Top 5 Uscător Rufe Vertical cu și fără Aer Cald 2024

Dacă uscătoarele de rufe clasice vi se par prea scumpe și căutați un aparat mai ieftin, cum este acel uscător de rufe vertical cu aer cald. Arată mult diferit de uscătorul de haine standard fiind compus dintr-un schelet din aluminiu/plastic, o suflantă și un material care izolează. Acesta este un uscător portabil care îl puteți muta dintr-o parte în alta fără nici un ajutor deoarece este foarte ușor, portabil și pliabil, adică poate fi dezmembrat după ce nu-l mai folosiți. Performanțele de uscare a hainelor sunt acceptabile pentru cât costă și nici nu ne putem plânge de consum deoarece vorbim de un aparat de uscat foarte simplu.

Balon

Hausberg HB 800

Orizontal

Victronic CD230

Clasic

NEXTLY

Din păcate aceste uscătoare de rufe verticale nu sunt oferite de foarte multe branduri, astfel că recomandările de mai jos sunt de destul de similare, însă nu trebuie să vă faceți griji că sunt branduri de care ați mai auzit. Unele dintre ele au un design stil dulap iar altele au un design stil balon. Nu aș putea spune care uscător vertical pentru rufe ar fi mai bun pentru că cele de tip dulap ocupă mai mult spațiu, dar uscă mai multe rufe, pe când cele balon sunt mai ieftine și slim. Lista prezentată mai jos nu este vreun top ci mai degrabă o listă de recomandări, însă unele uscătoare de haine verticale sunt mai apreciate decât altele și am ținut cont și de acest aspect.

Dacă vă interesează o alternativă atunci vă recomand articolul cel mai bun uscător de rufe în care sunt modele electrice cu pompă de căldură.

Recomandări uscător de rufe vertical electric?

Prețurile sunt foarte mici în comparație cu cele ale uscătoarelor de rufe tradiționale, adică cele care arată ca și mașinile de spălat rufe. E de înțeles pentru că vorbim de un design simplu și un principiu de uscare ușor de înțeles. Având în vedere ce conține pachetul, nici nu putea fi altfel, iar modelele menționate de mine sunt relativ la fel, doar felul cum arată diferă (uscător de rufe de tip balon sau dulap). În general, aparate foarte ieftine și consumă mai mult deoarece vorbim de componente nu foarte avansate și principii de funcționare destul de simple, după cum se vede și la acest tip de uscător de haine electric.

Uscător de rufe electric vertical: Hausberg HB 800

 • Putere 700 W
 • Capacitate 10 kg
 • Temperatură controlabilă
Vezi preț special

Avem un uscător rufe electric ieftin cu încălzire și care are un design pliabil, adică poate fi depozitat cu ușurință oriunde, chiar și în debara. Pentru cei care nu au mai avut un astfel de aparat, ei bine, hainele se pun pe umerașe astfel că nu se vor forma cute. Conform producătorului, se pot pune cam până în 10 kg de rufe imediat după ce lea-ți scos din mașina de spălat. Evident că nu este loc chiar pentru atâtea deoarece este un aparat de dimensiuni mici. Din imaginile de prezentate nu prea poți să-ți faci o idee despre el, însă e destul de mare, adică are o lățime și adâncime de 59 cm, iar înălțimea este de 135 cm.

Acest uscător de haine vertical nu va fi livrat gata asamblat, ci trebuie asamblat ulterior, însă după ce nu-l mai utilizați, îl puteți împacheta la loc.

Uscător rufe cu aer cald tip balon: Hyundai HY CED 200 B

 • Putere 900W
 • Capacitate de 10 kg
 • Timer
Vezi preț special

Poate că pentru unii acest balon de uscat rufe arată ciudat, însă nu cred că are importanță cum artă pentru că și așa nu trebuie să-l țineți asamblat tot timpul. Temperatura și timerul pot fi ajustate în partea de jos unde aveți și acea suflată cu aer cald. Rufele se pun tot pe umerașe ca și la late branduri, deci designul este destul de similar. Chiar dacă acest uscător de rufe vertical pliabil are o capacitate de 10 kg, e bine să nu puteți chiar atât de multe rufe deoarece vorbim de un aparat cu o greutate de 2,5 kg. dar nici nu cred că ar permite să puneți atât de multe haine pe umerașe deoarece are o adâncime și lățime de 66 cm.

Pentru lenjerie intimă, șosete și alte articole mici există uscătoare de rufe verticale de tip cuier cu încălzire. Acestea sunt destul de rigide pentru că sunt din aluminiu și nu din plastic.

Uscător rufe vertical cu aer cald: Hausberg HB 805

 • Capacitate 15 kg
 • Putere 1000 W
 • Roți pentru deplasare
Vezi preț special

Un uscător de rufe vertical cu aer cald de tip dulap este o opțiune diferită în special că are alte dimensiuni și o capacitate de încărcare diferită pe umerașe. Dacă vă interesează dimensiunile sale, ei bine, nu sunt chiar mici, deoarece ocupă o suprafață de 64x45cm. Spre deosebire de modelul tip balon de 700W, acesta este compact și suportă mai multe rufe, mulțumită designului cadrului. Cadrul este realizat din inox iar acea husă este din poliester. O să vă placă mai mult acesta deoarece are și acele roți de deplasare, astfel că va fi mai ușor să mutați aparatul de uscat rufe dintr-o cameră în alta, deci nu va fi nevoie ă-l dezmembrați.

Uscător rufe electric vertical: KlaussTech

 • Dimensiuni 55 x 125 cm
 • Suportă până la 18 kg de rufe
 • Extensibil
Vezi preț special

Are un preț mai mare decât alte modele cu același design pentru că suportă mai multe rufe, vine la pachet cu un uscător de rufe clasic, oferă o putere de încălzire de 1000W și are un design destul de stabil. Arată bine și nici nu ai zice că este un uscător, ci mai degrabă un dulap portabil care îl montezi foarte ușor. Este un model Slim, adică are o adâncime de 45 cm, iar lungimea este de 70 cm. Chiar dacă acest uscător rufe electric vertical este diferit de restul modelelor, observ lipsa roților de deplasare care puteau fi utile pentru cei care vor să mute uscătorul, adică nu vor să-l dezmembreze de fiecare dată. Consumul se măsoară ca și la restul adică vorbim de o aerotermă de 1000W, atât este și consumul pe oră – 1kWh.

Uscător rufe orizontal pliabil: Victronic CD230

 • Încălzitor încorporat
 • Uscare pe bare
 • Pliabil
Vezi preț special

Acest uscător rufe electric pliabil de la Victronic este cea mai bună soluție pentru cei ce vor să pună rufele pe balcon sau un alt loc special pentru acest tip de uscător. Chiar dacă arată ca și un uscător clasic fără funcție de uscare, acesta are încălzitor încorporat în cele 20 de bare. Pentru a vă face o idee cam cât rufe ați putea pune pe el, acele 20 de bare au o lungime totală de 12 de metri. Nu cred că ar fi o opțiune bună să puneți acest uscător în spațiul de locuit deoarece se va forma o cantitate mare de condens și nu vreți să aveți probleme cu mucegai sau igrasie. De aceea balconul sau o terasă închisă ar locații ideale pentru el, adică încăperi neîncălzite care le puteți aerisi zilnic. Față de celelalte modele recomandate mai sus, acesta chiar este portabil, adică se pliază și greutatea sa e de numai 3,1 kg.

NEXTLY

 • 3 niveluri
 • Ocupă puțin spațiu
 • Se pliază și este portabil

Dacă nu vreți să consumați curent și nu aveți atât de mult spațiu, adică v-ați îndrepta spre un uscător haine vertical pe roți, am pentru voi cel mai bun uscător de rufe vertical prezentat în imaginea de sus.

Acesta este foarte mobil datorită roților de transport, greutății scăzute și mărimii. Este realizat din ABS și metal, astfel că greutatea totală ajunge la o valoare de numai 4 kg. Este organizat pe trei niveluri, astfel că nu va ocupa mult spațiu, dar va afecta și stabilitatea sa. Pe lateral are chiar și suport pentru umerașe. Ideea e că nu le poți avea pe toate într-un preț atât de bun, dar e loc de îmbunătățiri.

Ca acesta sunt multe altele, însă dacă vreți să ofere toate avantajele și să fie de calitate, atunci alternativele se împuținează.

Întrebări frecvente

Cât curent consumă un uscător de rufe vertical?

Consumul este dat și de puterea sa, astfel că un uscător electric vertical cu putere de 1000W poate consuma cel mult 1kW pe oră. În funcție de cât veți pune pe umerașe, durata uscării poate varia între 1 oră și 3 ore. Consumul este așa pentru că vorbim de o aerotermă și de un aparat avansat cu pompă de căldură, dar vine cu sistem de siguranță la supraîncălzire.

Cât costă un uscător de rufe vertical electric?

Un uscător de rufe vertical electric costă în jur de 300 lei, însă poate să crească dacă vă doriți o putere sau o capacitate mai mare, cum vedem la cele de tip dulap. Modele de tip balon sunt cele mai populare pentru că au un design slim, pot fi pliate sau chiar și transportate cu ușurință în diverse locații.

Uscător de haine vertical sau clasic?

Nu aș putea spune care este mai bun, însă dacă nu ar fi o limită de buget, v-aș recomanda un uscător cu pompă de căldură. Cel mai ieftin îl găsiți între 1500-1800 lei, adică costă de 5 ori mai mult decât un uscător vertical de rufe cu suflantă de aer cald. Nu îmi place să recomand aparate scumpe, însă dacă chiar aveți multe rufe de uscat, atunci consumul devine un criteriu important. De aceea, uscătoarele convenționale cu pompă reprezintă cea mai eficientă soluție.

Lasă un comentariu