de streaming, jocuri, browsere web etc.
De asemenea, dacă televizorul tău nu suportă anumite formate de fișiere (mkv, de exemplu) un astfel de aparat te va ajuta să le poți reda.

Un stick media player TV este o soluție excelentă pentru cei care doresc să vizioneze conținutul preferat direct pe televizorul lor. Cu opțiuni precum Amazon Fire TV Stick 4K, Google Chromecast 4K și Xiaomi TV sticl, există multe opțiuni excelente disponibile pe piață. În funcție de nevoile și preferințele dvs., alegeți cel mai bun stick media player TV pentru dvs. și bucurați-vă de o experiență de vizionare deosebită pe televizorul pe care-l aveți deja.

Lasă un comentariu