Cateva pareri despre myWorld (Lyoness). Merita?

Probabil ca ati vazut ca a aparut o noua platforma de cashback numita myWorld. Defapt aceasta nu e noua deoarece este fostul Lyoness.

Ce este Lyoness

Despre Lyoness pe Wikipedia

Sau mai bine spus ce a fost Lyoness, deoarece din 2016 aceasta a fost redenumita. Lyoness a fost o firma MLM, iar in mai multe tari, aceasta a fost suspectata ca fiind, sau considerata ca fiind, o schema piramidala (“pyramid scheme”, cum ii zic englezii).

Daca nu stiti ce e aceea schema piramidala ori joc piramidal, atunci va reamintesc de jocul Caritas care a rulat in Romania anilor 1992-1994. Prin intermediul acestuia multi romani si-au pierdut economiile de o viata.

Ce este myWorld

Conform descrierii de pe Wikipedia, myWorld este o companie MLM (multi-level marketing).

Pe site-ul myworld.com/ro sunt prezentate diverse oferte cashback. Am vazut oferte cu 1,5 si pana la 8% bani inapoi. Suna tentant, nu?

Firma care detine site-ul este myWorld International AG cu adresa Grazbachgasse 87-91, 8010 Graz.

O sa vedeti ca pe Google Reviews au doua recenzii, una dupa alta. Adica ambele sunt lasate in aceeasi perioada. Asta inseamna ca probabil sunt fake. In esenta, la multe afaceri unde sunt multe recenzii de 5 stele (pozitive) lasate una dupa alta ori imediat dupa cele negative, 99% sunt fake, iar cele cu o stea sunt cele adevarate.

Recenzii Google

Pe de alta parte, firma are recenzii si pe site-ul trustpilot.com. Acolo are 324 recenzii si nota 4,5. M-am uitat peste unele din ele si par a fi false. Cel putin, cele de 5 stele.

Uitati ce zic recenziile de o stea:

Recenzie Laurentiu
Recenzie Arseny

Si sa ne uitam si la o recenzie de 5 stele. Poate sa zica oricine ce vrea. Mie nu mi se pare a fi o recenzie de la un client real sau o recenzie reala. Unele firme au un obicei ca atunci cand primesc o recenzie negativa sa adauge ei cateva pozitive asa incat scorul total sa fie ok.

De ce nu merita

In opinia mea, aceste platforme de “bani inapoi” (cashback) sunt rentabile doar pentru platforma, nu si pentru client.

Multe firme necunoscute. Sunt multe firme care recomanda banii inapoi. Acestea apar si dispar ca ciupercile dupa ploaie.

Trebuie sa astepti dupa bani. Banii ii puteti primi dupa o perioda lunga de timp. Pot fi vorba si despre 9 luni. Nu cred ca cineva are rabdare sa astepte vreo 9 luni dupa 1-2% care trebuia sa-i primiti inapoi ca urmare a unei achizitii fashion.

Astfel de firme au diverse parteneriate cu magazinele, iar plata catre client se realizeaza dupa ce primesc banii de la aceste magazine.

Pentru shopaholoci. Un alt motiv pentru care pentru mine nu e rentabil asa ceva ar fi faptul ca nu cumpar exagerat de mult de pe Internet asa incat acel cash back sa fie considerat o economie.

Trebuie platit la stat. Codul fiscal se schimba periodic, iar de pe orice venit se plateste impozit si CASS (sanatate). Sa mai platesti de pe “cashcaval” 10% impozit, 10% contributie la sanatate nu cred ca se renteaza. Sa nu mai uitam si de faptul ca mai trebuie sa completezi si declaratia unica, adica alt timp pierdut. Sa completezi aceasta declaratie poate sa-ti ia 30-60 minute.

Voi ce ziceti, merita? Care este experienta voastra cu platformele de cashback?

Lasă un comentariu