Top 5+ Cel Mai Bun Mini Laptop Ieftin 2024

Căutați cel mai bun mini laptop, dar nu vă puteți decide pentru că oferta e prea diversificată și nu toate modelele disponibile sunt atât de mici? Sunt o mulțime de modele ieftine deoarece nu toate au display mic, adică de cel mult 14 inci. Evident că nu contează doar să fie compact, ci trebuie să fie și subțire. Așa că în continuare aveți trei recomandări de laptopuri ieftine mici din categorii diferite, dar am încercat să menționez branduri diferite, însă Lenovo oferă cele mai multe opțiuni cu astfel de criterii

De ce să alegeți un minilaptop?

Gama variată. Dacă bugetul nu prea contează, există laptopuri mici care pot fi utile în diferite situații, cum ar fi: jocuri, aplicații profesionale și altele. Pentru cei care nu au atât de mulți bani, am lista de jos.

Portabilitate. Mă refer atât la greutate, cât și la dimensiuni.

Prețuri pentru toți. E pe principiul, primești cât plătești. Dacă vă doriți un laptop în jurul 1000 lei sau mai mult pentru acasă, atunci ar trebui să aruncați o privire peste acel articol, dar și pe modelele care sunt prezentate alături. Unele dintre ele vor avea prețuri de pornire ceva mai mari, însă pentru cât costă, aș zice că merită deoarece aveți componente destul de recente. Nu aș putea spune pentru care să alegeți pentru că nu știu cât este limita alocată și pentru ce vreți să-l utilizați. Un lucru este cert, v-am prezentat doar laptopuri de dimensiuni mici, adică cu display care nu depășește 15 inci, de aceea și tastatura nu are numpad, adică tastele cu cifre în dreapta.

Care este cel mai bun mini laptop ieftin?

Dintre toate mini laptopurile prezentate, cel de la Apple mi s-a părut a fi cel mai bun, din toate punctele de vedere. Evident că nu va putea ține locul unui calculator, însă performanțele sunt foarte bune pentru cât este de mic. L-aș recomanda chiar și persoanelor care folosesc diverse aplicații profesionale sau care călătoresc, datorită greutății reduse, calității materialelor și autonomiei. Mai sunt și alte motive pentru care l-aș recomanda, însă diferența de preț este cam mare între cel mai ieftin și cel mai bun mini laptop. Voi decideți care vă este mai util și cât sunteți dispuși să cheltuiți pe un astfel de gadget.

Macbook Air 13

 • Durată de funcționare 18 ore
 • Carcasă din aluminiu
 • Ecran Retina

Pentru categoria din care face parte, îl consider a fi un mini laptop Apple foarte bun, adică nu veți găsi altul în acest preț care să ofere o durată de funcționare mai bună, ecran Retina, carcasă de aluminiu, sistem de operare atât de stabil și multe altele în acest preț. Ecranul este mult peste ce oferă concurența, eventual o alternativă ar fi un Asus cu OLED, doar că acelea nu sunt la fel de mici, iar OS-ul este de la Microsoft. Din multe puncte de vedere nici nu prea ai cu ce să-l compari și nici nu-ți vine să crezi cât de multe are pentru un design, atât de subțire.

Veți vedea din părerile clienților că este un minilaptop excelent pentru cât costă și pentru a vă face o idee, performanțele procesorului Apple M1 sunt similare cu cele ale unul Core i5 din cea mai recentă generație, însă M1 este mult mai eficient pentru că e pe 5 nm.

Un laptop mic Apple nu reprezintă un compromis nici pentru care l-ar dori pentru muncă office ori chiar mici companii.

Lenovo E31-70

 • Imagine de 13.3 inci
 • Stocare rapidă
 • 1,6 kg

Am observat că mulți dintre producători nu prea mai oferă soluții atât de mici, eventual că vorbim de serii premium de ultrabookuri. Totuși, sunt câteva soluții chiar dacă nu sunt atât de noi, iar un exemplu este modelul din imagine. Acesta este un laptop bun la preț mic de la Lenovo, deoarece oferă o configurație modestă și destule dotări utile.

Chiar dacă la interior are un i5, acesta parte dintr-o generație destul de veche, adică este comparabil ca performanță cu un i3 mai nou, dar nu de ultimă generație. L-aș cataloga drept, laptop mic și ieftin care se mișcă excelent în comparație cu altele, datorită memorie M.2, însă cât despre memoria RAM, aceasta este una DDR3, ca să vă faceți o idee.

Imaginea este una HD și nici nu veți găsi ceva diferit în acest interval de preț, eventual dacă dacă mai puțin vreo 200 lei și alegeți un alt Lenovo.

Lenovo IdeaPad Duet 3 11IAN8 

 • Procesoare Intel N200 Quad Core
 • Imagine 2K
 • 1,1 kg

Cred că acesta este și cel mai mic laptop din lista de recomandări, adică imaginea măsoară doar 11,2 inci, însă prezintă o rezoluție 2K, dar și tehnologi care acceptă gesturi. Poate că procesorul Intel N200 nu vă spune multe, însă scorul de performanță CPUBenchmark este undeva peste 5100 de puncte, adică s-ar clasa undeva sub un i3.

Un mini laptop Lenovo ca acesta are doar 1,1 kg, dar costă mult în comparație cu altele, de aceea e atât de subțire și nu oferă atât de multe porturi. Nu-i lipsesc dotări ca TPM, cititor de amprente și cameră web pe spate, că doar poate fi folosit ca o tabletă sau mai bine zis, vorbim de un astfel gadget portabil care vine la pachet cu tastatură fizică atașabilă.

Trebuie să recunosc că sunt dezamăgit de oferta limitată disponibilă pe piață, dar poate că nu este o cerere atât de mare pentru acest segment, de aceea magazinele nu se aprovizionează atât de bine.

Acer Swift X SFX14-42G

 • IPS Full HD de 14 inci
 • Grafică RTX
 • Greutate 1,4 kg

Un mini laptop gaming pentru acasă, adică pe care să puteți face aproape orice și chiar să înlocuiască un mini PC, este modelul de sus de la Acer. Da, puteți juca jocuri pe el, însă pentru că este atât de compact și mic, s-ar putea să se încălzească cam tare la un moment dat. În opinia mea, acesta a fost gândit pentru aplicații profesionale care au nevoie de o placă video cu memorie dedicată și nu strict pentru jocuri, deoarece este foarte compact și partea de răcire nu este foarte grozavă.

Totuși, există laptopuri mini ideale pentru a vă juca care costă de două sau trei ori mai mult, dar nu cred că ați fi dispuși să cheltuiți chiar atât de mult pe unul dintr-o serie anume. Evident, că nu mă refer neapărat la ce oferă Acer, ci mai degrabă la un laptop mic Asus Zephyrus de 14 inci.

Lenovo V14 ADA

 • Stocare 1TB
 • Ecran de 14 inci
 • Durată funcționare maximă – 5 ore

Trebuie să fie suficient de nou și să ofere performanțe decente? Atunci un laptop mic Lenovo V14 ADA ar putea fi următorul favorit deoarece are la interior un Ryzen 3, o memorie de 1TB și 8GB RAM. La prima vedere ați putea spune că nu prea merită, însă câte alternative sunt cu 1 tera de stocare?

Nu este atât de popular pentru că nu de actualitate, adică a fost lansat întrecut, mai precis, pe când era tehnologia de fabricație 14 nm. Nu ar trebui să vă preocupe asta deoarece este un laptop compact nou care l-ați putea folosi pentru taskuri zilnice.

Doar din numele său putem concluziona că are o imagine de 14 inci, iar rezoluția sa este una Full HD, adică detaliile sunt bune. Dacă va fi folosit într-un birou luminos, nu veți avea probleme deoarece stratul anti-orbire va fi de folos.

Lenovo 100w Gen 3

 • CPU AMD 3015E
 • Stocare pe eMMC
 • 10 ore

Aveți un alt laptop mic ieftin marca Lenovo care este diferit de restul și se vede după construcție. Pare a fi de jucărie, însă nu e, deoarece are componente suficient de interesante. De exemplu, acel AMD 3015E scoate aproape de 3000 puncte. Nu este o valoare impresionantă însă nici nu veți găsi altceva în acest preț.

Un mini laptop ieftin cu procesor AMD de ultimă generație, poate fi un Lenovo IdeaPad sau chiar un Thinkbook. În ambele cazuri avem ecrane de 14 inci, doar că unul are o rezoluție puțin mai mare (Thinkbook-ul), dar oricum diferența nu este atât de vizibilă pentru că vorbim de un laptop mini. Diferențele sunt destul de mari în special când vorbim de preț, de aceea poate ar trebui să aruncați o privire pe generații precedente sau doar anumite serii.

Îl recomand pe acesta pentru că este compact, se mișcă bine și are sistem de operare de la Microsoft gata instalat și doar aplicațiile mai sunt necesare. Până la urmă depinde și cui se adresează și cam ce ați avut anterior.

Acer Aspire 5 A514-56

 • Intel
 • Full HD
 • Rapid

Dacă v-ați săturat de anumite branduri și vă doriți ceva nou, vă recomand modele Aspire 5. Puteți găsi un laptop Acer mic chiar și dacă nu aveți mulți bani puși deoparte. Vorbim de seria Aspire 5 A514 care este de actualitate, iar pentru că nu știu cât va mai fi disponibilă, nu ar trebui să stați prea mult pe gânduri.

Dacă mărimea ecranului nu are importanță, atunci veți vedea că opțiunile cresc și aveți din ce alege, unele fiind mai performante. Să nu înțelegi greșit, modelul prezent chiar impresionează cu acea memorie LPDDR5, viteza de copiere și citire și nici la procesare nu dezamăgește.

Un laptop portabil mic de 14 inci este ușor de luat la locul de muncă sau să-l luați cu voi în excursii. Dacă nu ați fi dispuși să depășiți bugetul, adică căutați laptopuri până în 1500 lei, atunci opțiunile sunt ceva mai limitate, după cum vă spuneam anterior.

Dell Latitude 3420

 • Procesoare generația a 11-a
 • Imagine FullHD
 • 816GB

Un alt laptop la preț mic dar care promite un plus de performanță este cel de sus. Face parte dintr-o serie profesională după cum se poate vedea, însă generația nu este chiar atât de recentă, motiv pentru care vedem un CPU din generația a 11-a de la Intel. Pentru cât costă, este un notebook mic capabil să ruleze programe office de orice fel și chiar multitasking.

Vă recomand acest Dell deoarece are un design deosebit, însă nu cred că felul cum arată ar trebui să fie un criteriu, ci următoarele: performanța, dotările și fiabilitatea. O configurație este performantă dacă vorbim de componente cât mai noi, adică sunt prezente tehnologii de fabricație avansate și eficiente. Totuși, în acest buget, trebuie să ne mulțumim cu ce pot oferi producătorii și, în general, sunt de ajuns pentru sarcini zilnice nu foarte grele.

În cazul de față vorbim de greutate sub 1,5 kg, pentru că componentele au scăzut în dimensiuni în ultimii ani și e destul de compact.

Lenovo ThinkPad L13

 • Construcție robustă
 • Multitasking
 • 1,26 kg

Un laptop Lenovo mic din seria ThinkPad care cred că o să vă placă este L13 care încă reprezintă o opțiune de luat în chiar și cu Intel din generația a 12-a. Acel Core i5 scoate un scor de performanță de circa 13000 de puncte, adică suficient pentru ce o să faceți pe el, dar nu trebuie neglijat faptul că are 16GB RAM.

Conectivitatea este mai bună la acesta, adică vedem mai multe porturi USB 3.2, WiFi ax 2×2, HDMI 2.1, dar și Thunderbolt v4. Cu alte cuvinte, puteți conecta un monitor pentru a lucra la un proiect sau chiar să aveți doar un spațiu generos de lucru dacă acei 14 inci sunt insuficienți.

Mărimea sa poate să fie importantă dacă vă aflați mai tot timpul în mișcare și vă doriți un laptop mic și ușor cu voi.

Lenovo IdeaPad 1 14ALC7

 • Performanțe excelente
 • Design modern
 • Are sub 1,4 kg

Având în vedere toate aspectele, adică componente, construcția și dotările, este un model de laptop mic și subțire care nu l-aș trece cu vedere. Grosimea sa nu este chiar atât de mică, însă 17,9 mm e mai puțin decât aveau generațiile precedente.

Doar din specificațiile sale reiese faptul că este de actualitate și cu siguranță nu va fi ultimul, deoarece sunt subserii care apar periodic. Imaginea este clară indiferent cum l-ați privi deoarece tehnologia IPS oferă doar avantaje.

Pentru cei care vor neapărat un mini laptop ultra slim de la acest brand le recomand modelele Yoga Slim sau oricare are în nume mențiunea “Slim”.

Merită un laptop de dimensiuni mici?

Da. Un laptop de dimensiuni mici are dotări diferite și nu mă refer doar la ecran și tastatură, ci și la interior sunt diferențe semnificative. Chiar dacă este mic, nu este de jucărie și poate fi folosit ca un desktop replacement de către oricine. Cu alte cuvinte, poate avea componente destul de bune, astfel că anumite aplicații vor rula destul de bine pe el.

După cum bine știți pot există mini laptopuri chiar și cu hardware foarte performant, adică Cu procesoare Intel Core sau AMD Ryzen, cu carcasă realizată din aluminiu sau alte aliaje, tehnologii de conectivitate de top și multe altele. Numai că acelea au prețuri mult peste bugetul omului de rând și poate că nici nu aveți nevoie de anumite dotări, cum ar fi Thunderbolt.

Întrebări frecvente

Ce mini laptop ASUS să aleg?

Dacă vă place această marcă și nu v-ar deranja prețul, ci vreți doar să fie un mini laptop slim Asus, atunci eu v-aș recomanda modelul ASUS Zenbook 14 care costă destul de mult, însă aveți garanția că nivelul de calitate este peste medie, adică vedem materiale diferite și un design premium.

Există și soluții diferite tot din seria Zenbook, adică vorbi mde subserii care se adresează unui public diferit, motiv pentru care prețuirile pot să vă depășească cu mult bugetul vostru, adică să nu vă fie pe plac. Eliminând criteriul legat de mărimea displayului, puteți găsi mult mai multe soluții compacte, că doar marginile au scăzut mult în ultimii ani.

Cât costă un mini laptop HP?

Având în vedere că nu prea am prezentat multe modele de la HP, un laptop micuț din seria HP 14s costă circa 2500 și ceva de lei, deoarece are un hardware modern, adică care a apărut pe piață acum nu foarte mult timp. Probook-urile sunt mai apreciate de companii datorită fiabilității și configurațiilor performante. Alegerea finală trebuie să țină cont de cum și unde îl veți folosi.

Mini laptop sau PC?

Mini laptopul nu mai are nevoie de monitor și periferice, deci nu veți avea foarte multe cabluri în jurul său. Datorită bateriei sale, va putea fi fi folosit oriunde sau chiar ca și un desktop, adică cu încărcător.

În același preț un PC mic nu este la fel de performant și nici nu are atât de multe dotări, de aceea aș zice că nu reprezintă opțiunea mai bună, în special dacă ne uităm la un preț cât mai scăzut.

Lasă un comentariu