Cel Mai Bun Smartwatch cu SIM 2024

Pentru toți iubitorii de gadgeturi portabile, am pentru voi o listă cu cele mai bune smartwatch-uri raport calitate-preț de pe piața din România, adică nu voi referi la cele mai scumpe modele din lume, ci la cele care vi le puteți permite. Am să încercat să vă prezint cât mai multe branduri, doar că nu toate sunt la fel de populare și fiabile, astfel că m-am limitat la câteva dintre ele. Cu siguranță, am să menționez și câteva alternative îl cazul în care unul dintre ele nu mai este disponibil spre vânzare.

Veți observa că multe dintre ele sunt unisex sau mai bine zis, sunt disponibile culori și curele diferite, astfel ca voi să faceți alegerea potrivită. Sub veți vedea trei recomandări diferite și puteți alege pentru oricare dintre ele, adică nu trebuie să alegeți neapărat primul.

Merită ceas cu tensiometru?

Multe dintre smartwatchuri pot fi folosite în scop medical, adică vă poate monitoriza sănătatea, însă doar când le purtați. În general, variantele performante care au echipați diverși senzori, pot măsura tensiunea arterială, glicemia, dar și alte activități trebuie monitorizate, cât și calitatea somnului, câți pași ați făcut în acea zi etc. Ideea e că nu există un ceas inteligent/smart doar pentru o simplă activitate, ci e unul multifuncțional care îl puneți conecta la telefon pentru a vedea mai bine statisticile, pentru a-l folosi ca hand-free ori chiar fără telefon (eSIM).

Care smartwatch este mai bun?

Ați văzut că în topul preferințelor sunt branduri Precum Huawei, Samsung, Apple și Garmin, însă cele mai vândute ceasuri Smart pentru copii sunt chiar și de la branduri OEM sau nu foarte cunoscute. Am să și menționez câteva dintre ele dacă nu puneți accent pe brand, ci doar pe specificații și funcții. Alegând un brand de încredere, veți alege fiabilitate, calitate și o gamă diversificată de accesorii. Aici mă refer la curele care trebuie schimbate periodic pentru că se uzează sau dispozitive de încărcare wireless, pentru a spune adio cablului.

Apple Watch SE 2 Cellular

 • Are plăți NFC prin Apple Pay
 • Sistem de operare watchOS 8
 • Dimensiune display 40-44 mm

Este evident că Watch SE 2 este cel mai bun smartwatch pentru iPhone, însă dacă vorbim de compatibilitate, atunci o bună parte din ceasurile menționate mai jos ar fi valabile. Pentru femei recomand modelul cu ecran de 40 mm, iar pentru bărbați cel de 44 cm, adică se alege în funcție de grosimea încheieturii.

L-am menționat pe acesta deoarece cu toții cunoaștem nivelul de calitate și fiabilitate al produselor Apple, totuși sunt mai multe variante diferite. Dintre toate eu vă recomand varianta cu GPS și serviciul celular activ, adică nu mai trebuie să folosiți telefonul, adică tot ce ține de funcțiile unui telefon, se poate face cu acest ceas „deștept”. Are un preț puțin cam mare dar merită pentru excursii sau plimbări când nu vreți să tot scoateți telefonul din geantă.

Este un model de pe care poți suna și de pe care poți trimite mesaje, iar pentru astfel funcționalități nu mai trebuie să introduceți vreo cartelă, ci doar trebuie să faceți pairing cu telefonul. Deci aveți un gadget la care se poate vorbi, dar va trebui să vă obișnuiți cu el, că doar nu este ca și cu telefonul. Varianta doar cu GPS nu oferă această opțiune, de aceea și prețul este puțin diferit, însă pentru o diferență.

Prea multe nu se pot spune despre el, însă trebuie remarcată calitate, autonomia mare (în jur de 2 zile), este rezistent la apă (scufundări), este echipat cu majoritatea senzorilor (pași/distanță, ritm cardiac/pulsul, calorii, somn etc.)

Samsung Galaxy Watch5

 • Disponibil în trei culori
 • Ecran de 44mm
 • Are ECG/EKG

Din specificațiile sale, se poate observa că acesta este compatibil doar cu Android, dar nu se ține cont de brand ori model, ceea ce este bine. Oricum nu cred că ați cumpăra un așa ceas dacă aveți un iPhone. Modelul care vi l-am prezentat este un smartwatch care măsoară tensiunea arterială folosind senzorul cardiac electric (ECG), dar are senzor optic de ritm cardiac și senzor de analiză a impedanței bioelectrice (BIA).

La prima vedere pare să ofere nu prea mulți senzori care să vă monitorizeze sănătatea, însă vorbim de generația nouă care e peste ce am văzut până acuma, astfel că aș zice că avem cel mai bun smartwatch cu EKG, iar pentru acesta ar fi doar varianta Galaxy Watch5 Pro care are eSIM și o autonomie dublă – 80 ore, față de 40 ore cât are cel de sus. Acela este și cel mai bun „watch smart” de la Samsung, nu doar pentru că este scump, ci pentru că are niște componente îmbunătățite. Puteți obține o autonomie mare dacă mai faceți niște setări legate de aplicații care pot rula în fundal.

Dimensiunile dintre cele două sunt aproape similare, dar și la partea de tehnologii wireless vedem asemănări (bluetooth și WiFi). Eu consider că raportul calitate/preț este în favoarea modelului prezentat, însă mulți ales modelul Pro datorită eSIM-ului, adică nu mai e nevoie de telefon. Trebuie să menționez că nu toate telefoanele au suport pentru această nouă tehnologie, dar un model de top recent apărut trebuie să aibă aceasta pentru că este o tehnologie apărută de ceva timp.

Acestea fiind spuse, aș ajunge la concluzia că avem o opțiune bună pentru Android, iar pentru iOS aveți nevoie de ceva diferit.

Huawei Watch Fit 2

 • Curea din silicon
 • Ecran dreptunghi
 • Compatibil Android și iOS

Am ajuns să vă prezint cel mai bun smartwatch pentru femei care este disponibil la un super preț. De ce ar fi bun pentru dame? Pentru că are un display în formă de dreptunghi și există variante pe roz, alb și argintiu, dar mai sunt și altele. Ideea e că aveți din ce alege, pe când alternativele de la Samsung vin doar cu câteva opțiuni. Sunt și trei ediții în funcție de stilul preferat adică activ, clasic și elegant, iar diferența o face tipul curelei/brățării.

Din păcate nu se califică pentru topul cele mai bune sub 500 lei, deoarece prețul depășește ușor valoarea de 500 lei, dar s-ar putea să mai scadă în câteva luni. Dacă vreți să fie un model ieftin, vă recomand modelele ce vor urma în continuare, chiar dacă nu sunt mărci cunoscute.

Căutați doar cel mai bun smart watch Huawei? Vă sugerez modelul Watch 4 Pro care are eSIM ca și alte modele de top ale producătorilor anterior menționați. La acela chiar nu avem ce să-i reproșăm la partea de autonomie, adică este un gadget care tine bateria mult, adică maxim 108 ore sau 504 ore, în funcție de modul folosit. Cu alte cuvinte, trebuie să-l încărcați rar, adică ar fi perfect pentru drumeții sau excursii când vă aflați mai mult timp în mișcare și poate uitați să-l băgați la încărcare.

Din ce am înțeles, în România încă nu este posibilă plata prin NFC la varianta Pro, adică vorbim de o actualizare, iar dacă vreți neapărat un model cu care poți plăti, alegeți un Apple Watch seria 8.

Garmin Instinct

 • Standard militar 810
 • Foarte rezistent
 • Baterie cu autonomie de 14 zile sau 16 ore în modul GPS

Nu pot recomanda sportivilor orice ceas, ci trebuie să fie unul de la Garmin care oferă rezistență suportă la șocuri, factori externi și sub apă rezistă la 10 atmosfere. Cu alte cuvinte, vorbim de cel mai bun smartwatch pentru sport sau sporturi extreme, dar mai sunt și altele care oferă chiar și WiFi, însă în natură nu veți avea nevoie de prea multe astfel de tehnologii ci doar de strictul esențial și de o baterie mare. În funcție de modul ales, bateria poată să țină multe zile sau doar câteva.

Dacă vă uitați la ce activități monitorizează, veți vedea că este perfect pentru orice tip de sport, dar și cu o variantă elegantă se poate face chiar la fel, însă cu aceea nu mergeți în natură sau pe cine știe ce teren unde îl puteți zgâria.

Chiar dacă cureaua este tot din silicon, pentru a fi cât mai confortabilă, carcasa ceasului este realizată din polimer, adică este rezistentă. Pe lângă bleutooth are și tehnologia wireless ANT+ care este prezentă pe dispozitive sportive cum sunt ceasurile inteligente sau brățările de fitness, iar cu acesta vă puteți conecta telefonul pentru a monitoriza mai bine activitatea.

Chiar dacă nu este cel mai dotate, îl consider cel mai bun de la Garmin în acest buget și îl recomand fără doar și poate, celor care nu pun accent pe design, ci pe rezistență, fiabilitate și calitate.

Pentru cei care se întreabă, ce model este compatibil cu iPhone? Cel de sus este unul dintre ele fiind compatibil cu ambele platforme, adică inclusiv Android, dar mai puțin Windows.

ISP LikeSmart​​​​​​​ TrendFIT Pro

 • Apelare Smart Call Bluetooth
 • Oximetru SpO2
 • Monitorizare ritm cardiac și tensiune arterială

Dacă vă doriți un ceas smartwatch ieftin și bun, iar brandul nu are mare importanță deoarece este primul gadget de acest fel, am pentru voi un model în 200 lei de la brandul ISP. Nu cred că este un alt producător care să fere atât de mult pentru un buget atât de mic, adică aveți o curea cadou și chiar și o folie de protecție pentru ecran. Evident că se sugerează faptul că nu este unul foarte rezistent la zgârieturi, dar nu putem avea pretenții atât de mari.

Pentru acei utilizatori care caută cel mai bun smartwatch medical, chiar și cel de sus poate fi considerat dacă bugetul este mic, însă trebuie să conștientizați că măsurătorile oferite de acesta nu sunt la fel de precise ca și în cazul echipamentelor medicale. Vă poate monitoriza ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge, tensiunea arterială și calitatea somnului. Cam aceleași funcții le vedem și pe ceasurile Smart scumpe, doar că acesta are un preț de cel puțin 4 ori mai mic.

Cum îl folosiți? În primul rând e nevoie de aplicația dedicată numită Dafit și după instalare, trebuie doar să adăugați dispozitivul, adică ceasul. Poate că este prea ieftin, este un model la care poți vorbi folosind conectivitatea bluetooth, adică ca și cum ați avea un hands free, adică un dispozitiv mâini libere.

Dacă căutați cadoul ideal pentru iubită, soră sau soție, adică cel mai bun ceas smart de damă, merită de luat în considerare modelul prezentat în special că oferă atât de multe, plus o autonomie maximă de 7 zile (depinde de cum va fi folosit).

Techone™ KT20S 4G

 • Are SIM cadou
 • Localizare GPS
 • Comunicare bidirecțională
 • Are jocuri preinstalate

Dacă nu a sosit încă timpul să cumpărați un telefon copilului, dar vreți cumva să țineți legătura cu el, vă recomand ceas smartwatch copii cu funcție telefon, GPS, jocuri și care este compatibil DIGI, dar și alte rețele. În pachetul său este inclusă o cartelă care o puteți folosi dacă doriți sau puteți introduce alta, chiar și de la Orange.

Cu ce este un „orologiu” smart pentru copii diferit de unul clasic? Are o interfață prietenoasă, jocuri preinstalate, monitorizarea prin GPS (părinții doar accesează aplicația), cameră foto (apeluri video, comunicare bidirecțională, puteți face poze de la distanță), lanternă și multe alte opțiuni.

Îl consider cel mai bun pentru copii cu GPS și SIM de pe piață, iar astfel de soluții nu sunt oferite de branduri renumite, ci mai degrabă de cele chinezești.

Dacă cel de sus vi se pare scump pentru că trebuie să luați pentru ambii copii, atunci în același preț puteți cumpăra un model de copii cu telefon Techone G9, adică de la același brand dar nu are atâtea, doar slot pentru SIM, fără GPS.

Eu zic că nu ar avea rost să vă zgârciți, dacă țineți să știți unde se află, de aceea vă pot propune și modelul Techone LT25 4G care arată puțin diferit, dar la interior are cam aceleași dotări ca KT20S, adică este un alt ceas smart de copii cu cartelă SIM.

Zoopie smartCALL

 • Ideal pentru fitness/sport
 • Meniu în limba română
 • Funcție apelare bluetooth

Zoopie smartCALL este cel mai bun smartwatch accesibil și vă puteți convinge din părerile lăsate de posesori. Arată precum un model de top doar că are un ecran are o formă diferită, adică am fost obișnuiți doar cu varianta rotundă. Felul cum arată este important pentru cei care pun accent pe felul cum arată, de aceea există și o variantă pentru femei pe roz, adică nu doar pentru bărbați. E

Ideea e că vă puteți mulțumi și cum cel mai ieftin watch de pe piață, doar că nu toate sunt la fel de reușite, de aceea am făcut o mică selecție iar voi alegeți pe cel care vi s-ar potrivi. Beneficiază de funcții de bază și chiar vine cu câteva în plus, adică puteți prelua apeluri și calitatea este decentă, adică vorbim de apelare bluetooth și de un microfon HD.

Acesta nu are slot SIM și nici nu aș recomanda unul cu acesta deoarece ar reduce prea mult din autonomia bateriei, plus că nu prea mai sunt la modă astfel de ceasuri, ci doar cele cu eSIM, adică nu mai trebuie desfăcut.

Smarty Microwear Ultra

 • Are NFC dar nu pentru plăți
 • Încărcare wireless
 • Protecție IP68

Pentru cei ce pun accent pe ecran, am pentru voi un model cu display de 2,2 inci la un super preț. Poate că brandul nu vă spune multe, însă veți vedea că în acest preț nu prea are concurență, adică are senzori care vă monitorizează starea de sănătate (oximetru, ECG, ritm cardiac, calitatea somnului). Puteți face chiar mai multe cu el, adică puteți verifica vremea, prelua apeluri, reda muzică, deschide ușa cu NFC etc.

L-aș considera ca fiind cel mai bun smartwatch bărbați, iar pentru damă există varianta cu curea portocalie. Chiar dacă are niște jocuri interesante, nu intră la categoria de copii pentru că este mare și nu are o interfața aceea colorată, dar poate fi folosit de adolescenți și de persoane în vârstă.

E bine să vă monitorizați sănătate în special dacă nu aveți timp să tot mergeți pe la medic, adică vă poate oferi un EKG, saturația de oxigen în sânge, temperatura corpului și chiar ritmul cardiac.

În ceea ce privește bateria, ea ține mult adică până la 15 zile ca ceasornic și 3 până la 5 zile în modul apeluri, adică dacă folosiți bluetooth-ul.

Blinky Neptis

 • Compatibil cu orice telefon
 • Ușor
 • Ecran mare

E dificil să stabilești care ar fi cel mai bun smartwatch pentru sănătate, în special că mai toate au aceeași senzori, însă unele pot să ofere unul în plus care oricum nu prea contează. Nu am să vă enumăr ce poate monitoriza deoarece doar mă voi repeta, ci doar o să vă prezint ce oferă diferit de restul, cum ar fi faptul că este prezent în trei variante diferite de culori.

Nu v-aș recomanda să-l luați cu voi în piscină deoarece nu prezintă o rezistență ridicată sub apă – 1 atm. Multe modele mai scumpe pot fi scufundate până la 5 atm, dar sunt care suportă și 10 atm cum este cel de la Garmin.

Acesta se laudă cu o baterie mare (190 mAh) care chiar ține mult – 120 ore. Dacă vreți să faceți cadou cuiva, varianta roz, trebuie să știți că include și o brățară metalică care se asortează perfect cu ceasul inteligent.

Pentru ca el să afișeze ora corectă, e bine să sincronizați ceasul cu telefonul, în special dacă s-a oprit pe motiv că s-a descărcat bateria.

Eu v-am recomandat cel mai popular model, însă mai sunt și altele care merită studiate deoarece arată puțin diferit, adică Blinky Aruna, Blinky Electo și Blinky Colias.

GO4FIT GK22

 • Monitorizare activități fizice
 • Afișează notificări de pe smartphone
 • Pedometru

Acesta este cel mai bun smartwatch pentru adolescenți deoarece are un design rezistent, nu trebuie să-l dați jos când vă spălați pe mâini, funcționează în condiții extreme pentru că prezintă acel standard militar. Aici vorbim de temperaturi extreme, adică nu are nimic dacă l-ați uitat la soare sau în mașină pe timp de iarnă.

Faptul că are un ecran de 1,28 inci, acesta face ca autonomia să fie destul de mare. Vorbim de o baterie care oferă 10 zile de funcționare când îl purtați sau 30 zile în modul stand-by. Acesta l-aș include în categoria modelelor la 300 lei, dar nu este singurul. SUb bugetul de 200 lei, aveți GO4FIT GF03 care prezintă u design elegant însă nu este conceput pentru cei care practică sporturi outdoor, adică în natură.

Dacă vă place designul modelelor Apple, dar nu vă permiteți unul, atunci GO4FIT GF01 ar fi alternativa ieftină care are un preț tot sub 200 lei. Ideea e că beneficiezi de niște funcții interesante la un preț bun, dar autonomia poate să scadă considerabil.

Zennic GloryFit

 • Ecran touch 1,28 inch cu rezoluție 240 x 240 pixeli
 • Funcție cameră foto de la distanță
 • Materiale de calitate

Pentru cei care caută un o opțiune pe care poți vedea poze, nu veți găsi unul pentru că nu ai cum să le vizionezi pe un ecran atât de mic. Chiar dacă am menționat acest model spre final, este o opțiune la fel de bună ca și restul, de aceea l-aș numi cel mai bun și ieftin smartwatch pentru adolescenți. Din păcate este disponibilă doar varianta neagră, iar pentru damă există Zennic EasyWear, respectiv pentru bărbați, modelul Zennic SmartMATE.

Pentru femei aș recomanda mai degrabă varianta cu ecran dreptunghiular și curea elegantă, iar la bărbați cu ecran rotund cum are cel de sus, dar nu este singurul. Dacă nu știți ce cadou să faceți adolescentului, v-am dat o idee și nici nu costă atât de mult, plus că o să se bucure de ele în fiecare zi, fie că merge la școală, fie la facultate cu el. Aveți un motiv în plus să-l faceți cadou dacă iubește sportul au doar mișcarea, astfel că el poate vedea activitatea sa pe telefon.

Dacă nu v-am convins, poate că recenziile lăsate de clienți vă vor schimba opinia, plus că acest brand oferă numeroase soluții de calitate și nu mă refer doar la gadgeturi cu acesta, ci și din alte categorii.

Cele mai bune mărci de smartwatch

Nu e atât de simplu să stabilești care marcă este de top, chiar dacă unele dintre ele vin cu soluții de mii de lei. Până la urmă, depinde foarte mult ce vă doriți de la acel dispozitiv, poate că unii vor doar un ceas inteligent pentru copil, iar alții unul care să înlocuiască telefonul.

Rămân de părere că produsele Apple și Samsung nu vor dezamăgi, în special că au cele mai bune smart watch-uri cu NFC, adică puteți plăti cu el la magazin, pe când la alte branduri, NFC-ul are alte funcții, adică sunt limitate (card acces și distribuire de contacte).

Dacă ți-a plăcut acest articol atunci poate îți va plăcea și cel despre telefoane mobile.

Întrebări frecvente

Ce smart watch de femei să aleg?

Fie că vreți să faceți un cadou cuiva sau doar vreți un astfel de gadget/accesoriu elegant, sunt o mulțime de opțiuni în funcție de bugetul alocat sau cât de des obișnuiți să folosiți telefonul. Dacă nu ați avea limită de buget, aș recomanda un model cu NFC și eSIM, adică cu care puteți face plăți contactless și chiar vorbi fără a pune în el cartela fizică.

Cât costă un ceas inteligent fără telefon?

Dacă vă referiți la cele care suportă tehnologia eSIM, adică care nu necesită să aveți un telefon în prejmă, veți vedea că prețurile pornesc destul de sus, adică în jurul sumei de 1500 lei, însă cred că în timp vom vedea variante și mai accesibile. Deci, ce sens are să căutați și să cumpărați un smart watch cu cartelă SIM, când ai o alternativă mai bună?

Cât ține bateria la un smartwatch bun pentru copii?

Acesta poate fi influențată foarte mult de felul cum va fi foloait, adică dacă are modul GPS activat sau cartelă SIM introdusă. La unii producători, am văzut că durata bateriei este undeva la 72 ore, adică maxim 3 zile.

Există ceas watch cu glucometru?

Pentru cei care caută un smartwatch care monitorizează glicemia, trebuie să știți că nu sunt ceasuri inteligente pentru diabetici, dar există pentru cardiaci, adică cele care au senzori diverși de măsurare a unor parametrii, adică nu trebuie recoltat nimic.

Lasă un comentariu