Cel Mai Bun Scaun de Birou pentru spate 2024

Sunteți interesați de cel mai bun scaun de birou pentru spate? Atunci trebuie să știți că ați ajuns unde trebuie deoarece am avut probleme medicale cu spatele care s-au rezolvat și am experiență în alegerea lor. Pe parcursul timpului am avut mai multe modele și știu cât de greu e să alegi unul potrivit.

Care este cel mai bun scaun de birou pentru spate?

Veți vedea că în acest top cu scaune ergonomice sunt o mulțime de modele de la Kring. Să vă explic de ce. Sunt de părere că un produs nu trebuie să să fie de la o anumită firmă și să fie extrem de scump. De obicei, produsele de la firme de renume sunt cu prețuri ceva mai mari întrucât cele de la branduri mai puțin cunoscute deoarece pe lângă faptul că acestea pot fi mai calitative ei investesc foarte mult în reclamă. Firmele mai mici nu investesc atât de mult în marketing și de aceea pot oferi niște prețuri competitive.

Un alt motiv este pentru că pe parcursul timpului am avut (și încă le mai am) mai multe modele de la ei și pot spune că sunt mulțumit. În opinia mea cele mai bune scaune ergonomice pot veni și de la Kring, nu doar de la firme de renume.

Kring Fit

 • Spatele e din plasă
 • Preț accesibil

Cel mai bun scaun de birou ieftin e Kring Fit. Acesta nu doar că are un preț accesibil, dar, arată bine și e aerisit. Acest ultim lucru e foarte bun pe timp de vară deoarece în felul acesta nu o să transpirați la spate.

Singurul dezavantaj ar fi că modelul acesta suportă o greutate de maxim 100 kilograme. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont, și care nu e neaparat dezavantaj, e că înălțimea e mai mică de 105-115 cm.

Poate fi utilizat de adulți și copii deoarece are dimensiuni optime. Iar, construcția sa e una optimă întrucât are la bază un cadru din inox. Referitor la roți, acestea sunt unele din plastic, iar pe spate e mesh (plasă).

Ca alternativă vă puteți uita la modelul Kring Klaus care e complet din material și e ceva mai mare. Discutăm despre un model ceva mai solid care să poată susține o greutate de 150 kg, iar înălțimea sa e de 117 cm.

Kring Walter

 • Din stofă
 • Cu tetieră
 • Înălțime 121-131 cm

Cel mai bun scaun de birou pentru spate e acest Kring Walter. Pe lângă faptul că are un excelent raport între preț-dotări, acesta e realizat din materiale de calitate.
Cred că v-ați dat seama din poze că este un model potrivit pentru adulți. În acest sens dimensiunile sale sunt de: înălțime 121-131 cm, lățime șezut 52 cm, adâncime șezut 50 cm și înălțime șezut 46-56. Foarte important e faptul că are o greutate maximă de 120 kg. Deci, dacă sunteți o persoană mai plinuță atunci ar trebui să aveți grijă cu acest model.

În opinia mea, Kring Walter e cel mai bun scaun pentru spate deoarece nu doar că are o culoare pe care se văd greu petele, dar are o construcție solidă și care să susțină bine spatele și capul, adică zonele lombare și cervicale.

Vinsetto

 • Cu masaj
 • Material textil

Cel mai bun scaun de birou cu masaj e Vinsetto. Acesta e mai mult un fotoliu pentru relaxare capabil să susțină o greutate de 120 kg. Înălțimea sa e de 116 cm, iar șezutul poate fi reglat pe o înălțime de 52-63 cm.

E un model care vine cu funcție masaj și care suplimentar are încălzire. În felul acesta e favorizată o mai bună circulație a sângelui. Masajul evident că e o vibrație, că doar nu e o persoană să vă maseze cu mâinile.

Despre produs trebuie să scriu că e unul comercializat de un vânzător italian. Lucru care presupune faptul discutăm despre ceva de calitate.

Ca alternativă recomand modelul Impasan cu 8 puncte de masaj, însă trebuie să țineți cont că acesta e făcut din material de tipul piele ecologică.

Kring Smart

 • Pentru copil
 • Înălțime de 84 cm

Cel mai bun scaun de birou pentru copii e Kring Smart, acesta fiind unul special cu posibilitatea de a susține doar 90 kilograme. Cred că vedeți că nu are brațe, acest lucru fiind caracteristic modelelor pentru copii și nu numai. Nu mai am sursa, dar știu că am văzut că din punct de vedere ergonomic sunt mai bune modelele fără brațe, decât cele cu.

Despre caracteristicile tehnice trebuie să scriu că e vorba despre un model căptușit cu material și cu roți din plastic. Înălțimea sa e de 71-85 cm, iar înălțimea șezutului e de 38-49 cm.

Ca lucruri pozitive sunt prețul foarte mic și că simplu. E un produs cu un cost în jurul a 200 lei, adică e mult mai ieftin decât unul pentru adulți. Privind „simplitatea” trebuie specificat că acest model are puține componente și aspectiv e unul minimal. Poate vă vedeți din imagine și faptul că are spătarul cu plasă. Acest lucru e destul de util deoarece în felul acesta nu o să transpire la spate.

Nu știu cât de mare e copilul dvs., dar dacă are mai mult de 14 ani atunci puteți să vă uitați și la modelul marca Strategic care are și tetieră.

Kring Ergo

 • 4 puncte de sprijin
 • Din material textil cu mesh

Kring Ergo este un model mai special, lucru sesizabil vizual, dar și din punct de vedere al caracteristicilor. Înainte de toate trebuie să scriu că acest brand a mai avut în trecut un astfel de model, dar era din piele. Acel model arăta diferit și suporta o greutate maximă de doar 120 kg.

Modelul acesta nou suportă greutate de 150 kg și arată mult mai bine. Un alt lucru care îmi place la el e căptușeala cu material și mesh. Aceste lucruri fac ca persoana să nu transpire la spate. Plasa (mesh) asigură o aerisire mai bună la spate.

Spre deosebire de alte variante ergonomice, acesta are tetiera reglabilă. Referitor la produs per ansamblu, acesta e unul cu înălțime ajustabilă între 120 și 130 cm. Ne putem da seama că e ceva mai înalt decât altele datorită tetierei.

Nu trebuie neglijat nici reglajul mânerelor care e unul în 3 dimensiuni. Discutăm despre ajustare înălțime, mai în față/înapoi și rotație în jurul axei.
Ar mai trebui să subliniez că e un model pentru adulți, lucru sesizabil și de pe faptul că suportă o greutate maximă și că are dimensiuni apreciabile.

Artnico Elgo

 • Din piele ecologică
 • Cu funcție masaj

Un scaun directorial cu masaj și suport pentru picioare care consider că e de calitate e acest Artnico Elgo. Are tapițerie din piele ecologică, iar greutatea maximă suportată e de 130 kg. Înălțimea sa e de 127 cm, lucru care ne arată că e potrivit pentru o persoană de statură normală (182 cm).

Aș vrea să scriu câte ceva despre funcția de masaj. Pentru ca aceasta să funcționeze trebuie să conectați cablul USB care are o lungime de 140 centimetri. Iar, ca setări e vorba despre 6 programe de masaj.

Alt lucru deosebit e că are suport pentru picioare așa încât să vă relaxați când vreți acest lucru. E ceva deosebit deoarece nu toate au așa ceva.

Despre firma Artnico trebuie să scriu că-și vinde scaunele de lucru în toată Europa, inclusiv Ucraina și Belgia. Iar, despre asamblare pot spune că e una normală, acest proces durând undeva la jumătate de oră.

Impasan

 • Cu masaj și încălzire
 • Din mușama

Acest scaun directorial cu masaj și încălzire e disponibil pe culoarea gri și maro. E unul care e realizat din piele ecologică, adică mușama. E un material calitativ preferat față de pielea naturală deoarece e mai ieftin, ușor de întreținut și nu mucegăiește.

Funcția de masaj e una cu vibrații, 6 puncte și două tipuri de intensități. Deoarece prezintă această funcție, o să vedeți că are o construcție rigidă așa încât să facă față la orice intemperie. Mai în detaliu, suportă o greutate de 120 kg, iar restul dimensiunilor sunt unele normale.

Un alt lucru interesant e că vine cu posibilitatea de a se încălzi. Acest aspect e foarte util iarna deoarece pielea are obiceiul să țină rece.

Dacă o să vă uitați atent la el atunci o să vedeți că are un aspect clasic, adică mânere din plastic și piele cu cusătură elegantă.

Kring Gary

 • Material textil și mesh
 • Înălțime 127 cm.

Un alt scaun ortopedic pentru coloana vertebrală e modelul Kring Gary, iar față de alte modele se diferențiază cu faptul că are suport lombar și tetieră. Îmi place foarte mult faptul că are culoare gri și că spătarul e unul din plasă așa încât să asigure o mai bună ventilare a spatelui.

Acesta e un scaun birou cu suport lombar și cervical dacă vă interesează ceva de la un brand de calitate care e prezent de foarte mult timp pe piața din România. Discutăm despre un brand care aparține de magazinul emag, iar acest lucru înseamnă foarte mult pe partea de calitate.

Roțile sunt unele netede și silențioase, precum în cazul altor modele de calitate. Nu e nimic special. Dacă vreți ceva diferit atunci puteți să le schimbați cu unele de silicon.

De asemenea, dacă sunteți în căutarea unui scaun pentru hernie de disc atunci trebuie să știți că nu există așa ceva. Un așa produs nu poate trata o boală, nici să o amelioreze. Vă scriu din proprie experiență.

Kring Star

 • Din material textil
 • Fără suport cervical

Un alt model pentru copii e Kring Star, dar va putea fi utilizat fără probleme și de adulți cu o greutate de maxim 100 kg. Înălțimea sa e una de 82-92 cm, iar șezutul are 38-48 cm.

Dacă o să vă uitați la alte imagini cu produsul atunci o să vedeți că urmează curbura naturală a coloanei vertebrale. Acest lucru e avantajos deoarece oferă suport optim.

Tapițeria e una făcută din mesh așa încât să permită o mai bună ventilare. Șezutul e unul din material care la interior e unul făcut din elemente stratificate care conțin straturi de spumă. Deci, e o construcție destul de simplistă așa încât să fie cât mai durabil.

Aspectiv e de nota 10, fiind unul minimal din toate punctele de vedere. O să vedeți din imagine că e un model complet negru. Mie îmi plac foarte mult obiectele de decor care sunt de o singură culoare.

Ghid achiziție – alegerea scaunului de birou

Înainte de a cumpăra un astfel de produs ar trebui să vă uitați la mai multe aspecte, dar cele mai importante sunt ergonomia, dimensiunile, greutatea suportată și funcțiile suplimentare.

Ergonomia: Toate au o susținere optimă a spatelui. Dar, pe partea de ergonomie pot să vină cu susținere suplimentară pentru zona lombară, cervicală și pentru picioare. Susținerea cervicală e una care presupune că gâtul nu va fi solicitat așa încât să nu aveți probleme cu acesta. Cea lombară asigură o formă S a coloanei, lucru care înseamnă că va fi în poziția ei normală.

Dimensiuni: E important să vă știți înălțimea deoarece acestea se aleg și în funcție de corpul dvs. În mod normal acestea sunt pentru înălțimi de până în 1,82 m, iar dacă sunteți o persoană mai înaltă atunci ar trebui să vă uitați mai bine să vedeți cât e de înalt spătarul.

Materiale: La un astfel de fotoliu e foarte important din ce material e făcut. Există două posibile materiale care pot fi utilizate: textil sau piele ecologică. Cele textile vor menține o temperatură potrivită, indiferent de anotimp, motiv pentru care ar fi alegerea mea.

Varianta cu piele ecologică poate să țină rece iarna și cald vara, însă cele mai multe au funcții suplimentare cu ar fi masajul și încălzirea. Trebuie să recunosc că am și un model cu „mușama” deoarece mi-a plăcut cum arată. Mă refer la modelul Kring Hans. Multă lume alege și astfel de modele deoarece arată mai profesional într-un birou. De exemplu, chiar modelul pe care îl am și eu l-am văzut în birouri de medici, notari etc.

Greutate suportată: Astfel de modele pot suporta o greutate de până în 150 kg, iar cele pentru copii suportă 90-100 kg. Cu cât suportă un „gabarit” mai mare, cu atât e un produs mai solid, lucru acesta putându-se vedea și la o inspecție vizuală.

Funcții: În mod normal acesta nu vin cu vreo funcție specială, ci doar cu rotire 360 grade (de aceea e considerat ca fiind un scaun rotativ) și reglare spătar. Modele ușor avansate precum Kring Ergo permit suplimentar reglarea tetierei și a mânerelor.

Dar, cele considerate directorale pot veni cu masaj sau încălzire. Trebuie să știți că aceste facilități nu adaugă prea mult la preț. Iar, astfel de modele premium sunt pentru cei care doresc un confort sporit.

Concluzie

Un astfel de produs o să vă facă viața mai ușoară din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că nu o să fiți la fel de obosiți atunci când stați la birou, o să aveți o productivitate mai bună și spate mai sănătos.

Alte mențiuni

Nu recomand modelul Kring Hans deoarece al meu s-a lăsat ușor într-o parte, iar pielea s-ar rupt în unele locuri pe șezut. Acest lucru e oarecum normal la variantele cu imitație de piele deoarece acest material nu e la fel de durabil precum cel textil.

În general, eu nu recomand modele din piele deoarece au mai multe dezavantaje decât avantaje. Atunci când cumpăr așa ceva nu mă interesează să arate bine, ci să fie confortabil în orice anotimp. Cele din piele arată bine ,dar nu vor fi prea confortabile vara și iarna.

Întrebări frecvente

Ce presupune un scaun de birou ergonomic?

Un astfel de scaun presupune că a fost proiectat așa încât să suporte mai bine corpul uman, în sensul ca menține o postură corectă prin sprijin lombar și cervical. Astfel de produse sunt foarte importante deoarece prin îndreptarea spre lucrul de acasă, oamenii au dorit să muncească în condiții cât mai bune.

Cât costă un scaun ergonomic?

În funcție de producător și dotările cu care vine, un scaun ergonomic poate să coste undeva de la 400 lei. Dar, sunt modele de la branduri renumite care pot să coste peste 2000 lei.

La ce înălțime se reglează scaunul?

Un scaun pentru birou trebuie reglat așa încât genunchii să fie la 90 grade atunci când sunteți cu picioarele pe pământ. În opinia mea, acest lucru contribuie la o bună circulație a sângelui și ca ligamentele și mușchii să nu fie solicitați.

Alte lucruri care trebuie ținut cont e ca monitorul să fie la nivelul ochilor, iar brațele atunci când sunt pe birou trebuie să formeze un unghi de 90 grade la nivelul coatelor.

Am nevoie de mânere ajustabile?

Recomand să cumpărați modele cu cotiere/mânere ajustabile deoarece acestea au rol de a susține mâinile și a ușura efortul asupra spatelui. Acestea sunt avantajele, iar dezavantajele ar fi că dacă nu le reglați corespunzător atunci pot încuraja ridicarea umerilor și că pot provoca o poziție înclinată dacă nu sunt reglate la același nivel.

Dacă aveți un produs cu astfel de mânere atunci trebuie să le reglați așa încât coatele să fie în linia cu biroul. În mod normal această parte a scaunului este ultima care se reglează și se așază sub cot atunci când mâinile se odihnesc în poală. Unii specialiști recomandă ca pentru a avea un confort mai bun să comutați în a folosi cotiera și a nu o folosi (adică să odihniți brațele pe lângă corp).

Model gaming sau office?

Recomand scaunele office deoarece acestea oferă un confort sporit, spre deosebire de scaunele de gaming care sunt și cam grosolane și scumpe. Modelele din urmă sunt cu spătare mai mari și făcute așa încât să vă susțină mai bine într-o singură poziție pentru timp îndelungat. În schimb, cele de birou sunt mai proiectate pentru confort maxim și pot fi mai bune pentru sesiuni prelungite de jocuri decât cele dedicate.

Aș mai avea de adăugat că am avut mai multe variante, iar cele sport sunt unele foarte rigide utile celora care practică sporturi electronice. pentru muncă de birou consider că cele ergonomice ar fi potrivite.

Lasă un comentariu