Top 5+ Aparate Aer Condiționat Yamato în 2024

În acest articol îți voi prezenta cel mai bun aparat de aer condiționat Yamato pentru nevoile tale. Aparatele din acest articol vin de la un producător OEM de aer condiționat, chiar dacă numele e japonez. Producătorul s-a remarcat prin aparatură cu un excelent raport preț-dotări. Acesta fiind unul dintre motivele pentru care mulți aleg Yamato. 

Veți observa că sunt doar două serii de aparate, una este disponibilă în câteva opțiuni și este scumpă pentru că oferă anumite tehnologii moderne, iar cealaltă vine în numeroase variante pentru a fi pentru buzunarul oricui.

De ce să cumperi un aparat de aer condiționat de la Yamato?

Echipare bună. Principalul motiv pentru care cineva s-ar orienta înspre un model de la Yamato ar fi, după cum am scris mai sus, excelentul raport între preț și dotări.

Consum redus. La modelele de anul acesta vei vedea eficiență energetică A++ la răcire, wi-fi și kit de instalare inclus. La câți producători mai vedem așa ceva? Vă răspund eu – la foarte puțini.

Fiabilitate. Cei de la Yamato vor să ne arate că aparatele lor sunt de calitate superioară iar din această cauză oferă și o garanție standard de trei ani. 

Dacă vă interesează o alternativă portabilă atunci trebuie să vă uitați la modelele AC portabil.

Recomandare aer condiționat Yamato

În rândurile care urmează am să vă enumăr, dar și vă descriu principalele modele de anul acesta, adică din 2024. Spre deosebire de modelele din anii anteriori, noile apariții au niște îmbunătățiri minore, dar care se traduc prin facturi mai mici la curent și confort în utilizare. Vă puteți orienta și după părerile sau recenziile lăsate de clienți.

Yamato Optimum YW12T2

 • Capacitate de 12000 BTU
 • Clasa energetică A++
 • Sleep Mode

Singurele diferențe dintre modelul acesta și cel anterior sunt la performanță, adică acesta se bine la temperaturi mai scăzute și la spații mari. Din păcate această serie nu oferă o variantă mică de aer condiționat Yamato 9000 btu, dar cred că veți fi cam la limită ca și putere, adică această capacitate fiind una suficientă pentru o suprafață de maxim 25 mp (cât ar fi o cameră foarte mare sau două mici de garsonieră).

Eu aș opta pentru cea de sus, având în vedere diferența mică de preț între cele două capacități. Alegeți cu încredere un plus de performanță, adică varianta menționată de mine care are capacitate cât aveți nevoie pentru o locuință mică. În oferta magazinelor vedem modele de AC Yamato disponibile doar în variante mari, pentru că fac față cu brio suprafețelor mari. Puteți avea un raport performanță/preț deosebit cu un model ca cel de sus menționat – YW12T2.

Sunt multe motive pentru care merită recomandată gama nouă 2024 (T2) și le puteți observa cu ușurință în descrierea produsului. Noutatea după de această nouă generație este că are WiFi integrat și nu mai are nevoie de acel modul wireless, însă și așa nu cred că v-ar fi deranjat lipsa acestei caracteristici pentru că oricum aveți controlat asupra aparatului prin telecomanda din pachet.

Se poate observa un nivel de zgomot redus pentru unitatea din interior, adică doar 22 dB. Coeficienții de climatizare sunt 4 și 6,1, adică inferiori seriei Alpin și se vede o diferență mare la răcire, de o unitate și ceva. Costă mai mult decât cel de jos pentru că include kitul de instalare.

Yamato Alpin YW12G8

 • Filtrare excelentă
 • Dezghețare inteligentă
 • Scăpați ușor de mirosuri

Spre deosebire de acel Optimum anterior menționat, acest Yamato Alpin 12000 btu este o gama superioară deoarece are o filtrare excelentă. Această filtrare excelentă este datorată prezenței Cold plasma. Restul facilităților fiind identice, iar aici aș face referire la faptul că are wi-fi, invertor (Super Power Inverter) și kit instalare inclus. 

Aș dori să insist asupra filtrării aparatului. Acest aparat are filtrare dublă, dar și generator ioni Cold plasma. Filtrarea dublă este compusă din două filtre lavabile, primul e unul de densitate înaltă care blochează praful iar al doilea filtru blochează particulele fine. Generatorul de ioni Cold plasma este unul care are rol de purificare a aerului întrucât distruge bacteriile și elimină mirosuri neplăcute.

Pe timp de iarnă, chiar și dacă afară sunt temperaturi de până la -25 grade, acest aer condiționat Yamato 12000 BTU funcționează în parametrii optimi, deci nu aveți nevoie să aveți altă sursă de căldură, ci folosiți același aparat care l-ați folosit și restul anului, doar că pe o altă funcție de climatizare. Având în vedere că oferă un aer curat, l-aș recomanda mai mult pentru spații de locuit, în special dacă aveți un fumător în familie.

Yamato Alpin YW18G8

 • Clasa A++
 • Încălzește și la -25 grade
 • Nu include kit de montaj

Față de celelalte modele de acest brand, acest aer condiționat Yamato 18000 btu are o capacitate generoasă așa încât să fie suficient pentru o încăpere de maxim 55 mp. Este o alegere bună în special pentru livinguri foarte mari sau pentru spații de birouri de o dimensiune medie. Ideea e că nu trebuie să cumpărați două aparate mici, nu trebuie să plătiți de două ori montajul și nici nu aveți două unități exterioare, ci doar una.

Evident că un așa model ar fi ideal pentru apartamente de tip Open Space adică vorbim de un spațiu de locuit mare cu puține uși și pereți, astfel ca aerul rece sau cald să ajungă ușor peste tot. Nu o să insist prea multe pe specificații sau funcții deoarece rămân neschimbate indiferent de modelul pentru care optați din noua serie.

Recomand instalarea să fie făcută de o firmă autorizată pentru a beneficia de garanție, însă dacă optați să-l montați voi, adică în regie proprie, atunci nu veți beneficia de aceasta.

Yamato Optimum YW18T2

 • Kit inclus
 • Autocurățare cu sterilizare
 • Fluxul de aer inteligent 3D

Un astfel de aparat se va dovedi util celora care vor să răcească o suprafață de undeva la 50 și ceva de mp. Foarte interesant este faptul că și acesta are inclus kitul de instalare. Motiv pentru care primește o bulină albă din partea mea, deoarece alți producători oferă kit-uri de montare doar pentru modele de mai mici. Modelul de față se diferențiază puțin față de celelalte modele Optimum, adică prin nivel de zgomot redus (27 dB), dezumidificare bună, unitate exterioară cu un nivel de zgomot redus și este ușoară.

Printre principalele funcții cu care vine acest aparat, pe lângă cele de climatizare, acesta are mod Eco, Turbo, Auto, preîncălzire, Clean & Mildew etc. Modul Turbo trebuie ales doar când vreți să opțiune mai rapid temperatura dorită, adică pentru o perioadă foarte scurtă de timp, performanțele aparatului cresc, dar și consumul de energie. Pe lângă funcțiile anterior menționate, vedem și cele modurile de climatizare standard care nu dezamăgesc.

Un aer condiționat Yamato 24000 BTU din seria Optimum nu este o opțiune pentru oricine, adică unii l-ar alege mai degrabă pentru o mică afacere, adică un restaurant sau cofetărie deoarece e nevoie de astfel de specificații, iar pe partea de filtrare nu se pune un accent atât de mare.

Pentru a putea răci întregul parter al locuinței eu v-aș recomanda model YW18T2, care este disponibil la un preț bun.

Yamato Alpin YW09G8

 • Purifică aerul
 • Răcește rapid cu un consum mic de energie
 • Excelent pe timp de iarnă

Spre final am să vă prezint un aer condiționat Yamato Alpin de 9000 BTU care nu este foarte popular deoarece are un preț cam piperat pentru capacitatea de climatizare, însă oferă și niște dotări în plus față de cealaltă serie menționată anterior. O să fie suficient pentru răcirea unei suprafețe de maxim 25 mp. Vine ca o alternativă Premium la Yamato Optimum 9000 BTU. Pe lângă un preț mai mare având și generatorul de ioni Cold Plasma. Acest lucru fiind foarte util celora care vor să aibă un aer extrem de curat, din toate punctele de vedere.

Dacă alegeți să instalați aplicația mobilă, veți avea un control de la distanță asupra aparatului și nu trebuie să fiți în raza sa cum se întâmplă în cazul folosirii telecomenzii. Funcția auto-curățare este utilă pentru a preveni formarea mucegaiului la interior, iar aceasta se face în patru etape, care nu le voi mai enumera, ci doar trebuie să știți că va menține interiorul aparatului curat și uscat după fiecare folosire.

Reprezintă o soluție pentru sezonul rece deoarece funcționează fără probleme la temperaturi scăzute și are toate funcțiile pentru a optimiza procesul de funcționare. Înainte de achiziție, trebuie să vă asigurați că modelul ales face față pentru suprafața disponibilă, însă trebuie calcul și în funcție de înălțimea tavanelor, deci nu doar suprafața. Dacă vă interesează niște specificații, unitatea interioară prezintă un nivel de zgomot de numai 54 dB, iar coeficienții SCOP și SEER sunt 4,2, respectiv 7,5.

Yamato Optimum YW18T2

 • Eficiență energetică A++
 • Kit instalare inclus
 • Tehnologie Golden Fin

Având în vedere că Yamato Optimum 12000 BTU a fost destul de popular, însă aveți nevoie de ceva mai mult, YW18T2 ar fi o recomandare mai bună sau chiar YW24T2. Ideea e că este model reușit pentru că majoritatea clienților caută performanță și eficiență. Aș zice că este de ajuns pentru două încăperi nu foarte mari, adică țineți ușa deschisă între ele pentru a încălzi pe timp de iarnă sau a răci aerul pe timp de vară.

Este un model apărut în varianta 2024 cu clasa A++ de eficiență energetică, wifi, compresor Inverter și kit instalare inclus. Unii cred că l-ar folosi tot anul deoarece consumă puțin și nu este deranjant, adică nivelul de zgomot este foarte redus.

Chiar dacă este un model din clasa de mijloc acesta are niște facilități premium precum Clean & Mildew (fără mucegai la interior), auto-curățare cu sterilizare, dezghețare inteligentă și o mulțime de alte funcții.

Foarte interesantă mi se pare funcția Anti-cold Air care preîncălzește evaporatorul, astfel se evită expunerea la are rece. Nu ar fi ceva nou, adică la alți producători poate avea o denumire diferită. Designul acesta este unul patentat de producător.

Câteva păreri de final

Prețurile sunt justificate și aveți destule motive să alegeți Yamato Alpin, însă nu am văzut noua generație 2023, cum s-a întâmplat în cazul celeilalte serii, însă și acolo vedem o diferență foarte mică la specificații și doar prezența sau lipsa Wi-Fi-ului.

Dacă aș avea un buget pe măsură, chiar nu aș ezită și aș alege Alpin deoarece poate purifica aerul, însă dacă nu aveți probleme cu mirosul în locuință, fie de la mâncare, fum sau alte surse, atunci Optimum este pentru voi, iar noua generație chiar merită aleasă. Pe timp de iarnă tot Alpin reprezintă varianta eficientă și se vede la coeficienți, iar unii clienți chiar au subliniat acest aspect în review-uri.

Întrebări frecvente

Unde se fabrică aerul condiționat Yamato?

Aparatele sunt făcute în China, chiar dacă numele pare a indica că brandul e japonez. Mai exact, produsele sunt făcute de un producător tip OEM.

Cât de fiabile sunt aparatele Yamato?

Aerul condiționat de la Yamato e unul foarte fiabil din moment ce garanția standard e de 3 ani.

Dacă sunteți interesați la alternative atunci puteți să vă uitați la topul cu cele mai bune aparate de aer condiționat, dar și la modele de la Heinner.

Lasă un comentariu