După cum bine știți, în anii precedenți vedeam o mulțime de televizoare cu Wifi, numai că că la unele era menționat că este necesar un dongle, care evident că nu era inclus. Ei bine, acum toate au tehnologie wireless integrată, adică este WiFi Direct ca și în cazul altor gadgeturi avansate care se pot conecta fără fir la internet. Un astfel de TV este unul de tip Smart, adică puteți naviga pe web cu ajutorul aplicației de browser sau folosiți aplicațiile de video streaming gata instalat. Prețurile sunt foarte bune dacă nu vă doriți să aibă o diagonală foarte mare ori o rezoluție Ultra HD. Indiferent pentru care veți alege, nu aveți cum să nu fiți mulțumiți de alegere, însă optați pentru cele cu difuzoare de peste 10W.
Cuprins
Ce înseamnă televizor cu wireless?
Trebuie să știți că acest tip televizor nu este un model clasic, ci vorbim de un TV cu internet care poate fi folosit fie pentru a viziona diverse posturi, fie conținut online de pe diferite platforme, însă nu o puteți face fără aplicația potrivită, iar în anumite cazuri este necesar un abonament. Doar modelele fără software Smart nu dispun de o astfel de dotare și chiar dacă nu o veți folosi, vă puteți conecta și cu cablu LAN, astfel că conexiunea este stabilă și streaming-ul fluent fără întreruperi, indiferent de calitatea aleasă. Veți găsi o mulțime de televizoare Samsung în topul vânzărilor deoarece oferă ecrane foarte bune, însă la partea de software mai au de lucru.
De ce să alegi un TV cu conectivitate WiFi?
Având această tehnologie fără fir, va fi un cablu în minus care trebuie conectat la televizor, însă depinde și de semnal și calitatea aleasă, deoarece un conținut 4K consumă multă bandă, adică aveți nevoie de o conexiune bună la net și de un router wireless performant, care să permită conectarea mai multă dispozitive la el.
Care este cel mai bun televizor cu Wi-Fi?
Aș putea să vă enumăr doar cele mai scumpe televizoare din lume, însă nu cred că este dispus cineva să depășească bugetul sau să cheltuie atât de mult pe un model cu diagonală de câțiva metri. De aceea, am inclus doar, inclusiv variante accesibile pentru cei care nu sunt dispuși să cheltuie peste 1000 lei pe un TV. Recomandări similare am făcut și cu alte ocazii, iar voi puteți verifica și restul articolelor spre care am pus linkuri, în cazul în care căutați o anumită diagonal, aplicație sau doar vreți să fie de la un anumit brand. Oricum, dacă ar fi să cumpăr un televizor cu WiFi, probabil că ar fi unul dintre primele modele menționate, dar nu aș exclude pe cele din aceleași serii, însă cu diagonale diferite.
Samsung 43CU7172
- Are tehnologie display LED
- Este foarte subțire și ușor
- Bun pentru orice
Dacă un LED clasic vi se pare cam banal, atunci vă invit să încercați un LED din noua generație de la Samsung. Sunt și alte branduri care oferă soluții similare, fie cu aceeași denumire fie cu denumiri diferite pentru că funcționează puțin diferit. Dacă bugetul vă permite, tehnologia Quantum Dot a apărut de ceva ani pe anumite televizoare cu Wifi, numai că la început a fost destul de scumpă, pentru că a reprezentat o alternativă la OLED. Cu alte cuvinte, reproduce un număr mare de culori, contrastul este fenomenal, iar pentru gaming, aveți specificații excelente. În plus, telecomanda, inclusă nu este cea clasică, ci este una Smart adică are puține butoane și chiar buton pentru comenzi vocale (se folosește de un asistent vocal).
Star-Light 43DM7600
- Are preinstalat Vidaa (Linux)
- Are difuzoare de 16W
- Numeroase aplicații de streaming
Acesta este dovada clară că acest brand dorește să ofere soluții puțin mai performante, adică vedem un sistem de operare LInux, adică Vidaa, dar pot fi și alte soluții. Chiar și cu acest software, rămâne un televizor cu Wifi ieftin care ar merita ales în special că în acest preț nu veți găsi altul cu specificații similare și cu un design atât de elegant. Totuși, nu are un sistem audio foarte puternic, adică producătorul recomandă a fi instalat într-o cameră mică sau alegeți să conectați un soundbar care costă câteva sute de lei. Nu dispune și de tehnologia bluetooth, cu care ați fi putut conecta și alte tipuri de periferice. Nu veți putea avea pretenții să se miște precum un TV care costă de 2-3 ori mai mult.
LG LED 43UR78003LK
- Clasa G
- Procesor de imagine de ultimă generație - α5 AI Processor 4K Gen6
- Recomandat pentru o mulțime de utilizatori
Am văzut o mulțime de soluții performante de la concurență, astfel că și LG vine o alternative, iar aici mă refer la seria prezentată și nu numai. Ideea e că vedem o îmbunătățire semnificativă pe parte de imagine, dar și sunetul este suficient de puternic deoarece vedem difuzoare de 20W. Nici nu o să vedeți sistem audio mai puternic pentru această mărime, doar dacă puneți un soundbar de câte sute de W dar nu prea are sens atâta putere pentru o sufragerie unde vreți să vizionați filme, eventual doar dacă vreți să puneți muzică și să petreceți. Ideea e că merită să vă gândiți la un Tv cu Wifi încorporat deoarece oferă mult divertisment dacă aveți conturi de Netflix, Hulu, Display+ etc.
TCL QLED 50C635
- Calitatea imaginii este peste așteptări
- Sunt bogat
- Software cu Google TV
Chinezii de la TCL au venit cu o alternativă accesibilă și bună la brandul Samsung, adică vorbim de acest TV Smart cu WiFi și bluetooth cu diagonală de 55 inci la un preț excelent. Dacă veți arunca o privire peste specificațiile tehnice și tehnologii, veți vedea că este satisfăcător de bun, însă nu va putea excela chiar la toate capitolele. Unele probleme de software se pot rezolva cu update la firmware, după cum recomanda și unii utilizatori. Dacă vreți să vedeți posturi TV și conținut de pe Netflix la calitate superioară, atunci aveți nevoie de un produs ca acesta, adică cu diagonală suficient de mare, astfel ca fiecare detaliu să fie surprins. În pachet găsiți ambele telecomenzi, astfel că puteți avea toate funcțiile unui model standard, dar și cele Smart mai la îndemână.
Philips LED 32PHS6605/12
- Telecomandă compactă
- Clasă energetică E
- Tehnologie LED
Decât să cumpărați un Smart TV de 60 cm cu Wi-Fi și să fiți dezamăgiți ulterior de mărimea ecranului. Diagonala se alege în funcție de mărimea camerei, iar un model de 32 inci ar fi bun să fie pus cam oriunde și vă puteți bucura de calitatea oferită. Cu siguranță nu se ridică la nivelul unor modele, cum sunt cele 4K însă acelea au prețuri mult prea mari, dar restul specificații pot să difere. Pe lângă conectivitatea wireless, televizorul are porturi numeroase și diversificate: trei porturi HDMI, două porturi USB, un port RJ-45 și altele. Aveți și un port jack în cazul în care vreți să conectați boxe sau căști pentru un a nu deranja sau chiar din contră, pentru a obține un plus de putere. Funcția Screen Mirroring nu lipsește, cu care puteți vedea ecranul telefonului sau tabletei direct pe cel al televizorului.
Întrebări frecvente
Ce înseamnă televizor cu WiFi integrat?
Înseamnă că are Wi-fi Direct, adică nu aveți nevoie să conectați un alt dispozitiv diferit la portul USB pentru a vă folosi de această tehnologie fără fir, adică vă scutește de niște bani și stres (se întâmpla des ca dongle-ul să nu fie compatibil).
Cât costă un televizor Smart de 60 cm cu WiFi?
Prețul de pornire au unui astfel de model este undeva la 600 de lei, însă nu va fi de la branduri precum Samsung, LG, Sony etc., ci de la branduri mai puțin cunoscute, dar care merită pentru ce raport calitate/preț oferă, plus că vorbim de un produs nou cu garanție și nu unul second hand ori refurbished.
De unde cumpăr TV cu Wifi și bluetooth?
Sunt o mulțime de magazine online, însă eu vă recomand de la eMAG și PC Garage deoarece au multe modele pe stoc și aveți și o secțiune cu părerile clienților, astfel că vă puteți da seama cât de bun este acel produs.